Dodaj do ulubionych

Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie?

IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 13:04
Niezły projekt, chociaż parę elementów mi się nie podoba. Bardzo ważne sa kłądki z obu stron stadionu. Jutro rada miejska decyduje...
Obserwuj wątek
    • Gość: Rurke Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 13:05
      Już widzę protesty mieszkańców sąsiednich bloków.Vide Poznań.
      • Gość: jaaa Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 13:29
        JA mieszkam obok - na Kazimierza. I protestować nie będę. Przy najmniej wyremontują w okolicy ulice, chodniki, oświetlenie :)
    • m4ciek wizualizacja w słowach 08.11.10, 13:08
      świetny artykuł, to zdjęcie z wizaulizacji powala! :-)
    • Gość: Krzysiek Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 13:08
      Bardzo mi się podoba nowy projekt. Życzyłbym sobie aby został zrealizowany. Spodziewałem się obiektu podobnego do tego na Legii natomiast tez jest dużo lepszy. Ładniejszy dla oka po prostu:)
      Oczywiście jestem tez głęboko przekonany o negatywnej opinii na jutrzejszym posiedzeniu rady...
      • Gość: Seba Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: 91.193.160.* 08.11.10, 13:12
        koledzy i koleżanki...
        wszystko ładnie pięknie tyle że trzy zdjęcia a na każdym inny stadion!!!

przypatrzcie się szczegółom
        pozdrawiam brać Widzewską
    • Gość: ChruszczoW Prośba do GW IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 13:11
      mam nadzieję że jutro 'GW' szczegółowo opisze to, co będzie się działo na RM :) licze na wykaz radnych - z imienia i nazwiska , którzy zagłosują przeciwko..

• Gość: Ł_K_S Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: 194.42.116.* 08.11.10, 13:11
      ładny, ale co z tego?
      • Gość: Widzew. Jak to co, będzie gdzie derby zagrać !!! IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 15:52
        A ŁKS-owi, życzymy jeszcze ładniejszego.
    • Gość: red Bajeczki bajeczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.10, 13:18
      dziwie sie ze my jeszcze to tak lykamy. Jasne kibice Legii nam zrobia taki stadion. Zejdzie na ziemie.
      • zbig1113 Re: Bajeczki bajeczki 08.11.10, 16:01
        Nie wiem co mają kibice Legii do budowy stadionu Widzewa. Jak możesz, to wyjaśnij.
        Pozdrawiam.
    • Gość: wikiyu Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.171.26.61.static.crowley.pl 08.11.10, 13:18
      szkoda że widok "z lotu ptaka" i widok z góry [centralnie od góry] przedstawiają różne koncepcje wyglądu dachu na jednym są "żebra" na drugim u góry jest kratka.

Ale podoba mi się patent z kładką nad Piłsudskiego i torami, tylko mam jedno pytanie - dlaczego nie stadion "równolegle" do torów i Piłsudskiego, a boiska treningowe wynieść poza obszar miejski? Wtedy byłoby więcej miejsca na parkingi, strefy buforowe i np dużą pętlę dla autobusów wydzieloną i całkowicie samodzielną od istniejących ulic przeznaczoną stricte pod kibiców. Bo ważne by nie powtórzyć porażki Torunia i tamtejszej Moto Areny do której dojechać się skutecznie NIE DA. bo owszem mają parkingi i ok 500m od stadionu dwupasmówkę ale... między parkingiem i dwupasmówką jest mała wąska uliczka.
      • Gość: Seba Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: 91.193.160.* 08.11.10, 13:23
        przepisy międzynarodowe nakazują by stadiony budować północ południe tzn bramki muszą być na północnej i południowej stronie

nigdzie na świecie nie zbudowano inaczej
    • Gość: A Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.bremultibank.com.pl 08.11.10, 13:23
      jak zwykle problem bedzie z zaparkowaniem samochodu:(
    • Gość: Łodzianin Wizualizacja super !!! IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 13:25
      oby sie udało !!! wygląda to świetnie !!!
    • Gość: Super! Budujcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 13:26
      Już nie mogę się doczekać nowego stadionu :) No i przy okazji wyremontują ulice, chodniki - super!
    • Gość: majaro Piękny stadion! tylko widzew IP: 193.111.12.* 08.11.10, 13:36
      BEAUTIFUL! PIĘKNY! :) My, kibice Widzewa, pokażemy ilu nas jest i w jak wspaniały sposób potrafimy dopingować naszych, zapełniając cały stadion ;) Tylko, żeby Rada Miejska nie zamieszała... :/
    • Gość: maxi Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: 188.33.151.* 08.11.10, 13:44
      mało informacji o projektantach, a to chyba biuro od Legii i Stadionu Narodowego...
      • Gość: Seba Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: 91.193.160.* 08.11.10, 13:54
        czy ktoś z Was może rozwiązanie zagadki czemu zdjęcia prezentują 3 !!! różne obiekty?
        • zbig1113 Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę 08.11.10, 15:57
          Możliwe, że są to widoki z dwóch różnych narożników obiektu.
    • Gość: łodzianin N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k ...... IP: 81.219.113.* 08.11.10, 13:57
      "Jeśli Rada Miejska nie podejmie podczas wyznaczonej na wtorek sesji stosownych uchwał, klub wycofuje się z tej inwestycji i władze mogą same zrealizować tę inwestycję. Nie będziemy robić żadnych przeszkód, co więcej, jesteśmy gotowi przekazać miastu całą dokumentację i wykonać jeszcze projekt wykonawczy i budowlany, a po stronie miasta zostałoby już tylko wykonanie. Na prace związane z przebudową stadionu wydaliśmy już około miliona złotych, dlatego śmieszą mnie opinie, że miasto nie ma gwarancji, że nasze zamiary są poważne"
      • Gość: łodzianin Re: N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k . IP: 81.219.113.* 08.11.10, 13:59
        Warunkami budowy nowego stadionu przez klub jest zabudżetowanie przez miasto środków na przebudowę infrastruktury wokół stadionu, a także odsprzedanie przez miasto na preferencyjnych warunkach gruntów pod nowy stadion.

"Konieczność przebudowy infrastruktury przez miasto była przez nas zgłaszana już w lutym i przez wiele miesięcy prowadziliśmy uzgodnienia w tej sprawie z zarządem dróg. Zresztą, infrastruktura będzie spełniać funkcję użytkową dla wszystkich mieszkańców w ciągu całego tygodnia, rozładuje korki w dni robocze, a w weekendy łatwiej będzie dojechać na mecz. Od czerwca wnioskujemy też o odsprzedanie gruntów pod inwestycję. Miasto mogło wcześniej sprzedawać grunty pod obiekty mające służyć mieszkańcom za 1% wartości, a nasza inwestycja spełnia wszystkie stawiane w takich przypadkach przez prawo wymogi. Stadion jest potrzebny i oczekiwany przez znaczną część łodzian"
        • Gość: łodzianin Re: N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k . IP: 81.219.113.* 08.11.10, 14:00
          Widzew chciałby też, aby miasto zostało akcjonariuszem klubu przy niewielkim zaangażowaniu finansowym kilku tysięcy złotych, co w przyszłości pomogłoby w pozyskiwaniu finansowania zewnętrznego, w tym funduszy unijnych.

• Gość: łodzianin Re: N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k . IP: 81.219.113.* 08.11.10, 14:01

Będzie nas 10mln.,europejskie puchary w dwa lata,stadion wybudujemy sami od Miasta NIC nie chcemy,na stulecie przyjedzie Maradona a mecz zagramy z Juve,PZPN jest nam winny 15mln,pokonamy Legię...

• Gość: 1:4 Re: N i e d o r o z w i n i ę t y - S y l w e k . IP: *.teosat.pl 08.11.10, 17:16
              Grzegorz Wesołowski : "Wyprzedzimy Widzew" :))
            • Gość: masa N i e d o r o z w i n i ę t y - faktycznie jesteś IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.11.10, 22:25
              Jest nas 10 tysięcy - ŁKS
              Co tam że na najważniejsze mecze przychodzi po 2500 ludzi, to tylko dlatego że bilety po 10 zł są za drogie, powinny być po złotówce, no i akurat był wypadek na Konstantynowskiej i rodowici Łodzianie nie mogli dojechać
    • Gość: pomarańczowy słoń Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.devs.futuro.pl 08.11.10, 13:58
      A czy przypadkiem torowisko nad którym ma być ta kłada nie ma być schowane pod ziemię w ramach przebudowy odcinka Widzew-Fabryczna?
      • Gość: ChruszczoW Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 14:09
        przypadkiem nie.. coś Ci sie kolego plany pomerdały :) bo to nie tunel średnicowy haha

torowisko ma być schowane na odcinku od Kilińskiego , zaś ''wychodzić'' na powierzchnię będzie dopiero za skrzyżowaniem marszałków :)
        pozdrawiam
        • Gość: Urodzony Łodzianin Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.abb.pl 08.11.10, 14:23
          Daj nam RM taki stadion.Jest piekny.Jest jedna trybuna jednopoziomowa(pozostale dwupoziomowe) a kladka nad Pilsudskiego i bezposrednie z niej wejscie na stadion to hit.
          Ci architekci maja glowe na karku ..stadion podobny do tego na Legii, ale jednak inny i wpasowany do naszego terenu idealnie.
          NIECH MIASTO NIE WAZY SIE ZMARNOWAC TAKIEGO PROJEKTU I TAKIEJ INWESTYCJI!
          • Gość: Krzysiek Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 14:32
            Pochwal się, jak to zrobiłeś ze spośród tych trzech zdjęć zauważyłeś trybunę jednopoziomowa ? :) Może coś przeoczyłem ...
            Ps. Stadion Legii wygląda jak trybuny i nad nimi osobny daszek, Zupełnie inaczej niż ten projekt gdzie wszystko stanowi fajna całość. Takie moje zdanie.
        • Gość: Pomarańczowy Słoń Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.devs.futuro.pl 08.11.10, 16:03
          nie mówię o średnicowym, tylko o zgraniu tego projektu z przebudową Łodzi Fabrycznej która zostanie schowana pod ziemię, a w związku z tym pociągi miały wjeżdżać do tunelu zaraz za stacją Łódź Widzew, a co za tym idzie przystanek Niciarniana znajdowałby się pod ziemią.
          • Gość: Tomek Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 22:11
            Ja czytałem o wariancie w którym dopiero przy Niciarnianej tory są pod ziemią.
      • Gość: mienso Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 14:29
        ztcw tam ma byc poprowadzona nowa ulica
    • jakub.hubert Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? 08.11.10, 15:02
      Wizualizacja super. Jesli tak mialby ten stadion wygladac, to ma moje pelne poparcie! Mam tylko nadzieje ze jest jakis pomysl na mieszkancow terenow, ktore planuje sie pod wyburzenia.
    • Gość: tom Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.10, 15:03
      witam.co do urody ciężko powiedzieć,tak naprawdę nie widać szczegółów a chciałbym aby były np.elementy kojarzące się z Łodzią -czerwona cegła.supe rby wyglądała choćby nawet w detalach tego obiektu.Ale ogólnie bardzo się ciesze że sprawa idzie do przodu.Popieram pomysł listy radnych z ich głosami w końcu skończy się ich anonimowość i ich decyzji{nie będzie potem "wicie,rozumicie"
    • minigry.amor.pl Tłuki radni to popsują 08.11.10, 15:29
      takie mam przeczucie...
    • Gość: t Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: 80.249.7.* 08.11.10, 15:33
      Hmm, może być. Kładka wygląda fajnie, ale boję się, że dzicz kibolska będzie ciskać w samochody czym popadnie. Rozwiązanie - wstrzymywać ruch na ulicy? siatkę zamontować nad kładką?
      • zbig1113 Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę 08.11.10, 15:54
        Gdy będzie zadaszona, to i ten problem zniknie. Poza tym przydałyby się schody na nią po północnej stronie ulicy. Byłoby bezpieczne przejście dla pieszych.
    • Gość: Pomarańczowy słoń Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.devs.futuro.pl 08.11.10, 16:02
      nie mówię o średnicowym, tylko o zgraniu tego projektu z przebudową Łodzi Fabrycznej która zostanie schowana pod ziemię, a w związku z tym pociągi miały wjeżdżać do tunelu zaraz za stacją Łódź Widzew, a co za tym idzie przystanek Niciarniana znajdowałby się pod ziemią.
    • Gość: kibic Widzewa z PT Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 16:29
      Super! Teraz tylko niech radni nie zawalą sprawy. A jeśli tak, to szanowni mieszkańcy Łodzi, zapamiętajcie, kto jak głosował. Wybory już niebawem!!! A Pan Cacek niech nie myśli tylko o stadionie, ale także o zakupach piłkarzy i sprowadzeniu trenera z prawdziwego zdarzenia. Powtarzam : Szlachectwo zobowiązuje!
    • Gość: bolek Na wizualizacji sami dobrze ubrani kibice.... IP: *.microsoft.com 08.11.10, 16:36
      I wyglądają na grzecznych! W dodatku sporo wśród nich kobiet... Dlaczego później w rzeczywistości na meczu widać tłum łysych, źle ubranych i przeklinających facetów?
    • Gość: jordi Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: *.kredytbank.com.pl 08.11.10, 16:37
      dajcie spokój ludzie!!!!!!!!!! klika fotek, wizualek wygrzebanych w necie nazywacie projektem?
      bądźmy poważni, ale jesli niektórzy wierzą ze ktos w Łodzi wybuduje stadion z prywatnej kasy i w dodatku bez funkcji komercyjnych to powinszować optymizmu (graniczącego z głupotą)
      • Gość: bronek skowronek Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.warszawa.mm.pl 08.11.10, 18:02
        Dokładnie. Ludność w Polsce naprawdę stracił umiejętnośc twardego chodzenia po ziemi. A przed wyborami to w całej Polsce po prostu taki rozmach inwestycyjny, że niedługo to potęgi gospodarcze pozostaną za nami daleko w tyle.
        • zbig1113 Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę 08.11.10, 18:18
          Po prostu, większość komentujących zakłada, że obiekt ten będzie wybudowany (w końcu, jakieś założenia trzeba przyjąć) i do tego się odnosi. A poza tym nic mi nie wiadomo, żeby Cacek lub Animucki startowali w najbliższych wyborach.
    • Gość: k Za co? IP: *.sileman.net.pl 08.11.10, 16:41
      Przecież chyba nie na kredyt!?
      Wiadomo że taki stadion nie będzie na siebie zarabiał.
    • Gość: kazio Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki będzie? IP: 173.180.162.* 08.11.10, 17:43
      Pomylony pomysl tak jak te w Krakowie i Warszawie.
      W tych miastach oraz teraz Lodzi wystarczyl by jeden porzadny stadion dla obu druzyn a swoje obecne stadioniki mogli zamienic w boiska treningowe.
      Wybudowac jedan na 50 000 widzow to ma ekonomiczny sens anie dwa byle jakie po 35 000
      bo napewno LKS bedzie chcial tez budowac.
      Bezmozgowie w Polsce nie ma granic
      • Gość: fiacik Re: Wizualizacje nowego stadionu Widzewa. Jaki bę IP: *.uni.lodz.pl 08.11.10, 18:19
        tak, ełkaes też będzie chciał budowac - miejski :D oni wszystko od miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka