Gość: mirek IP: *.retsat1.com.pl 24.03.10, 23:55 w końcu może ktoś coś zrobi żeby łódź była czysta. Testować testować i kupić najlepszą. Łódź to nie Cmież Dolny a drugie największe miasto w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja.t3 Kto umyje lepiącą się od brudu ul. Piotrkowską? 25.03.10, 00:41 ... trzecie największe :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.hubert Re: Kto umyje lepiącą się od brudu ul. Piotrkowsk 25.03.10, 10:03 alicja.t3 napisała: > ... trzecie największe :/ Drugie drugie :) Jakby Łódź zrobila to co Krakow, tzn. zaanektowala np. Zgierz i Kanstantynów, to wtedy mozna by bylo wiarygodnie porownywac. Krakow po prostu poszerzyl sie nagle o kupe terenow i zrobilo mu sie wiecej. Ale jesli mowimy o miescie, a nie o aglomeracji, to Łodz jest 2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Kto umyje lepiącą się od brudu ul. Piotrkowsk 25.03.10, 10:52 Licza sie granice administracyjne, a nie wymyslanie bzdurnych argumentow, zeby ciagle sie podniecac rzekomym drugim miejscem. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qibic Re: Kto umyje lepiącą się od brudu ul. Piotrkowsk IP: *.ip.netia.com.pl 25.03.10, 12:10 Łódź jeszcze musiałaby mieć jeszcze co dołączać: Aglomeracja Krakowa: 1 467 000 mieszkańcow łódzka: 1 129 000 mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwny Kto umyje lepiącą się od brudu ul. Piotrkowską? IP: 143.119.160.* 25.03.10, 01:56 To jescze nie maja odpowiednich maszyn do mycia i czyszczenia? A ja myslalem naiwnie, ze od lat takowe sie uzywa przynajmniej do czyszczenia tej reprezentacyjnej ulicy. Wybor takich maszyn jest nieograniczony od malych do duzych i wszystkie chodniki i ulice powinny byc sprzatane przy ich pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek z lasu A co z elewacjami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 08:51 może też można umyć gorącą parą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kof Re: A co z elewacjami ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 10:07 kilka lat temu była myta elewacja budynku Prokuratury Apelacyjnej przy Piotrkowskiej. sprytne urzadzenie dzialalo jak gumka do olowka - po prostu scieralo pod cisnieniem brud. efekt byl swietny, nie wiem czemu gdzie indziej sie tego nie stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza z Warszawy Jonski umyje razem z PO IP: 91.186.72.* 25.03.10, 08:57 bedziecie mieli kochani lodzianie tak czyste kieszenie, ze az strach pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Wybrać najlepszą maszynę IP: *.toya.net.pl 25.03.10, 09:32 Taki model gdzie tylko woda pod ciśnieniem czy para to można elewacje kamienic albo czystą kostkę na ulicy ale nie brudną zaklejoną od gum do żucia i zasmołowaną kostkę. Smoła ścieka ze starych dachów najpierw je wymienić, to nie będzie smoły na ulicy. Maszyna musi mieć dodatkowo szczoty, pozatym z tym wysięgnikiem do przodu jest za duża taki mechanizm powinien być pod podwoziem by zajmowało to jak najmniej miejsca, już widzę mijankę ludzi pieszych i tę maszynę w jednym ciągu. Przecież kierowca siedząc nie będzie analizował czy coś jest bardziej brudne czy nie po prostu każdego ranka wsiądzie przejedzie każdą część chodnika jeden raz i po robocie dlatego ta maszyna jest za słaba. Maszyna musi tak działać by bez wysiadania kierowcy mieć pewność że to wyczyszcza na maxa dobrze tak by kostki były jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. Zbigniew Burn Kto umyje lepiącą się od brudu ul. Piotrkowską? IP: *.pools.arcor-ip.net 25.03.10, 09:50 Najpewniejsze bedzie powierzenie mycia ul. Piotrkowskiej wszechmogacemu panu Dariuszowi Jonskiemu. Ten spec na wszystko poradzi sobie z kazdym problemem, potrafil to udowodnic miedzy innymi w odwolaniu prezydenta pana Kropiwnickiego, zatem wszystkie inne sprawy to dla niego "pikus". Tylko do cudotworcy z SLD, a reszta jak po masle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Przemo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 10:09 przeciez co roku sa testowane i prezentowane maszyny do mycia Piotrkowskiej (vide dawne wątki Przemo_pomoze). to nadal nie wiedzą co wybrać? ile można czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza z Warszawy Re: Przemo? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi IP: 91.186.72.* 25.03.10, 10:34 o kaske. Umyslil sobie Darek z Platfusami, ze oglosza nowy przetarg i cos z tego bedzie mialo miasto Lodz w osobach swoich wybrancow. A za Kropy bylo zle, bo nie dawal robic szwindli. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Syf w Polsce jest niewiarygodny... 25.03.10, 11:59 Po wiekszym deszczu naniesiony syf lezy niekiedy ponad miesiac. Aktualnie mieszkam w jednym z panstw starej UE, zmywarko-zamiatarka przejezdza pod oknami mojej malej, osiedlowej uliczki RAZ W TYGODNIU. Robotnicy specjalnymi maszynami zbieraja liscie z trawnikow, nawoza je itp. Nawierzchnia na drodze, ktora w Polsce bylaby uwazana za calkiem niezla jak na pozimowe drogi, zostala wymieniona na dystansie okolo 700 metrow W JEDNA NOC. Daleka droga przed nami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SpinDoktorzy.PL A kto umyje lepiące się ręce urzędników? IP: *.blast.pl 25.03.10, 12:23 Gdyby nie one, problemu by (w zeszłym roku) nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewazne Niewazne czy Łódź jest drugim czy trzecim miastem, IP: 91.206.177.* 25.03.10, 12:35 To miasto od zawsze było brudne i takim pozostanie. Dziwne to miasto prowincjonalne z aspiracjami na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a co z podwórkami ??? IP: *.retsat1.com.pl 25.03.10, 14:34 Umyć ulicę niech sie świeci !!!! A co z podwórkami na Pietrynie ?? Te które należą do miasta są jak zawsze najbrudniejsze. Szare, bure i zdewastowane ... Wiem co piszę bo sam na takim mieszkam a PANI ADMINISTRATOR która za moje podwórko odpowiada ma wszystko głęboko ....... nie powiem gdzie nic sie nie da załatwić albo jej nie ma albo mówi " nie wiem to nie moja działka, zobaczymy....." !!!!!!! SPRZATAJCIE NIE TYLKO OD FRONTU !!!!!!!!!!!!!PIOTRKOWSKA TO NIE TYLKO DEPTAK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk testy sprzętu trwaja od lat IP: *.toya.net.pl 25.03.10, 17:15 chyba ponad rok temu widziałem film z testów sprzętu na piotrkowskiej a dalej nic takiego nie ma. Chyba testują firmy od tego sprzętu na okoliczność łapówy no bo o co innego mogło by chodzic przez te lata testów. Ciekawe za ile lat coś z tego wyniknie. Jak to w łodzi, komedia Odpowiedz Link Zgłoś