Dodaj do ulubionych

Bardzo droga łódzka droga milionera Piotra Misz...

• bez_owijania Ta sprawa śmierdzi 18.06.10, 17:42
      Ciekawe ile kasy poszło pod stołem za tę "pomyłkę".
    • Gość: sam Bardzo droga łódzka droga milionera Piotra Misz... IP: *.4web.pl 18.06.10, 18:51
      ...Zbyszek,Julian ..Halina....?????
    • Gość: mirro Bardzo droga łódzka droga milionera Piotra Misz... IP: *.szczecin.vectranet.pl 18.06.10, 18:56
      Moim zdaniem tylko się cieszyć, inwestor buduje mieszkania- zaspokaja potrzeby
      mieszkaniowe, miasto buduje drogę do tego osiedla. W Szczecinie miasto wydało
      pozwolenia na wiele bloków i domków np. na Wzgórzach Warszewskich lecz nie
      myślało w ogóle o drogach dojazdowych. Efektem tego są codzienne korki.
      Naturalne powinno być to, że miasto tworząc plan zagospodarowania
      przestrzennego tworzy infrastrukturę zgodną z tym planem. Podobne zarzuty
      można mieć pod adresem państwa za to że np. wybudowało most i po drugiej
      stronie zaczęli się osiedlać ludzie. Poza tym chyba można w tym przypadku
      nałożyć na właściciela gruntu opłatę adiacencką.
    • Gość: j23 Bardzo droga łódzka droga milionera Piotra Misz... IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.10, 20:49
      ludzie przeciez pomylic sie kazdy moze a tymbardziej urzednik ktory
      ma mnustwo spraw na glowie- badzmy wyrozumiali.
    • Gość: asd Re: Bardzo droga łódzka droga milionera Piotra Mi IP: *.nplay.net.pl 18.06.10, 20:51
      śmierdząca sprawa i to z daleeka

marekszymaniak.blox.pl/html
    • adamowski1 Bardzo droga łódzka droga milionera Piotra Misz... 18.06.10, 21:43
      No może nastał już czas aby zacząć rozliczać Kropka za jego rządy w
      mieście?,za wszystkie już ujawnione przekręty?.Bo ktoś przecież podjął daną
      decyzję,a nie sądzę żeby był aż takim debilem i nie wiedział co robi?.
    • Gość: rsie Bardzo droga łódzka droga milionera Piotra Misz... IP: *.aster.pl 19.06.10, 06:36
      w czym problem? miasto stawia drogę i infrastrukturę, developer buduje
      mieszkania, ludzie mieszkają i placą podatek od nieruchomości. tak
      jest na całym świecie. tylko w chorej polsce robi się z tego aferę.
      jakby developer stawial droge to mieszkanie kosztowałoby 6000 a nie
      3900.
    • quark21 Bardzo droga łódzka droga milionera Piotra Misz... 20.06.10, 20:52
      Kolejny "sukces" dyr. Podwysockiej po aferze z mieszkaniem dla Potockiej,
      zdobycie prestiżowego złotego kibla za bzdurę roku, za słowa że " lepiej
      burzyć niż remontować " . Jak długo ta osoba będzie jeszcze dyrektorem?
      Przecież w prywatnej firmie za zmarnowanie takiej kasy juz dawno byłaby na bruku.
      • Gość: gosc Re: Bardzo droga łódzka droga milionera Piotra Mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 23:39
        A dlaczego innym developerom miasto drogi nie pobudowało ? Mógłby ktoś sie
        przyjrzec od kiedy to Pan Misztal miał takie układy w UMŁ . Tam jest
        jeszcze jedna ciekawa rzecz.
    • Gość: olech domy przy ul. Hetmańskiej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.10, 17:33
      Ze strony internetowej www.mieszkania-hetmanska.pl/

"Witamy na naszych stronach i zapraszamy do zapoznania się z ofertą na zakup
      nowych ekskluzywnych mieszkań w Łodzi przy ulicy Hetmańskiej."

Byłem, sprawdziłem, przy ul. Hetmańskiej w Łodzi nie ma żadnej budowy!
      dalszy tekst: "Lokalizacja Rokicińska - Hetmańska przy pętli autobusowej." pomógł.
      Znalazłem budowę przy al. Hetmańskiej, na Janowie. Czy inwestor nie zna adresu
      budowy?

Kolejna informacja ze strony internetowej zaskakuje:
      "Trzy piętrowe budynki z windami."
      A budują tylko 2 budynki. No adres można pomylić, ale ilość budynków?

No dobrze, widocznie są mają tę wadę matematyczną.

"Według Misztala takie luksusy będą kosztowały od 3900 zł za m kw." Niestety,
      przez telefon niżej niż 4800 nie ma o czym rozmawiać.

Inwestor "..tłumaczy. - Od ludzi nawet nie chcę zaliczek. No, może 10-20
      proc., jak już się zdecydują. Nie więcej."

W umowie wstępnej nie tylko jest mowa o zaliczce 20% (co prawda do
      negocjacji), ale inwestor żąda zapłaty 100% zanim umówi się u notariusza. To
      jakaś ciekawostka biznesowa.
      Więc dziwi stwierdzenie:
      "I chętnych na mieszkania u Misztala nie brakuje."
      Nie wiem jak to stwierdził dziennikarz, bo chyba jest duży wybór ofert, a
      minął miesiąc od tego artykułu.
      No i tak naprawdę nie ma nigdzie podanej jakości materiałów wykończeniowych.
      Nie wiadomo za co płacić.
      Skąd to określenie "ekskluzywne mieszkania"? Z jednej strony ruchliwa ulica i
      będzie tramwaj za płotem, z drugiej działka na planie kończy się zaraz za
      budynkiem. Teren wokół pod budownictwo, to od strony lasu może powstać jakiś
      wysokościowiec.

Dziwna ta oferta.

• Gość: Gość Re: domy przy ul. Hetmańskiej IP: *.b-ras2.bbh.dublin.eircom.net 05.09.10, 01:12
        Zawsze można się przyczepić jak się chce... Dla informacji budynki mają trzy piętra - zatem są trzypiętrowe... Gdyby miały jedno piętro jak sugerujesz byłoby napisane, że są jednopiętrowe nie piętrowe... Można się zatem przyczepić po prostu do pisowi, ktora powinna być łączna...
        Tak, tak - zatem szukajmy i czepiajmy się dalej - tacy zawistni Polacy jesteśmy:(
        • Gość: gosc Re: domy przy ul. Hetmańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 12:54
          Ta droga to od Kropy podziękowanie za poparcie od Misztala Kropy w wyborach 2006.
          Mieszkania sa po 4800 ,więc skąd w artykule ta cen poniżej 4 tys .?
          łŁódzkie CBŚ czy Prokuratura nikogo związanego z Kropa nie zatrzyma ani nie postawi zarzutów (
          ciekawe dlaczego ?) i dlatego Joński pojechał do Warszawy złozyc zawiadonmienie o przestępstwie
          przez ekipę Kropy i Tomaszewskiego .A swoja drogą to wybudowanie na prywatnym terenie drogi
          prze Urząd Miasta to przekręt
          • Gość: masz Re: domy przy ul. Hetmańskiej IP: *.b-ras2.bbh.dublin.eircom.net 02.12.10, 13:55
            po 1. nie po 4800 tylko 4500 (w tym pomieszczenie gosp.+miejsce parkingowe na ogrodzonym terenie)
            a po 2. wiekszych przekretow zrobic sie nie da jakich dokonali koledzy Jońskiego z SLD !
      • Gość: kearaj Re: domy przy ul. Hetmańskiej IP: *.centertel.pl 23.02.13, 20:08
        zainteresuj się ofertą poważnie. Ja mieszkanie tam kupiłem i obligatoryjna zaliczka to 10 000,- zł. Wszelkie wymagane przez klienta przeróbki w lokalu są wykonywane na etapie budowy. A cena łącznie z garażem podlega negocjacją i to z korzyścią dla klienta.
    • Gość: gosc Hetmanska - nie polecam!!! IP: *.pai.net.pl 30.03.12, 15:19
      Nie polecam. Od początku są problemy z zarządzaniem nieruchomością. Faktury niejasne, a chcąc cokolwiek wyjaśnić na zebraniach wspólnoty - brak dorosłej dyskusji, wszystko przeradza się w wielkie kłótnie. Niektórzy lokatorzy próbują załatwiać indywidualne potrzeby poza głosowaniem wspólnoty. Miejsce postojowe trzeba kupić, tanie nie jest. Jeśli ktoś posiada dwa samochody, albo oprócz prywatnym jeździ jeszcze służbowym - nie ma gdzie zaparkować, bo ulica dojazdowa do bloku jest prywatną własnością dewelopera, a ten wprowadził zakaz parkowania! Wszystkie przyciągające klientów dogodności : patio, siłownia, tuje ...etc. po kupnie mieszkania okazują się albo extra płatne albo wyłącznie dobrą wolą dewelopera i mogą być w każdej chwili zabronione, zabrane itd. Proszę nie wierzyć łądnym wizualizacjom na stronie - zawsze istnieje druga strona medalu.
    • Gość: hetman miesz. hetmanska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.12, 16:09
      uważajcie jak kupujecie mieszkania od Misztala. umowę przedwstępna zabezpieczcie sobie notarialnie bo się okaże że drzwi będą antywłamaniowe z dykty:)) a ten gość nie lubi zwracać tylko wyciągać kasę z innych ludzi.
    • Gość: Gość Uwaga na administratora i jego firmę sprzatającą IP: 193.238.66.* 26.01.13, 22:30
    • Gość: jk Kilka porad i podpowiedzi dla kupujących na Hetmań IP: 193.238.66.* 23.02.13, 01:04
      Na wstępie zaznaczam, że nie chce nikogo zniechęcać do zakupu mieszkań w nowych blokach, które są budowane.

Chcę jedynie zwrócić uwagę na kilka spraw, które pozwolą Państwu uniknąć kłopotów i sporów, jakie miały miejsce w budynkach Hetmańska 8 i Hetmańska 10.

- Akt notarialny a oferta ( wizualizacje, foldery, plany)
      Zadbajcie o to aby w akcie notarialnym znalazło się to co oglądaliście w folderach i na wizualizacjach.

Żeby było wymienione tam wszystko:
      Każda ławeczka, śmietnik, drzewko, huśtawka, karuzela, piaskownica( razem z piaskiem), każdy sprzęt z pokoju fitness ( jeśli jest przewidziany), każda deseczka i kamień na piecu w saunie ( jeśli jest przewidziana), każdy kwiatek, każdy obrazek na ścianie nawet każdy listek na drzewie i każde źdźbło trawy…
      Jeśli czegoś nie będzie w akcie notarialnym to możecie usłyszeć słowa dewelopera :” Jest to w akcie notarialnym? Nie? To nie muszę tego robić…”

- Przy podpisywaniu aktu notarialnego czeka Was jeszcze niespodzianka.
      Deweloper chce być prezesem powstającej wspólnoty mieszkaniowej ( i to w akcie notarialnym będziecie mieli na 100%). Czy to jest dobre dla nowych właścicieli… deweloper i prezes wspólnoty w jednej osobie? W budynkach H8 i H10 nic dobrego z tego nie wyniknęło. Jeśli nie będzie szybkiej reakcji ze strony wspólnoty to prezes może ( ale nie musi) na długi czas wybrać np.: administratora, firmę sprzątającą itd.

- Miejsca parkingowe
      Doczekaliśmy czasów w których rodzina często posiada dwa i więcej samochodów.
      W parkingu podziemnym mogą się wszystkie nie zmieścić. Myślicie, że będziecie mogli zaparkować auto na drodze dojazdowej do nieruchomości?
      Będziecie mogli jeśli w akcie notarialnym będzie na to zgoda. Jeśli nie będzie to macie tylko służebność gruntowa polegająca na prawie przechodu i przejazdu. Jeśli coś będzie nie po myśli dewelopera ( prezesa wspólnoty) to ani mieszkańcy ani goście nie będziecie mogli tam parkować. Albo będą mogli parkować auto po uiszczeniu opłaty.

Tak, jak w życiu trzeba wszystkiego pilnować, mieć rękę na pulsie i reagować.
      Nikt Wam tych mieszkań nie daje w prezencie. To wy sami musicie od początku o sobie decydować.
      • Gość: ret Re: Kilka porad i podpowiedzi dla kupujących na H IP: *.retsat1.com.pl 24.02.13, 02:55
        Jeszcze jeden i to chyba najciekawszy punkt.

Łódzki ZDiT jest na etapie ogłaszania przetargów na kolejne etapy budowy tramwaju W-Z, którego trasa ma przebiegać m.in. ulicą Hetmańską. Warto aby nowy nabywca lokalu zapoznał się w miarę możliwości, czy to sąsiedztwo nie będzie mu przeszkadzało.
        Dziś między blokami a samą ulicą jest wolny pas zieleni, po którym za rok, czy dwa, pomknie tramwaj.
        • Gość: parkingking Re:biznesmeny wymieraja IP: *.pools.arcor-ip.net 24.02.13, 17:02
          leppe guzowaty kluczyk inglut ....pogoda dla bogaczy nielaskawa
        • szlak A kto bogatemu zabroni...? 25.02.13, 11:07

Jak się chce przepłacać to można..
          Ale można też zapłacić 1100 zł za m2 solidnego mieszkania tyle, że 25 km dalej.
          Zobaczcie:
          www.gumtree.pl/cp-dom-mieszkanie-sprzedam-i-kupie/lodzkie-lodz/mieszkanie-dla-ciebie-regny-koluszki-ujazd-lodz-446364093
      • Gość: aga Re: Kilka porad i podpowiedzi dla kupujących na H IP: *.246.136.151.rev.vline.pl 18.03.13, 14:37
        Ale przecież zgodnie z zakazem UOKiK deweloperowi nie wolno zastrzec sobie w umowie, że będzie zarządzał nieruchomością. Nie wolno narzucić żadnej firmy od zarządzania, stwki za zarządzanie ani tym podobnych. Wybór zarządcy i stawka to decyzja wspólnoty i tylko wspólnoty. Jak ktoś chce was zmusić do podpisania czegoś takiego to od razu zgłosić to do UOKiK. Chyba, że kupujecie już w istniejącej wspólnocie - gdzie zarządca jest - wtedy nie ma wyjścia.
    • Gość: lokator oszust IP: 193.238.66.* 14.03.13, 07:08
      Ludzie nie kupującie mieszkań od Misztala. Ja kupiłem i żałuję. W ofercie był plac zabaw, siłownia z sauna, grill. Teraz okazuje się, że Pan Misztal na wszystko wystawił rachunek i obciążył wspólnotę, dlaczego? Dlatego, że przeciwstawiliśmy mu się, bo okradał naszą wspólnotę refakturujac faktury za które wspólnta musiała zapłacić. Teraz mamy zadłużenie, choć czynsz płaciliśmy zgodnie z ustaleniami. Teraz grodzi drogę, która należy do niego byśmy nie mogli na niej parkować. Wszystko dlatego, że zarzadaliśmy zwrotu pieniędzy, które jest nam wingen. Przed zakupem mieszkania porozmawiajage x kimś, kto mieszka już w budynkach Misztala każdy Wam prawdę powie. Pozdrawiam
      • Gość: Zainteresowana Re: oszust IP: *.31.76.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.05.13, 22:13
        Witam! Razem z nażeczonym jesteśmy zainteresowani kupnem mieszkania przy ul Hetmańskiej 10 i chcialibyśmy pozanć Państwa opinię, jak wyglądają opłaty oraz inne szczególy dotyczące użytkowania lokalu. Prosimy o pomoc oraz ewentuyalny kontak na maila justys88@op.pl
    • Gość: gość Mieszkania od Misztala IP: *.toya.net.pl 23.03.13, 15:08

• Gość: gość Re: Mieszkania od Misztala IP: 193.238.66.* 28.03.13, 22:07
      A ja kupilem i jestem zadowolony
    • Gość: gość Re: Mieszkania od Misztala IP: *.toya.net.pl 30.03.13, 09:26
      PRZEPRASZAM P.MISZTALA ZA SWÓJ NIEPRZEMYŚLANY POST.
      • Gość: Zainteresowany Re: Mieszkania od Misztala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 10:45
        Witam, jestem zainteresowany kupnem mieszkania od P. Misztala. Wiadomo zawsze są jakieś minusy. Ale czy są aż takie, które dyskwalifikują kupno mieszkania u tego dewelopera?

Jakie rzeczy mogą mnie zniechęcić do kupna tam mieszkania?
        Czytałem, że Administrator obciążył mieszkańców udogodnieniami, które miały być za free (siłownia, sauna, plac zabaw itd)? Czy to prawda? Jakiego rzędu to są kwoty. Bo jeśli np 50 zł rocznie - to chyba nie problem zapłacić za "konserwację sprzętu".

Czy to prawda zakazem parkowania aut na ulicy, która jest własnością P. Misztala?

Czy faktycznie tramwaj ma jeździć Hetmańską?

Z góry wielkie dzięki za wszelkie konkretne opinie. Zarówno te pozytywne jak i krytyczne. Może nie taki diabeł straszny.

Pozdrawiam
        • Gość: xxxxxxxx Re: Mieszkania od Misztala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 20:49
          nie polecam jeden wielki grzyb na scianach uwierz wiem co mowie
    • angrusz1 Politycy 30.07.13, 08:10
      Czy pamiętacie takich polityków - kiedyś posłów : Gawronik , Misztal , Stokłosa .
      Mają coś wspólnego - są bogaci ... i
    • Gość: Mieszkaniec bye bye soon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.13, 13:42
      Jeszcze w tym roku wystawiam swoje mieszkanie na sprzedaż. Mam nadzieję, że jakiś jeleń je kupi. Nieziemsko wysokie opłaty, standard budynku woła o pomstę do nieba - jeszcze trochę i będzie do remontu. Jak się tutaj wprowadzałem, to inni mieszkańcy byli bardzo mili - zafrasowani przeprowadzką i urządzaniem mieszkania. Myślałem sobie jak fajnie - nowe osiedle, młodzi ludzie będzie super.

Po perturbacjach, które przechodzę w naszej wspaniałej wspólnocie, wysokimi kosztami utrzymania (są dużo większe niż miały być) i beznadziejnym podejściem dewelopera mówię dość. Z min sąsiadów wynika, iż moją oni podobne odczucia.

Chciałem być nowobogacki to mam - spłacam swój kredyt a pan P. M. rozbija się nowymi autami i stawia sobie nowy luksusowy dom 800mk. Czuję się jak frajer i tęsknię za moim starym mieszkaniem.

Sprzedaję to blokowisko i biorę się za budowę domu.

Wam radzę to samo.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka