Dodaj do ulubionych

Tramwaj w Manufakturze

06.03.04, 16:18
Czy ktoś wie, co w końcu z tramwajem w Manufakturze?
Pozdrawiam,
berger.m
Obserwuj wątek
    • Gość: luki Re: Tramwaj w Manufakturze IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 16:27
      nie
      • yarro Re: Tramwaj w Manufakturze 07.03.04, 20:39
        Było już o tym mrowie wątków :P

A na serio - to zależy, czy inswetor bedzie chciał puscić wozki akumulatorowe.
        czy może dogadac sie z UMŁ i wpuscic tam tramy :)

Ja nawet mam stosowne pomysły :P
        • Gość: łażej Re: Tramwaj w Manufakturze IP: *.retsat1.com.pl 07.03.04, 21:17
          yarro napisał:

> Było już o tym mrowie wątków :P
          >
          > A na serio - to zależy, czy inswetor bedzie chciał puscić wozki
          akumulatorowe.
          > czy może dogadac sie z UMŁ i wpuscic tam tramy :)
          >
          > Ja nawet mam stosowne pomysły :P

A masz pomysł jak uniknąc zakorkowania Gdańskiej?? Bo niestety wydaje się, że
          po otworzeniu Manufaktury Gdańska to będzie jeden wielki korek.
          • michal.ch Re: Tramwaj w Manufakturze 08.03.04, 07:55
            Gość portalu: łażej napisał(a):

> A masz pomysł jak uniknąc zakorkowania Gdańskiej?? Bo niestety wydaje się, że
            > po otworzeniu Manufaktury Gdańska to będzie jeden wielki korek.

Nic prostszego. Wg toku rozumowania niektórych łódzkich decydentów z magistratu
            (ale i - o zgrozo - niektórych forumowiczów, np. pana X) najlepiej i
            najprościej jest zlikwidować tam tramwaj. No bo to on przecież blokuje te
            wszystkie wspaniałe furmanki z alufelgami, nieprawdaż? Jeszcze czekamy co
            będzie z Północną, bo są przecież plany kasacji tamtejszej trasy, żeby - a
            jakże - zrobić po dodatkowym pasie ruchu w każdą stronę.
        • berger.m Re: Tramwaj w Manufakturze 08.03.04, 21:38
          Wg planu ma być tramwaj wewnętrzny, krańcówka przy ulicu-krańcówka przy CH. nie
          zablokuje to ruchu. Nie musi być pętli, może być dwukier. Mam nadzieję, że tak
          będzie, a nie cuś na akumulator...
          • Gość: michał_k Re: Tramwaj w Manufakturze IP: *.toya.net.pl 09.03.04, 07:51
            Dlaczego niektórzy tutaj twierdzą, że to miasto blokuje rozwój tramwaju w
            manufakturze? Czy ktoś słyszał żeby Manufaktura zaproponowała włączenie swojej
            kolejki w system tramwajów miejskich? To jest im zupełnie nie potrzebne -
            dojazd od Zachodniej do Geanta zapewni ta kolejka - pewnie bez szyn - a co im
            więcej potrzeba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka