and_nowak 08.02.10, 19:34 Jakoś mi się widzi, że to samobójstwo to on chciał popełnić już w Szwecji i to poprzez zestarzenie się... Wydaje się, że sąd też to ocenił w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomcio Surowa kara za morderstwo w hotelu Boss IP: *.toya.net.pl 08.02.10, 21:34 uważam, że 25 lat pozbawienia wolności to zbyt wygórowana kara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Surowa kara za morderstwo w hotelu Boss IP: 109.243.209.* 08.02.10, 23:01 Gość portalu: tomcio napisał(a): > uważam, że 25 lat pozbawienia wolności to zbyt wygórowana kara. glupi jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdz Re: Surowa kara za morderstwo w hotelu Boss IP: *.pools.arcor-ip.net 09.02.10, 11:14 Zbyt wygorowana/kosztowna dla spoleczenstwa. Jestem za radykalnym karaniem, kara smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwna52 Re: Surowa kara za morderstwo w hotelu Boss 09.02.10, 07:08 Jestem ciekawa jak byś napisał gdyby zamordowana była Twoją siostrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Tylko wiadomo, że kolo po połowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 10:26 wyroku wyjdzie za dobre sprawowanie, a synek zamordowanej nigdy już mamy nie zobaczy (chory sysyem prawny). Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Nie nie po połowie 09.02.10, 17:33 Jak zwykle dziennikarzowi nie chciało się (uznał za nieistotne?) podać całego wyroku. Możliwość wyjścia warunkowego przed czasem jest bardzo słuszna, bo zwykle to jedyna marchewka dla skazanego, jedyna zachęta, żeby coś ze sobą zrobił. Moim skromnym zdaniem lepiej byłoby, aby w wyroku jawnie podawać widełki, np. od 15 do 25 lat. W niektórych krajach właśnie tak się to komunikuje. Co do synka - to samo można powiedzieć o każdej ofierze wypadku drogowego. Czy i w tym wypadku zasugerujesz karę śmierci? Jest wiele strat, dużych i małych, które pozostaną niepowetowane, ale to jeszcze nie powód by stosować zasadę oko za oko. Odpowiedz Link Zgłoś