aleks.tluk 18.10.10, 22:06 nadchdodzą♠ wybory samorządowe. Jak widzimy platforma się nie popisała... Może damy szansę PSL-owi?Myślę, że to byłby rozsądny wybór Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alojzy13 Re: kto najlepszy? 19.10.10, 20:16 PSL czyli Janiszewskiemu, Tołłoczce? Odpowiedz Link Zgłoś
z_swiatczak PSL-ale ubaw! 08.11.10, 15:49 Pani Wieczorek niczym Rysiek Czarnecki wszystkiego się chwyta by rządzić! Był PiS, było coś tam a teraz PSL... Ale może ma i do prezydentury zdolności, ale jak widzę na listach PSL kandydatów Renatę Edelwajn -zdaje sie wykształcenie podstawowe-sprzedawca w Biedronce i jej męża Tomasza Edelwajna to zaczynam się bardzo martwić jakimi kadrami dysponuje pani Iwona... Odpowiedz Link Zgłoś
pika83 Re: kto najlepszy? 20.10.10, 11:30 Szanowny Panie, wybory samorządowe jak wiem, służyć mają interesom głównie miasta i lokalnej społeczności, temu, by żyło nam się łatwiej. w ten sposób dobierając przyszłych rajców myślę, że więcej należałoby się kierować tym, co robią dla miasta kandydaci, a nie z jakiej partii są, przypominam startuje również wielu bezpartyjnych... PO się nie popisało. proszę podać przykład, jakie to wielkie straty przyniosło nam w mieście. bo jesli narzekamy na szarośc czy brak możliwości w naszym Zgierzu, proponowałabym spojrzeć, na to kto siedzi u steru. sama jestem w zgierskim kole PO, a jednak wiele działań jakie podejmuje dla pooprawy jakości życia skupiaja się głownie na ludziach, dla których to robię. ale oczywiście zachęcam do dyskusji w temacie. Justyna Zielińska Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.wack Re: kto najlepszy? 02.11.10, 13:00 A ja powiem - Pani Iwona Wieczorek. Wykształcona, energiczna kobieta. Jestem pewien, że może zrobić wiele dobrego dla Zgierza Odpowiedz Link Zgłoś
haasrode Re: kto najlepszy? 02.11.10, 14:44 Ale co to znaczy 'wiele' ? Moze jakies konkrety ? Co np; chce zmienic p.Wieczorek i jakie sa gwarancje tych zmian? Bo przed wyborami to kazdy z kandydatow ma mnostwo pomyslow a obietnicami sypie jak z rekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kazimierz Re: kto najlepszy? 03.11.10, 16:36 drogi Panie, gwarancji nie da Panu nikt. I tyle na pewno. Odnośnie Pani Wieczorek to wiem, że może podnieść świadomość dotyczącą raka piersi i szyjki macicy wśród kobiet. A to jest COŚ. W dodatku bardzo istotne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kto najlepszy? 07.11.10, 20:19 Ludzie, czy wy jesteście aż takimi ignorantami? Co z tego, że Pani Wieczorek może podnieść świadomość nt. raka piersi? Przecież, do kurzej nogi, nie startuje ona na prezesa fundacji walczącej z rakiem piersi a na fotel prezydenta miasta! To co, przez 4 lata nie będzie robiła nic innego niż uświadamianie o raku? Przecież to chore! Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC! Odpowiedz Link Zgłoś
annia28 Re: kto najlepszy? 08.11.10, 18:42 Cyt. "Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do > zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC!" sh4rky, pośmiewisko to chyba sam z siebie robisz wypisując takie bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kto najlepszy? 09.11.10, 15:16 annia28 napisała: > Cyt. "Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do > > zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC!" > > sh4rky, pośmiewisko to chyba sam z siebie robisz wypisując takie bzdury! Aha, annia, skonkretyzuj, czemuż to robię z siebie pośmiewisko, bo rzucać inwektywy pod czyimś adresem jest bardzo łatwo. Analogicznie, sądzę, że ty (specjalnie z małej litery) jesteś debilką. Ot, napisałem, ale co mam na poparcie swojej tezy...? Anniu? Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kto najlepszy? 09.11.10, 15:22 P. S. A cóż takiego nam może Zgierzowi dać p. Dunin? Chyba tylko lokalne podwyższenie podatków i zabranie większości ulg vide jego ukochana partia. PO już podziękujemy, zamiast realizować politykę taniego państwa, cały czas podwyższają, zabierają.... Aha i co to za hasło partii POLITYCZNEJ: "Z dala od polityki"? Przecież to już nawet śmieszne nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
annia28 Re: kto najlepszy? 09.11.10, 17:59 sh4rky napisał: "Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do > > > zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC!" >Aha, annia, skonkretyzuj, czemuż to robię z siebie pośmiewisko sh4rky, może najpierw zadam Ci pytanie. Czy uważasz, że Iwona Wieczorek będąc doktorem nauk ekonomicznych, ma do zaoferowania jedynie wiedzę o raku? Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kto najlepszy? 10.11.10, 06:42 Tak anniu, bo z tej jej bytności na plakatach nic nie wynika. Jak dla mnie na chwilę obecną ma do zaoferowania tylko walkę z rakiem. Chyba, że wskażesz mi miejsce, w którym mogę poczytać/dowiedzieć się, co pani Wieczorek oferuje Zgierzanom? P. S. Wykształcenie człowieka nie jest żadnym atutem w polityce. Spójrzmy np. na takiego doktora nauk prawnych, pana Kaczyńskiego, J. Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kto najlepszy? 09.11.10, 15:26 annia28 napisała: > Cyt. "Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do > > zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC!" > > sh4rky, pośmiewisko to chyba sam z siebie robisz wypisując takie bzdury! Jakaś dziwna wybiórcza cenzura panuje na tym forum, posty "same" znikają :). A więc jeszcze raz: anniu, a czemuż to robię z siebie pośmiewisko? Wytłumacz, proszę, bo inwektywy pod czyimś adresem bardzo łatwo rzucać. Ja mogę napisać, żeś pusta i naiwna, ale skąd ja to mogę wiedzieć? Anniu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
heraz Re: kto najlepszy? 15.11.10, 12:26 jacek.wack napisał: > A ja powiem - Pani Iwona Wieczorek. Wykształcona, energiczna kobieta. Jestem pe > wien, że może zrobić wiele dobrego dla Zgierza Na dodatek bardzo nieuprzejma i arogancka, o czym miałam się niestety okazję osobiście przekonać niecałe dwa lata temu podczas moich kłopotów onkologicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
annia28 Re: kto najlepszy? 03.11.10, 20:33 Ja też oddam głos na Iwonę Wieczorek, to świetna, wykształcona i operatywna kobieta. Jeśli miałaby poparcie w radzie, to dużo by dla Zgierza zrobiła. Co do tego jestem przekonana;) Odpowiedz Link Zgłoś
wichrzyciel Re: kto najlepszy? 08.11.10, 00:36 A ja stawiam na Artura Dunina. Po pierwsze dlatego, że się poświęca działalności publicznej całym sercem, po drugie dlatego, że nie tylko "cieszy się i popiera" jak obecny Prezydent ani nie gra współczuciem do siebie jak pani Iwona, ale proponuje konkretny program i jest gotów się z niego rozliczać z wyborcami nie tylko przy okazji kolejnych wyborów za cztery lata ale także w trakcie kadencji. No i jako Poseł rządzącej partii w kraju ma realne przełożenie na możliwość pozyskania inwestycji z budżetu państwa dla Zgierza. Ostatnie cztery lata były pod tym (i nie tylko zresztą) względem kompletną klapą. Odpowiedz Link Zgłoś
tesiowa Re: kto najlepszy? 13.11.10, 21:15 ja tez popieram Dunina. ostatni prezydent który podkreśla swoją bezpartyjność gdyby nie programy rządowe(PO) schetynówki i orliki- nie mógł by nawet przewietrzyć wstęgi do przecięcia bo nic nie zrobił w Zgierzu a teraz chwali się nie swoimi osiągnięciami- wstyd panie Sokół. Dunin to gwarancja pracowitości( na 460 posłów 4 miejsce frekwencji), skuteczności i inwestycji(członek PO a Duży może więcej...Kwiatkowski, Grabarczyk, Fisiak...) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawa.live Re: kto najlepszy? 14.11.10, 16:27 Napewno Duży może więcej ale czy Poseł Dunin? Wszak do tej pory też chyba działał w PO w tym samym składzie tylko z tego co sie orientuję to orkiestra niby ta sama ale tercet nie ten sam. A pan Sokół zrobił bardzo dużo i wierzę że zrobi jeszcze więcej i to trzeba mu przyznać i dać szansę bo inaczej nic się w tym mieście nie poprawi, nie można ciągle zaczynać od poczatku a Pan Dunin niestety nie gwarantuje kontynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wichrzyciel Re: kto najlepszy? 14.11.10, 17:04 ciekawa.live napisała: > Napewno Duży może więcej ale czy Poseł Dunin? Wszak do tej pory też chyba dział > ał w PO w tym samym składzie tylko z tego co sie orientuję to orkiestra niby ta > sama ale tercet nie ten sam. Tercet to może być egzotyczny jak, uchowaj boże, wygrałby Sokół i stanął przed nie lada dylematem - z kim montować koalicję w Radzie Miasta. Nikt widzę nie zadaje sobie trudu, żeby pomyśleć nie tylko o osobie Sokoła, ale o zapleczu politycznym w Radzie Miasta, bez którego poparcia nie zrobi nic przez kolejne cztery lata. Przypominam, że w ostatnich wyborach ze swojego komitetu wprowadził aż jednego radnego. Siebie konkretnie. > A pan Sokół zrobił bardzo dużo i wierzę że zrobi jeszcze więcej i to trzeba mu > przyznać Nie tylko nie trzeba ale nie można mu przyznać. Chwali się milionami rzekomo przez niego pozyskanymi z UE a nie ściągnął ani złotówki przez cztery lata. Realizował jedynie projekty zostawione przez jego poprzedników. Świetnie za to poszło mu zadłużenie miasta, oddanie udziałów w TBS (bo przecież w Zgierzu to oczekujących na mieszkania socjalne i komunalne to wcale nie ma, prawda?) oraz sprzedaż Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej w ostatnich dniach przed upływem kadencji, czym doprowadził do uzależnienia się od monopolu jednego dostawcy ciepła. W końcu mieszkańcy Zgierza odczują obniżkę horrendalnych cen za ciepło. Żart oczywiście. >i dać szansę bo inaczej nic się w tym mieście nie poprawi, nie można > ciągle zaczynać od poczatku a Pan Dunin niestety nie gwarantuje kontynuacji. No za takie pierdzenie w stołek przez cztery lata to mu się żadna szansa nie należy. Artur Dunin NA SZCZĘŚCIE nie gwarantuje takiej kontynuacji pseudorządów Administratora Sokoła. Czas pomyśleć o gospodarzu z prawdziwego zdarzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tesiowa Re: kto najlepszy? 14.11.10, 21:45 to bardzo dobrze że Dunin nie gwarantuje kontynuacji nieróbstwa Sokoła. Aleksandrów czy Stryków się rozwijają a Zgierz stoi w miejscu, chociaż nie , jeżeli chodzi o finanse to się cofa- takiego zadłużenia nie mieliśmy nigdy, a za czasów znienawidzonego Maślińskiego więcej się w mieście działo niż w ostatniej kadencji Sokołowej Odpowiedz Link Zgłoś
heraz Re: kto najlepszy? 15.11.10, 12:20 ciekawa.live napisała: > A pan Sokół zrobił bardzo dużo i wierzę że zrobi jeszcze więcej i to trzeba mu > przyznać i dać szansę bo inaczej nic się w tym mieście nie poprawi, nie można > ciągle zaczynać od poczatku a Pan Dunin niestety nie gwarantuje kontynuacji. A co niby takiego zrobił Pan Sokół??? Prosiłabym o konkretne przykłady, bo niestety nie znam niczego poza parkiem linowym! Wszystkie jego przechwałki to zasługa poprzednich kadencji a nie jego. Odpowiedz Link Zgłoś
haasrode Re: kto najlepszy? 15.11.10, 15:42 Np; 'wybudowal' skansen w srodku miasta;) Mozna wybrac sie na spacer z rodzina 'malownicza uliczka' ;)) A pomysl jakie beda przychody z turystyki ! Odpowiedz Link Zgłoś
heraz Re: kto najlepszy? 15.11.10, 16:33 haasrode napisała: > Np; 'wybudowal' skansen w srodku miasta;) > Mozna wybrac sie na spacer z rodzina 'malownicza uliczka' ;)) > > > A pomysl jakie beda przychody z turystyki ! Niestety nie on wybudował, bo temat zaczął się przecież za kadencji Pana Maślińskiego. Pan Bogusławski był wtedy naczelnikiem wydziału rozwoju miasta i to on podjął tę inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
tesiowa Re: kto najlepszy? 15.11.10, 18:11 Miasto Tkaczy nie jest projektem Sokoła -dziwi mnie że ma czelność ubiegać się o reelekcje skoro nic nie zrobił przez 4 lata dla Zgierza a w kampani bezczelnie kłamie Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kto najlepszy? 15.11.10, 18:37 Dokładnie tak, jak piszą poprzednicy. Miasto Tkaczy to jeden z projektów Pana Arkadiusza Bogusławskiego, którego nota bene wyborcy olali przy poprzednich wyborach na prezydenta miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
alojzy13 Re: kto najlepszy? 15.11.10, 19:07 Wyborcy olali Bogusławskiego, a Sokół mu zaufał, dał szansę i tak powstaje Miasto Tkaczy. Jest to projekt od początku do końca zrealizowany w kadencji Sokoła. Odpowiedz Link Zgłoś
wichrzyciel Re: kto najlepszy? 15.11.10, 20:38 alojzy13 napisał: > Wyborcy olali Bogusławskiego, a Sokół mu zaufał, dał szansę i tak powstaje Mias > to Tkaczy. Jest to projekt od początku do końca zrealizowany w kadencji Sokoła. Za pieniądze nie przez niego pozyskane dodajmy. A z Panem Bogusławskim jak wieść gminna niesie szczególną miłością się nie darzą. Ot wyższa polityczna konieczność współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzy13 Re: kto najlepszy? 15.11.10, 20:57 Za pieniądze nie przez niego pozyskane dodajmy. A z Panem Bogusławskim jak wieś > ć gminna niesie szczególną miłością się nie darzą. Ot wyższa polityczna koniecz > ność współpracy. A przez kogo? Św. Mikołaja? Myślisz, że do realizacji takich projektów jak MT nie wystarczy współpraca, potrzebna Ci jest miłość? A w Ameryce biją murzynów, a Sokół jest be, bo nie kocha Bogusławskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
heraz Re: kto najlepszy? 15.11.10, 21:10 alojzy13 napisał: > Wyborcy olali Bogusławskiego, a Sokół mu zaufał, dał szansę i tak powstaje Mias > to Tkaczy. Jest to projekt od początku do końca zrealizowany w kadencji Sokoła. > Niestety kłamiesz, pieniądze z funduszy norweskich pozyskane zostały za czasów Pana Maślińskiego a nie Sokoła na budowę miasta tkaczy. Pan Sokół nic nie zrobił w tym zakresie. Można sobie o tym poczytać bez problemu na stronie oficjalnej naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzy13 Re: kto najlepszy? 15.11.10, 21:23 Niestety, wiem lepiej od Ciebie herez!!! Chciałbyś, żeby tak było, ale "8 grudnia 2008r Biuro Mechanizmów Finansowych EOG podjęło decyzję o przyznaniu miastu Zgierz grantu w wysokości € 1,352,719". Ze strony: miasto.tkaczy.eu/index.php/stronaglowna/index/6#page Odpowiedz Link Zgłoś
tesiowa Re: kto najlepszy? 16.11.10, 00:04 ble, ble, ble...8 grudnia podpisana została umowa, ale nie trzeba być wybitną jednostką żeby wiedzieć że najpierw należało złożyć wniosek...i to zdecydowanie przed erą niskich lotów jaśnie urzędującego ptaka Odpowiedz Link Zgłoś
alojzy13 Re: kto najlepszy? 16.11.10, 21:03 > ble, ble, ble...8 grudnia podpisana została umowa, ale nie trzeba być wybitną j > ednostką żeby wiedzieć że najpierw należało złożyć wniosek...i to zdecydowanie > przed erą niskich lotów jaśnie urzędującego ptaka tesiowa-tak, nie jesteś wybitną jednostką, żeby wiedzieć... Ty nie chcesz wiedzieć, Ty insynuujesz, tak jest łatwiej, po co znać prawdę ble, ble, ble Odpowiedz Link Zgłoś
tesiowa Re: kto najlepszy? 16.11.10, 21:55 przecież prawda jest dla Ciebie nie ważna, ważne jest to że jedynym zbawcą miasta jest wszechmocny Sokół ,jedyny prawy i bez skazy kandydat... Odpowiedz Link Zgłoś
a.boguslawski Prośba 16.11.10, 10:33 Mam do Państwa bardzo serdeczne dwie prośby. Pierwszą: o ograniczenie używania mojego nazwiska na forum GW w trakcie kampanii wyborczej 2010. Drugą: o nieużywanie projektu rewitalizacji obszaru Domów Tkaczy do negatywnej kampanii wyborczej. Projekt od samego początku jest prowadzony apolitycznie i dobrze by było, aby takim pozostał. Tym bardziej, że w 2011 roku będzie możliwość aplikacji do tzw. funduszy norweskich o dużo większe środki na kontynuację projektu. A darczyńcy są bardzo zadowoleni z naszych działań. Polityka Domom Tkaczy nie pomoże. Za pozytywną ocenę projektu i mojej pracy dziękuję. Oświadczam, że miłość przy realizacji projektu nie ma nic do rzeczy. Przekazuję informację: projekt "Rewitalizacja i rozwój historycznego kompleksu architektury drewnianej miasta Zgierza" został napisany na początku kadencji obecnej władzy czyli Prezydenta Jerzego Sokoła i Rady Miasta Zgierza V kadencji. Zakończy się 30 kwietnia 2011 roku. Pozdrawiam Arkadiusz Bogusławski Odpowiedz Link Zgłoś
heraz Re: Prośba 16.11.10, 12:29 Oczywiście uszanujemy Pana prośbę, jednak forumowicz interesuje czy to jest Pańska inicjatywa czy jednak Pana Sokoła? Odpowiedz Link Zgłoś
haasrode Re: Prośba 16.11.10, 14:33 Po co sie klocic,jakie to ma teraz znaczenie kto i kiedy? Pytanie "po co" Miasto ( a raczej odnowione domy tkaczy powstaly ) ? Naprawde niektorzy z Was mysla,ze ten mini projekt przyniesie miastu pieniadze i przyciagnie turystow??buaaahhaaa (przy odrobienie szczescia moze zaczna sie pojawiac jakies "przymusowe szkolne wycieczki" ;) ). Poza tym odnowione domy wygladaja inaczej ,niz oryginalne (kolejny zgierski nonsens). Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawa.live Re: Prośba 16.11.10, 15:51 nic się nie działo z domami tkaczy-źle, teraz gdy je odrestaurowano i fajnie wyglądają- też źle. Jak to się nazywa? malkontenctwo? Odpowiedz Link Zgłoś
a.boguslawski Re: Prośba 16.11.10, 19:45 Bo się obrażę :). Oczywiście, że moja! I dziękuję za uszanowanie mojej prośby. Po wyborach sam chętnie zainicjuję na forum temat "Domów Tkaczy". Pozdrawiam. Arkadiusz Bogusławski Odpowiedz Link Zgłoś
heraz Re: kto najlepszy? 17.11.10, 22:58 anaanakonda napisała: > www.sokolimokiem.pl/ i jeszcze to: www.niesokolimokiem.pl Odpowiedz Link Zgłoś
heraz Re: kto najlepszy? 17.11.10, 23:00 sokolim-okiem napisał: > www.jerzysokol.pl/ lub tu: www.prezydent_sokol.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.wack Re: kto najlepszy? 18.11.10, 12:29 Zapraszam na strone www.wyborczapsl.com.pl Informacje o kandydatach PSL w Twoim mieście i dużo dużo więcej! Odpowiedz Link Zgłoś