minigry.amor.pl 20.10.10, 23:45 Jest super i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ldz Widać można IP: *.toya.net.pl 20.10.10, 23:53 Fajnie że powstają takie obiekty i od razu jest tutaj ciekawe porównanie z szumnym Hiltonem: ileż to było gadania że będzie Hilton i jak to wpłynie na Łódź itp itd, miasto sprzedało ziemie i nic się nie dzieje, inwestor miał zapłacić karę i nic, a tu łódzka firma buduje cichcem hotel 4* bez jakiegoś wielkiego szumu i pokazuje że można, tylko ciekaw jestem czy ten inwestor był równie dobrze i z taką samą troską obsługiwany przez urzędników jak firma od Hiltona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Widać można IP: *.toya.net.pl 21.10.10, 01:47 jak się łatwo domyśleć - nie był dobrze obsługiwany przez urzędników, wręcz przeciwnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Widać można IP: *.xdsl.centertel.pl 21.10.10, 09:10 Przez rok się chyba barował z pozwoleniem na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Łódzkie hotele: cztery gwiazdki na Ambasadorze 21.10.10, 00:19 Wszystko fajnie, ale czemu w środku jest tyle taniochy i kiczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejty Re: Łódzkie hotele: cztery gwiazdki na Ambasador IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 05:40 Bo kasę wydali na budowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupek_wioskowy na zdjęciach wygląda to kiepsko, ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 07:48 może w realu lepiej. Pokój na zdjęciu wygląda jak zwykły hotelowy, więc się nie ma co czepiać. Natomiast lobby i recepcja na zdjęciach wyglądają absolutnie fatalnie. Pewnie to wszystko bardzo wygodne do utrzymania czystości, ale nie robi najlepszego wrażenia. Z drugiej strony, dobrze że hotel w ogóle powstał i nie ma już tam dziury jak kiedyś. Może komuś innemu się będzie podobał. Z zewnątrz średni, w środku, jak widać, również nic specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Stary...! 22.10.10, 16:28 Pokaż mi lepszy hotel w np. Gdyni? Sypiam po hotelach i tak świetnego żyrandola to nie widziałem. Najciekawsze hotele moim zdaniem ma Kraków, Warszawa, Tychy i Poznań. Łódź ma nowe hotele co widać i na pewno egzystencja w nich jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonidas Łódzkie hotele: cztery gwiazdki na Ambasadorze IP: *.toya.net.pl 21.10.10, 08:52 ale kicz........ ble, pewnie na poczynania projektanta miala duzy wplyw zona prezesa. Firanki jak za komuny??? Kto to urzadzał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ibis na głównej ulicy to znak trzeciego świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 09:00 w krajach Zachodu czegoś takiego nie ma... Dobrze, że ten nowy hotel przysuwa nas bliżej zachodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Jaki hotel takie i gwiazdki....czemu az 4??? 21.10.10, 09:35 Szanowni Panstwo, to pieknie, ze zabudowano dziure w pierzei, szkoda tylko, ze bydynkiem, ktory przypomina urzad pracy na Kilinskiego. Podobne wykorzystanie polaci refleksyjnego szkla i nawet kolorystyka podobna - czyzby ten sam architekt? A moze tworcze nawiazanie? Hotel jest brzydki, tandetny i kiczowaty. Moglby stac przy drodze wylotowej z miasta i pewnie bylby na miejscu, choc w zderzeniu z lasem wrazenie juz nie byloby za fajne. Nie ma co porownywac 4 gwiazdek Ambasadora i 4 gwiazdek Andelsa - to jakosciowo rozne gwiazdki. Od Ambasadora o niebo lepszy jest Qubus - z pewnoscia wewnatrz wyglada jak hotel wiecej niz 3 gwiazdkowy. Chyba jednak wolalbym dziure w zabudowie. Pozostawalby nadzieja, ze zostanie zabudowana estetycznym budynkiem. Rozczarowanie zupelnie jak pierwszym, hiper, super biurowcem klasy A "Forum cos tam" czy tym GTC przy Kosciuszki. Lodz nie ma szczescia do nowych budynkow. U nas wychodza tylko rewitalizacje i adaptacje fabryk - moze warto przy tym pozostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylek Łódzkie hotele: cztery gwiazdki na Ambasadorze IP: *.qubushotel.com 21.10.10, 09:58 yyy..faktycznie słaby! projekt spóźniony o jakąś dekadę!! Ktoś widział ten hotel od tyłu?? Coś okropnego! I ten żyrandol w hallu! Qubus zdecydowanie wygląda znacznie nowoczesniej, o Andelsie w tym momencie nawet nie wspominam, bo to zupełnie inna bajka i inna półka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Łódzkie hotele: cztery gwiazdki na Ambasador IP: *.toya.net.pl 22.10.10, 08:13 motylku! nie ładnie smarować na swoją konkurencje - jak jednak to robisz to zadbaj o to, żeby ukryć swoje IP: *.qubushotel.com - stary, ale gafa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylek Re: Łódzkie hotele: cztery gwiazdki na Ambasador IP: *.qubushotel.com 22.10.10, 14:03 oo! a myślałem , że mam prawo do własnej opinii :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Łódzkie hotele: cztery gwiazdki na Ambasador 23.10.10, 15:16 Oczywiscie, ze masz i hotel z ktorego piszesz o kilka dlugosci bije tego tandetnego ambasadora... Dla porzadku - ja nie pracuje w sieci Qubus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WERT Ambasador hotel IP: *.vline.pl / 172.16.6.* 21.10.10, 16:55 "Ambasador Centrum to drugi, po trzygwiazdkowym przy ul. Kosynierów Gdyńskich, hotel spółki Cegal"-----Karina · 15.06.2010 21:53:03 Ambasador hotel Chciałabym przestrzec kobiety które są zainteresowane pracą w hotelu Ambasador*** w Łodzi mieszczący się przy ul. Kosynierów. Jest hotel prowadzony przez spółkę CEGAL w której skład wchodzą członkowie rodziny Gawlik. Pani C. Gawlik wraz z mężem i synowie oraz synowe itp. Pracowałam tam krotko jako pokojowa ale to co zobaczyłam, usłyszałam i przeżyłam to horror. Miła starsza pani - właścicielka przy bliższym poznaniu okazuje się osobą nie szanująca absolutnie drugiego człowieka. Ciężka harówa nawet po 10 godzin dziennie. Na jedną pokojową przypada ok.25 pokoi dziennie czy ktoś może to wytrzymać? Tylko po to by zaoszczędzić trochę kasy. Zamiast 5 pokojówek ma przyjść do pracy 3 a dwie mają przymusowe wolne lub sprzątają nowo wybudowany hotel przy ul. Piłsudzkiego gdzie trwają jeszcze prace remontowe. Pracowników zmieniają co miesiąc lub co trzy miesiące jak tylko kończy się umowa zlecenie jeżeli taką pracownik dostanie ... Pokoje w Ambasadorze sa sprzątane uwaga ! za pomocą popsutych i posklejanych odkurzaczy i PŁYNEM DO SPRYSKIWACZY SAMOCHODOWYCH z uwagi na oczywiste oszczędności. Zarażenie się gościa hotelu Ambasador *** jakimś syfem jest nieuniknione. kelnerka · 09.10.2010 11:11:29 Niestety to wszystko prawda,jest ogromna rotacja stałe etaty mają tylko osoby z rodziny,nie szanują ani pracowników ani gości hasło przewodnie firmy "nie ten to inny(klient,pracownik) stawki godzinowe wahają sie od 7,5 do 8,5 netto ale praca jedynie dla bardzo wytrwałych,większość sama rezygnuje gdyż nerwica gwarantowana :-( Marta · 26.07.2010 10:50:11 Witam! Ja również nie mam pozytywnej opinii na temat pracy w tym hotelu. Właścicielka uważa się za osobę z wyższych sfer, pracowników (szczególnie tych niższego szczebla) uważa za niewolników/ chłopów pańszczyźnianych i tak też ich traktuje. Umowa o pracę nie obowiązuje - i tak trzeba robić to, co sobie wymyśli. Jako kelnerka musiałam sprzątać pokoje, polerować podlogę, naprawiać odkurzacz, szyć, gotować i długo by można wymieniać. Na awans nie ma szans bo wszytskie wyższe stanowiska obsadzone są przez osoby z rodziny Gawlik. www.pracadokitu.com/temat/384/ambasador-hotel-uwaga/ Odpowiedz Link Zgłoś