Dodaj do ulubionych

Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył?

• Gość: lu_te_k Panie redaktorze Bińczyk IP: *.toya.net.pl 12.02.10, 09:25
      Trzy cytaty z tego samego artykułu:
      „Kto zawinił, że jedna z wizytówek Łodzi znalazła się w agonii? Na pewno przyczynili się do tego radni, którzy najpierw obiecali pomoc, a później wycofali się”
      „Trzeba wreszcie jasno powiedzieć - winni doprowadzenia ŁKS-u do agonii nie są radni czy komisarz Sadzyński, ale jego właściciele.”
      „Wielokrotnie pisałem, że jestem przeciwny spłacaniu prywatnych długów miejskimi pieniędzmi. Szkoda tylko, że mimo wydania miliona publicznych złotówek (tyle wynosił kapitał założycielski ŁKS-u PSS-u), nie udało się uwolnić klubu od jego udziałowców.”
      Czy ktoś Gazecie, bo sam autor z pewnością nie, przeczytał ten bełkot przed skierowaniem do druku? Pan redaktor Bińczyk często pisze w sposób nie pozwalający zrozumieć o co mu chodzi, ale w tym artykule przeszedł już sam siebie.
      „Jeden z nich - Mateusz Walasek - stwierdził w "Gazecie", że miasto nie jest bankiem, by pożyczać pieniądze. Ma rację, tylko po co przez dwa miesiące robiono ludziom nadzieję, skoro już od dawna wiadomo było (a radni musieli mieć taką wiedzę), że przekazywanie publicznych pieniędzy na sport wyczynowy może zostać zakwestionowane przez Regionalną Izbę Obrachunkową? To samo dotyczy skarbnika miasta, który o łamaniu prawa przypomniał sobie dopiero po referendum!”
      Przez klika miesięcy lobbowaliście w interesie paru cwaniaków i swoich miejsc pracy, na szczęście większość radnych okazała się bardziej przytomna, zresztą też w swoim interesie. Przecież to Pan i Pana koledzy żyjący z pisania o piłce robiliście wodę z mózgu , a wystarczyło trochę poczytać przepisy określające na co może wydawać pieniądze gmina, a na co nie. Paru przytomniejszych internautów wiedziało, a „tuzy” łódzkiego dziennikarstwa nie.
      I na koniec, może wreszcie dotrze do niektórych: sytuacja ŁKS-u dowodzi jasno, że w Łodzi nie ma zapotrzebowania na dwie kiepskie drużyny piłkarskie. Żadna to promocja miasta, a biorąc pod uwagę całokształt to antypromocja. To co leży w interesie grupy zadymiarzy, róznych „działaczy” i kilku dziennikarzy wcale nie jest tożsame z interesem miasta, i o tym, na szczęście pomyśleli radni.
      A co z tym milionem, które już wyfrunął z kasy masta?
    • Gość: rozsądny Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 09:43
      pisanie o agonii ŁKSu w sytuacji, gdy pada jedynie _prywatna_ spółka
      piłkarska, gdy pozostałe sekcje mają się o wiele lepiej, jest nadużyciem i
      nieuczciwością właśnie wobec pozostałych sekcji.

do upadku piłki nożnej w ŁKSie przyczynili się przede wszystkim wszyscy
      właściciele po 1989 roku - żaden z nich nie myślał o klubie perspektywicznie,
      zawsze było to krótkowzroczne działanie, byle wypromować paru graczy, sprzedać
      i mieć pieniądze na kolejne pół sezonu.

przyczynili się kibice: po co kupić karnet, czy bilet, jak można wejść przez
      płot (nawet na mecz przyjaźni z którego dochód miał iść na 'premie' dla piłkarzy).

przyczynili się także dziennikarze. tu aż szkoda pisać, ci ludzie zamiast
      opisywać rzeczywistość - próbują ją kreować po swojemu.

• Gość: Teofilów C Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 09:57
      Z tą wizytówką Łodzi to Pan trochę przesadził Panie redaktorze.
    • Gość: roosevelt5 Panie Bińczyk IP: *.toya.net.pl 12.02.10, 10:15
      Otóż to.
      Gdyby nie było referendum, prawdopodobnie nie byłoby tego cełego
      cyrku, witualnych zbawicieli i rozczarowań.
      Widmo referendum jak i wybory są typowym zjawiskiem do dziwacznych
      zachowań ludzi bedących politykami.
      Praktycznie w jednym zdaniu sam sobie pan odpowiedział.
      Prawdą jest również to, że ŁKS nie ma takiej osoby jaką jest Boniek
      dla Widzewa i Widzew dla Bońka.
      Jak na 102 latka o "Wielkich"(?) tradycjach w piłce. Brak takiej
      osoby jest bardzo wymowny.
      Kurcze.
      Szkoda derbów.
    • Gość: łodzianin Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 10:21
      ŁKS nigdy nie zginie. A widzewskie kundle niech się tak nie ciesza
      bo PZPN może im zrobić niezłe kuku. Zobaczymy kto sie będzie śmiał
      ostatni. Poza ich ciągłym zmartwieniem byó to,że w tym mieście od
      zawsze była tylko jedna łódzka drużyna i tak zostanie.
      • Gość: Teofilów C Re: Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 14:03
        Sam jesteś zafajdanym kundlem.Zapewne łysym (tzn,bez sierści).
        Winę za upadek łks-pss-u ponoszą jego właściciele i kibice nie
        płacący za bilety .

W ŁODZI LICZY SIĘ TYLKO WIDZEW !!!!!!!!!
        TAK BYŁO JEST I BĘDZIE !!!!!!!!
        WIDZEW 4 EVER !!!!!!
    • Gość: ktos Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 10:22
      ja pierdzielę co dziennikarz to lepsze farmazony. Panie dziennikarzy
      na początku artykułu napisał Pan, że winni upadku łks są radni,
      komisarz, skarbinik, itp. z czym się oczywiście nikt o zdrowych
      zmysłach nie może zgodzić. Pod koniec artykułu napisał Pan, że to
      jednak nie radni doprowadzili do upadku i bardzo słusznie Pan
      zauważył, tylko poprzedni działacze. Jeden artykuł i dwie różne
      opinie. Ja bym jeszcze dodał, że do upadku łks przyczynili się
      kibice, którzy latami okradali własny klub włażąc za darmo na mecze
      i kupując jedynie około 100 szt. karnetów. Zamiast płakać pod kasy i
      po karnety bo w klubie, którego podobno w Łodzi nie ma sprzedano
      ponad 4 000 karnetów.
    • Gość: WIDZEWIAK Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: *.bremultibank.com.pl 12.02.10, 10:24

HURRA !!! ;)))
    • Gość: ŁKS Re: Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: 194.149.232.* 12.02.10, 11:19
      Byłem jestem i będę za ŁKS-em. Nawet jeśli spółka upadnie i zaczniemy od A-klasy to będę chodził i jeździł do Będzelina i Kobylewa bo to jest mój Klub. Jedno serce mam i tylko jednemu klubowi je oddałem.
      TRWAJ W TYM CO KOCHASZ ... NA ZAWSZE !!!.

• Gość: roosevelt5 Re: Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: *.toya.net.pl 12.02.10, 12:09
        Godne pochwały.
        Ja tez tak mówiłem o Widzewie w 2004.
        Powodzenia
    • js195023 Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? 12.02.10, 12:12
      sami do tego stanu doprowazdili.
    • Gość: RTS Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: *.devs.futuro.pl 12.02.10, 13:08
      Plan zagospodarowania przestrzennego dot. Al. Unii 2 na rok 2011

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/50d7467723f69aa0.html
      i wszystko jasne:)
    • Gość: Andrew Staruszek ŁKS w agonii. Kto go wykończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 15:59
      wszystkim opluwaczom proponuje KILKAKROTNIE przeczytać ponizsze zdania
      z artykułu, dosyć już wrzucania państwowych/samorządowych pieniędzy do
      skorumpowanych polskich klubów,
      winni doprowadzenia ŁKS-u do agonii nie są radni czy komisarz Sadzyński,
      ale jego właściciele. To oni przez lata nie płacili składek na ZUS, nie
      odprowadzali podatków, zatrudniali piłkarzy czy trenerów, choć wiedzieli, że
      klubu nie stać na wysokie kontrakty.
      To oni zatrudnili prezesa Romana
      Gałuszkę, który przygotował najgorszy w historii Polski wniosek licencyjny, co
      skończyło się degradacją z ekstraklasy. Pieniędzy brakowało na wszystko,
      ale nie na ponad 50 służbowych telefonów komórkowych (rachunki za nie wynosiły
      po kilkanaście tysięcy miesięcznie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka