black.kolo 27.04.10, 20:47 Jakoś tyle lat jej nie przeszkadzało... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
night_irbis Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... 27.04.10, 21:45 A to ciekawe.... Bo zeszłą jesienią wycięto WSZYSTKIE śliwy w okolicach Olimpijskiej na terenie osiedla Zagrodniki na Retkini. Przyznam - że mi jest strasznie szkoda, bo drzewa były stare, okazałe i ładne. Ale nie zareagowałam, bo myślałam, że zakaz wycinania drzew nie dotyczy drzew owocowych. Teraz pół roku później to już chyba po fakcie podnosić raban... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 22:59 są przeciez siatki na okna przeciwko owadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hematyl Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: 89.174.219.* 28.04.10, 08:21 No właśnie są siatki, nasza córka też jest uczulona, ale we wszystkich oknach mamy siatki i drzew w ogrodzie nie trzeba wycinać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demon Barber Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.04.10, 00:07 "pilnie" zgłosić się do poradni alergologicznej i już za 5 miesięcy zostanie przyjęta na pierwszą, wstępną wizytę... Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest 28.04.10, 05:59 Czy ta pani jest uczulona od wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech niech ta pani założy siatki na okna IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 28.04.10, 00:22 To bardzo proste rozwiązanie, siatki na okna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAf to niech zalozy sobie siatke do okna IP: 65.217.206.* 28.04.10, 01:15 co za wymagania, ja jestem uczulony na slonce i co mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viv Re: to niech zalozy sobie siatke do okna IP: 80.54.47.* 28.04.10, 01:31 To jest nas dwoje. Siła argumentów rośnie ;) -------------------------------- Odczulanie wcale nie jest takie super bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: to niech zalozy sobie siatke do okna IP: *.238.73.201.ip.abpl.pl 28.04.10, 09:11 prowadzić nocne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Niech zjada duzo czosnku codziennie.To pomaga- 28.04.10, 01:17 na rozum!Mnie pomoglo. Sa skutki uboczne ale o tym nie tutaj i teraz! 88 Odpowiedz Link Zgłoś
retkinianus błędne rozumowanie 28.04.10, 03:09 Mieszkałem całe życie na Retkini, też jestem alergikiem. Wycinanie drzew kwitnących, których tak mało na całym osiedlu, jest bezsensowną dewastacją przyrody. Osy retkińskie są też na dachach, w szczelinach bloków, na wysokości trawy, mnóstwo żeruje w śmietnikach. Jest tych owadów na Retkini za dużo, i to też martwi. Ale walczyć w takim razie trzeba z osami, a nie z całą przyrodą w ogóle. Trzeba się odczulać i mieć gęste firanki. Drzewka zostawmy w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz J. Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: 94.254.246.* 28.04.10, 07:12 Tak przy okazji, mam alergię na zwierzaki. Oczywiście, nie mam zamiaru namawiać do ich mordowania. Wręcz przeciwnie, kocham je wszystkie i chciałbym mieć jednego w domu, bo jestem sam. Czy słyszał ktoś o możliwosci odczulenia na sierść? Na inne alergie leczą. Na tą jak dotąd nie ma sposobu... A drzew nie ruszajmy. Coraz to ktoś chce wycinać pod różnym pozorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiara Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.aster.pl 28.04.10, 07:51 Rasy dla alergików: * pudel miniaturowy i toy * shih tzu * lhasa apso * yorkshire terrier * silky terrier * maltańczyk * bichon frise * bolończyk * hawańczyk * coton de Tulear www.yorki.boo.pl/yorki-alergia-na-psa/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retkinianka Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... IP: *.167.rev.vline.pl 28.04.10, 07:13 Jestem uczulona na nasiona traw- to może zawnioskuję o zlikwidowanie trawników? Radzę przeprowadzić się na Manhattan. Tam nie ma drzew i krzewów owocowych, tylko beton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzo Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.radom.vectranet.pl 28.04.10, 07:35 co za bezczelne babsko! Zwizek miedzy drzewkiem, ktore kwitnie klka dni w roku, a osami jest zaden. w tej chwili jeszcze osy sie nie uaktywnily a sliwy juz zdarzyly przekwitnac. Jesli takie paranoidalne osoby beda dopuszczane do glosu, za chwile ktos bedzie sie domagal, zeby wymordowac wszystkie pieskiw okolicy, bo ma uczulenie na siersc!! Niech sobie baba siatki zamontuje w oknach, kupi repelent a od drzewka wara jej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biolog Re: Paranoików zamykać! IP: *.chello.pl 28.04.10, 07:59 Jej syn ma firmę zwalczającą osy i babsko w ten sposób robi mu reklamę! Nawiasem mówiąc osy nie zajmują się żądleniem - maja zbyt mało czasu na swoje zajęcia żeby się zajmować napalonymi babami. Wchodzą do domu jedynie gdy zabłądzą albo gdy po koszeniu traw nie ma co jeść! osy są bardzo pożyteczne i nigdy bez powodu nie żądlą -wiem bo mnie użarły wiele razy (robię eksperymenty a wtedy trudno im przetłumaczyć że nic im będzie) Co do traw to też bez sensu jest koszenie setek hektarów trawników tylko żeby było mniej pyłków? Właśnie ich brak jest przyczyną późniejszych alergii.Trawa powinna rosnąć jak największa - zatrzymuje kurz, nawilża, produkuje tlen!, jest pokarmem dla wielu zwierząt. Ciekawe jak wasi przodkowie żyli na wsi? Z takimi obsesjami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.be.jnj.com 28.04.10, 08:08 @bonzo Babsko nie babsko! Nie znasz Panci to nie pieprz, że babsko. Nieładnie koleżko... :-) Związek między owadami a drzewami owocowymi jest...mimo, że go nie dostrzegasz. Wszystko pięknie komuś radzić a kto zafunduje jej terapię? NFZ? Czy sąsiedzi? I terapię odczulającą na co - na jad os czy pyłki śliwy? Siatki na okna kupią jej sąsiedzi czy za własną kasę? Analogie bardzo piękne ale jakie to cudne. GW napisała, że na lewo i proszę bardzo grupa popierających tę teorię już się znalazła. Gazeta jak zwykle dramatyzuje i przesadza ale jak widać, także po moim przykładzie, interesik się kręci. Jest temacik, ktoś czyta, daje opinię, znajduje się adwersarz i licznik odwiedzin bije a my mamy swoje igrzyska. Swoją drogą też bym nie wycinał i starał się uratować ale porozmawiałbym z tą kobietą a nie mieszał ją z błotem. Optyka się zmienia jak Ci zainstaluje ktoś perfumerie - też ładnie pachnie - albo bar z przepysznym wietnamskim jedzeniem - bo jeść trzeba. I codziennie jest zabawa pod nazwą zapachy, a u wietnamczyka jeszcze ich wesoła śpiewna mowa od rana do wieczora bo to naród pracowitszy od naszego. Analogii można doć bez liku ale z pewnością nazywanie kretynenm kogoś na dzień dobry, wskazanie mu niechcianych wydatków i oczekiwanie, że będzie miły i grzecznie podziękuje jest nierozsądne...żeby nie powiedzieć inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
echfranka Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest 28.04.10, 08:10 Osa nie atakuje jak ktoś nie wymachuje rękami.Jak usiądzie pozwolić jej pochodzić i odfrunąć nie wpadać w panikę.Jeżeli wytniemy drzewa,wykosimy kwiaty to nie będzie owoców ani warzyw.Owady są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.be.jnj.com 28.04.10, 08:26 Ależ nikt nie mówi, że nie są, tylko w tym przypadku funkcja drzewa jest ozdobna a nie sadownicza no chyba, że ktoś lubi metale ciężkie w swoim ekologicznym posiłku. Poza tym dyskusja rozgrzewa się wokół różnych kwestii: 1. Czy Pani ma rację upominając się o swoje? 2. Czy dlatego, że ma inne poglądy to można jej ubliżać w różny sposób? 3. Czy GW napisała rzetelny artykuł pokazując jedną stronę? Argumenty drugiej są wymienione proforma ale to standard w obecnej pracy dziennikarskiej. 4. Czy są inne rozwiązania? 5. Rola pszczół i roślin w naszym życiu i ich wzajemne relacje. 6. Stan prawny dotyczący roślin na terenach miejskich w tym samosiewek (podany w artykule przykład lipy z odwołaniem się do prawa mówiącego o świadomym kształtowaniu estetyki miasta). Nomen omen śmieszne czytając jak to miasta i spółdzielnie dbają o estetykę ale nic im nie wzbrania robić krajobrazowego śmietnika z reklam podpasek 6-generacji lub proszku do praniu. 7. Poziom dyskusji i wyrażania opinii na forach internetowych - temat żywszy od Wiecznie Żywego Lenina... ...wymieniać dalej? A co do owadów to są potrzebne ale nie w tak opisanej funkcji jak podałaś z głównym zaznaczeniem owoców i drzew jako produktów do utrzymywania naszego "fspaniałego" gatunku ale jako część systemu ekologicznego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yallaify Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... 28.04.10, 07:59 Drzewo można zatruć. Umieranie drzewa wtedy trwa około 1-2 lat i wówczas można je już ściąć. Odtruwanie robić pod osłoną nocy ,żeby nikt nie widział i po kłopocie. Ludzie tak robią bo drzewa , które się mocno rozrosły zasłaniają słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.be.jnj.com 28.04.10, 08:17 Trochę to barbarzyński pomysł bo można zacząć od modelowania korony drzewa. Niech spółdzielnia albo "Wydział od Estetyki Krajobrazu" :-) wyśle swojego speca żeby przyciął. Pewnie jakoś nikt się nie kwapi bo głównie dają dobre rady. Możliwe, że ta kobieta boi się, że umrze taką śmiercią jak Ewa Sałacka, co oznacza, kontynuując, poprzedni wątek wydatek na Fastject (ok. 200 zł) no i trzeba zachować zimną krew. Oczywiście zakładam, że rzeczywiście to jest prawdziwym powodem tego "niesłychanego wydarzenia medialnego". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzz sami trujecie IP: *.zone11.bethere.co.uk 28.04.10, 08:43 a jeszcze prościej założyć sobie na balkonie siatkę przeciw owadom,przy okazji gołębie się nie wprowadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.toya.net.pl 10.08.10, 14:01 Czy to w tym kraju tylko mieszkaja tacy kretyni ktorym tak bardzo brakuje slonca? Wypad do Egiptu jak prezes przykazal, kretyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~h Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... IP: 212.160.143.* 28.04.10, 08:04 Niestety (dla drzew owocowych) pan dyrektor nie ma racji i łamie prawo ponieważ art.83 ust.6 pkt 2 ustawy o ochronie przyrody (a nie rozporządzenia-aktu prawnego niższej rangi, albo opinii-bez znaczenia prawnego) dokładnie precyzuje w jakich konkretnych przypadkach jest wymagane zezwolenie na usunięcie drzew owocowych. Odsyłam do ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.net.autocom.pl 28.04.10, 08:38 > art.83 ust.6 pkt 2 dokładnie precyzuje w jakich przypadkach jest wymagane > zezwolenie na usunięcie drzew owocowych. ... z terenu nieruchomości. A czy tekst nie dotyczy "terenu zieleni komunalnej"? + interpretacja że przedmiotowe drzewo należy traktować jako ozdobne, nie owocowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~h Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: 212.160.143.* 28.04.10, 08:46 odsyłam do art 83 ust.1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~h Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: 212.160.143.* 28.04.10, 09:01 może zbyt wąsko. Teren zieleni komunalnej jest również nieruchomością. Ten artykuł dotyczy chyba stricte drzew owocowych? bo jeżeli dot. odm ozdobnej śliwy to już jest inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-50 Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... IP: *.lanet.net.pl 28.04.10, 08:17 To ciekawe z tym przepisem prawnym. Bo na moim osiedlu we Wrocku wycięto wszystkie dzikie śliwy. Przepięknie zawsze kwitły na wiosnę. Pszczół się do nich zlatywało od groma, ale nie słyszałem aby kogoś użądliły (osy i pszczoły nie kąsają, tylko żądlą). Szkoda mi tych drzewek. Tak teraz bez nich pusto i nijako. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.be.jnj.com 28.04.10, 08:29 Bez os i pszczół czy bez drzew? To pierwsze można załatwić zostawiając sporo jedzenia szczególnie owoców. Mogą być też dżemy, marmolady, ciastka... Jeżeli chodzi o drzewa to albo spora kasa albo praca plus czas. Oczywiście po uzyskaniu zgody, chyba, że teren już poszedł do developera żeby właściciel miał więcej kasy a sąsiedzi mieli nowe towarzystwo zamiast przyrody. W końcu ludzie muszę gdzieś mieszkać lub inwestować. ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.biblioteka.waw.pl 28.04.10, 08:35 Najprawdopodobniej ta Pani oprócz uczulenia ma samochód który nie wie gdzie stawiać, a taka śliwa zajmuje miejsce. Po wycięciu będzie mogła stawiać swoja brykę pod oknem. To jej przeszkadzać nie będzie i nie uczuli. Ciekawe, czy mieszka tam od dawna? Bo jeśli tak to dziwne że do tej pory jej nie przeszkadzało drzewo. A owady są wszędzie. Nawet na drugiej półkuli. Ja mam alergie która odzywa się zawsze na wiosnę, czyli wtedy kiedy zaczyna się kwitnienie. Lecz się. Ale do głowy by mi nie przyszło aby niszczyć coś co jest piękne i coraz rzadsze w naszym otoczeniu. Alergików przybywa. Czy w związku z tym wytniemy wszystko co pyli? Ogołocimy wszystko do gleby? To jest chore. tej pani polecam leczenie się nie tylko na alergie ale i na rozum. Trochę wyobraźni i myślenia, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.10, 08:28 Według mnie łatwiej i wygodniej jest założyć moskitierę w oknie jednej lokatorki, niż wycinać całe drzewo. Swoją drogą, tematyka artykułu trochę blacha jak na ogólnopolski portal informacyjny, nawet w dziale: wiadomości lokalne. Taki neews nadaje się raczej do pisma w stylu "Wiadomości gminne" albo "Miesięczkik spółdzielni". Wychodzi na to że grunt to znać kogoś pracującego w mediach, a wtedy każdą sprawę da się załatwić, nawet pokroju wycięcia drzewa pod oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alijka Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:35 Chyba tej pani osy pomyliły się z pszczołami. To raczej te ostatnie fruwają z kwiatka na kwiatek na tej jej wisience bo to one zajmują się zbieraniem nektaru i zapylaniem. Zwykła osa lubi jesc owoce i inne owady. Ale co tam, lepiej wyciąć wszystko , wytłuc wszystkie zwierzęta bo zawsze komuś coś przeszkadza. Cukiernie i stoiska z owocami też powinny być zamknięte latem bo tam aż się roi od os. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsadny Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... IP: *.gamapower.com.tr 28.04.10, 09:04 Przeciez mozna zamontowac moskitiery w oknach... ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest IP: *.4web.pl 28.04.10, 13:09 Z takim podejsciem do zycia ta kobieta powinna zażadać wiecznej zimy, albo wyjechac na Syberie - bo niestety, taki już mamy klimat, ze jesli chcemy mieć wiosne i lato, to musimy się tez zgodzic, ze inne stworzenia niż człowiek rowniez chcą mieć wiosnę i lato i wtedy zapyalac kwiaty , zebysmy zezerali owoce jesienią. Osa moze ją upierniczyć wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
chill Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... 28.04.10, 14:12 Hmmm... Tez jestem uczulona na jad osy. Jakoś mi nie przyszło do głowy, że wytnę np. wszystkie drzewa owocowe na swojej działce i po strachu... Moim zdanie gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek W Kwitnąca śliwa zagraża życiu łodzianki? Jest uc... IP: *.toya.net.pl 28.04.10, 14:20 Sam jestem ciężkim alergikiem, mam znajomą, która w przypadku ukąszenia ma 3 minuty na podanie zastrzyku, ale takiej bzdury nie mogę pojąć! A tak nawiasem mówiąc - czy już nie macie sensowniejszych tematów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . najbardziej zagraża nam... głupota ! babo lecz sie IP: *.toya.net.pl 28.04.10, 23:25 ja na pszyklad jeztem uczólona na pieprz - kicham po nim, oraz na noże, bo mnie kłują w palca; żądam zlikfidowania noży i pieprzu ! PS. mój piesek jest uczulony na chleb, żądam aby nie wypiekano chleba i nie konsumowano go !!! Odpowiedz Link Zgłoś
iaa765 Wredna baba w dziale członkowskim SM Zagrodniki 28.05.10, 10:04 Uwaga na dział członkowski SM Zagrodniki, siedzi tam taka wredna baba, co jej sie wydaje, że dalej żyje w głębokim PRL-u i jest panem i władcą. Członek spółdzielni grzecznie prosi o wystawienie pewnego zaświadczenia, a baba sie uparła i nie chce, bo żąda jakiegoś głupiego świstka z urzędu skarbowego, który dla treści zaświadczenia nie ma żadnego znaczenia. No cóż, na głupotę i klapki na oczach nic nie pomoże. Serdecznie współczuję wszystkim, który z tą panią mieli i będą mieć do czynienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prraktyk Re: Wredna baba w dziale członkowskim SM Zagrodni IP: *.retsat1.com.pl 10.08.10, 13:56 Wiem, znam z autopsji. Czy nie jest to przypadkiem żona pana kierownika od fachowców, pana S? Ale z tym PRL-em to przesada. Zwyczaje w tym towarzystwie siegają czasów średniowiecza. W PRL były już jakieś zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Wredna baba w dziale członkowskim SM Zagrodni IP: *.retsat1.com.pl 20.07.11, 17:19 Tak są tam ludzie którzy nie wiedza po co tam przychodzą siedza sobie w fotelikach i brzydko odzywaja do nas po prostu zniesławiaja nas w sposób psychologiczny udajac osoby madre i po studiach a takie zachowanie zasługuje jedynie na Sąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Spółdzoelnoa ,,Zagrodniki............ IP: *.retsat1.com.pl 20.07.11, 15:39 Zgadzam się z opinią iż pracownicy Spółdzielni zapominają że TO ONI SĄ TAM DLA NAS A NIE MY DLA NICH To dzięki mieszkańcom maja pracę,a podawanie informacji w sposób Grzeczny to ich wasz Szanowni Państwo obowiązek!!!! DZIAŁ TECHNICZNY może ruszyłby się zza krzeseł zamiast szczekać do ludzi odpowiedzi na pytania wyszłoby to Państwu na zdrowie. Jak tak można zwracać się do ludzi uczciwie płacacych czynsze PRL proszę Państwa nie istnieje i już niedługo zapewne również ustawa powstała o likwidacje. Radze szanować nas właścicieli mieszkań! a dawać nam do zrozumienia że to wasze a my jestesmy co niby u was ? to naprawiajcie wszystko i usuńcie alkoholików z osiedla bo w nocy spać nie można/Z POWAŻANIEM MARIA LAT 76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amanda Spółdzoelnoa ,,Zagrodniki............ IP: *.retsat1.com.pl 20.07.11, 17:24 Mnie tez obraziła jedna pani ze S.Zagrodniki techniczna co za ludzie skandal AGRESORIA w S.Zagrodniki pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek ,,Zagrodniki............ IP: *.retsat1.com.pl 20.07.11, 17:25 Przykro mi bo mnie też zbesztano przyszedłem w zła chwilę do królestwa spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amanada wnuczka Ma Re: Spółdzoelnoa ,,Zagrodniki............ IP: *.retsat1.com.pl 20.07.11, 17:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie-skoligacona Zagrodniki IP: *.retsat1.com.pl 20.07.11, 17:30 Co tam się dziwić takie realia,a będzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALA Spółdzielnia mieszkaniowa Zagrodniki IP: *.retsat1.com.pl 20.07.11, 17:33 Tak będzie gorzej bo ludzie są źli i nie szanują jeden drugiego jak już na stanowiskach siedzą nie szanują nikogo..........szkoda bo kultura powinna tam być gdzie są ludzie po studiach/a tam są ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????................................................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Magda Olek Spółdzielnia zagrodniki remont IP: *.retsat1.com.pl 10.03.12, 11:12 Spółdzielnia zagrodniki retkinia Do Zarządu Proszę Państwa jeżeli zaczynacie remont zimą w bloku przy ulicy Króla to nie malujcie zwykłymi farbami olejnymi to szczyt prostactwa. Latem można uciec przed tym alergenem i trucizną na działkę ludzie wyjeżdżają na wakacje a teraz Panowie pomalowali pozamykali szczelnie i trują nas asmatyków i alergików. To ja malowałem Beckerem aby nie truło, a Zagrodniki trują lokatorów bez norm zima GRATULUJĘ GŁUPOTY !!Bravo Zagrodniki Dzisiaj wezwę sanepid zobaczymy co powiedzą, ponieważ w nocy z silnym bólem głowy pojechałem na pogotowie powiedziano,że kaszel mam od zapylenia natomiast głowa boli od smrodu i uwalniających się toksyn z farb poradzono abym wyjechał więc dzisiaj jadę spać na działkę,ale jest zimno.I PROSZĘ NIE PISAĆ, ŻE JAK MY COŚ ROBIMY A JAK NIE ROBIMY..TO ŹLE.....BZDURA BEZMYŚLNOŚĆ I GŁUPOTA ZARZĄDU KTÓRY CHYBA NIE WIE CO TO ASTMA CO TO ALERGIA U DZIECKA ITD nie chce mi sie juz dalej pisać mam dość 0 / 0 zgłoś n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Retkinia Re: Spółdzielnia zagrodniki remont IP: *.retsat1.com.pl 10.03.12, 23:58 Trujące farby uwaga!!!!!!!zimą remont???? głupota to mało powiedziane idiotyzm!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstancja Kominiarz IP: *.retsat1.com.pl 11.09.13, 19:41 Szanowni Państwo czy kominiarz który przyszedł kontrolować wentylację ma prawo tak się zachowywać?? Pan zadzwonił następnie zapytałam czy może przedstawić się dokumentem powiedział: na dole wisi kartka i mój telefon ślepa pani jest i wepchnął sie do mieszkania popychając drzwi zapytałam czy aby na pewno jest kominiarzem a on na to ,, ja już 20 ;lat tu chodze a pani zawsze jest taka marudna zawsze znajdzie pani dziure w całym marudna '' Nie znam człowieka widziałam tego dziadka pierwszy raz w życiu ! Zostałam obrażona w dodatku postawił pomiernik w kuchni na stole gdzie jedliśmy kolację! Powiedziałam że nie mam obowiązku nikogo wpuszczać do mieszkania a On na to że Muszę wpuścić kominiarza i nie mam nic do gadania Wszystko słyszała moja mam gdyż nie mam ściany z pokoju do kuchni Ten dziadek jest chyba upośledzony Czy w ogóle to był kominiarz? NIGDY NIE WPUSZCZĘ NIKOGO DO MIESZKANIA ZE SPÓŁDZIELNI ZAGRODNIKI !!nigdy! A kartki takie kartki ti każdy może sobie wydrukować ja też ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz Re: Kominiarz IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 26.08.14, 00:13 Kominiarz od początków tego fachu jest kojarzony z działaniem na rzecz bezpieczeństwa mieszkańców budynków. Zaliczany jest do zawodów zaufania publicznego. Czytelnym znakiem jest mundur kominiarski. Zdarzało się, że mundurem kominiarskim posługiwały się osoby przypadkowe, nie mające wiele wspólnego z rzemiosłem kominiarskim. Oczywiście można wylegitymować kominiarza, lecz zdarza się, iż kominiarz nie ma ze sobą legitymacji w takich sytuacjach należy zapytać o imię i nazwisko i następnie zadzwonić do zakładu kominiarskiego na takowym ogłoszeniu powinien się znajdować numer, jeśli zakład nie potwierdzi należy ująć taką osobę i wezwać policje. Odpowiedz Link Zgłoś