Dodaj do ulubionych

Czego brakuje w Zgierzu

11.10.10, 13:00
Hej napiszcie czego najbardziej brakuje Wam w mieście Zgierz (kawiarni, pubów, jakich sklepów czy miejsc w których chcielibyście spędzać czas)
Obserwuj wątek
    • lucia78 Re: Czego brakuje w Zgierzu 29.10.10, 12:23
      Pracy dobrze płatnej ! Chętnie zasiliłabym miastowy budżet, bo od 10 lat dojeżdżam do Łodzi a teraz do Strykowa...
      • haasrode Re: Czego brakuje w Zgierzu 29.10.10, 15:19
        Wszystkiego,Zgierz w swojej ofercie dla mieszkancow czy tez to miasto odwiedzajacych ma wielkie 'NIC'.
        Oferta kulturalna rowna sie zeru,brak sklepow,brak estetyki,brak miejsc rozrywki,brak porzadnego dojazdu do Lodzi,brak sensownej strony internetowej.
        Miasto sie nie rozwija a raczej dopadl je regres.
        Na tle innych miast tego formatu prezentuje sie kiepsko.
        Jest szare,brzydkie i bez przyszlosci.Takie sa fakty.
        Zgierz nigdy nie byl miastem szans,nigdy nie nalezal do ladnych ale tez nigdy nie bylo tak zle jak jest obecnie.

Miasto bez centrum,bez wygladu ,kiczowate i co najgorsze bez wizji.
        Problem to brak odpowiednich wladz,ludzi ktorzy chca zmian,z planami na przyszlosc.

Zamiast stawiania na nowoczesnosc,zmian urbanistycznych,jakiejs sensownej koncepcji - wladze miasta za wielkie osiagniecie uznaja budowe mini skansenu i odrestaurowanie paru drewnianych chalup.Ludzie zyjemy w XXI w. !

• kamw1807 Re: Czego brakuje w Zgierzu 16.11.10, 01:40
          haasrode napisała:

> Wszystkiego,Zgierz w swojej ofercie dla mieszkancow czy tez to miasto odwiedzaj
          > acych ma wielkie 'NIC'.
          > Oferta kulturalna rowna sie zeru,brak sklepow,brak estetyki,brak miejsc rozrywk
          > i,brak porzadnego dojazdu do Lodzi,brak sensownej strony internetowej.
          > Miasto sie nie rozwija a raczej dopadl je regres.
          > Na tle innych miast tego formatu prezentuje sie kiepsko.
          > Jest szare,brzydkie i bez przyszlosci.Takie sa fakty.
          > Zgierz nigdy nie byl miastem szans,nigdy nie nalezal do ladnych ale tez nigdy n
          > ie bylo tak zle jak jest obecnie.
          >
          > Miasto bez centrum,bez wygladu ,kiczowate i co najgorsze bez wizji.
          > Problem to brak odpowiednich wladz,ludzi ktorzy chca zmian,z planami na przyszl
          > osc.
          >
          > Zamiast stawiania na nowoczesnosc,zmian urbanistycznych,jakiejs sensownej konce
          > pcji - wladze miasta za wielkie osiagniecie uznaja budowe mini skansenu i odres
          > taurowanie paru drewnianych chalup.Ludzie zyjemy w XXI w. !
          >
          Myślę, że samo narzekanie na obecnych jak i poprzednich gospodarzy na forum nic nam specjalnie nie da, możemy natomiast już za kilka dni (21 listopada) wspólnie wybrać gospodarza, prezydenta, menedżera odpowiedniego dla Naszego Miasta.
          Takiego, który pozna problemy mieszkańców, podejmie próby ich rozwiązywania,
          zadba o zgierską młodzież (rozrywka w mieście, edukacja), takiego który chce zmienić i zmieni Nasze Miasto.
          Z 7 kandydatów, którzy starają się o mandat prezydenta, mnie osobiście do siebie przekonał, obecny poseł, Pan Artur Dunin.
          Jest osobą młodą, mającą dużo pomysłów na Nasze Miasto, pomocną każdemu mieszkańcowi, chętna do współpracy i otwartą na wszelkie zmiany, pozytywne zmiany dla Zgierza.
          Wierzę, że 21 listopada wygra wybory, a 4-letnia kadencja pozwoli mu zmienić Nasze Miasto.
          • haasrode Re: Czego brakuje w Zgierzu 16.11.10, 14:25
            Narzekam od ponad 30 lat,bo jest na co i na kogo narzekac!
            Zmienaja sie prezydenci,zarzady,radni a miasto wcale (moze nawet stacza sie coraz bardziej).
            Wybory nowych ludzi nic nie daja i to jest najwiekszy problem Zgierza.
            Za kazdym razem nowe obietnice,mamienie nigdy nierealizowanymi pomyslami,wizje zmian na lepsze jutro....i wielkie nic (po wyborach).

U wladzy powinni byc ludzie,ktorzy sa spolecznikami a nie ci ktorzy chca napychac kieszenie.
            Zgierz ma pecha.

Kiedys ludzie nasmiewali sie z Aleksandrowa,Pabianic,itd; a teraz to ludzie mieszkajacy w tamtych miastach smieja sie ze Zgierza.
            Nie oszukujmy sie - Zgierz lezy na calej dlugosci i w regionie przegonily go chyba 'najwieksze wiochy'.
            Do czasu II w. swiatowej miasto sobie radzilo i przede wszystkim wygladalo na miasto a pozniej padlo i nic nie wskazuje na to,ze kiedykolwiek sie podniesie.
            Teraz pozostala tylko walka o 'egzystencje' i gra pozorow.Szkoda.
            • u00agmy Re: Czego brakuje w Zgierzu 28.12.10, 15:42
              całkowicie popieram haasrode;
              mieszkam w zgierzu od 7 lat i w tym czasie nic nie zrobiono (nawet są te same dziury na chodnikach i ulicach) wcześniej mieszkałam w Konstantynowie - jak teraz jadę do rodziców i widzę zmiany w Konstantynowie (chodniki,ulice, markety, nawet wielka Galeria)to żałuję, że się z tamtąd wyprowadziłam;
              Do pracy dojeżdżam do Łodzi (albo nie jak to się zdarzyło w feralny śnieżny poniedziałek) - nie miałam jak wyjechac z zapyziałego, starego, nudnego Zgierza;
              Wydaje mi się, że nawet sami mieszkańcy są niekulturalni - objawy widoczne w sklepach, na rynkach, przed blokami, na parkingach- ale co się dziwic to miasto wszystkich PRZYGNĘBIA
              • heraz Re: Czego brakuje w Zgierzu 29.12.10, 21:57
                Oj, prawda to niestety. Zgierz to jedyne znane mi miasto które nie ma czegoś takiego jak Centrum. Długa zamiast być deptakiem jest ulicą która jeździ większość linii autobusowych. Plac Jana Pawła II praktycznie przecina trasa krajowa nr 1 o gigantycznym nasileniu ruchu. Okolice Polo na osiedlu to też żadne centrum. Nie ma starówki ani rynku z prawdziwego zdarzenia, nie ma obwodnicy i nic nie wskazuje żeby była bo S14 to chyba w 2199 roku powstanie najwcześniej.
                Od przedwojnia nie remontuje się niektórych chodników o ulicach nie wspominając. Konserwator zabytków zakazuje rozbiórki totalnych ruin jak np. ta na rogu Długiej i Narutowicza.
                Generalnie miasto bez perspektyw, bez dalekosiężnych planów, bez szczęścia do władz miasta. Miasto brudne i śmierdzące.
                Jak to jest że inne "sypialnie" Łodzi się rozwijają a Zgierz wyraźnie się degraduje. Za 20 lat to nawet Stryków przegoni Zgierz pod każdym względem.
                • zgierzak Re: Czego brakuje w Zgierzu 31.12.10, 04:36
                  najgorsza poczta główna jaką znam. miasto układów, koterii i wojen podjazdowych tej samej od lat ekipy która tylko wymienia pionki na bardziej medialne. pomimo przebudowy siedziby jeden z najgorszych mańków w .pl (czasami jestem zmuszony testować to świństwo). korkowisko po drodze do -jak to czytałem gdzieś- "podłudzkiego" ośrodka sportów zimowych malinka. to co tam jest to inna sprawa ale sam fakt. miasto nie istnieje. kolebka min. sprawiedliwości oficjalnie łodzianina z bagnem pod sądem, hahaha. odrestaurowane drewniaki miasta tkaczy bo teraz tak się nazywają żule z narutowicza. trzeba było jeszcze bar słoneczny na wodnej odbudować bo brakuje do kompletu. - przepraszam, barlickiego zdaje się. na plus z nowości - sklep z wódą zamiast dawno temu księgarni 24h. ogólnie obłed. dobrze że zgierz jest tu a nie np. koło hajnówki bo by nie było prądu, internetu i by nie dało się go zgrabnie obsr... na co w całości, dzięki wieloletnim staraniom różnych "rządzących" byłych, obecnych a także najprawdopodobniej przyszłych zasługuje i będzie. nie jestem dumny z takiego miejsca urodzenia.
                  • haasrode Re: Czego brakuje w Zgierzu 06.01.11, 18:31
                    Amen
                    • pot-pouri Re: Czego brakuje w Zgierzu 12.01.11, 23:07
                      No nie mogę....
                      ależ z Was gromada ignorantów i maruderów....
                      • zgierzak Re: Czego brakuje w Zgierzu 14.01.11, 02:05
                        raczej sceptyków i cyników a banda niewielka.
    • kodona wynajme 26.07.11, 19:45
      Witam posiadam lokal do wynajęcia w Zgierzu na osiedlu proboszczewice niedaleko trasy A1 o powierzchni 60m/kw,wszystkie media za 500zł.
      kom.660636971
      Pozdrawiam
      kodona@wp.pl
      zgierz.olx.pl/item_page.php?Id=232690378&ts=1311700659

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka