Dodaj do ulubionych

kto najlepszy?

18.10.10, 22:06
nadchdodzą♠ wybory samorządowe. Jak widzimy platforma się nie popisała... Może damy szansę PSL-owi?Myślę, że to byłby rozsądny wybór
Obserwuj wątek
    • alojzy13 Re: kto najlepszy? 19.10.10, 20:16
      PSL czyli Janiszewskiemu, Tołłoczce?
      • z_swiatczak PSL-ale ubaw! 08.11.10, 15:49
        Pani Wieczorek niczym Rysiek Czarnecki wszystkiego się chwyta by rządzić! Był PiS, było coś tam a teraz PSL...

Ale może ma i do prezydentury zdolności, ale jak widzę na listach PSL kandydatów Renatę Edelwajn -zdaje sie wykształcenie podstawowe-sprzedawca w Biedronce i jej męża Tomasza Edelwajna to zaczynam się bardzo martwić jakimi kadrami dysponuje pani Iwona...
    • pika83 Re: kto najlepszy? 20.10.10, 11:30
      Szanowny Panie,
      wybory samorządowe jak wiem, służyć mają interesom głównie miasta i lokalnej społeczności, temu, by żyło nam się łatwiej. w ten sposób dobierając przyszłych rajców myślę, że więcej należałoby się kierować tym, co robią dla miasta kandydaci, a nie z jakiej partii są, przypominam startuje również wielu bezpartyjnych...
      PO się nie popisało. proszę podać przykład, jakie to wielkie straty przyniosło nam w mieście.
      bo jesli narzekamy na szarośc czy brak możliwości w naszym Zgierzu, proponowałabym spojrzeć, na to kto siedzi u steru.
      sama jestem w zgierskim kole PO, a jednak wiele działań jakie podejmuje dla pooprawy jakości życia skupiaja się głownie na ludziach, dla których to robię.
      ale oczywiście zachęcam do dyskusji w temacie.
      Justyna Zielińska
    • jacek.wack Re: kto najlepszy? 02.11.10, 13:00
      A ja powiem - Pani Iwona Wieczorek. Wykształcona, energiczna kobieta. Jestem pewien, że może zrobić wiele dobrego dla Zgierza
      • dgr30 Re: kto najlepszy? 02.11.10, 14:16
        ja też głosuję na Iwonę Wieczorek :)
        • haasrode Re: kto najlepszy? 02.11.10, 14:44
          Ale co to znaczy 'wiele' ? Moze jakies konkrety ?
          Co np; chce zmienic p.Wieczorek i jakie sa gwarancje tych zmian?
          Bo przed wyborami to kazdy z kandydatow ma mnostwo pomyslow a obietnicami sypie jak z rekawa.

• ja.kazimierz Re: kto najlepszy? 03.11.10, 16:36
            drogi Panie, gwarancji nie da Panu nikt. I tyle na pewno. Odnośnie Pani Wieczorek to wiem, że może podnieść świadomość dotyczącą raka piersi i szyjki macicy wśród kobiet. A to jest COŚ. W dodatku bardzo istotne. Pozdrawiam
            • sh4rky Re: kto najlepszy? 07.11.10, 20:19
              Ludzie, czy wy jesteście aż takimi ignorantami? Co z tego, że Pani Wieczorek może podnieść świadomość nt. raka piersi? Przecież, do kurzej nogi, nie startuje ona na prezesa fundacji walczącej z rakiem piersi a na fotel prezydenta miasta! To co, przez 4 lata nie będzie robiła nic innego niż uświadamianie o raku? Przecież to chore! Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC!
              • annia28 Re: kto najlepszy? 08.11.10, 18:42
                Cyt. "Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do
                > zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC!"

sh4rky, pośmiewisko to chyba sam z siebie robisz wypisując takie bzdury!
                • sh4rky Re: kto najlepszy? 09.11.10, 15:16
                  annia28 napisała:

> Cyt. "Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do
                  > > zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC!"
                  >
                  > sh4rky, pośmiewisko to chyba sam z siebie robisz wypisując takie bzdury!

Aha, annia, skonkretyzuj, czemuż to robię z siebie pośmiewisko, bo rzucać inwektywy pod czyimś adresem jest bardzo łatwo. Analogicznie, sądzę, że ty (specjalnie z małej litery) jesteś debilką. Ot, napisałem, ale co mam na poparcie swojej tezy...? Anniu?
                  • sh4rky Re: kto najlepszy? 09.11.10, 15:22
                    P. S. A cóż takiego nam może Zgierzowi dać p. Dunin? Chyba tylko lokalne podwyższenie podatków i zabranie większości ulg vide jego ukochana partia. PO już podziękujemy, zamiast realizować politykę taniego państwa, cały czas podwyższają, zabierają.... Aha i co to za hasło partii POLITYCZNEJ: "Z dala od polityki"? Przecież to już nawet śmieszne nie jest!
                  • annia28 Re: kto najlepszy? 09.11.10, 17:59
                    sh4rky napisał: "Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do
                    > > > zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC!"

>Aha, annia, skonkretyzuj, czemuż to robię z siebie pośmiewisko

sh4rky, może najpierw zadam Ci pytanie.
                    Czy uważasz, że Iwona Wieczorek będąc doktorem nauk ekonomicznych, ma do zaoferowania jedynie wiedzę o raku?
                    • sh4rky Re: kto najlepszy? 10.11.10, 06:42
                      Tak anniu, bo z tej jej bytności na plakatach nic nie wynika. Jak dla mnie na chwilę obecną ma do zaoferowania tylko walkę z rakiem. Chyba, że wskażesz mi miejsce, w którym mogę poczytać/dowiedzieć się, co pani Wieczorek oferuje Zgierzanom?

P. S. Wykształcenie człowieka nie jest żadnym atutem w polityce. Spójrzmy np. na takiego doktora nauk prawnych, pana Kaczyńskiego, J.
                • sh4rky Re: kto najlepszy? 09.11.10, 15:26
                  annia28 napisała:

> Cyt. "Ta kobieta robi z siebie pośmiewisko, startując w wyborach a do
                  > > zaoferowania mając jedynie wiedzę o raku! SIC!"
                  >
                  > sh4rky, pośmiewisko to chyba sam z siebie robisz wypisując takie bzdury!

Jakaś dziwna wybiórcza cenzura panuje na tym forum, posty "same" znikają :). A więc jeszcze raz:
                  anniu, a czemuż to robię z siebie pośmiewisko? Wytłumacz, proszę, bo inwektywy pod czyimś adresem bardzo łatwo rzucać. Ja mogę napisać, żeś pusta i naiwna, ale skąd ja to mogę wiedzieć? Anniu? :)
      • heraz Re: kto najlepszy? 15.11.10, 12:26
        jacek.wack napisał:

> A ja powiem - Pani Iwona Wieczorek. Wykształcona, energiczna kobieta. Jestem pe
        > wien, że może zrobić wiele dobrego dla Zgierza

Na dodatek bardzo nieuprzejma i arogancka, o czym miałam się niestety okazję osobiście przekonać niecałe dwa lata temu podczas moich kłopotów onkologicznych.
    • annia28 Re: kto najlepszy? 03.11.10, 20:33
      Ja też oddam głos na Iwonę Wieczorek, to świetna, wykształcona i operatywna kobieta.
      Jeśli miałaby poparcie w radzie, to dużo by dla Zgierza zrobiła. Co do tego jestem przekonana;)
      • wichrzyciel Re: kto najlepszy? 08.11.10, 00:36
        A ja stawiam na Artura Dunina. Po pierwsze dlatego, że się poświęca działalności publicznej całym sercem, po drugie dlatego, że nie tylko "cieszy się i popiera" jak obecny Prezydent ani nie gra współczuciem do siebie jak pani Iwona, ale proponuje konkretny program i jest gotów się z niego rozliczać z wyborcami nie tylko przy okazji kolejnych wyborów za cztery lata ale także w trakcie kadencji. No i jako Poseł rządzącej partii w kraju ma realne przełożenie na możliwość pozyskania inwestycji z budżetu państwa dla Zgierza. Ostatnie cztery lata były pod tym (i nie tylko zresztą) względem kompletną klapą.
        • tesiowa Re: kto najlepszy? 13.11.10, 21:15
          ja tez popieram Dunina. ostatni prezydent który podkreśla swoją bezpartyjność gdyby nie programy rządowe(PO) schetynówki i orliki- nie mógł by nawet przewietrzyć wstęgi do przecięcia bo nic nie zrobił w Zgierzu a teraz chwali się nie swoimi osiągnięciami- wstyd panie Sokół.
          Dunin to gwarancja pracowitości( na 460 posłów 4 miejsce frekwencji), skuteczności i inwestycji(członek PO a Duży może więcej...Kwiatkowski, Grabarczyk, Fisiak...)
          • ciekawa.live Re: kto najlepszy? 14.11.10, 16:27
            Napewno Duży może więcej ale czy Poseł Dunin? Wszak do tej pory też chyba działał w PO w tym samym składzie tylko z tego co sie orientuję to orkiestra niby ta sama ale tercet nie ten sam.
            A pan Sokół zrobił bardzo dużo i wierzę że zrobi jeszcze więcej i to trzeba mu przyznać i dać szansę bo inaczej nic się w tym mieście nie poprawi, nie można ciągle zaczynać od poczatku a Pan Dunin niestety nie gwarantuje kontynuacji.
            • wichrzyciel Re: kto najlepszy? 14.11.10, 17:04
              ciekawa.live napisała:

> Napewno Duży może więcej ale czy Poseł Dunin? Wszak do tej pory też chyba dział
              > ał w PO w tym samym składzie tylko z tego co sie orientuję to orkiestra niby ta
              > sama ale tercet nie ten sam.

Tercet to może być egzotyczny jak, uchowaj boże, wygrałby Sokół i stanął przed nie lada dylematem - z kim montować koalicję w Radzie Miasta. Nikt widzę nie zadaje sobie trudu, żeby pomyśleć nie tylko o osobie Sokoła, ale o zapleczu politycznym w Radzie Miasta, bez którego poparcia nie zrobi nic przez kolejne cztery lata. Przypominam, że w ostatnich wyborach ze swojego komitetu wprowadził aż jednego radnego. Siebie konkretnie.

> A pan Sokół zrobił bardzo dużo i wierzę że zrobi jeszcze więcej i to trzeba mu
              > przyznać

Nie tylko nie trzeba ale nie można mu przyznać. Chwali się milionami rzekomo przez niego pozyskanymi z UE a nie ściągnął ani złotówki przez cztery lata. Realizował jedynie projekty zostawione przez jego poprzedników. Świetnie za to poszło mu zadłużenie miasta, oddanie udziałów w TBS (bo przecież w Zgierzu to oczekujących na mieszkania socjalne i komunalne to wcale nie ma, prawda?) oraz sprzedaż Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej w ostatnich dniach przed upływem kadencji, czym doprowadził do uzależnienia się od monopolu jednego dostawcy ciepła. W końcu mieszkańcy Zgierza odczują obniżkę horrendalnych cen za ciepło. Żart oczywiście.

>i dać szansę bo inaczej nic się w tym mieście nie poprawi, nie można
              > ciągle zaczynać od poczatku a Pan Dunin niestety nie gwarantuje kontynuacji.

No za takie pierdzenie w stołek przez cztery lata to mu się żadna szansa nie należy. Artur Dunin NA SZCZĘŚCIE nie gwarantuje takiej kontynuacji pseudorządów Administratora Sokoła. Czas pomyśleć o gospodarzu z prawdziwego zdarzenia!
              • tesiowa Re: kto najlepszy? 14.11.10, 21:45
                to bardzo dobrze że Dunin nie gwarantuje kontynuacji nieróbstwa Sokoła. Aleksandrów czy Stryków się rozwijają a Zgierz stoi w miejscu, chociaż nie , jeżeli chodzi o finanse to się cofa- takiego zadłużenia nie mieliśmy nigdy, a za czasów znienawidzonego Maślińskiego więcej się w mieście działo niż w ostatniej kadencji Sokołowej
            • heraz Re: kto najlepszy? 15.11.10, 12:20
              ciekawa.live napisała:

> A pan Sokół zrobił bardzo dużo i wierzę że zrobi jeszcze więcej i to trzeba mu
              > przyznać i dać szansę bo inaczej nic się w tym mieście nie poprawi, nie można
              > ciągle zaczynać od poczatku a Pan Dunin niestety nie gwarantuje kontynuacji.

A co niby takiego zrobił Pan Sokół??? Prosiłabym o konkretne przykłady, bo niestety nie znam niczego poza parkiem linowym! Wszystkie jego przechwałki to zasługa poprzednich kadencji a nie jego.

• haasrode Re: kto najlepszy? 15.11.10, 15:42
                Np; 'wybudowal' skansen w srodku miasta;)
                Mozna wybrac sie na spacer z rodzina 'malownicza uliczka' ;))

A pomysl jakie beda przychody z turystyki !
                • heraz Re: kto najlepszy? 15.11.10, 16:33
                  haasrode napisała:

> Np; 'wybudowal' skansen w srodku miasta;)
                  > Mozna wybrac sie na spacer z rodzina 'malownicza uliczka' ;))
                  >
                  >
                  > A pomysl jakie beda przychody z turystyki !

Niestety nie on wybudował, bo temat zaczął się przecież za kadencji Pana Maślińskiego. Pan Bogusławski był wtedy naczelnikiem wydziału rozwoju miasta i to on podjął tę inicjatywę.
                  • tesiowa Re: kto najlepszy? 15.11.10, 18:11
                    Miasto Tkaczy nie jest projektem Sokoła -dziwi mnie że ma czelność ubiegać się o reelekcje skoro nic nie zrobił przez 4 lata dla Zgierza a w kampani bezczelnie kłamie
                • sh4rky Re: kto najlepszy? 15.11.10, 18:37
                  Dokładnie tak, jak piszą poprzednicy. Miasto Tkaczy to jeden z projektów Pana Arkadiusza Bogusławskiego, którego nota bene wyborcy olali przy poprzednich wyborach na prezydenta miasta...
                  • alojzy13 Re: kto najlepszy? 15.11.10, 19:07
                    Wyborcy olali Bogusławskiego, a Sokół mu zaufał, dał szansę i tak powstaje Miasto Tkaczy. Jest to projekt od początku do końca zrealizowany w kadencji Sokoła.
                    • wichrzyciel Re: kto najlepszy? 15.11.10, 20:38
                      alojzy13 napisał:

> Wyborcy olali Bogusławskiego, a Sokół mu zaufał, dał szansę i tak powstaje Mias
                      > to Tkaczy. Jest to projekt od początku do końca zrealizowany w kadencji Sokoła.

Za pieniądze nie przez niego pozyskane dodajmy. A z Panem Bogusławskim jak wieść gminna niesie szczególną miłością się nie darzą. Ot wyższa polityczna konieczność współpracy.
                      • alojzy13 Re: kto najlepszy? 15.11.10, 20:57
                        Za pieniądze nie przez niego pozyskane dodajmy. A z Panem Bogusławskim jak wieś
                        > ć gminna niesie szczególną miłością się nie darzą. Ot wyższa polityczna koniecz
                        > ność współpracy.

A przez kogo? Św. Mikołaja? Myślisz, że do realizacji takich projektów jak MT nie wystarczy współpraca, potrzebna Ci jest miłość? A w Ameryce biją murzynów, a Sokół jest be, bo nie kocha Bogusławskiego.
                    • heraz Re: kto najlepszy? 15.11.10, 21:10
                      alojzy13 napisał:

> Wyborcy olali Bogusławskiego, a Sokół mu zaufał, dał szansę i tak powstaje Mias
                      > to Tkaczy. Jest to projekt od początku do końca zrealizowany w kadencji Sokoła.
                      >

Niestety kłamiesz, pieniądze z funduszy norweskich pozyskane zostały za czasów Pana Maślińskiego a nie Sokoła na budowę miasta tkaczy. Pan Sokół nic nie zrobił w tym zakresie. Można sobie o tym poczytać bez problemu na stronie oficjalnej naszego miasta.
                      • alojzy13 Re: kto najlepszy? 15.11.10, 21:23
                        Niestety, wiem lepiej od Ciebie herez!!! Chciałbyś, żeby tak było, ale "8 grudnia 2008r Biuro Mechanizmów Finansowych EOG podjęło decyzję o przyznaniu miastu Zgierz grantu w wysokości € 1,352,719".
                        Ze strony:
                        miasto.tkaczy.eu/index.php/stronaglowna/index/6#page
                        • tesiowa Re: kto najlepszy? 16.11.10, 00:04
                          ble, ble, ble...8 grudnia podpisana została umowa, ale nie trzeba być wybitną jednostką żeby wiedzieć że najpierw należało złożyć wniosek...i to zdecydowanie przed erą niskich lotów jaśnie urzędującego ptaka
                          • alojzy13 Re: kto najlepszy? 16.11.10, 21:03
                            > ble, ble, ble...8 grudnia podpisana została umowa, ale nie trzeba być wybitną j
                            > ednostką żeby wiedzieć że najpierw należało złożyć wniosek...i to zdecydowanie
                            > przed erą niskich lotów jaśnie urzędującego ptaka

tesiowa-tak, nie jesteś wybitną jednostką, żeby wiedzieć... Ty nie chcesz wiedzieć, Ty insynuujesz, tak jest łatwiej, po co znać prawdę ble, ble, ble
                            • tesiowa Re: kto najlepszy? 16.11.10, 21:55
                              przecież prawda jest dla Ciebie nie ważna, ważne jest to że jedynym zbawcą miasta jest wszechmocny Sokół ,jedyny prawy i bez skazy kandydat...
                • a.boguslawski Prośba 16.11.10, 10:33
                  Mam do Państwa bardzo serdeczne dwie prośby.
                  Pierwszą: o ograniczenie używania mojego nazwiska na forum GW w trakcie kampanii wyborczej 2010.
                  Drugą: o nieużywanie projektu rewitalizacji obszaru Domów Tkaczy do negatywnej kampanii wyborczej. Projekt od samego początku jest prowadzony apolitycznie i dobrze by było, aby takim pozostał. Tym bardziej, że w 2011 roku będzie możliwość aplikacji do tzw. funduszy norweskich o dużo większe środki na kontynuację projektu. A darczyńcy są bardzo zadowoleni z naszych działań. Polityka Domom Tkaczy nie pomoże.

Za pozytywną ocenę projektu i mojej pracy dziękuję.

Oświadczam, że miłość przy realizacji projektu nie ma nic do rzeczy.

Przekazuję informację: projekt "Rewitalizacja i rozwój historycznego kompleksu architektury drewnianej miasta Zgierza" został napisany na początku kadencji obecnej władzy czyli Prezydenta Jerzego Sokoła i Rady Miasta Zgierza V kadencji. Zakończy się 30 kwietnia 2011 roku.
                  Pozdrawiam
                  Arkadiusz Bogusławski
                  • heraz Re: Prośba 16.11.10, 12:29
                    Oczywiście uszanujemy Pana prośbę, jednak forumowicz interesuje czy to jest Pańska inicjatywa czy jednak Pana Sokoła?
                    • haasrode Re: Prośba 16.11.10, 14:33
                      Po co sie klocic,jakie to ma teraz znaczenie kto i kiedy?
                      Pytanie "po co" Miasto ( a raczej odnowione domy tkaczy powstaly ) ?
                      Naprawde niektorzy z Was mysla,ze ten mini projekt przyniesie miastu pieniadze i przyciagnie turystow??buaaahhaaa

(przy odrobienie szczescia moze zaczna sie pojawiac jakies "przymusowe szkolne wycieczki" ;) ).
                      Poza tym odnowione domy wygladaja inaczej ,niz oryginalne (kolejny zgierski nonsens).
                      • ciekawa.live Re: Prośba 16.11.10, 15:51
                        nic się nie działo z domami tkaczy-źle, teraz gdy je odrestaurowano i fajnie wyglądają- też źle. Jak to się nazywa? malkontenctwo?
                    • a.boguslawski Re: Prośba 16.11.10, 19:45
                      Bo się obrażę :). Oczywiście, że moja! I dziękuję za uszanowanie mojej prośby. Po wyborach sam chętnie zainicjuję na forum temat "Domów Tkaczy". Pozdrawiam.
                      Arkadiusz Bogusławski
    • anaanakonda Re: kto najlepszy? 17.11.10, 22:41
      www.sokolimokiem.pl/
      • heraz Re: kto najlepszy? 17.11.10, 22:58
        anaanakonda napisała:

> www.sokolimokiem.pl/

i jeszcze to:
        www.niesokolimokiem.pl

• sokolim-okiem Re: kto najlepszy? 17.11.10, 22:42
      www.jerzysokol.pl/
      • heraz Re: kto najlepszy? 17.11.10, 23:00
        sokolim-okiem napisał:

> www.jerzysokol.pl/

lub tu:

www.prezydent_sokol.pl
    • jacek.wack Re: kto najlepszy? 18.11.10, 12:29

Zapraszam na strone www.wyborczapsl.com.pl Informacje o kandydatach PSL w Twoim mieście i dużo dużo więcej!
      • desiguall Re: kto najlepszy? 18.11.10, 14:45
        arturjerzy.prv.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka