Dodaj do ulubionych

autoszyby w Łodzi

23.04.10, 14:46
Auto szyby na Kilińskiego 221.

Nie polecam tej firmy. Firma zamontowała inna szybę niż była w samochodzie
wmawiając, że to dla dobra klienta i że było to zawarte w umowie. Kazali
pojeździć z nią tydzień aby się przyzwyczaić, a po tygodniu odmówili wymiany
szyby na zgodna z zamówieniem zasłaniając się zniszczeniem szyby przez tydzień
eksploatacji, kiedy samochód stał nieużywany w garażu.

Ostrzegam innych - nie dajcie się oszukać
Obserwuj wątek
    • Gość: Auto-Szyby Re: autoszyby w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 14:32
      W odpowiedzi na zamieszczone, mijające się z prawdą komentarze pt „utopione
      pieniądze” i „tragedia” pragniemy wyjaśnić zaistniałą sytuacje. Komentarze
      negatywne są autorstwa jednej osoby. Jej niezadowolenie wynika z faktu
      posiadania ubogiej wersji wyposażeniowej Opla Astry I. Tylko na kilka rynków w
      min ilościach produkowane są szyby zielone bez pasa przeciwsłonecznego. W Polsce
      nowe szyby dobrej jakości bez pasa są niedostępne. Podczas przyjmowania auta
      poinformowaliśmy Klientkę o tym, że zamontujemy szybę z pasem przeciwsłonecznym.
      Klientka nie wniosła zastrzeżeń. Po montażu okazało się, że pas koliduje z
      wyjątkowo wysokim wzrostem Klientki. Zgodziliśmy się na wymontowanie szyby (bo
      bez pasa nowej nie mogliśmy zaoferować Klientce), jednak do sprawy wtrącił się
      dziadek, który jednak kilkakrotnie nie pojawił się o umówionej porze na demontaż
      szyby i ostatecznie dostarczył nam szybę uszkodzona, wyciętą w innym warsztacie.
      Mimo to, dbając o dobro Klienta i renomę swojej Firmy, wypłaciliśmy Klientowi
      równowartość dobrej szyby. Jeśli chodzi o uwagi, dotyczące jakości montażu, przy
      odbiorze auto było dokładnie sprawdzane i żadnych zastrzeżeń Klientka nie
      zgłaszała.
      Dbamy o nasz wizerunek i wszelkie uzasadnione reklamacje są rozpatrywane
      sprawnie i z uwzględnieniem zadowolenia naszych Klientów. Więc wypisywanie
      przez jedną osobę kilku negatywnych komentarzy po pozytywnym rozpatrzeniu
      reklamacji, nie wynikającej w dodatku z naszej winy, tylko z oferty producentów
      szyb na polski rynek, jest dla nas niezrozumiana. Przykro nam, że Klient nadal
      nie jest usatysfakcjonowany i wylewa swoje żale po otrzymaniu zadośćuczynienia.
      • yavorius Re: autoszyby w Łodzi 12.05.10, 14:41
        > W odpowiedzi na zamieszczone, mijające się z prawdą komentarze
        > pt „utopione pieniądze” i „tragedia”

Sorry śliczne, ale ja nie widzę w pierwszym wpisie takich
        komentarzy, może dlatego że mam czystą szybę monitora?
      • e_palacz Re: autoszyby w Łodzi 16.05.10, 10:06
        Nie wydaje mi się, aby ode mnie zależało jakie fabryczne wyposażenie ma mój
        samochód i z pewnością pisanie o tym jako o ubogiej wersji jest zdecydowanie nie
        na miejscu.

Chciałbym również odnieść się do informowania klienta o posiadanych szybach. Sam
        Pan przyznał, ze nie powiedział Pan wyraźnie, że zamierza założyć szybę z pasem.
        Tłumaczenie, że "widziała Pani jak wpisywałem w zamówieniu symbol GB1, a to
        przecież szyba z pasem" rozbawiło już niejedną osobę, której opowiadałam o tym
        wspaniałym montażu szyby. Jakim zadufanym w sobie człowiekiem trzeba być, aby
        myślę, że każdy posiada taka wiedzę jak Pan przyjmujący zamówienia, któremu w
        dodatku nie chciało się ruszyć 4 liter do samochodu stojącego przed wejściem,
        aby obejrzeć szybę przed wymianą. Skoro nawet mechanik wymieniający uszkodzony
        element czyli szybę miał wątpliwości czy zakładać inna szybę niż wymontowana to
        wystarczyło wziąć telefon, zadzwonić i się upewnić czy na pewno taka szybę
        montować. Ale widać firma tnie koszty gdzie się da.

Co do niewnoszenia zastrzeżeń, jak Pan nazwie ponad półgodzinną dyskusję na
        parkingu przed firmą na temat "założyli Państwo inną szybę nie taką chciałam"?
        Jak inaczej można zgłosić zastrzeżenia? Tłumaczenie, że innych szyb nie ma na
        rynku polskim jest śmieszne. Ściągnięcie jej z Niemiec trwało klika dni i co
        ciekawe było 20 zł droższe niż to co oferowaliście. Wykorzystaliście to, że nie
        znam się na temacie szyb samochodowych i wyszliście z założenia, że możecie
        wciskać dowolne kłamstwa.

Jeśli chodzi o demontaż szyby to wyznaczyliście 3 terminy w których miał być on
        zrobiony. Stawiliśmy się na każdym !!! Tylko, że warsztat nie miał czau aby się
        tym zająć. I może to i dobrze, bo przy zakładaniu szyby porysowaliście mi cały
        lakier na dachu i słupkach i Bóg sam wie co by było przy zdejmowaniu jej po złości.

Co do sposobu rozpatrzenia reklamacji, to fakt, że inna firma dokonała
        demontażu, bo Państwa zakład nie chciał tego zrobić, co napisałam powyżej.
        Zapomnieliście w odpowiedzi tutaj napisać, że szybę przyjął dopiero Wasz szef na
        Inflanckiej, ponieważ wg specjalistów z Kilińskiego była ona porysowana. Ciekawe
        zatem dlaczego szef ją wziął z powrotem ze słowami "czy oni zwariowali - szyba
        jest przecież dobra"? pewnie filantropia..... Zapomniało się też wspomnieć o
        tym, że zwrócona była tylko równowartość wartości szyby , a nie pełne koszty,
        ponieważ jak powiedział Pan z Inflanckiej "Na Kilińskiego to osobny warsztat i
        jak Panu oddam tez pieniądze za montaż oni nie oddadzą mi ich z powrotem"
        Wygląda to tak jakby miał już takie doświadczenia.....

Zdecydowanie nie jestem usatysfakcjonowana całą usługą jak i kłamstwami, które
        znalazły się w raporcie Inspekcji Handlowej dotyczącymi tej sprawy, a
        przedstawionymi przez Państwa firmę. Żałuję, że wcześniej nie poczytałam w
        Internecie o tym jak Państwo montujecie szyby. Przewijają się stwierdzenia, że
        trzeba stać nad mechanikami, bo jak nie to wszystko jest porysowane, ubrudzone
        klejem, znaleźli się tez inni klienci, którym założyliście szyby wg własnego
        uznania. Innym, którzy będą chcieli skorzystać z tych wątpliwych usług polecam
        zabranie WSZYSTKIEGO z samochodu, jeśli nie chce się, aby zostało to zniszczone,
        tak jak np moje okulary przeciwsłoneczne.
    • Gość: Gosc Szyby tylko w MAZICO IP: *.45.rev.vline.pl 12.05.10, 18:39
      a trzeba bylo jechac do MAZICO
      • Gość: Artur kowalczyk Re: Szyby tylko w MAZICO IP: *.static.cyta.gr 27.09.15, 23:06
        Do maziko nie jeździmy bo tam śmierdzi kupą
    • Gość: Lenny Re: autoszyby w Łodzi IP: *.165.rev.vline.pl 02.06.13, 19:06
      Ja też nie polecam , Ponieważ ok 2 lata temu wymieniłem przednią szybę .Następnego dnia pojechałem z uwaga brudnego fotela od kleju prubowali sami wytrzeć ale im nie wyszło byłem zły ale olałem . Po roku zaczeła mi wychodzić atrapa uszczelki .W odpowiedzi jak przyjechałem usłyszałem że to tylko atrapa uszczelki została zamontowana moja stara i jak mi to przeszkadza że odstaje to żebym sobie podkleił super glu
      po następnym roku przyjeżdzam bo przez szybę cieknie sam to sprawdziłem lejąc wodą z kubeczka w rogu szyby i rozmontowaniu plastików wokół przedniej szyby. on jednak nie chciał mi uwierzyc twierdził że to wina szyberdachy (szyberdach nie działał i od 3 lat jest zamkniety) Tłumacze mu ze to wina uszczelki ze lałem wodę z kubeczka tylko w to miejsce ale pan znalazł wykręt ponieważ nie mam juz dowodu zakupu z datą montażu a pan na piekne oczy nie chciał mi uierzyć i mnie nie pamięta

