Gość: Głowniniak IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 13:04 Niezły projekt, chociaż parę elementów mi się nie podoba. Bardzo ważne sa kłądki z obu stron stadionu. Jutro rada miejska decyduje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rurke Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 13:05 Już widzę protesty mieszkańców sąsiednich bloków.Vide Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 13:29 JA mieszkam obok - na Kazimierza. I protestować nie będę. Przy najmniej wyremontują w okolicy ulice, chodniki, oświetlenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
m4ciek wizualizacja w słowach 08.11.10, 13:08 świetny artykuł, to zdjęcie z wizaulizacji powala! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 13:08 Bardzo mi się podoba nowy projekt. Życzyłbym sobie aby został zrealizowany. Spodziewałem się obiektu podobnego do tego na Legii natomiast tez jest dużo lepszy. Ładniejszy dla oka po prostu:) Oczywiście jestem tez głęboko przekonany o negatywnej opinii na jutrzejszym posiedzeniu rady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: 91.193.160.* 08.11.10, 13:12 koledzy i koleżanki... wszystko ładnie pięknie tyle że trzy zdjęcia a na każdym inny stadion!!! przypatrzcie się szczegółom pozdrawiam brać Widzewską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChruszczoW Prośba do GW IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 13:11 mam nadzieję że jutro 'GW' szczegółowo opisze to, co będzie się działo na RM :) licze na wykaz radnych - z imienia i nazwiska , którzy zagłosują przeciwko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł_K_S Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: 194.42.116.* 08.11.10, 13:11 ładny, ale co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzew. Jak to co, będzie gdzie derby zagrać !!! IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 15:52 A ŁKS-owi, życzymy jeszcze ładniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Bajeczki bajeczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.10, 13:18 dziwie sie ze my jeszcze to tak lykamy. Jasne kibice Legii nam zrobia taki stadion. Zejdzie na ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Bajeczki bajeczki 08.11.10, 16:01 Nie wiem co mają kibice Legii do budowy stadionu Widzewa. Jak możesz, to wyjaśnij. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikiyu Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.171.26.61.static.crowley.pl 08.11.10, 13:18 szkoda że widok "z lotu ptaka" i widok z góry [centralnie od góry] przedstawiają różne koncepcje wyglądu dachu na jednym są "żebra" na drugim u góry jest kratka. Ale podoba mi się patent z kładką nad Piłsudskiego i torami, tylko mam jedno pytanie - dlaczego nie stadion "równolegle" do torów i Piłsudskiego, a boiska treningowe wynieść poza obszar miejski? Wtedy byłoby więcej miejsca na parkingi, strefy buforowe i np dużą pętlę dla autobusów wydzieloną i całkowicie samodzielną od istniejących ulic przeznaczoną stricte pod kibiców. Bo ważne by nie powtórzyć porażki Torunia i tamtejszej Moto Areny do której dojechać się skutecznie NIE DA. bo owszem mają parkingi i ok 500m od stadionu dwupasmówkę ale... między parkingiem i dwupasmówką jest mała wąska uliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: 91.193.160.* 08.11.10, 13:23 przepisy międzynarodowe nakazują by stadiony budować północ południe tzn bramki muszą być na północnej i południowej stronie nigdzie na świecie nie zbudowano inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.bremultibank.com.pl 08.11.10, 13:23 jak zwykle problem bedzie z zaparkowaniem samochodu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Wizualizacja super !!! IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 13:25 oby sie udało !!! wygląda to świetnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super! Budujcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 13:26 Już nie mogę się doczekać nowego stadionu :) No i przy okazji wyremontują ulice, chodniki - super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majaro Piękny stadion! tylko widzew IP: 193.111.12.* 08.11.10, 13:36 BEAUTIFUL! PIĘKNY! :) My, kibice Widzewa, pokażemy ilu nas jest i w jak wspaniały sposób potrafimy dopingować naszych, zapełniając cały stadion ;) Tylko, żeby Rada Miejska nie zamieszała... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: 188.33.151.* 08.11.10, 13:44 mało informacji o projektantach, a to chyba biuro od Legii i Stadionu Narodowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: 91.193.160.* 08.11.10, 13:54 czy ktoś z Was może rozwiązanie zagadki czemu zdjęcia prezentują 3 !!! różne obiekty? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę 08.11.10, 15:57 Możliwe, że są to widoki z dwóch różnych narożników obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k ...... IP: 81.219.113.* 08.11.10, 13:57 "Jeśli Rada Miejska nie podejmie podczas wyznaczonej na wtorek sesji stosownych uchwał, klub wycofuje się z tej inwestycji i władze mogą same zrealizować tę inwestycję. Nie będziemy robić żadnych przeszkód, co więcej, jesteśmy gotowi przekazać miastu całą dokumentację i wykonać jeszcze projekt wykonawczy i budowlany, a po stronie miasta zostałoby już tylko wykonanie. Na prace związane z przebudową stadionu wydaliśmy już około miliona złotych, dlatego śmieszą mnie opinie, że miasto nie ma gwarancji, że nasze zamiary są poważne" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k . IP: 81.219.113.* 08.11.10, 13:59 Warunkami budowy nowego stadionu przez klub jest zabudżetowanie przez miasto środków na przebudowę infrastruktury wokół stadionu, a także odsprzedanie przez miasto na preferencyjnych warunkach gruntów pod nowy stadion. "Konieczność przebudowy infrastruktury przez miasto była przez nas zgłaszana już w lutym i przez wiele miesięcy prowadziliśmy uzgodnienia w tej sprawie z zarządem dróg. Zresztą, infrastruktura będzie spełniać funkcję użytkową dla wszystkich mieszkańców w ciągu całego tygodnia, rozładuje korki w dni robocze, a w weekendy łatwiej będzie dojechać na mecz. Od czerwca wnioskujemy też o odsprzedanie gruntów pod inwestycję. Miasto mogło wcześniej sprzedawać grunty pod obiekty mające służyć mieszkańcom za 1% wartości, a nasza inwestycja spełnia wszystkie stawiane w takich przypadkach przez prawo wymogi. Stadion jest potrzebny i oczekiwany przez znaczną część łodzian" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k . IP: 81.219.113.* 08.11.10, 14:00 Widzew chciałby też, aby miasto zostało akcjonariuszem klubu przy niewielkim zaangażowaniu finansowym kilku tysięcy złotych, co w przyszłości pomogłoby w pozyskiwaniu finansowania zewnętrznego, w tym funduszy unijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k . IP: 81.219.113.* 08.11.10, 14:01 Będzie nas 10mln.,europejskie puchary w dwa lata,stadion wybudujemy sami od Miasta NIC nie chcemy,na stulecie przyjedzie Maradona a mecz zagramy z Juve,PZPN jest nam winny 15mln,pokonamy Legię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1:4 Re: N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k . IP: *.teosat.pl 08.11.10, 17:16 Grzegorz Wesołowski : "Wyprzedzimy Widzew" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa N i e d o r o z w i n i ę t y - faktycznie jesteś IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.11.10, 22:25 Jest nas 10 tysięcy - ŁKS Co tam że na najważniejsze mecze przychodzi po 2500 ludzi, to tylko dlatego że bilety po 10 zł są za drogie, powinny być po złotówce, no i akurat był wypadek na Konstantynowskiej i rodowici Łodzianie nie mogli dojechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarańczowy słoń Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.devs.futuro.pl 08.11.10, 13:58 A czy przypadkiem torowisko nad którym ma być ta kłada nie ma być schowane pod ziemię w ramach przebudowy odcinka Widzew-Fabryczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChruszczoW Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 14:09 przypadkiem nie.. coś Ci sie kolego plany pomerdały :) bo to nie tunel średnicowy haha torowisko ma być schowane na odcinku od Kilińskiego , zaś ''wychodzić'' na powierzchnię będzie dopiero za skrzyżowaniem marszałków :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urodzony Łodzianin Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.abb.pl 08.11.10, 14:23 Daj nam RM taki stadion.Jest piekny.Jest jedna trybuna jednopoziomowa(pozostale dwupoziomowe) a kladka nad Pilsudskiego i bezposrednie z niej wejscie na stadion to hit. Ci architekci maja glowe na karku ..stadion podobny do tego na Legii, ale jednak inny i wpasowany do naszego terenu idealnie. NIECH MIASTO NIE WAZY SIE ZMARNOWAC TAKIEGO PROJEKTU I TAKIEJ INWESTYCJI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 14:32 Pochwal się, jak to zrobiłeś ze spośród tych trzech zdjęć zauważyłeś trybunę jednopoziomowa ? :) Może coś przeoczyłem ... Ps. Stadion Legii wygląda jak trybuny i nad nimi osobny daszek, Zupełnie inaczej niż ten projekt gdzie wszystko stanowi fajna całość. Takie moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomarańczowy Słoń Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.devs.futuro.pl 08.11.10, 16:03 nie mówię o średnicowym, tylko o zgraniu tego projektu z przebudową Łodzi Fabrycznej która zostanie schowana pod ziemię, a w związku z tym pociągi miały wjeżdżać do tunelu zaraz za stacją Łódź Widzew, a co za tym idzie przystanek Niciarniana znajdowałby się pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 22:11 Ja czytałem o wariancie w którym dopiero przy Niciarnianej tory są pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mienso Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 14:29 ztcw tam ma byc poprowadzona nowa ulica Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.hubert Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? 08.11.10, 15:02 Wizualizacja super. Jesli tak mialby ten stadion wygladac, to ma moje pelne poparcie! Mam tylko nadzieje ze jest jakis pomysl na mieszkancow terenow, ktore planuje sie pod wyburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.10, 15:03 witam.co do urody ciężko powiedzieć,tak naprawdę nie widać szczegółów a chciałbym aby były np.elementy kojarzące się z Łodzią -czerwona cegła.supe rby wyglądała choćby nawet w detalach tego obiektu.Ale ogólnie bardzo się ciesze że sprawa idzie do przodu.Popieram pomysł listy radnych z ich głosami w końcu skończy się ich anonimowość i ich decyzji{nie będzie potem "wicie,rozumicie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: 80.249.7.* 08.11.10, 15:33 Hmm, może być. Kładka wygląda fajnie, ale boję się, że dzicz kibolska będzie ciskać w samochody czym popadnie. Rozwiązanie - wstrzymywać ruch na ulicy? siatkę zamontować nad kładką? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę 08.11.10, 15:54 Gdy będzie zadaszona, to i ten problem zniknie. Poza tym przydałyby się schody na nią po północnej stronie ulicy. Byłoby bezpieczne przejście dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomarańczowy słoń Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.devs.futuro.pl 08.11.10, 16:02 nie mówię o średnicowym, tylko o zgraniu tego projektu z przebudową Łodzi Fabrycznej która zostanie schowana pod ziemię, a w związku z tym pociągi miały wjeżdżać do tunelu zaraz za stacją Łódź Widzew, a co za tym idzie przystanek Niciarniana znajdowałby się pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Widzewa z PT Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 16:29 Super! Teraz tylko niech radni nie zawalą sprawy. A jeśli tak, to szanowni mieszkańcy Łodzi, zapamiętajcie, kto jak głosował. Wybory już niebawem!!! A Pan Cacek niech nie myśli tylko o stadionie, ale także o zakupach piłkarzy i sprowadzeniu trenera z prawdziwego zdarzenia. Powtarzam : Szlachectwo zobowiązuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Na wizualizacji sami dobrze ubrani kibice.... IP: *.microsoft.com 08.11.10, 16:36 I wyglądają na grzecznych! W dodatku sporo wśród nich kobiet... Dlaczego później w rzeczywistości na meczu widać tłum łysych, źle ubranych i przeklinających facetów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jordi Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.kredytbank.com.pl 08.11.10, 16:37 dajcie spokój ludzie!!!!!!!!!! klika fotek, wizualek wygrzebanych w necie nazywacie projektem? bądźmy poważni, ale jesli niektórzy wierzą ze ktos w Łodzi wybuduje stadion z prywatnej kasy i w dodatku bez funkcji komercyjnych to powinszować optymizmu (graniczącego z głupotą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek skowronek Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.warszawa.mm.pl 08.11.10, 18:02 Dokładnie. Ludność w Polsce naprawdę stracił umiejętnośc twardego chodzenia po ziemi. A przed wyborami to w całej Polsce po prostu taki rozmach inwestycyjny, że niedługo to potęgi gospodarcze pozostaną za nami daleko w tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę 08.11.10, 18:18 Po prostu, większość komentujących zakłada, że obiekt ten będzie wybudowany (w końcu, jakieś założenia trzeba przyjąć) i do tego się odnosi. A poza tym nic mi nie wiadomo, żeby Cacek lub Animucki startowali w najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Za co? IP: *.sileman.net.pl 08.11.10, 16:41 Przecież chyba nie na kredyt!? Wiadomo że taki stadion nie będzie na siebie zarabiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: 173.180.162.* 08.11.10, 17:43 Pomylony pomysl tak jak te w Krakowie i Warszawie. W tych miastach oraz teraz Lodzi wystarczyl by jeden porzadny stadion dla obu druzyn a swoje obecne stadioniki mogli zamienic w boiska treningowe. Wybudowac jedan na 50 000 widzow to ma ekonomiczny sens anie dwa byle jakie po 35 000 bo napewno LKS bedzie chcial tez budowac. Bezmozgowie w Polsce nie ma granic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiacik Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.uni.lodz.pl 08.11.10, 18:19 tak, ełkaes też będzie chciał budowac - miejski :D oni wszystko od miasta. Odpowiedz Link Zgłoś