Gość: xyz pasozyty! IP: *.chello.pl 09.02.10, 21:35 tzw. straz miejska - najbardziej pasozytnicza sluzba w naszym kraju. banada zakompleksionych polglowkow (potezna wiekszosc tzw. funkcjonariuszy), ktorym wydaje sie, ze jak maja mundur i jakies uprawnienia, moga rzadzic ludzmi. ten przypadek jasno pokazuje mentalnosc naszych dzielnych straznikow; nie moga zablokowac auta (do tego sa pierwsi, a jak im sie ciesza geby!), nie moga wlepic staruszce mandatu za handel pietruszka, moga za to urzadzic pokaz sily na porzadnym obywatelu. o ile pamietam, w ustawie powolujacej straz miejska (celowo mala litera, na duza trzeba sobie zasluzyc), bylo stwierdzenie, ze owa straz winna byc pomocna (sic!) w organizowaniu zycia w przestrzeni miejskiej. niech ich szlag! zabrac przywileje, zabrac pensje (dlaczego takich pasozytow utrzymuja samorzady z naszych podatkow?), rozgonic te bande patalachow! trzymam za tego faceta, sprawe ma wygrana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipok Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 21:36 Dajcie mi żądze, a ja was urządzę.... Taka to dziwna służba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.kalisz.mm.pl 09.02.10, 21:37 To tylko potwierdza dwa podstawowe fakty! Po pierwsze: władza ma prawo za nic! Po drugie: Straż miejska jako formacja jest całkowicie zbędna i bezużyteczna! Podstawowe zadania straży miejskiej to:uprzykrzanie życia obywatelom i marnotrawienie publicznej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EL Gdzie masz chooju czapkę ? IP: *.aster.pl 09.02.10, 21:39 Pytanie do strażnika ze zdjęcia, za klasykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Gdzie masz chooju czapkę ? IP: 195.2.222.* 09.02.10, 21:53 Skoro już o zdjęciu rozmawiamy, nie pojmuję, dlaczego wizerunek strażnika został ocenzurowany. Jest to publiczny funkcjonariusz na służbie, więc prawo do prywatności obowiązuje go w ZNACZNIE ograniczonym zakresie. Skoro każdy obywatel ma prawo zażądać pokazania dokumentów przez funkcjonariusza, dlaczego opublikowano jego zdjęcia?! Odpowiedz Link Zgłoś
darmen987 Czy to zemsta straży miejskiej? 09.02.10, 21:40 Straż miejska wogóle nie jest potrzebna. Pieniądze przekazać policji, a obszczymurstwo rozgonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.chello.pl 09.02.10, 21:53 Zgadzam się. Dofinansować Policję, a ten śmieszny urząd debilów bez matury rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 12:11 Popieram wniosek. od początku mówiłem że sm powołano aby stworzyć posadki dla krewnych i znajomych Królika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.02.10, 21:40 Radiowóz nr 137 i łysek w środku - zapamiętamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Czy to zemsta straży miejskiej? IP: 62.198.76.* 09.02.10, 21:41 Straznicy jak straznicy, ale najbardziej razi postawa tego naczelnika Kluski ktory juz swoje wie i swoich kolesi obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
zajac76 Czy to zemsta straży miejskiej? 09.02.10, 21:41 zwykła zemsta. Spotkałem się z czymś takim ze strony staży granicznej. Wlepili mi niesłuszny mandat (z miejsca gdzie włączyłem się do ruchu nie widziałem znaku zakazu)a jak się odwołałem do sądu grodzkiego to złożyli zeznanie że wyjechałem z innej ulicy. Wieżę więc w wersję bohatera artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr do roboty nieroby !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rybnik.vectranet.pl 09.02.10, 21:42 strażniku miejski z łodzi coś taki cwany ....do roboty ...nieroby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Poczekajcie aż Tusio wprowadzi cenzurę Internetu. IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.10, 21:43 Skończy się wówczas oczernianie wszelkiej "wadzy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Poczekajcie aż Tusio wprowadzi cenzurę Intern IP: *.tktelekom.pl 09.02.10, 21:48 Lecz się świrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Poczekajcie aż Tusio wprowadzi cenzurę Intern IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 22:41 Gość portalu: sas napisał(a): > Lecz się świrze. to nie świr - to realia Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Poczekajcie aż Tusio wprowadzi cenzurę Intern 09.02.10, 22:48 Gość portalu: miki napisał(a): > Gość portalu: sas napisał(a): > > > Lecz się świrze. > > to nie świr - to realia Tyle, że nie do każdego "nieświra" to dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Chca pokazac, kto jest kto... 09.02.10, 21:43 ...czyli, jeszcze nie policjanci, a juz palanty. Taki to odmiana, do roboty lewe rece, ale komus przy....dolic, czemu nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Daj spokoj policjantom-straz jest gorsza IP: 204.153.88.* 09.02.10, 22:18 Z tego co widze i slysze to straz miejska to palanty jak dawne ZOMO. Policja to chyba juz wyzsza klasa i normalna sluba. Pewnie tych ktorych nie przyjma do policji i niewyzytych idiotow przyjmuje sie do Strazy Miejskiej. Mysle ze tlumczenia p. Kluski powinny byc sprawdzone... przez inne sluzby nadzorcze. Jak dobiora sie do du.. tym ludziom to moze otrzezwieja ze nie sa panstwem w panstwie i wyleciec z tej sluzby tez mozna bezpowrotnie. Czy nie ma czegos takiego jak "Sluzna Wewnetrzna" w Strazy Miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOMUNA Re: Daj spokoj policjantom-straz jest gorsza IP: *.anonymouse.org 10.02.10, 01:50 Policja i SM jast DOKLADNIE taka sama. Zwykla cholota co jeden drugiego kryje. ONI SAMI W SOBIE ZACHOWUJA sie bardzo często jak organizacja przestepcza. Lapowkarstwo, zastraszanie porzadnych ludzi, NOTORYCZNE KLAMSTWA. Oni doslownie NA POCZEKANIU POTRAFIA WYMYSLIC ZE ICH ZNIEWAZYLES! ZEBY TYLKO DOPIAC SWEGO. Polska to panstwo bezprawia, kolesiostwa i jest DOKLADNIE TAK SAMO JAK W ZSSR tylko MNIEMANIE MAJA LEPSZE O SOBIE. Nie popieram ani PiS ani PO ale popatrzcie tylko na TUSKA. PiS i PO to takie same partie. KLAMIA ile wlezie, korupcaj na całego. Polsce potrzebna jest trzecia, inna niezalezna partia bo od KC PZPR przez Solidarnosc do PO i PiS w polskiej mentalnosci jest KORUPCJA i nieuczciwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabbit Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.10, 21:43 Kazda wladza korumpuje, sklania do naduzycia uprawnien. Sluzba policyjna i porzadkowa musiala by sie stac obowiazkiem obywatelskim dla kazdego obywatela na okres rotacyjny np. 1 roku. Przez to kazdy bylby w stanie wcielic sie w skore wroga a wykluczyloby sie sytuacje w ktorej ludzi do mundura ciagnie ochota wyzywania sie na innych i dowartosciowania a nie sluzba dla sprawiedliwosci. www.youtube.com/watch?v=cud_k9f6tqk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzik Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.toya.net.pl 09.02.10, 21:45 spokojnie, sadzyński z jońskim zrobią porządek z chu... w czapkach i bez :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 22:44 Gość portalu: luzik napisał(a): > spokojnie, > sadzyński z jońskim zrobią porządek z chu... w czapkach i bez :DDD zesr.a.j.ą się i nic nie zrobią są tej samej proweniencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOS Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 21:46 To oczywiste, że tempaki zapolowały na gościa. Poza tym w domu sniadania nie mogli sobie zjeść? W robocie jeżdżą po jedzenie? Za nasze pieniądze, darmozjady? Gościowi życzę mu skutecznej walki przeciw tej ciemnocie. bronią sią nawzajem jak mogą, ale nie wiedzą, że ludzie ich obserwują i śmieją się im w twarz. i każdy będzie ci robił zdjęcie, strażniku miejski, który podczas służby nie wykonujesz swojej pracy sumienne i zgodnie z zasadą służby społeczeństwu. bo to ja jestem twoim pracodawcą i ode mnie zależy, czy jesz kiełbasę czy suchary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klepa Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.torun.mm.pl 09.02.10, 21:47 Typowe zachowanie panienek w mudnurach.W szkole i na podwórku gnębieni i nie potrafili sobie z tym poradzic cioty(tak wy obsrane lamusy)to w ich chorych psychikach budzi sie nienawisc gdy ktos ich "atakuje".Panienki myślą że się odgrywają ale tak nie jest bo cw...e frajersko zagrywają tylko dlatego ze sa w mundurach.Gdyby nie mieli mundurów to by byli obsrani jak to jest w ich naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.as.kn.pl 09.02.10, 21:49 No to teraz cała Polska powinna fotografować strażników... niech się pilnują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Wszyscy fotografujemy Straż Miejską. *a*k*c*j*a* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 21:58 W każdej sytuacji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa sniadania nie moga kupic IP: *.autocom.pl 09.02.10, 21:52 Ja mysle, ze kolo przesadzil z ta fotka... Mnie sie nie raz zdarzalo skoczyc po sniadanie przed praca, czasem w czasie pracy. I co? Ktos zrobi zdjecie i podpisze 'tak pracuje polski pracownik'? Nie robmy sobie piekla na wlasne zyczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: sniadania nie moga kupic IP: *.aster.pl 09.02.10, 22:18 Wyskocz sobie. Ale nie parkuj na srodku skrzyzowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lotus2008 Re: sniadania nie moga kupic 10.02.10, 13:16 Jesli pracujesz w prywatnej firmie, wyszedles w godzinach pracy, i uzyles firmowego samochodu to... problem Twojego szefa. Jesli oni pracuja w budzetowce, podjechali po sniadanie w godzinach pracy, uzywajac publicznego auta to jest to problem NAS WSZYSTKICH. My placimy za te auta, paliwo do nich, ich godziny pracy, nawet ich mundury. Widzisz jakas roznice miedzy tymi sytuacjami czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wasz_pan Zawiesić i wywalić przestępców w mundurach!! 09.02.10, 21:53 "Radosław Kluska, naczelnik Wydziału Dowodzenia Straży Miejskiej w Łodzi, przedstawia inną wersję " To skandal, umysłowe i moralne karły w mundurach pomiatają Wami obywatele. Cynicznie kłamią i są w zmowie. Czy ta klika naprawdę myśli, że ujdzie im to bezkarnie? Pan z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Też miałem podobnie-SM to najgorsza firma wszędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 21:53 Zamiast pomagać ludziom- leczą chłopcy swoje kompleksy. Dajcie im broń!!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lotus2008 Troche masz racji Konio, bo jak pamietam oni lubia 09.02.10, 21:54 Fabryczny. Skad pamietam? Jakies 5 lat temu wracalem z Belchatowa z bratem i kolega. Szlismy chodnikiem wzdluz budek gastronomicznych przy Fabrycznym. Centralnie NA CHODNIKU stal radiowoz SM (104 lub 140..nie pamietam juz). Jeden SMowiec zamawial papu, dwojka pozostalych siedziala w wozie. Minelismy ich, i idziemy do przejsc podziemnych. Po chwili uslyszelismy, ze ruszyli i jada za nami. Brat z kumplem zeszli na bok. Ja ani myslalem o tym, i udajac Greka szedlem jeszcze pare metrow. W koncu usunalem sie. Gdy mnie mijali, spojrzalem na jednego z nich i powiedzialem :"Tu jest chodnik". Na co az mu galy z orbit wyszly, i krzyknal:"CO?". A ja spokojnie, powtorzylem: " Tu jest chodnik". Momentalnie dwoch z nich wyskoczylo z wozu, i teraz kolejny do mnie:" Co Ty powiedziales???". Ja znow spokojnie: "Tu jest chodnik". On na to: "A Ty nie widzisz, ze to jest oznakowany radiowoz?". Ja:"Nie widze,zeby byl w czasie akcji". SM:"Ty k***a chyba masz ochote spedzic u nas troche czasu, co?". Przeszlo mi nawet przez mysl, zeby dac sie zabrac, bo mialbym sposob by sie wydostac a zabawy pewnie byloby sporo, ale brat i kolega zaczeli mnie odciagac, zebym sobie dal spokoj. I tak wlasnie jest z SMami. Sa nikim, a chcieliby byc panami. Jak tam eSeMy, pamietacie tamto zdarzenie? Bo ja je pamietam doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rai Ja mam tylko jedno pytanie do tych strażników... IP: 94.42.115.* 09.02.10, 21:55 GDZIE MACIE CZAPKI CH*%@ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Czy to zemsta straży miejskiej? IP: *.warszawa.mm.pl 09.02.10, 21:56 Ogłośmy ogólnopolską akcję punktowania Straży Miejskiej. Braku reakcji,m złego parkowania nie zauważania przestępstw. Zróbmy porządek z nierobami ze SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien jak w Rosji Putina IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 09.02.10, 21:56 kiedy to my, obywatele, będziemy rządzić w tym kraju. Kiedy skończy się ustawianie nas po kontach przez polityków i służby mundurowe? Potrzeba nam nowej Wiosny Ludów i wywalczenia prawdziwej demokracji, bo za "demokracji" przedstawicielskiej suwerenem są ci, którzy są "funkcjonariuszami publicznymi", nie my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Czy to zemsta straży miejskiej? IP: 89.191.147.* 09.02.10, 21:57 służbowym samochodem po śniadanko?za pieniądze podatników.razem z tym swoim szefem powinni wylecieć na bruk.natychmiast.jestem ciekaw ,które miasto pierwsze pozbędzie się tych nierobów Odpowiedz Link Zgłoś