Wyszło że mam brudny fotel ,nieprofesjonalne podejście jak mi coś nie pasuje to sobie moge super glu podkleić a teraz ich to nie obchodzi bo nie mam juz dowodu zakupu bo gwarancja jest na 2 lata wklejanie (nie jestem pewien na dowodzie zakupu było chyba dozywotnio )

Przepraszam jak by sytuacja naświetlona przezemnie była nie jasna piszę to ze zdenerwowania poprostu nie polecam
      • Gość: olaf Re: autoszyby w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 21:52
        Człowieku dwa lata !!!!!!!!! przez ten czas auto mogło się już dawno rozpaść.
        jak masz uwagi to oglądaj przy odbiorze, zresztą teraz często fotografuja auta i czegoś sie nauczyli bo na gwarancji jest napisane czego nie dotyczy. u mnie wyszczególnili każda rysę na klakierze i to ,że błotnik był lakierowany, podszybie odstwało ... nigdy na to nie zwracałem uwagi a to był cholera fakt! proponuja szyby od do kilku producentów sam sobie wybierasz. mogli by tylko głośniej mówić kiedy zdjąć te taśmy mocujace szybę ja zrozumiałem nie zdejmowac przez 3 dni i nie myć do jutra , a było odwrotnie... troche marudzili ale usuneli pozostałości taśm, oceniam na 4
    • Gość: gość Re: autoszyby w Łodzi Kilinskiego 221 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.14, 13:04
      Ja nie jestem właścicielem Opla Astry ale także jestem niezadowolona z usług tej firmy. Szyba mi pękła samoistnie tuż po wymianie. oczywiście usłyszałam, że szyba była cała w momencie odbioru samochodu a o błędnym założeniu szyby nie było mowy. Nie polecam tego zakładu
      • Gość: stasiu z piatej b Re: autoszyby w Łodzi Kilinskiego 221 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.14, 12:58
        srata tata tu kazdy moze pisac co chce ja mam na obiad pomidorowke z ryzem
      • Gość: Artur Re: autoszyby w Łodzi Kilinskiego 221 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.14, 13:22
        Witam
        szyba ma prawo pęknąć ,a wpływ na to ma stan auta ,sposób eksploatacji i wiele innych czynników.
        Szyba jako produkt z racji specyficznego materiału objęta jest ograniczona gwarancją !
        Gwarancją producenta szyby !!
        Firmy montujące oferuja jedynie gwarancję na montaż to czy dane pękniecie można zgłosić do producenta wynika z wiedzy o stanie auta.wadliwy montaż rzadko ma wpływ na peknięcie ( na przecieki owszem ).
        ostatnio klient zgłosił pęknięcie szyby po montażu jako reklamację mimo iż to teleskopy pokrywy silnika po prostu ją zgniotły - dodajmy teleskopy nieoryginalne VW polo 1994-1998
        Są jednak przypadki , kiedy producent reklamację uznaje ! Trudno jednak oczekiwać ,że w pełnoletnim aucie w wyniku jego zuzycia eksploatacyjnego szyba nie pęknie samoistnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka