Dodaj do ulubionych

Miejsca 1-15

IP: *.toya.net.pl 17.03.04, 18:36
Szeroka wiedza dziennikarzy "GW" nie obejmowala adresu strony internetowej
XXI LO. Takowa jednak istnieje pod adresem lo21.szkoly.lodz.pl/ i
powstala juz dobre kilka lat temu...
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka XII Re: Miejsca 1-15 IP: 81.219.125.* 17.03.04, 19:46
      ehh..:> dlaczego chociaz raz nie wezmiecie pod uwage poziomu nauczania, opini,
      renomy.. tylko czy jest sala gimnastyczna, czy nie :] pielegniarka raz czy dwa
      razy w tygodniu, albo stopien zabrudzenia podlogi :>
      ja tez bylam taka glupia :P i bralam do siebie te rankingi.. ale musialam
      zaryzykowac aby sie dowiedziec, ze w mojej szkole jak ktos sie zle czuje, to
      nauczyciele robia mu herbatke %-) zwalniaja, dzwonia po lekarza.. (tam gdzie
      atmosfera napieta, lekarz jest potrzebny caly tydzien, bez zadnych aluzji dla
      1LO :> hehe..)ze o wiele fajniej jest cwiczyc na AZSie, gdzie mamy siatke,
      kosza, silownie, boisko, kort, plywalnie.. niz gdybysmy mieli w szkole, gdzie
      sala gimn. przerobiona jest z sali lekcyjnej :].. tudziez z filarami na srodku
      ( prosze o wybaczenie 21LO :)"(..)Ta szkola ma 30 pare kompów i ta szkola,
      ale... jest 'drobna' róznica miedzy pentium I a III i 'mackami', internetem
      online itp.. zreszta przy wyborze szkoly nie chodzi tu czy obiad kosztuje 3,50
      czy 4,00 ale czy spelni nasze oczekiwania czy ja polubimy, nie zawiedziemy..-
      to jest najwazniejsze. Dlatego wciaz naiwnie czekam na ten wlasciwszy ranking
      (zblizony do rzeczywistosci) gdzie moja szkola znajdzie sie w pierwszej
      trójce.. 8)=
      • Gość: a. z XII cd. XII LO IP: *.soch.lu.se 17.03.04, 20:44
        Skonczylam XII kilka lat temu. Nie wiem jak jest tam teraz ale ja mam mieszane
        uczucia co do tej szkoly. Nie przypominam sobie zeby ktos zadzwonil po lekarza
        jak ktos sie zle czul... Niektorych nauczycieli nogdy nie zapomne - BYLI
        NAJLEPSI NA SWIECIE. Ale byli tez troche inni nauczyciele. Na szczescie moja
        klasa rekompensowala braki w innych dziedzinach. Cudowni ludzie!
        Wszystko zalezy od podejscia uczniow. Jesli klasa jest fajna i zgrana kazda
        szkola moze byc super.
        Co do poziomu nauczania to nie mam na co narzekac. XII to naprawde dobra szkola.
        Ja wlasnie studuje w Szwecji - to dzieki nauczycielom angielskiego :)
      • Gość: from XII LO XII LO.. [madzik patrz, to moje lol] IP: 81.219.125.* 17.03.04, 21:16
        Dzisiaj mieliśmy Drzwi Otwarte- wymęczyli nas na amen. Zaintrygowały mnie
        pytania tych ludzi... Przeszliśmy przez szereg różnistych, np: 'Czy jest tu
        strasznie?', 'Czy dużo się tu uczycie?', 'Czy macie czas na coś innego niż na
        nauke?', 'Jakie są minusy tej szkoły?', 'Jak jest tu naprawde?', 'Czy bardzo
        wysoki jest poziom matematyki i fizyki?', 'Skąd mam wiedzieć czy sobie poradze
        z programem nauk ścisłych?', 'Czy każdy ma tu takiego świra na punkcie
        informatyki?'..
        Podszedł do mnie chłopiec i pyta smutno: 'Czy jeżeli lubie historie, a nie
        pasjonuje się matematyką czy fizyką, to czy moge tu przyjść?' i ostatnie
        pytanie.. jak nam się wszystkim wydaje, >pytanie roku<
        >>Po wejściu do sali z mackintoshami chłopiec pyta (rozumiem, że to przez
        stres): 'dlaczego te kompy mają tylko monitor?' :)
        Hehe w związku z tym, że i tak nikt mi nie uwierzy, to odpowiadam tak:
        oczywiście, jesteśmy wielkimi, chorobliwymi pasjonatami matematyki lol,
        z pasją śledzimy zawartość książek do fizyki, wszyscy tylko i wyłacznie mówią o
        naukach ścisłych, na przerwach każdy spaceruje z własnym notebookiem,
        przypominając chorych w zakładzie psychiatrycznym (bo mamy owego świra na
        punkcie infy) i zapewne nie poradzicie sobie, ba nie uczkniecie nawet 0,00001%
        materiału jaki został dla was przygotowany.. przypuszczam, że po porcji zadań
        jaką wam zadadzą 1 września (bo wielcy pasjonaci nie marnują czasu) 2 września
        już tam nie wrócicie..- lepiej? :)
      • Gość: XXXI Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 22.03.04, 21:21
        hmmm ciekawe co piszesz i zgadzam sie z tym co do joty - poziom nauczania
        przede wszystkim i gdzie znalezli sie absolwenci haha pozdro dla XII
    • Gość: uczeń13lo !!!13!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 20:04
      13lo jest super, francuski jest super!!! mamy jeszcze wymiany:z Francją,
      Belgią...
    • Gość: uczeń 13 Re: Miejsca 1-15 IP: 81.219.125.* 17.03.04, 20:40
      Haha ale wymiana jest tylko dla 5 osób...
      Dwie piękne rzeczy w 13LO to 'swietny' dojazd i te żule pod szkołą.
    • Gość: uczen 12LO ..::12 LO rulez::.. IP: 81.219.125.* 17.03.04, 20:45
      ee widze, ze po tym co kolezanka napisala, niczego nie musze dodawac ;)
    • damndogu Re: Miejsca 1-15 17.03.04, 20:56
      jako absolwent 33 musze sie upomniec i wspomniec, ze strone internetowa posiada
      w rzeczy samej! zdaje sie ze redaktorzy nie umieja kozystac z uslug jakze
      pozytecznych "wyszukiwarek internetowych" :D mowie wam: bardzo fajna rzecz!!!
      naprawde ;)
      strona istnieje ladnych pare lat... www.anim.pl/33lo/

ech... z sentymentem przegladam ta strone :')
      • Gość: luki Re: Miejsca 1-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 13:27
        Stronkę pewnie widzieli, ale przestraszyli się błędów ortograficznych... :-P
    • Gość: Ata Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 17.03.04, 21:18
      Z formalnego punktu widzenia wszystko jest w porządku.
      (Pomijając drobne niedoinformowanie dziennikarzy - jak w przypadku XXI LO).

Jedni zapomnieli się pochwalić tym co w istocie robią, inni przedstawiają
      zamiary jako osiągnięcia (oczywiście nie jest to regułą). W rezultacie bilans
      wychodzi na zero.
      Na przyszłość warto opracować ten ranking z większą dociekliwością.
      Inaczej mogą, przyszłych uczniów niektórych szkół, spotkać różne niespodzianki;
      nie zawsze miłe.
      Idea rankingu jest sensowna, ale kiedy miejsce w rankingu przysłania szkole
      inne cele... liczy się statystyka.
    • pawel-strzalka Re: Miejsca 1-15 17.03.04, 21:23
      ten ranking to jakiś ogólny przekręt, nigdzie nie widzę np. jakie są średnie
      ocen w szkole, jaki jest poziom nauczania, za to dowaiaduję się w której szkole
      i z okazji jakiego święta odbywa się ogólne nic-nierobienie w postaci rzucania
      belkami czy czymś tam przez uczniów albo popisy artystyczne uczniów
    • Gość: Maruda Re: Miejsca 1-15 IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.03.04, 21:59
      28 kół zainteresowań? Hehe :-)
    • Gość: absolwentka Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 17.03.04, 22:47
      XXXIII LO jest coraz wyżej , to cieszy , bo to naprawdę świetne liceum ,
      polecam wszystkim gimnazjalistom.
      • aniapakero Re: Miejsca 1-15 17.03.04, 22:56
        A ja mam pyatnie czyto prawda ża XXI LO jest przereklamowane? Tak słyszałam:(
        • maxxman Re: Miejsca 1-15 20.03.04, 14:08
          Tak, jest przereklamowane. I bardzo stresujące.

maxxman
      • hm` Re: Miejsca 1-15 19.03.04, 16:55
        No ba!! Tylko szkoda, ze jak proponowalem by zmienic domene dla mojego bylego
        ogolniaka na www.33lo.ho.pl, ktora jest o niebo latwiejsza do zapamietania, to
        (tu przytyk do Y.) nie umial do tego przekonac dyrekcji. ;]]]]
        pozdr. hm`
    • Gość: monika XXX IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 11:21
      Miło ,że to LO jest na 14 miejcu, widać poskutkowała zmiana dyrektorki p.
      Szymańskiej, jeszcze 4 lata temu to liceum to była jedna wielka zbieranina
      ludzi , którzy się do innych szkół nie dostali.
      Ale radziłabym obejrzec sobie te boiska, bo n
    • Gość: Jelonek Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 20.03.04, 15:36
      W komentarzu na temat 4-ki zpomniano dodać"najlepsz ćpunowska atmosfera w
      kraju... jeśli twój dziciak pali albo wciąga to będzie to dla niego raj..." A
      przy okazjii, jeśli nie jest bogaty to musi dość szybko opanować umiejętność
      udawania że jest... bo inaczej środowisko może go nie zaakceptować :).
      Powodzenia w wybieraniu szkół...
    • akasam Re: Miejsca 1-15 20.03.04, 17:19
      Masz rację ta wiedza nie obejmował także strony mojej szkoły
      trojka.szkoly.lodz.pl a warto tam wejść i zobaczyć co u nas się dzieje
      pozdr
    • Gość: Absolwent trojek XXXIII LO - www IP: *.dialog.net.pl 20.03.04, 17:33
      Redaktorzy gazety prawdopodobnie zapomnieli podac strony internetowej XXXIII
      LO, a takowa istnieje juz od bardzo dawna. Oto jej adres www.anim.pl/33lo/

• akasam Re: Miejsca 1-15 21.03.04, 14:32
      III Liceum Ogólnokształcące od dawna ma ten sam adres strony
      trojka.szkoly.lodz.pl
    • Gość: nephalin XXI IP: *.toya.net.pl 21.03.04, 21:03
      Ludzie nie wierzcie we wszystko co jest w tych rankingach, bo one i tak nic nie
      odzwierciedlają... Gdzie niby w 21 ta skocznia w dal? To ten kawalek betonu na
      twardej ziemi ktora trzeba kopac na lekcjach WF? Albo aula, w ktorej zawadzaja
      filary na srodku... Poza tym przychodza coraz gorsi ludzie.. wiekszosc z nich
      to sztywne, niedorobione kujony, atmosfera nijaka... odradzamm...
      • Gość: aniapakero Re: XXI IP: *.lodz.mm.pl 22.03.04, 16:48
        A czy ktos wie może coś o XXIV LO?
        • Gość: aga_t Re: XXI IP: 217.153.10.* 23.03.04, 11:11
          Pare lat temu skończyłam to liceum i nikomu go nie polecam. Dziwi mnie tak
          wysokie miejsce w rankingu. Może zmieniła się dyrektorka. Ale jeżeli reszta
          kadry się nie zmieniła to odradzam tę szkołę. A już najbardziej rozbawiła mnie
          klasa informatyczna - jeśli uczy ta sama babka to i tysiąc najlepszych
          komputerów nic nie pomorze.
          Podam przykład prawdziwie "pedagogicznego" zachowania jednego z nauczycieli:
          nasz kolega dostał się na historię dzienną na UŁ jako jedyny z kilku
          startujących na co pan od historii zareagował tak:"prędzej pod stół wejdę i
          zaszczekam niż w to uwierzę!" (cytat może nie byc dokładny ale na pewno jego
          sens tak).

Pozdrawiam.
          • aniapakero Re: XXI 23.03.04, 17:34
            Ale mówiłaś teraz o XXIV czy o XXI?
      • Gość: the mastah Re: XXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 22:09
        test
      • Gość: The New Generation Re: XXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 22:11
        hmm... ja tam zawsze przymykam oko na rankingi:P ogólnie szkoła jest bardzo
        spoko! chodzi mi o atmosferę, przynajmniej rocznik 86 ujdzie... Ci ludzie
        którzy przyszli później to nie wiem jak ich określić... rozumiem, że szkoła
        jest ważna... ale nie najważniejsza w życiu!!! ostatnio na przerwach widzę
        coraz więcęj ludzi z książkami, zeszytami wkuwających nową wiedzę... pewnie
        pomyślicie że jestem jakimś degeneratem o średniej poniżej przyzwoitego
        poziomu... ale nie, chociaż do paska mi 0,1 brakowało:P... Chcialbym także
        poruszyć temat profilowania klas, mat-fiz --> niby klasa ścisła, to po co 2
        godziny historii w tygodniu przez dwa lata i jedna godzina w klasie maturalnej!
        Czy łacina jest potrzebna umysłom ścisłym? chyba nie... a czemu tylko 5 godzin
        matematyki i 2 fizyki? to pytanie skieruje do Pana Dyrektora: czy naprawdę
        brakowało Panu tj Pana znajomej czyli Pani Profesor od łaciny godzin do pełnego
        etatu i musiał Pan upychać na siłę klasom, którym ów przedmiot się nie przyda!
        aha... do XXI lo powinni przychodzić ludzie inteligenti i rozrywkowi a nie
        sztywniaki którzy świata poza książkami nie widzą... pozdrawiam
        • Gość: belfegor Re: XXI IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 22:31
          zgadzam sie z Toba... ten rocznik 87 tylko z ksiazkami siedzi... i w ogole
          jakies takie lizusy straszne... moim zdaniem klasy profilowane powinny miec
          rozszerzony materiał tylko ten, który należy do profilu!! a tu jest zupełnie
          inaczej... rozumiem 5 godzin polskiego jest potrzebnych ze wzgledu na
          obowiazkowa mature, ale po co komu w mat-fizie 2 godziny historii (na dodatek
          ilosc materialu jest taka sama jak w klasie humanistycznej), po co sciemniac ze
          istnieje jakis profil?? nauczyciele powinni odpuscic niektore przedmioty ktore
          w klasach profilowanych SA KOMPLETNIE NIEPOTRZEBNE bo kazdy deklaruje ze ich
          nie zdaje na maturze... aaha i jeszcze jedno... fizyki w tej szkole nie
          nauczycie sie!!
    • Gość: absolwent jedynki Re: Miejsca 1-15 IP: 195.117.14.* 23.03.04, 14:52
      Sugeruję by w kolejnym wydaniu rankingu znalazły się równiez licea z
      okolicznych miejscowości w bezpośredniej bliskości Łodzi. Dałoby to jakiś
      pogląd na temat jak wygląda edukacja poza aglomeracją.
      • Gość: karoolka Re: Miejsca 1-15 IP: *.ibmb.csic.es 23.03.04, 17:42
        Nalezy przypomniec uczniom z pod Lodzi zde w ich miasteczkach tez sa dobre
        szkoly zeby nie musieli, tak jak duza czesc ludzi u mnie w liceum, wstawac
        codziennie o 5.30 rano zeby dojechAC NA LEKCJE.
        aaaa poza tym moje lo (czyli popularnie Koper) jest znowu na pierwszymmiejscu.
        Jezeli w rankingu uwzglednionoby ile osob przez chodzenie do szkoly dostalo
        depresji, lub mialo proby samobojcze, nie bylibysmy pierwsi w rankingu
      • Gość: Bart Re: Miejsca 1-15 IP: *.tpnets.com 23.03.04, 18:50
        "okoliczne miejscowości w bezpośredniej bliskości Łodzi" właśnie stanowią
        aglomerację! Poza aglomeracją łódzką może być np. Wrocław.
        • Gość: gosc Re: Miejsca 1-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 12:14
          a moze by tak rankingi kiedys uwzglednily inne licea..ze Zgierza, z Pabianic...
          • Gość: Bart Re: Miejsca 1-15 IP: *.tpnets.com 31.03.04, 00:09
            Niechaj uwzględnią.
      • Gość: falena Re: Miejsca 1-15 IP: *.visp.energis.pl 18.05.04, 22:05
        miejscowosci "w bezposrednej bliskosci lodzi" to walsnie te ktore tworza
        AGLOMERACJE madralo z jedynki
    • Gość: czwartak -----12----- IP: *.makolab.pl 25.03.04, 23:47
      Boze... nie wiem skad oni biora te informacje... nie wiem dlaczego w
      dziale "szkoda chwali sie:" znalazla sie szatnia. to przeciez ciasne klitki
      2x2x3m. do takiego malego pomieszczenia wepchniete sa dwie (!!!!) 30 os klasy.
      a i jeszcze jedno: 12 kol zainteresowan.... a lyzka na to niemozliwe... chetni
      niech przyjda do szkoly w normalny dzien pogadac bo to sciema jest na drzwiach
      otwartych i tyle. co do poziomu nauczania to rzeczywiscie jest spoko o czym
      swiadczy zdawalnosc na studia. Czwartak
      • Gość: ktosik Re: -----12----- IP: *.toya.net.pl 26.03.04, 00:16
        Dobre, dobre... Szaza wymysli wszystko zeby tylko sciagnac ludzi do tej szkoly.
        Dla niezorientowanych moge wymienic PRAWDZIWE jej zalety: do biedronki jest
        chyba max 200 metrów wiec bez problemu mozna wyskoczyc na calkiem niedrogie
        piwo nawet na krótkiej przerwie (dodam ze najtansze piwo w Biedronce kosztuje
        99 groszy +kaucja za butelke). Dla zwolenników natury bardzo niedaleko jest
        park, w ktorym mozna spedzic mile chwile w godzinach lekcyjnych. Czasami tylko
        robi sie niebezpiecznie jak policja sie pojawi. Kolejną atrakcją jest klub
        bilardowy Prestige w odleglosci pol przystanka tramwajowego od szkoly. Ceny w
        godzinach przedpoludniowych są nawet do przyjęcia. Doslownie o rzut beretem od
        szkoly jest calkiem dobra i niedroga pizzeria Palermo. Wazna informacja: jesli
        potrzebujecie kasy na wszystkie wymienione wyzej zajecia pozaszkolne to mozna
        skorzystac z bankomatów na placu wolności i na placu dąbrowskiego. Tam niestety
        trzeba juz kawalek podjechac srodkami komunikacji miejskiej. Tak wiec jak
        widzicie zycie w dwunastce nie jest wcale takie zle...
    • Gość: 12 12 12 12 Re: Miejsca 1-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:34
      looz ... pare lat juz chodze do tej szkoly i zawsze z takich rankingow
      dowiaduje sie co w tej szkole jest organizowane ... jakos tego nigdy nie
      zauwazam ... albo jestem slepy albo tego tam po prostu nie ma :P ... a te 12
      kolek zainteresowan to na prawde hicior !! ... zgadzam sie z kolega z
      poprzedniego komentarza :P szkola jest bardzo dobrze ulokowana :P dodam jeszcze
      ze dwa rzuty beretem od budynku jest Browar Łódzki :P:P ... oglnie w szkole
      jest spoko ... jak sie chce to mozna wszystko robic, trza tylko uwazac na Szaze
      i kTosia
    • Gość: Kuba i Marta K. 47L.O. IP: 217.113.233.* 21.04.04, 20:17
      47 LO jest najlepsze naj naj naj, 47 rulezzzz (bije sie puszka od piwa po
      głowie) muuuuuuuu, fajni nauczyciele, mozna sie rzucac dmuchana lala na
      korytarzu, a poza tym co drugi uczen ma skłonnoci samobójcze...heh dla
      pocieszenia powiem ze nie wielu sie zabiło :) a i jeszcze poziom nauczania
      jest na wysokim poziomie, hehe nikt sie nie dostaje na studia...
      Jezeli sie pojawi na forum, to dokoncze swój raport...
      • Gość: ImieMoje40i4 Re: 47L.O. IP: *.Astral.Lodz.PL 21.04.04, 22:23
        taaaaaaaaaaaaa 47 lo rządzi ! nie ma to jak zabawa kondonem , wyrzucanie
        doniczek przez okno, prucie mordy, jaranie fajek , wbijanie sie na lekcje no i
        te wypaśne długie przerwy na auli przy muzyce... to jest szkoła.. a co do nauki
        to nauczyciele wpychaja w uczniów tony niepotrzebnego shitu , a potem sie
        dziwicie ze tak mało ludzi dostaje sie na studia... ale ogolnie jest luz
        • Gość: Taka Jedna Re: 47L.O. IP: *.vline.pl / *.vline.pl 05.05.04, 23:30
          shit, gdybym mogła cofnąć czas to za nic w świecie nie poszłabym do 47 LO !!!!
          qrwa, co za jebnięta szkoła...o poziomie nauczania to już nie wspomnę, bo nie
          ma o czym;) jednym słowem - dno...nie polecam - znam z autopsji więc możecie
          wierzyć;)
    • Gość: p Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 20.05.04, 19:41
      Wszystkie tego typu rankingi to stek bzdur.Wiadomo,ze jesli jakas szkola
      zostanie okrzyknieta najlepsza to sciagna do niej najlepsi uczniowie i tyle...A
      nauczyciele moga mniej robic,a szkola dzieki tym uczniom moze byc wyzej w
      bzdurnych rankingach.Jak ktos sie chce nauczyc to nauczy sie i w szkole w malej
      miejscowosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka