Dodaj do ulubionych

Trambus z jajami

06.04.04, 20:57
Widziałem toto z okien autobusu 86 jak jechało ulicą Narutowicza. I szczęka z
hukiem opadła mi do podłogi. Trambusa obwieszono balonikami, wstążkami i
innymi tego typu ozdóbkami. Myślałem, że to może jakieś wesele jedzie.
Uzupełnieniem efektu wizualnego były głośne dźwięki kapeli. Prawie jak
platformy z didżejami podczas parady wolności. Tylko muzyka, hmmmm, nieco
inna. Ogólnie wrażenia jakby z jarmarku, czy wiejskiego odpustu. Ludzie! Cyrk
przyjechał! A może to była furgonetka z lodami? Podobnie wygląda i podobne
dźwięki wydaje. :-)
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: Trambus z jajami 06.04.04, 20:59
      Przypomniało mi się. Na tylnym pomoście jechał jakiś gościu w czerwonym
      płaszczu. Myślałem, że to Mikołaj, któremu się święta porypały. ;-)
    • teufel Re: Trambus z jajami 06.04.04, 21:17
      Ametyki nie odkryłeś, że trambus to cyrk to ja dawno wiedziałem:P
    • Gość: J.S. Re: Trambus z jajami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.04.04, 21:32
      Eh... A w zeszlym roku tosmy jaja rozdawali w Cityrunnerze #1201... :(
      • michal.ch Re: Trambus z jajami 07.04.04, 11:19
        No jakby to teraz wyglądało. Przeca Cityrunner jest niepoprawny politycznie. Za
        to trambus - owszem. :]
      • Gość: Prawy Re: Trambus z jajami IP: *.Astral.Lodz.PL 07.04.04, 21:33
        Eh... pozwolę sobie nie skomentować...
        To była oficjalna, wspólna akcja mojego pracodawcy i właściciela tego forum.
        • michal.ch Re: Trambus z jajami 08.04.04, 09:41
          Wiemy, wiemy. W artykule napisano. Ale trambusa i tak nie lubimy. ;)
          • Gość: Prawy Re: Trambus z jajami IP: *.Astral.Lodz.PL 08.04.04, 22:38
            Oj chyba źle odczytałeś moje intencje.
            Nie skomentowałem tej akcji bo... nie wypada publicznie być wbrew oficjalnemu
            hurra-optymizmowi.
        • Gość: ilona Re: Trambus z jajami IP: *.retsat1.com.pl 09.04.04, 06:46
          Prawy, zastanów się. Telewizja Agorę wykupiła ?
    • sloggi Usilne promowanie 07.04.04, 12:48
      Tak usilne, że aż zęby bolą.
      • michal.ch Re: Usilne promowanie 07.04.04, 15:20
        Turysto: nie toleruj podróbek. Precz z gimbusem. :)))
        • Gość: michał_k Re: Usilne promowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 15:45
          Pewnie że lepiej by po Pietrynie jeździła ciuchcia kolorowa zrobiona z
          traktora, tak jak w większości miast - np. w Krakowie, Wrocławiu, Warszawie.
          Tam jakoś to nikomu nie przeszkadza, my zaś twórzmy łódzkie piekiełko. Jest coś
          co jest na pewno ładniejsze od tamtych pojazdów, to zaszczujmy, zniszczmy, a
          będziemy wszyscy wniebowzięci. Wiesz, w takim Paryżu to nawet postawili szklaną
          piramidę przed Luwrem, w Polsce, a szczególnie w Łodzi, nie mieliby szans.
          • Gość: b00g13 Re: Usilne promowanie IP: *.net / *.pl 07.04.04, 15:54
            a widziałeś ty tą piramidę?
            bo jeżeli ją widziałeś to nie rozumiem czego się czepiasz, wygląda świetnie.
            jeżeli mieszkańcom innych miast nie przeszkadzają tego typu idiotyzmy to nie
            stawiaj ich nam za przykład.
          • michal.ch Re: Usilne promowanie 07.04.04, 15:58
            Ładniejsze od traktora to to może i jest. Ale koszmarem jest również nadal,
            pomimo innej obudowy. Skoro ci się tak podoba, to nakupuj sobie biletów, żeby
            to utrzymać. MPK ci podziękuje. Bo jakoś chętnych nie widać na przejazdy na
            linii "A". Wydano na to duże pieniądze. Takie, za jakie można by bardzo
            dokładnie odrestaurować przynajmniej dwa, trzy prawdziwe zabytkowe tramwaje.
            Ale Kropiwnicki lubi widocznie szopki odstawiać. No to sobie zrobił poczwarkę,
            którą ludzie nie chcą jeździć. Tania jarmarczna podróbka. Nic więcej. To nie to
            samo, co prawdziwy tramwaj. Ale ty nie widzisz różnicy. Wiesz, zabawa nie
            polega na tym, żeby się przejechać byle jak i byle czym. Turysta-koneser nie
            przyjedzie do Łodzi specjalnie dla tego gimbusa. Ale dla prawdziwego tramwaju
            owszem. Chyba czas cię uświadomić, że przyjeżdżają tacy zagraniczni goście do
            Łodzi specjalnie dla tramwajów.
            • sloggi Re: Usilne promowanie 08.04.04, 12:25
              Ten Pan ma rację.
              Ile kosztuje miesięczne utrzymanie tego akwarium?
              • michal.ch Re: Usilne promowanie 08.04.04, 16:43
                To mnie zawsze ciekawiło, ale nikt ani z MPK, ani z władz miasta nie będzie
                miał odwagi się z tego wytłumaczyć.

Czas pracy kierowcy, czas pracy kondiego, paliwo, inne materiały
                eksploatacyjne...

Trochę by się tego uzbierało. No i nie mogę przeboleć kosztów budowy tego
                cudaka.
          • michal.ch Re: Usilne promowanie 07.04.04, 16:04
            Gość portalu: michał_k napisał(a):

> Wiesz, w takim Paryżu to nawet postawili szklaną
            > piramidę przed Luwrem, w Polsce, a szczególnie w Łodzi, nie mieliby szans.

Totalny brak gustu. Ta piramida tam "doskonale" pasuje. Styl prawie taki sam
            jak Luwr, nieprawdaż? :] Boże, czemuś nas pokarał takimi "estetami"...
            Proponuję ci jeszcze postawić taką piramidę w ogrodzie za pałacem Poznańskiego.
            Albo najlepiej w środku Księżego Młyna.
    • teufel Kropabus bez jaj 07.04.04, 16:15
      Dzis to cos jeźdźiło bez ozdób:|
      Z jednej strony dobrze, bo nie ośmiesza to Łodzi, ale z drugiej strony szkoda,
      bo nie miałem z czego się pośmiać.
      • Gość: michał_k Re: Kropabus bez jaj IP: *.toya.net.pl 07.04.04, 21:29
        czyli sprowadźmy do Łodzi tylko tych turystów, którzy mają gust taki jak Wy. To
        że większości gawiedzi moze się to spodobać to nieważne. Ważne są nasze dobre
        gusta. Pewnie dlatego furorę robi wysokiego gustu Disneyland, Monte Carlo, czy
        inny Mc Donald w centrum Wiednia. Gdyby wszyscy posługiwali się pojęciem
        wysokiego gustu, nigdy nie powstała by choćby Sagrada Familia, która przrez
        większość Hiszpanów była obrzucana stekiem inwektyw. Oczywiście nie porównuje
        tu trambusa do katedry, ale tylko wskazuje na ten sam sposób myślenia.
        • teufel Re: Kropabus bez jaj 07.04.04, 21:40
          Byłes kiedyś w Monte Carlo?? Zapewne nie, więc nie mów takich bzdur.
        • michal.ch Re: Kropabus bez jaj 08.04.04, 09:45
          Gość portalu: michał_k napisał(a):

> czyli sprowadźmy do Łodzi tylko tych turystów, którzy mają gust taki jak Wy.
          To
          >
          > że większości gawiedzi moze się to spodobać to nieważne.

Większość??? hahahahaha! Ale farmazony!
          A to ciekawe, że - jak twierdzisz - większośc jest za tą szkaradą. Tylko
          dziwne, że jakoś linia A nie ma chętnych. No to jak to jest z tą "większością"?
          A może tylko twój gust jest najważniejszy i dlatego musisz sobie dorabiać do
          niego teorię. Wiadomo, że jak rzeczywistośc nie jest zgodna z tokiem myslenia,
          to trzeba ją nagiąć, prawda?
    • Gość: ilona szkoda IP: *.retsat1.com.pl 08.04.04, 17:24
      szkoda, że nie macie poczucia humoru. Kilka osób zadało sobie trud rozweselenia
      łodzian wracających z pracy, wręczenia ludziom symbolicznej paczki jajek.
      Jakiej chcielibyście tu oprawy muzycznej ? - kwartetu smyczkowego ? Grała
      kapela "Szadkowiacy" i było O.K.
      • michal.ch Re: szkoda 08.04.04, 19:45
        Nie zrozumiałaś intencji. Sama idea była dobra, ale nam tu chodzi o tego
        gimbusa, co to nam z łaski swej Kropa zafundował na koszt firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka