Dodaj do ulubionych

rwanie i aparat w tym samym dniu?!

22.11.08, 23:30
Witam.
Od kilku dni czytam to forum, ponieważ zastanawiałam się długo nad założeniem aparatu. W końcu się zdecydowałam smile. Mam mieć usuniętą górną czwórkę i od razu założony aparat (podczas tej samej wizyty)! Czy ktoś z Was tak miał? Prawdę mówiąc jestem przerażona! Nie wiem co robić? Jestem umówiona na środę i zastanawiam się czy nie lecieć w poniedziałek do dentysty wyrywać zęba? Co o tym myślicie? Proszę o rade.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • stopguzdralom ja tez tak mialem miec 23.11.08, 09:46
      Tez mialem w tym samym dniu miec wyrywany zab i zakladany aparat, ale tego
      samego dnia co zakladano mi gumki (5. dni przed założeniem aparatu) poprosilem
      zeby mi wyrwali zab i wyrwali - ortodonta mowil, ze to krotki czas miedzy
      zalozeniem aparatu a usunieciem zeba wiec nie bedzie to miec negatywnego wplywu
      na leczenie. Niestety podczas zakladania aparatu okazalo sie, ze mam prochnice
      na zebie, na ktorym mam miec pierscien wiec ortodonta zdecydowal sie wstrzymac z
      zalozeniem aparatu i kazal najpierw isc do dentysty. Wiec u mnie ostatecznie
      czas miedzy wyrwaniem zeba a zalozeniem aparatu przedluzy sie do 12 dni. Nie
      wiem czy to bedzie juz mialo negatywny wplyw na leczenie wady zgryzu, ale innego
      wyjscia nie ma.
      • 0_lala Re: ja tez tak mialem miec 26.11.08, 15:24
        Jest już po wszystkim i jakoś żyję smile. Najpierw przykleili mi zamki na zęby,
        potem rwali, a na koniec tylko drucik "nawlekli". Nie było tak źle oprócz tego
        że ułamał mi się korzeń i trochę długo to trwało. No i dziąsło mam trochę
        rozwalone ale mi go na szczęście poszyli smile. Teraz tylko trzeba się do tej
        "zbroi" przyzwyczaić smile.
    • joko1985r Re: rwanie i aparat w tym samym dniu?! 28.11.08, 17:58
      Zapraszam do udziału w forum o ortodoncji.
      Służymy pomocą.
      www.stalyparat.fora.pl/index.php
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka