czechy11 01.04.04, 16:24 Link www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=3&zapytanie=3,01&poz=1&id=2353&PHPSESSID=75d184efcb3cd3cce4282d1d8eb2850 e Musicie przyznać, że Kropa się jednak coraz bardziej stara. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Lepsza ocena finansów Łodzi 01.04.04, 16:31 od razu narzuca się pytanie: co dokłądnie zrobił Kropiwnicki,że niby tak się starał? w artykule z linku jest to raczej ogólnie ujęte,zero konkretów. A jeżeli już-ja poprosze konkrety.ile % wzrosły inwestycje, ile % spadło zadłużenie etc etc. Jeszcze jedno:stara się Kropiwnicki,czy urzednicy przy kontroli prezydenta miasta? hę? Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Re: Lepsza ocena finansów Łodzi 01.04.04, 16:35 No geografie przecież tej oceny dokonywała firma zewnętrzna międzynarodowa, oceniająca finanse setek miast na świecie. Więc co do tego mają urzędnicy Prezydenta. Geografie bądź sprawiedliwy gdzie trzeba skrytykować to trzeba, gdzie trzeba pochwalić to trzeba to zrobić. Nie zachowuj się jak przeciętny polityk - totalnie krytykujący wszystko i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Lepsza ocena finansów Łodzi 01.04.04, 17:47 Eee no - rating kredytowy niezależnej agencji to jednak bardoz dobry barometr gospodarczy. A żeby został on zmniejszony to muszą być ku temu konkretne, pozytywne przesłanki. pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Lepsza ocena finansów Łodzi 01.04.04, 17:46 Fakt faktem, że osławiony Wrocław, Gdańsk czy Kraków są gigantycznie zadłużone! Mam nadzieję, że w Łodzi nadal będzie się pilnować utrzymywania zadłużenia na sensownym poziomie. pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Lepsza ocena finansów Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 18:48 Super - odbijamy się z kompletnego dna do którego wpuścili nas nieudacznicy w stylu Panasa z aparatczykiem Jagiełłą. Zadłuzyli nas na jakieś 600 mln - ale chyba widać światełko w tunelu. Przez ostatni rok zadłużenie wzrosło tylko o 60 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Lepsza ocena finansów Łodzi 01.04.04, 22:25 BB- to zdecydowanie nie jest szczyt marzeń jezeli chodzi o ocene kredytową no ale zawsze się trochę poprawiło - bez wnikania na ile to zasługa miasta a na ile otoczenia (wzrost gospodarczy) no i zatrudnienie McKinsey`a jest niewatpliwie dobrym posunieciem - pozostaje czekać na efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards Re: Lepsza ocena finansów Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 01.04.04, 22:32 To jest ocena finansow miasta, a nie ocena warunkow biznesowych Lodzi. Ocenia sie realizacje budzetu miejskiego, stopien zadluzenia i mozliwosc jego splaty. Zla oceny wynika z zadluzenia Lodzi przez poprzednie ekipy (SLD). Kropiwnicki zatrzymal ten proces. Staramy sie odbic od dna, do ktorego zaprowadzily miejskie finansne rzady SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmh kto jeszcze nie wierzy w Kropiwnickiewgo? IP: *.toya.net.pl 02.04.04, 00:27 rozumiem, ze jezeli ktos 2 tygodnie czy pół roku po rozpoczciu kadencji pisał takie rzeczy to mogl sie spotykac ze smiechem.. ale teraz obiektwnie trzeba stwierdzic - to jest najlpeszy Prezydent Miasta od czasów Śp. Palki. Kadencja Panasa, JAgiełły , Czekalskiego to bylo dno. teraz dopiero widze, ile da sie zrobic w tym miescie w poltora roku. i zaden nastpeny prezydent nie bedzie juz sie mogl tlumaczyc, ze to takie miasto, ze tu trudno cokolwiek zrobic, ze to ze tamto. Kropa pokazał, ze jak sie chche to mozna i to zaledwie w 1,5 roku. nie bierzcie mnie za jekiegos fanatyka, choc przyznaje sie ze glosowalem na niego tylko dlatego zeby wybrac mniejsze zło. Teraz widze, ze to domnienane zło obruciło sie w zupelne cos innego. Oczywiscie wszsysy sie przyzwyczajają do zmian, co miesiac slyszymy o potęznych nowych inwestycjach. itd. I jezeli bym komus powiedzial przed wyborami, ze tyle zrobi ten skubany Kropiwnicki z ZCHNu to nikt by nie uwierzyl, a jednak. oczywiscie czerwoni, wierni swojemu elelktoratowi wiedzą swoje. pozdrawiam "Nowa Łódź" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmh Re: kto jeszcze nie wierzy w Kropiwnickiewgo? IP: *.toya.net.pl 02.04.04, 00:30 jestem jeszcze ciekawy co napisza owi "czerwoni" aby mnie tu zniszczyć. Kurcze bardzo jestem ciekawy, jakie wymyslą argumenty? Teatr Nowy, Parada? nie bądzmy smieszni. Odpowiedz Link Zgłoś