Dodaj do ulubionych

Likwidacja biura numerów 913

IP: *.toya.net.pl 24.02.04, 19:46
Nie dosc Wam Błękitenj Linii (9393), problemów z przeniesieniem numerów i
panienki która nie wie w jakiej dzielnicy Łodzi jest Piotrkowska??? Teraz
mamy jeszcze na 913 dzwonić do Katowic??? Dziękuję za taką obsługe, dokąd
były biura obsługi było w pożądku. Błękitna Linia cofneła nas do obsługi z
czasów PRL-u. "NIE MA", "NIE WIEM", "NIE UMIEM (MOGE) PANU POMÓC" to już
standard Błękitnej Linii, czekam na sakramentalne "CZEGO" i pewnie niedługo
poczekam. Już dziś nikt z dyrekcji TPSA nie istnieje a panienki w 9393 nie
mają żadnego zwierzchnika z któym mogłyby mnie połączyć lub podać jego
telefon.
NIECIERLIWIE CZEKAM na UE.
Może wtedy wejdzie Deutche Telekom i będe miał prawdziwy wybór skąd zakładam
telefon, zapewni mi się grzeczną i KOMPETENTNĄ obsługę. Natychmiast przeniosę
sie do tej firmy i zrobni tak wielu Polaków. Gdy nad TPSA zawiśnie widmo
bankructwa, wtedy może sie opamiętają. Że "KLIENT NASZ PAN" POZDRAWIAM
DEUTCHE TELEKOM.
Obserwuj wątek
    • Gość: abonent Likwidacja biura numerów 913 IP: *.vline.pl 24.02.04, 19:48
      Telekopromitacja!!!
      Pier...cie się, sami się do Katowic przeniście!
      • ixtlilto Re: Likwidacja biura numerów 913 24.02.04, 20:01
        :/ Rachunki już z Katowic przychodzą
        • Gość: Grzechu Re: Likwidacja biura numerów 913 IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 25.02.04, 00:16
          Chcialbym zwrocic uwage, ze:

- rachunki sa nadawane w KRAKOWIE
          - sprzedawca jest oddzial TPSA w KATOWICACH
          - Blekitna Linia jest w OPOLU
          - a ja mieszkam w LODZI...

No comments.
          • Gość: MarcinK Re: Likwidacja biura numerów 913 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 00:48
            A serwery stoją w Łodzi ;-)
            zaś centrala jest w Warszawie :-P

MK
          • Gość: MarcinK Re: Likwidacja biura numerów 913 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 00:53
            A serwery są w Łodzi ;-)
            A centrala jest w Warszawie :-P

MK
          • Gość: Stasiu Re: Likwidacja biura numerów 913 IP: 193.128.25.* 25.02.04, 10:28
            EEE, to i tak nic.
            W Wlk Brytanii ogolnokrajowa informacja kolejowa bedzie przeniesiona....
            do Indii!
            Bo taniej.
    • hubar Re: Likwidacja biura numerów 913 24.02.04, 20:20
      SKANDAL!!!

DOŚĆ tego wynoszenia z Łodzi! Co my, jakaś prowincja jesteśmy, to niech Ślązoki
      sobie do nas dzwonią, może po Polsku się "naumiom" mówić.
      • orientman Re: Likwidacja biura numerów 913 25.02.04, 10:18
        I po co te nerwy? Slazacy potafia mowic po polsku, ale czy tego chca? Tak, ze od Slaska, to prosze sie
        odstosunkowac. A czy mozna nauczyc sie polskiego dzwoniac do Lodzi? Ciekawe spostrzezenie :)
        Druga sprawa jest taka, ze rachunki wystawia oddzial krakowski TPsa. Wlasnie od nich na Slasku moja
        rodzina dostaje rachunki i przez nich jest obslugiwana.
        Pretensje nalezy zglaszac do centrali w Warszawie, ktora podejmuje takie decyzje. Jak wiadomo TPsa
        jest kontrolowana przez France Telecom, a oni slyna z roznych idiotyzmow.

Co do Pana piszacego o DT. Hmm.. Znam klientow DT w Niemczech i musze powiedziec, ze to co my
        mowimy o TPsa, Francuzi o FT, to Niemcy opowiadaja na temat DT.
        Telekomy narodowe tak maja i sie tego nie zmieni.. :(

Pozdrawiam i zycze wiekszego dystansu :)
        • dziad_borowy Właśnie, Hubciu, troche opanowania. 25.02.04, 12:51
          Nie badz taki Lepper. Po pierwsze to Ślązaki nie maja wplywu na to ze jakas
          firma chce zwinac interes z Łodzi i sie przeniesc do Katowic. A po drugie to
          zaden z moich znajomych-Ślązakow nie mowi gwara, tylko doskonala polszczyzna.
          Gwara mowia albo ludzie starsi, albo niewyksztalceni, albo ci, ktorym na tym
          zalezy, bo czuja sie narodem slaskim, ktorego nie ma:-), albo z innego powodu.
          Zapewniam Cie, ze do obslugi klientow byliby zatrudniani tylko ludzie operujacy
          jezykiem polskim. I nie bedziesz mial problemow ze zrozumieniem. A obrazac
          mozesz tepse, a nie zwyklych ludzi. W koncu masz troche kultury osobistej.
          Dzierżbór krrrańcówka!!!
          • hubar Re: Właśnie, Hubciu, troche opanowania. 25.02.04, 21:04
            Zgadza się, troszke mnie poniosło... troszkę nie tak to zabrzmiało. Przepraszam
        • Gość: nikt Re: Likwidacja biura numerów 913 IP: *.toya.net.pl 25.02.04, 19:37
          Co by nie powiedzieć o DT to posiadają dostępną dla klienta dyrekcje!!!
    • Gość: Por. Borewicz Re: Likwidacja biura numerów 913 (dluugie) IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 21:32
      Blekitna jest doskonala. Jest kilka biur w Polsce. M. in. w Katowicach, w
      Opolu, rowniez w Lodzi. Ostatnio chcialem zalatwic pewna blaha sprawe.
      Zadzwonilem raz, dodzwonilem sie do Opola. Dowiedzialem sie od panienki, ze
      musze znalezc jeszcze poprzednia fakture, bo ostatnia, ktora trzymalem w rece
      nie wystarczy do zalatwienia sprawy. Rozlaczylem sie, znalazlem, zadzwonilem
      raz jeszcze...... po 30 minutach sluchania durnego utworu "w kolo to samo"
      polaczylem sie z.... Katowicami. Od poczatku wyluszczylem swoja sprawe po czym
      dowiedzialem sie, ze panienka (nazwiska nie wymienie, a zapisane mam...) nie
      moze zalatwic mojej sprawy bo costam, costam... Rozlaczylem sie, wybralem numer
      ponownie... byla 16.25. Wlaczylam glosnik w telefonie i oddalem sie ogladaniu
      telewizji z durna muzyczka w tle.... jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy nagle
      pod koniec teleekspresu zamiast muzyczki uslyszalem mily glos..... nieee, no
      owszem automat ostrzegal, ze z uwagi, ze ich konsultanci rozmawiaja na "innej
      linii" (cyt.) czas oczekiwania powyzej 3 minut....... szkoda, ze nie
      powiedzieli, ze powyzej 43, poszedlbym na obiad...
      Otrzasnalem sie z szoku (brak durnej muzyczki, ktorej juz nawet moj pies nie
      moggl sluchac i mily glos w sluchawce) i rozpoczalem po raz kolejny
      wyluszczanie swojej sprawy. Zapytalem o nazwisko wlascicielki glosu i
      miejscowosc i.... co sie okazalo.... dodzwonilem sie do Lodzi !! A do tego
      trafilem (chyba cud, moze jedyna taka jest calej polskiej blue linii) na
      kompetentna osobe, ktora powinna byc wzorem dla wszystkich niezorientowanych i
      zagubionych pseudo-konsultantow TPSA.
      Ale sie rozgadalem i do tego troche mi sie temat rozlazl. Wracajac do sprawy,
      mysle, ze nie jest problemem to, ze beda powiedzmy tylko 4 czy 5 punktow
      obslugi rozsianych w roznych miastach. Moze rowniez byc jeden wspolny numer
      biura numerow. Ale na do licha niech siedza tam ludzie, ktorzy potrafia
      obslugiwac dobrze przygotowany system komputerowy pozwalajacy konsultantowi z
      Katowic odszukac od reki dane abonenta z Gdanska i pomoc mu w zalatwieniu jego
      sprawy. A ponadto niech tych ludzi bedzie na tyle duzo, zeby nie trzeba bylo
      wyczekiwac godzinami wsluchujac sie te durna melodyjke!
      Ja osobiscie mam nadzieje, ze TPSA wyciagnie wnioski z obecnej sytuacji i
      przygotuje sie nieco lepiej do konkurowania na wolnym rynku ze wspomnianym
      powyzej DT czy innym operatorem. IMHO problemem nie jest centralizacja obslugi
      tylko sposob w jaki jest to zorganizowane. Prawdopodobnie TPSie marzyl sie
      system na wzor BOK czy BOA w sieciach komorkowych, ale zapomniala, ze nie da
      sie tego zorganizowac w krotkim czasie biura dzialajacego w tak szerokim
      zakresie i przy tak duzej liczbie obslugiwanych abonentow.

Jesli za bardzo sie rozpisalem to przepraszam, tak mnie jakos naszlo...

Pozdrawiam, szczegolnie te pania z Blekitnej Linii w Lodzi ;-)

Por. Borewicz
      • uerbe O) zawyżaniu poziomu obsługi w tepsie 25.02.04, 10:32
        Gość portalu: Por. Borewicz napisał(a):

> ... A do tego trafilem (chyba cud, moze jedyna taka jest calej polskiej blue
        > linii) na kompetentna osobe, ktora powinna byc wzorem dla wszystkich
        > niezorientowanych i zagubionych pseudo-konsultantow TPSA.

Pewnie niedługo ją zwolnią... Szkoda...
      • Gość: nikt Re: Likwidacja biura numerów 913 (dluugie) IP: *.toya.net.pl 25.02.04, 19:41
        Walczylem 2 miesiace aby odlaczono mi w firmie w zdawanym lokalu telefon,
        kolejne miesiac by podłaczono w nowym, TO JEST NIEDOPUSZCZALNE!!! a na
        kompetentnego konsultanta nie trafiłem!!!
    • Gość: nona Re: ciekawostka IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 10:45
      Zamówiłam sobie pakiet internetowy, ileś tam godzin. Po dwóch miesiącach mój
      rachunek był wyższy niż kiedykolwiek wcześniej, więc zainstalowałam program
      monitorujący, który rejestruje oczwyiście każde połączenie. Na nowym rachunku
      liczba połączeń się nie zgadzała - zgadnijcie, na czyją niekorzyść? Co więcej,
      od czasu do czasu pojawiają się znienacka impulsy płatne. Przeszłam całą
      męczarnię z dodzwonieniem się do konsultanta, który w końcu przyznał, że wina
      leży po stronie TPSA. Jeśli to jest szerszy proceder, to pogratulować tepsie
      dodatkowego zarobku.
    • Gość: gość2 Re: Likwidacja biura numerów 913 IP: *.p.lodz.pl 25.02.04, 12:34
      Tylko tego mi brakowało do podjęcia ostatecznej decyzji aby zrezygnować z TPSA.
      Każda inna firma będzie lepsza!
    • barracuda7110 Re: Likwidacja biura numerów 913 25.02.04, 21:28
      Jakoś Erze i Plusowi nic nie przeszkadzało w umieszczeniu w Łodzi swoich call
      center... dziwne :-/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka