Gość: absolwent XXI IP: *.toya.net.pl 17.03.04, 18:36 Szeroka wiedza dziennikarzy "GW" nie obejmowala adresu strony internetowej XXI LO. Takowa jednak istnieje pod adresem lo21.szkoly.lodz.pl/ i powstala juz dobre kilka lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: absolwentka XII Re: Miejsca 1-15 IP: 81.219.125.* 17.03.04, 19:46 ehh..:> dlaczego chociaz raz nie wezmiecie pod uwage poziomu nauczania, opini, renomy.. tylko czy jest sala gimnastyczna, czy nie :] pielegniarka raz czy dwa razy w tygodniu, albo stopien zabrudzenia podlogi :> ja tez bylam taka glupia :P i bralam do siebie te rankingi.. ale musialam zaryzykowac aby sie dowiedziec, ze w mojej szkole jak ktos sie zle czuje, to nauczyciele robia mu herbatke %-) zwalniaja, dzwonia po lekarza.. (tam gdzie atmosfera napieta, lekarz jest potrzebny caly tydzien, bez zadnych aluzji dla 1LO :> hehe..)ze o wiele fajniej jest cwiczyc na AZSie, gdzie mamy siatke, kosza, silownie, boisko, kort, plywalnie.. niz gdybysmy mieli w szkole, gdzie sala gimn. przerobiona jest z sali lekcyjnej :].. tudziez z filarami na srodku ( prosze o wybaczenie 21LO :)"(..)Ta szkola ma 30 pare kompów i ta szkola, ale... jest 'drobna' róznica miedzy pentium I a III i 'mackami', internetem online itp.. zreszta przy wyborze szkoly nie chodzi tu czy obiad kosztuje 3,50 czy 4,00 ale czy spelni nasze oczekiwania czy ja polubimy, nie zawiedziemy..- to jest najwazniejsze. Dlatego wciaz naiwnie czekam na ten wlasciwszy ranking (zblizony do rzeczywistosci) gdzie moja szkola znajdzie sie w pierwszej trójce.. 8)= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. z XII cd. XII LO IP: *.soch.lu.se 17.03.04, 20:44 Skonczylam XII kilka lat temu. Nie wiem jak jest tam teraz ale ja mam mieszane uczucia co do tej szkoly. Nie przypominam sobie zeby ktos zadzwonil po lekarza jak ktos sie zle czul... Niektorych nauczycieli nogdy nie zapomne - BYLI NAJLEPSI NA SWIECIE. Ale byli tez troche inni nauczyciele. Na szczescie moja klasa rekompensowala braki w innych dziedzinach. Cudowni ludzie! Wszystko zalezy od podejscia uczniow. Jesli klasa jest fajna i zgrana kazda szkola moze byc super. Co do poziomu nauczania to nie mam na co narzekac. XII to naprawde dobra szkola. Ja wlasnie studuje w Szwecji - to dzieki nauczycielom angielskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: from XII LO XII LO.. [madzik patrz, to moje lol] IP: 81.219.125.* 17.03.04, 21:16 Dzisiaj mieliśmy Drzwi Otwarte- wymęczyli nas na amen. Zaintrygowały mnie pytania tych ludzi... Przeszliśmy przez szereg różnistych, np: 'Czy jest tu strasznie?', 'Czy dużo się tu uczycie?', 'Czy macie czas na coś innego niż na nauke?', 'Jakie są minusy tej szkoły?', 'Jak jest tu naprawde?', 'Czy bardzo wysoki jest poziom matematyki i fizyki?', 'Skąd mam wiedzieć czy sobie poradze z programem nauk ścisłych?', 'Czy każdy ma tu takiego świra na punkcie informatyki?'.. Podszedł do mnie chłopiec i pyta smutno: 'Czy jeżeli lubie historie, a nie pasjonuje się matematyką czy fizyką, to czy moge tu przyjść?' i ostatnie pytanie.. jak nam się wszystkim wydaje, >pytanie roku< >>Po wejściu do sali z mackintoshami chłopiec pyta (rozumiem, że to przez stres): 'dlaczego te kompy mają tylko monitor?' :) Hehe w związku z tym, że i tak nikt mi nie uwierzy, to odpowiadam tak: oczywiście, jesteśmy wielkimi, chorobliwymi pasjonatami matematyki lol, z pasją śledzimy zawartość książek do fizyki, wszyscy tylko i wyłacznie mówią o naukach ścisłych, na przerwach każdy spaceruje z własnym notebookiem, przypominając chorych w zakładzie psychiatrycznym (bo mamy owego świra na punkcie infy) i zapewne nie poradzicie sobie, ba nie uczkniecie nawet 0,00001% materiału jaki został dla was przygotowany.. przypuszczam, że po porcji zadań jaką wam zadadzą 1 września (bo wielcy pasjonaci nie marnują czasu) 2 września już tam nie wrócicie..- lepiej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXI Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 22.03.04, 21:21 hmmm ciekawe co piszesz i zgadzam sie z tym co do joty - poziom nauczania przede wszystkim i gdzie znalezli sie absolwenci haha pozdro dla XII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń13lo !!!13!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 20:04 13lo jest super, francuski jest super!!! mamy jeszcze wymiany:z Francją, Belgią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń 13 Re: Miejsca 1-15 IP: 81.219.125.* 17.03.04, 20:40 Haha ale wymiana jest tylko dla 5 osób... Dwie piękne rzeczy w 13LO to 'swietny' dojazd i te żule pod szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen 12LO ..::12 LO rulez::.. IP: 81.219.125.* 17.03.04, 20:45 ee widze, ze po tym co kolezanka napisala, niczego nie musze dodawac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
damndogu Re: Miejsca 1-15 17.03.04, 20:56 jako absolwent 33 musze sie upomniec i wspomniec, ze strone internetowa posiada w rzeczy samej! zdaje sie ze redaktorzy nie umieja kozystac z uslug jakze pozytecznych "wyszukiwarek internetowych" :D mowie wam: bardzo fajna rzecz!!! naprawde ;) strona istnieje ladnych pare lat... www.anim.pl/33lo/ ech... z sentymentem przegladam ta strone :') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Miejsca 1-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 13:27 Stronkę pewnie widzieli, ale przestraszyli się błędów ortograficznych... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 17.03.04, 21:18 Z formalnego punktu widzenia wszystko jest w porządku. (Pomijając drobne niedoinformowanie dziennikarzy - jak w przypadku XXI LO). Jedni zapomnieli się pochwalić tym co w istocie robią, inni przedstawiają zamiary jako osiągnięcia (oczywiście nie jest to regułą). W rezultacie bilans wychodzi na zero. Na przyszłość warto opracować ten ranking z większą dociekliwością. Inaczej mogą, przyszłych uczniów niektórych szkół, spotkać różne niespodzianki; nie zawsze miłe. Idea rankingu jest sensowna, ale kiedy miejsce w rankingu przysłania szkole inne cele... liczy się statystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Miejsca 1-15 17.03.04, 21:23 ten ranking to jakiś ogólny przekręt, nigdzie nie widzę np. jakie są średnie ocen w szkole, jaki jest poziom nauczania, za to dowaiaduję się w której szkole i z okazji jakiego święta odbywa się ogólne nic-nierobienie w postaci rzucania belkami czy czymś tam przez uczniów albo popisy artystyczne uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Miejsca 1-15 IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.03.04, 21:59 28 kół zainteresowań? Hehe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 17.03.04, 22:47 XXXIII LO jest coraz wyżej , to cieszy , bo to naprawdę świetne liceum , polecam wszystkim gimnazjalistom. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapakero Re: Miejsca 1-15 17.03.04, 22:56 A ja mam pyatnie czyto prawda ża XXI LO jest przereklamowane? Tak słyszałam:( Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Miejsca 1-15 20.03.04, 14:08 Tak, jest przereklamowane. I bardzo stresujące. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Miejsca 1-15 19.03.04, 16:55 No ba!! Tylko szkoda, ze jak proponowalem by zmienic domene dla mojego bylego ogolniaka na www.33lo.ho.pl, ktora jest o niebo latwiejsza do zapamietania, to (tu przytyk do Y.) nie umial do tego przekonac dyrekcji. ;]]]] pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika XXX IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 11:21 Miło ,że to LO jest na 14 miejcu, widać poskutkowała zmiana dyrektorki p. Szymańskiej, jeszcze 4 lata temu to liceum to była jedna wielka zbieranina ludzi , którzy się do innych szkół nie dostali. Ale radziłabym obejrzec sobie te boiska, bo n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jelonek Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 20.03.04, 15:36 W komentarzu na temat 4-ki zpomniano dodać"najlepsz ćpunowska atmosfera w kraju... jeśli twój dziciak pali albo wciąga to będzie to dla niego raj..." A przy okazjii, jeśli nie jest bogaty to musi dość szybko opanować umiejętność udawania że jest... bo inaczej środowisko może go nie zaakceptować :). Powodzenia w wybieraniu szkół... Odpowiedz Link Zgłoś
akasam Re: Miejsca 1-15 20.03.04, 17:19 Masz rację ta wiedza nie obejmował także strony mojej szkoły trojka.szkoly.lodz.pl a warto tam wejść i zobaczyć co u nas się dzieje pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent trojek XXXIII LO - www IP: *.dialog.net.pl 20.03.04, 17:33 Redaktorzy gazety prawdopodobnie zapomnieli podac strony internetowej XXXIII LO, a takowa istnieje juz od bardzo dawna. Oto jej adres www.anim.pl/33lo/ Odpowiedz Link Zgłoś
akasam Re: Miejsca 1-15 21.03.04, 14:32 III Liceum Ogólnokształcące od dawna ma ten sam adres strony trojka.szkoly.lodz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nephalin XXI IP: *.toya.net.pl 21.03.04, 21:03 Ludzie nie wierzcie we wszystko co jest w tych rankingach, bo one i tak nic nie odzwierciedlają... Gdzie niby w 21 ta skocznia w dal? To ten kawalek betonu na twardej ziemi ktora trzeba kopac na lekcjach WF? Albo aula, w ktorej zawadzaja filary na srodku... Poza tym przychodza coraz gorsi ludzie.. wiekszosc z nich to sztywne, niedorobione kujony, atmosfera nijaka... odradzamm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniapakero Re: XXI IP: *.lodz.mm.pl 22.03.04, 16:48 A czy ktos wie może coś o XXIV LO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_t Re: XXI IP: 217.153.10.* 23.03.04, 11:11 Pare lat temu skończyłam to liceum i nikomu go nie polecam. Dziwi mnie tak wysokie miejsce w rankingu. Może zmieniła się dyrektorka. Ale jeżeli reszta kadry się nie zmieniła to odradzam tę szkołę. A już najbardziej rozbawiła mnie klasa informatyczna - jeśli uczy ta sama babka to i tysiąc najlepszych komputerów nic nie pomorze. Podam przykład prawdziwie "pedagogicznego" zachowania jednego z nauczycieli: nasz kolega dostał się na historię dzienną na UŁ jako jedyny z kilku startujących na co pan od historii zareagował tak:"prędzej pod stół wejdę i zaszczekam niż w to uwierzę!" (cytat może nie byc dokładny ale na pewno jego sens tak). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The New Generation Re: XXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 22:11 hmm... ja tam zawsze przymykam oko na rankingi:P ogólnie szkoła jest bardzo spoko! chodzi mi o atmosferę, przynajmniej rocznik 86 ujdzie... Ci ludzie którzy przyszli później to nie wiem jak ich określić... rozumiem, że szkoła jest ważna... ale nie najważniejsza w życiu!!! ostatnio na przerwach widzę coraz więcęj ludzi z książkami, zeszytami wkuwających nową wiedzę... pewnie pomyślicie że jestem jakimś degeneratem o średniej poniżej przyzwoitego poziomu... ale nie, chociaż do paska mi 0,1 brakowało:P... Chcialbym także poruszyć temat profilowania klas, mat-fiz --> niby klasa ścisła, to po co 2 godziny historii w tygodniu przez dwa lata i jedna godzina w klasie maturalnej! Czy łacina jest potrzebna umysłom ścisłym? chyba nie... a czemu tylko 5 godzin matematyki i 2 fizyki? to pytanie skieruje do Pana Dyrektora: czy naprawdę brakowało Panu tj Pana znajomej czyli Pani Profesor od łaciny godzin do pełnego etatu i musiał Pan upychać na siłę klasom, którym ów przedmiot się nie przyda! aha... do XXI lo powinni przychodzić ludzie inteligenti i rozrywkowi a nie sztywniaki którzy świata poza książkami nie widzą... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfegor Re: XXI IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 22:31 zgadzam sie z Toba... ten rocznik 87 tylko z ksiazkami siedzi... i w ogole jakies takie lizusy straszne... moim zdaniem klasy profilowane powinny miec rozszerzony materiał tylko ten, który należy do profilu!! a tu jest zupełnie inaczej... rozumiem 5 godzin polskiego jest potrzebnych ze wzgledu na obowiazkowa mature, ale po co komu w mat-fizie 2 godziny historii (na dodatek ilosc materialu jest taka sama jak w klasie humanistycznej), po co sciemniac ze istnieje jakis profil?? nauczyciele powinni odpuscic niektore przedmioty ktore w klasach profilowanych SA KOMPLETNIE NIEPOTRZEBNE bo kazdy deklaruje ze ich nie zdaje na maturze... aaha i jeszcze jedno... fizyki w tej szkole nie nauczycie sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent jedynki Re: Miejsca 1-15 IP: 195.117.14.* 23.03.04, 14:52 Sugeruję by w kolejnym wydaniu rankingu znalazły się równiez licea z okolicznych miejscowości w bezpośredniej bliskości Łodzi. Dałoby to jakiś pogląd na temat jak wygląda edukacja poza aglomeracją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoolka Re: Miejsca 1-15 IP: *.ibmb.csic.es 23.03.04, 17:42 Nalezy przypomniec uczniom z pod Lodzi zde w ich miasteczkach tez sa dobre szkoly zeby nie musieli, tak jak duza czesc ludzi u mnie w liceum, wstawac codziennie o 5.30 rano zeby dojechAC NA LEKCJE. aaaa poza tym moje lo (czyli popularnie Koper) jest znowu na pierwszymmiejscu. Jezeli w rankingu uwzglednionoby ile osob przez chodzenie do szkoly dostalo depresji, lub mialo proby samobojcze, nie bylibysmy pierwsi w rankingu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Miejsca 1-15 IP: *.tpnets.com 23.03.04, 18:50 "okoliczne miejscowości w bezpośredniej bliskości Łodzi" właśnie stanowią aglomerację! Poza aglomeracją łódzką może być np. Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Miejsca 1-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 12:14 a moze by tak rankingi kiedys uwzglednily inne licea..ze Zgierza, z Pabianic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Miejsca 1-15 IP: *.tpnets.com 31.03.04, 00:09 Niechaj uwzględnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falena Re: Miejsca 1-15 IP: *.visp.energis.pl 18.05.04, 22:05 miejscowosci "w bezposrednej bliskosci lodzi" to walsnie te ktore tworza AGLOMERACJE madralo z jedynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czwartak -----12----- IP: *.makolab.pl 25.03.04, 23:47 Boze... nie wiem skad oni biora te informacje... nie wiem dlaczego w dziale "szkoda chwali sie:" znalazla sie szatnia. to przeciez ciasne klitki 2x2x3m. do takiego malego pomieszczenia wepchniete sa dwie (!!!!) 30 os klasy. a i jeszcze jedno: 12 kol zainteresowan.... a lyzka na to niemozliwe... chetni niech przyjda do szkoly w normalny dzien pogadac bo to sciema jest na drzwiach otwartych i tyle. co do poziomu nauczania to rzeczywiscie jest spoko o czym swiadczy zdawalnosc na studia. Czwartak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: -----12----- IP: *.toya.net.pl 26.03.04, 00:16 Dobre, dobre... Szaza wymysli wszystko zeby tylko sciagnac ludzi do tej szkoly. Dla niezorientowanych moge wymienic PRAWDZIWE jej zalety: do biedronki jest chyba max 200 metrów wiec bez problemu mozna wyskoczyc na calkiem niedrogie piwo nawet na krótkiej przerwie (dodam ze najtansze piwo w Biedronce kosztuje 99 groszy +kaucja za butelke). Dla zwolenników natury bardzo niedaleko jest park, w ktorym mozna spedzic mile chwile w godzinach lekcyjnych. Czasami tylko robi sie niebezpiecznie jak policja sie pojawi. Kolejną atrakcją jest klub bilardowy Prestige w odleglosci pol przystanka tramwajowego od szkoly. Ceny w godzinach przedpoludniowych są nawet do przyjęcia. Doslownie o rzut beretem od szkoly jest calkiem dobra i niedroga pizzeria Palermo. Wazna informacja: jesli potrzebujecie kasy na wszystkie wymienione wyzej zajecia pozaszkolne to mozna skorzystac z bankomatów na placu wolności i na placu dąbrowskiego. Tam niestety trzeba juz kawalek podjechac srodkami komunikacji miejskiej. Tak wiec jak widzicie zycie w dwunastce nie jest wcale takie zle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 12 12 12 Re: Miejsca 1-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:34 looz ... pare lat juz chodze do tej szkoly i zawsze z takich rankingow dowiaduje sie co w tej szkole jest organizowane ... jakos tego nigdy nie zauwazam ... albo jestem slepy albo tego tam po prostu nie ma :P ... a te 12 kolek zainteresowan to na prawde hicior !! ... zgadzam sie z kolega z poprzedniego komentarza :P szkola jest bardzo dobrze ulokowana :P dodam jeszcze ze dwa rzuty beretem od budynku jest Browar Łódzki :P:P ... oglnie w szkole jest spoko ... jak sie chce to mozna wszystko robic, trza tylko uwazac na Szaze i kTosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba i Marta K. 47L.O. IP: 217.113.233.* 21.04.04, 20:17 47 LO jest najlepsze naj naj naj, 47 rulezzzz (bije sie puszka od piwa po głowie) muuuuuuuu, fajni nauczyciele, mozna sie rzucac dmuchana lala na korytarzu, a poza tym co drugi uczen ma skłonnoci samobójcze...heh dla pocieszenia powiem ze nie wielu sie zabiło :) a i jeszcze poziom nauczania jest na wysokim poziomie, hehe nikt sie nie dostaje na studia... Jezeli sie pojawi na forum, to dokoncze swój raport... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ImieMoje40i4 Re: 47L.O. IP: *.Astral.Lodz.PL 21.04.04, 22:23 taaaaaaaaaaaaa 47 lo rządzi ! nie ma to jak zabawa kondonem , wyrzucanie doniczek przez okno, prucie mordy, jaranie fajek , wbijanie sie na lekcje no i te wypaśne długie przerwy na auli przy muzyce... to jest szkoła.. a co do nauki to nauczyciele wpychaja w uczniów tony niepotrzebnego shitu , a potem sie dziwicie ze tak mało ludzi dostaje sie na studia... ale ogolnie jest luz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka Jedna Re: 47L.O. IP: *.vline.pl / *.vline.pl 05.05.04, 23:30 shit, gdybym mogła cofnąć czas to za nic w świecie nie poszłabym do 47 LO !!!! qrwa, co za jebnięta szkoła...o poziomie nauczania to już nie wspomnę, bo nie ma o czym;) jednym słowem - dno...nie polecam - znam z autopsji więc możecie wierzyć;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Miejsca 1-15 IP: *.toya.net.pl 20.05.04, 19:41 Wszystkie tego typu rankingi to stek bzdur.Wiadomo,ze jesli jakas szkola zostanie okrzyknieta najlepsza to sciagna do niej najlepsi uczniowie i tyle...A nauczyciele moga mniej robic,a szkola dzieki tym uczniom moze byc wyzej w bzdurnych rankingach.Jak ktos sie chce nauczyc to nauczy sie i w szkole w malej miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś