Dodaj do ulubionych

Gdzie jest herb?

IP: *.uni.lodz.pl 14.02.02, 15:19
Czy któryś z ekspertów komunikacyjnych mógłby mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego na łódzkich
tramwajach nie ma herbu Łodzi(na autobusach jest). Przecież w regulaminie MPK wyraźnie widnieje
taki zapis.
Wszyscy wychwalają City Runnera ale ma sporo wad np: fotele są po jednej stronie co utrudnia
wysiadanie ludziom siedzącym bliżej okien. Jest za wąski. Poza tym skoro starsze tramwaje osiągają
60 km/h to po co nowe tramwaje.Uważam też, że lepiej CR sprawdziłby się na planowanej przez
prezesa Rydeckiego trasie na Olechów lub na Al. Włókniarzy.
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: Gdzie jest herb? 14.02.02, 16:06
      Gość portalu: Darek napisał(a):

> Czy któryś z ekspertów komunikacyjnych mógłby mi odpowiedzieć na pytanie dlacze
      > go na łódzkich tramwajach nie ma herbu Łodzi(na autobusach jest). Przecież w
      > regulaminie MPK wyraźnie widnieje taki zapis.

Zapraszam do wychodzenia na ulice i uważniejszego przyglądania się otoczeniu. :)
      Spora część wagonów ma już herby (nad przednimi drzwiami), a reszta sukcesywnie
      będzie nimi obklejana (oprócz wozów z reklamami).

> Wszyscy wychwalają Cityrunnera ale ma sporo wad np: fotele są po jednej
      > stronie co utrudnia wysiadanie ludziom siedzącym bliżej okien. Jest za wąski.

Jest węższy - to fakt. Jedynie zastanawiam się, kto Ci takich bzdur nagadał, że
      ma fotele z jednej strony? Ma po obu stronach. W członach z wózkami są rzędy
      pojedyncze, a w członach bezwózkowych po lewej stronie są 2 rzędy i po prawej
      jeden (za wyjątkiem przedostatniej części, gdzi po prawej stronie są miejsca
      stojące). Widziałeś chociaż ten wagon? Widziałeś choćby fotografie? Bardzo w to
      wątpię.

> Poza tym skoro starsze tramwaje osiągają 60 km/h to po co nowe tramwaje.

Jasne. Po co wojsku nowe samoloty, jeśli stary jeszcze może latać. Po co
      inwalidzie nowy wózek, kiedy w starym jeszcze się kółka trzymają. Po co kupować
      nowe ubranie, skoro stare wystarczy wyprać i będzie jak nowe. Trzymaj tak
      dalej. :)

> Uważam też, że lepiej CR sprawdziłby się na planowanej przez
      > prezesa Rydeckiego trasie na Olechów lub na Al. Włókniarzy.

Nie za bardzo kapuję o co w tym stwierdzeniu chodzi. Przecież będzie jeździł
      właśnie na trasie W-Z z Widzewa na Retkinię (w przyszłości przedłużonej od
      wschodu na Olechów). A trasa Łódzki Szybki Tramwaj II na al. Włókniarzy na
      Teofilów jest dopiero koncepcją.

• Gość: Ł.S. Re: Gdzie jest herb? IP: 10.0.210.* 15.02.02, 02:30
        michal.ch napisał(a):

> Spora część wagonów ma już herby (nad przednimi drzwiami), a reszta sukcesywnie
        > będzie nimi obklejana (oprócz wozów z reklamami).

Błąd! Herby umieszczane są również na wagonach w malowaniu reklamowym. Przykłady:
        2307, 2308, 2404, 2405.

Pozdrawiam,
        Łukasz Stefańczyk
        -----------------------------------------------------
        e-mail: lukasz.stefanczyk@private.pl & stefan@toya.net.pl (20MB)
        "Łódzkie tramwaje - wczoraj i dziś" - tramwaje.private.pl
        Klub Miłośników Starych Tramwajów: kmst@mpk.lodz.pl
        • michal.ch Re: Gdzie jest herb? 15.02.02, 13:11
          Chylę czoło i biję się w piersi przed znawcą :)
          • Gość: Darek Re: Gdzie jest herb? IP: *.uni.lodz.pl 15.02.02, 14:08
            michal.ch napisał(a):

> Chylę czoło i biję się w piersi przed znawcą :)
            Mógłbyś powiedzieć o co ci chodzi. Właśnie nie jestem znawcą komunikacji i dlatego proszę o
            odpowiedź
            na pytanie i o opinię. Niektórzy z was uważają się za wielkich znawców i próbują gasić wszystkich którzy
            mają inne zdanie niż oni.

• michal.ch Re: Gdzie jest herb? 15.02.02, 14:30
              Chyba nikt Cię jeszcze nie zgasił. Czy napisałem coś, co Ci ubliżyło? Chyba aż
              tak ostro nie było, prawda? A tym bardziej nie zrobił tego Łukasz, który po
              prostu uzupełnił moją informację.

• Gość: Darek Re: Gdzie jest herb? IP: *.uni.lodz.pl 15.02.02, 14:44
                Łukasz, broń Boże.Ty też mi nie ubliżyłeś tylko w niektórych sprawach trudno Ci zachować
                obiektywizm(wiem że należysz do KMST) .Wiem żę jesteś lokalnym patriotą(z innych forów) tak jak ja,
                ale czasem trzeba umieć dyskutować z ludźmi którzy mają inne poglądy niż Ty.
                • michal.ch Re: Gdzie jest herb? 15.02.02, 15:04
                  Po prostu jestem czasami dość, że tak powiem, nerwowy i nadpobudliwy. Jeżeli
                  np. jakiś artykuł w prasie, który czytam rano mnie zbulwersuje, to potem mogę
                  mieć nerwy naciągnięte do samego wieczora i niestety zdarza się, że przekłada
                  sie to na agresywność niektórych moich wypowiedzi.

Dzisiaj chyba nie jest tak źle :-)
                  • Gość: Ł.S. Re: Gdzie jest herb? IP: 10.0.210.* 15.02.02, 15:26
                    michal.ch napisał(a):

> Po prostu jestem czasami dość, że tak powiem, nerwowy i nadpobudliwy. Jeżeli
                    > np. jakiś artykuł w prasie, który czytam rano mnie zbulwersuje, to potem mogę
                    > mieć nerwy naciągnięte do samego wieczora i niestety zdarza się, że przekłada
                    > sie to na agresywność niektórych moich wypowiedzi.

I pomyśleć, że na spotkaniach KMST Michał siedzi cichutko jak myszka. :))

Pozdrawiam,
                    Łukasz Stefańczyk
                    -----------------------------------------------------
                    e-mail: lukasz.stefanczyk@private.pl & stefan@toya.net.pl (20MB)
                    "Łódzkie tramwaje - wczoraj i dziś" - tramwaje.private.pl
                    Klub Miłośników Starych Tramwajów: kmst@mpk.lodz.pl
                    • michal.ch Re: Gdzie jest herb? 15.02.02, 15:33
                      Cicha woda :)
            • Gość: geograf Re: Gdzie jest herb? IP: 10.0.219.* 15.02.02, 16:11
              Gość portalu: Darek napisał(a):

> michal.ch napisał(a):
              >
              > > Chylę czoło i biję się w piersi przed znawcą :)
              > Mógłbyś powiedzieć o co ci chodzi. Właśnie nie jestem znawcą komunikacji i dlat
              > ego proszę o
              > odpowiedź
              > na pytanie i o opinię. Niektórzy z was uważają się za wielkich znawców i próbuj
              > ą gasić wszystkich którzy
              > mają inne zdanie niż oni.
              >

A czy ty Darku mógłbyś konkretnie określic o co się pytasz i co Cię interesuje? Bo tamci panowie całkowicie zeszli z tematu, a nie to chciałeś wiedziec...
              Więc? Michał.Ch podał Ci informację, że MPK umieści herby miasta na wszystkich tramwajach z wyjatkiem tych, co posiadaja na sobie reklamy. Łukasz zaoponował go i napisał NUMERY SKŁADÓW z namalowanymi reklamami, które jednak posiadaja owe herby, więc mniej więcej, poprawił go.
              O to Ci chodziło?
              jak nie to czy możesz jeszcze raz zadac pytanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka