multumesc 31.03.04, 16:46 Jaki sens ma linia 93, ktora pokrywa sie z 70. Odjazdy powinny byc wlaczone do rozkladu 70. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STUDI Re: Jaki sens ma linia 93 IP: *.prokom.pl 31.03.04, 18:32 Ma bowiem linia 70 nie zatrzymuje sie na odcinku CZMP Matka Polka - CH Ptak. Tam na przystankach zatrzymuje sie jedynie 93. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Dokladniej IP: *.prokom.pl 31.03.04, 18:38 70 jak odjezdza z CH Ptak zatrzymuje sie dopiero na terenie m. Lodzi - dokladniej przystanek - Zagloby - toj ulica ktora de facto jest granica administracyjna m. Lodzi. nie zatrzymuje sie w Starowej Gorze ani na zadnym z kolejnych przystankow. Powod - Rzgow nie chce miec nic wpsolnego z MPK woli placic PKS'owi za linie do zastepujaca dawny trtamwaj 42. Za kursy 70 do CH Ptak - palci wlasciciel targowiska. Nic dziwnego ze ani on ani maisto Lodiz nie jest zainteresowane roebieniem darmowego przentu dla krnabrnego Rzgowa. Byc moze ta sam przyczyna tkwie z rzadkim kursowaniu linii T obslugiwanej przez MZK Pabianice. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jaki sens ma linia 93 31.03.04, 18:42 jak by doszła 70B to byłby wiekszy bałagan niż u mnie w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Jaki sens ma linia 93 31.03.04, 22:07 Linia na pozór bez sensu jest jednak-w miarę-popularna. Przede wszystkim,jak wspomniano wyżej, 70-tka nie zatrzymuje się w Starowej Górze, a poza tym linia do Ptaka nie ma przystanku przy cmentarzu w Gadce Starej. A to o cmentarz i o zaklady miesne (przede wszystkim) chodzi... Ta linia jest naprawde popularna.Przede wszystkim z powodu komfortu i szybkosci dojazdu nia. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.lisiecki 70 odcinek Zagłoby - Ptak 03.04.04, 14:14 Przecież na tym odcinku autobus jedzie 16 minut bez przystanku. Ludzie wsiadający na Zagłoby patrzą czy są kanary jak nie ma ładują dupe i nie boją sie kontroli przez 16 minut :| . Chyba dziennie jeżdżą tylko 3 autobusy do Ptaka, a więc można by było dać tam konduktorów(ale na innych zasadach niż w 11) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 70 odcinek Zagłoby - Ptak 03.04.04, 15:36 Myślę, że konk\duktr to kieoski pomysł. Jak bylismy na wycieczce w Rzgowie, to się nie dało przejsć - jak chciałem ustąpic miejsca kobiecie z dzieckiem to nawet nie było miejsca na wykonanie manewru zamiany, a co dopieo mówic o dojściu do kondiego. Chyba, że ludzie na rękach przy suficie by przenieśli. jecśli chodzi o 70 to ma siedem kursów. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.lisiecki Re: 70 odcinek Zagłoby - Ptak 03.04.04, 16:26 no tak. A czemu jest taki tłok. Po 1: 70 do Rzgowa jeździ rzadko, a po 2 ludzie wolą tak jak powiedziałem jechać na gape, niż płacić za PKS-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: 70 odcinek Zagłoby - Ptak IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 03.04.04, 18:02 O ile wiem, kursy do CH finansowane sa przez CH wlasnie. Ptakowi to wisi, czy ludzie jezdza na gape. Zaplaci za kursy tak czy siak. Wazne, ze ich przyjedzie wiecej i zrobia zakupy, za ktore juz beda musieli zaplacic. W PKS nigdy bym sie nie wbil, zeby tam pojechac, a MPK - czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: 70 odcinek Zagłoby - Ptak IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.04.04, 18:34 Koszty linii pokrywa CH Ptak. Wiec MPK ma gleboko gdzies czy ludzie tam kasuja bilety. Obawiam sie stawka jest satysfakcjonujaca MPK-Lodz. Ponadto jada tam ludzie ktorzy wydadza w tamtym CH pieniadze. Wiec niby wydajemy na autobus ale ten autobus przyczynia sie do wiekszych przypluywow gotowki. Pamietajce ze fakt dodatkowego taniego dojazdu moze miec wplyw na dzierzawcow stoisk handlowych. Toz to to samo co darmowozy hipermarketowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. "Well, aren't you..." IP: *.pai.net.pl 04.04.04, 18:46 Toc wlasnie to samo napisalem... :P Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 70 odcinek Zagłoby - Ptak 03.04.04, 18:09 Co Ty z tymi ludźmi na gapę?? Myślisz, że każdy na gape jeźdźi?? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: 70 odcinek Zagłoby - Ptak 03.04.04, 18:21 są ludzie,którzy posiadają migawki.na przykłąd ja-i włąśnie dlatego pojechałbym do Ptaka 70-tką,a nie PKS.Tylko wpierw musze mieć okazję i w ogóle wsiąść..na Chojnach podobno o to niekiedy trudno... CH płaci-Ch dyktuje warunki.i tyle. szkoda,że obniżyli częstotliwość w weekendy,a zwiększyli w dzień powszedni.no ale cóż...:/ Odpowiedz Link Zgłoś