Gość: ciekawy IP: *.lze.lodz.pl 30.11.10, 14:43 Gdzie jest ta mapa komunikacyjnego paraliżu Łodzi? Aż się prosi, żeby umieścić link w artykule... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
she_5 Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s 30.11.10, 14:47 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Gdzie jest ta mapa komunikacyjnego paraliżu Łodzi? > Aż się prosi, żeby umieścić link w artykule... Hehe... To taka figura stylistyczna... w sensie, że przenośnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da się... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 14:49 Witam.Mam pytanie.Czy po ulicy Aleksandrowskiej i Włókniarzy jadą tramwaje? Odpowiedz Link Zgłoś
carpatia Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s 30.11.10, 14:56 czy jeżdżą tramwaje zgierską i piotrkowską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CC Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 14:56 Tu w miarę dokladna sytuacja aktualizowana na bieżąco: mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,23,19.47392,51.77408?l=9bb60d5ff9ef5277 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: targeo Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s IP: 212.160.191.* 30.11.10, 15:03 Pomocna ale niestety nie do końca. Wystarczy przejrzeć historię i widać, że wiele dróg, które były wczoraj kompletnie nie przejezdne są zaznaczone na czarno lub czerwono, co jest bardzo optymistycznym określeniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CC Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 15:06 Zgadza się, historia nie zgadza się z ich wczorajszymi wskazaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da się... IP: 130.138.227.* 30.11.10, 15:08 www.mtrafic.pl Media chaotycznie relacjonują to co sie dzieje od wczoraj. Nikt nie wie gdzie aktualnie jest korek, gdzie nie należy jechać. Radio Łódź i Gazeta Łódzka powinny non stop podawać takie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 15:18 tak samo łódzka tv, ale woleli dać debatę wyborczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzian Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da się... IP: 130.138.227.* 30.11.10, 15:11 www.mtraffic.pl Tu znajdziecie informacje o korkach, do Zgierza nie da sie wjechac od Łodzi ani od Ozorkowa. Info z godz.15:00 z mtraffic.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtrafic Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s IP: 212.160.191.* 30.11.10, 15:21 mtrafic korzysta z targeo, więc bez różnicy:) Szczecińska od Aleksandrowskiej do Zgierza praktycznie zablokowana, od rana stoi też cała św .Teresy - od Traktorowej do Szczecińskiej - osobówki przedzierają się chodnikiem koło Rossmana ale większe nie dadzą rady. Autobusy zawracają przy Aleksandrowskiej, więc w te rejony jedynie spacer;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Ja sie pytam kiedy po Łodzi przestaną jeżdzić tiry IP: *.uni.lodz.pl 30.11.10, 15:11 Jak mozna w tak ciasnym miescie na to pozwolić. Białystok juz zakazał wjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Re: Ja sie pytam kiedy po Łodzi przestaną jeżdzić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 15:17 W łodzi od rana był zakaz, ale teraz znowu zaczęli wpuszczać, bo czekamy w firmie na transport i przewoźnik dzwonił, że auto wjechało do miasta. Tylko po co, jak do nas i tak nie dojedzie, włókniarzy od północnej strony ponoć ani drgnie znowu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziom Re: Ja sie pytam kiedy po Łodzi przestaną jeżdzić IP: 91.90.59.* 30.11.10, 15:24 Na włókniarzy wszystko było ok, dopóki za kierowanie ruchem nie wzięli się policjanci...nie wiem po jaki ch.j zresztą. Światła działały, ruch był płynny a oni wleźli na skrzyżowanie Teresy z Włokniarzy i zaczęli mącić. Efekt: czekałem trzy zmiany świateł żeby skręcić we Włókniarzy. jechałem do casto, gdy wracałem...nie dało się już na włókniarzy wjechać! Była ściana tirów. Dodam, że w sklepie byłem max. 15 minut...Ot, zdolną mamy policję... Odpowiedz Link Zgłoś
majordomus.1 Re: Ja sie pytam kiedy po Łodzi przestaną jeżdzić 30.11.10, 17:14 Gość portalu: k napisał(a): > Jak mozna w tak ciasnym miescie na to pozwolić. Białystok juz zakazał wjazdu. Może dlatego w Łodzi nie ma zakazu, że Łódź nie ma obwodnicy ! Przez Łódź prowadzi jedyna trasa północ-południe bo objazdy jakimiś wioskami nie są żadną alternatywą. Tam dopiero można się zakopać. ( zresztą jakby tymi proponowanymi objazdami naprawdę ruszył tranzyt to korek murowany najdalej za godzinę ). I nie ma też wystarczająco dużych parkingów przy wjazdach do miasta, które mogłyby pomieścić cały zatrzymany nagle tranzyt. Przecież nie można pozwolić żeby stanął na pasie autostrady pod Piotrkowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy zle jest na IP: 217.97.129.* 30.11.10, 16:05 z Karskiego w Ogrodową - tradycyjnie lodowisko i śnieg lekko pod górkę, większość samochodów wypychają kierowcy sobie na wzajem, jeden-dwa samochody na światłach, reszta czeka ślimak z Mickiewicza we Włókniarzy - zawalony śniegiem, ślisko Mickiewicza za Kilińskiego przed Przędzalnianą - jedna panienka pokonywała wszystkie pasy na skos w tą i z powrotem, panika i letnie opony? Fakt, że jeden lód! Większość ulic nie jest odśnieżona! Zwały śniegu nawet na ulicach, po których jeździ komunikacja miejska. Jak to w nocy zamarznie, to będzie jutro wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Bujnowski Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da się... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.11.10, 16:22 Witam serdecznie. Jaki jest numer telefonu do dziennikarza dyżurnego "Gazety"? I jak wygląda wjazd do Łodzi od strony Północnej od Zgierza? Podobno krajowa 1 zakorkowana już przed Ozorkowem? Bardzo proszę o informację i pozdrawiam ciepło wszystkich dotkniętych atakiem zimy ( za wyjątkiem ZDiT). A tak na marginesie: wciąż głosujecie na tych samych darmozjadów. Ja przynajmniej nie . A zatem pretensje miejcie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s IP: *.eksocnet.uni.lodz.pl / 192.168.0.* 30.11.10, 16:48 Jak jezdzi 78? Da sie przejechac, czy nie bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teofka 78 łódź IP: *.51.rev.vline.pl 30.11.10, 17:11 Jak już wsiądziesz to jest ok, problem tylko że jeździ średnio co 3, o rozkładzie można zapomnieć i tłok niesamowity. Trasę Plac Wolności -> Rojna dziś pokonałem w 78 przez około 45 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol lol - cytat IP: 91.208.72.* 30.11.10, 16:57 godz. 15.10 Nie wiadomo będzie najbliższy tramwaj do Zgierza. Większość ludziz przystanku się rozeszał, ci, którzy zostali sa czerwoni z zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watermeLon_ Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da się... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 17:02 Którędy najlepiej dostać się z Aleksandrowa Łódzkiego na A.Politechniki? Muszę być tam na godzinę ok. 19.30 i nie wiem ile wcześniej powinnam wyjechać i jaką drogą się kierować. Jak przedstawia się sytuacja na drogach? Proszę o pomoc! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teofka Komunikacja Zgierz<>Łódź IP: *.51.rev.vline.pl 30.11.10, 17:06 Wczoraj wracałem ze Zgierza do Łodzi przez 5h. Szczecińska nieprzejezdna [TIRy nie mogą podjechać pod górkę], Zgierska to samo, trasa przez Aleksandrów zablokowana i musiałem zawrócić, o Łagiewnickiej już pisali w artykule. W końcu zostawiłem samochód w Zgierzu i udało mi się pociągiem. Polecam jako solidny i w miarę szybki środek transportu. Opóźnienia około 30-40 minutowe, ale samą trasę pociąg pokonuje w około 15 min. To chyba jedyny sposób żeby zrobić te trasę w mniej niż 3 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Trochę off.. 30.11.10, 17:20 Wybaczcie cytat offowy: "Nie wiadomo będzie najbliższy tramwaj do Zgierza. Większość ludziz przystanku się rozeszał" Jak to zobaczyłem, to już byłem pewny, że autorem artykułu jest niejaki "rd". Sprawdziłem, rzeczywiście... Redachtor, ksywa Pierwsze pióro błędów i literówek w łódzkiej GW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Mickiewicza-Włókniarzy IP: *.pg.com 30.11.10, 17:35 Możecie wiecie jak wygląda sytuacja na skrzyżowaniu Mickiewicza z Włókniarzy w stronę Piotrkowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Mickiewicza-Włókniarzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 18:16 Da rade przejechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kpc21 Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s IP: *.xdsl.centertel.pl 30.11.10, 17:51 Po 15:00 wyjazd z Łodzi Strykowską odbywał się bez problemów. Stało tylko kilka tirów oraz autobus na wyjeździe z krańcówki w Imielniku Nowym (wczoraj dosłownie zawisł tam na śniegu), dlatego jedzie się ok. 40 km/h. Za Imielnikiem już normalnie 80 km/h. W przeciwieństwie do rana, kiedy busy ze Strykowa - Głowna - Łowicza jeździły trasą Stryków-Zgierz - Okólną - Wycieczkową. Osobówki musiały utknąć na Strykowskiej (odważni co tam się wybrali) i na Łagiewnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosienka Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da się... IP: *.skomur.pl 30.11.10, 18:17 Na Włókniarzy problemy sprawiają głównie kierujący ruchem policjanci- światła działają bez zarzutu, a kierowcy są z reguły uprzejmi. Dojazd do Zgierza 11 listopada- sianokosy- Szczecińska- bez większych problemów, 20-30km.h, ale bez korka. Za to w drugą stronę (11 listopada w kierunku Alei) kilka kilometrów korka... Podobnie Szczecińska w kierunku Łodzi. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vojtek K Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da się... IP: 87.204.177.* 30.11.10, 19:01 Pomóżmy sobie i zróbmy wszystko żeby BARANY, LENIE i ZŁODZIEJE (z całą odpowiedzialnością mówię ZŁODZIEJE - poniżej uzasadnienie) ZDiT z ich szefem na czele zniknęli z tej instytucji! Uzasadnienie? Po pierwsze ktoś kto z premedytacją marnuje nasze podatki jest złodziejem! Jeżeli nie radzi sobie na zajmowanym stanowisku niech nie kłamie publicznie ale niech się poda do dymisji (o many mowa panie Macieju WINSCHE! Jeżeli pan się czuje urażony to proszę mnie pozwać o zniesławienie!). Od 22.11.2010 debile z ZDiT chwalili się na stronach internetowych jak to świetnie są przygotowani na zimę - ich peany nadal na stronach ZDiT! Rzeczywistość jednak po raz kolejny pokazała, że ci ludzie nie dbają o Łódzkie drogi! Komunikaty o obfitych opadach śniegu media przekazywały już od soboty! Pytam się czemu BARANY i DEBILE z ZDiT nie wysłali w nocy piaskarek! Mamy wtorek wieczór i nadal ulice nie są odśnieżone a naczelny BARAN z ZDiT w mediach mówi, że wczoraj wszystko było w porządku a korki to: "WINA TIRÓW". Pytam czy ten debil nie wiedział, że TIRY przejeżdżają przez Łódź - czy tylko udaje głupiego? Drodzy Łodzianie! Każdy z nas jeżeli zostaje oszukany przez nieuczciwego usługodawcę, lub partacza, korzysta z jego usług tylko raz! W łodzi od kilku lat zima zaskakuje naszych kretyńskich drogowców a my im na to pozwalamy!!!! Wzywam was obudźcie się! Podpisujmy list o odwołanie zarządu ZDiT! To są partacze, lenie i złodzieje, którzy defraudują nasze pieniądze! Ja dzisiaj wysłałem poczta list od UM z wnioskiem o takie odwołanie! Jeżeli tych listów będzie tysiące może coś się zmieni! Dlaczego musimy z naszych pieniędzy utrzymywać leni i obiboków! Tym osobom nie należą się tak ogromne pieniądze, które są im płacone z naszych podatków! Kto bierze nie należne im pieniądze, za usługę której nie wykonał jest zwykłym oszustem i złodziejem!!!! Dość okradania Łodzian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vojtek K Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s IP: 87.204.177.* 30.11.10, 19:08 Bardzo przepraszam za kilka literówek. Poniżej poprawny tekst: Pomóżmy sobie i zróbmy wszystko żeby BARANY, LENIE i ZŁODZIEJE (z całą odpowiedzialnością mówię ZŁODZIEJE - poniżej uzasadnienie) ZDiT z ich szefem na czele zniknęli z tej instytucji! Uzasadnienie? Po pierwsze ktoś kto z premedytacją marnuje nasze podatki jest złodziejem! Jeżeli nie radzi sobie na zajmowanym stanowisku niech nie kłamie publicznie ale niech się poda do dymisji (o panu mowa panie Macieju WINSCHE! Jeżeli pan się czuje urażony to proszę mnie pozwać o zniesławienie!). Od 22.11.2010 debile z ZDiT chwalili się na stronach internetowych jak to świetnie są przygotowani na zimę - ich peany nadal na stronach ZDiT! Rzeczywistość jednak po raz kolejny pokazała, że ci ludzie nie dbają należycie o Łódzkie drogi! Komunikaty o obfitych opadach śniegu media przekazywały już od soboty! Pytam się czemu BARANY i DEBILE z ZDiT nie wysłali w nocy piaskarek! Mamy wtorek wieczór i nadal ulice nie są odśnieżone a naczelny BARAN z ZDiT w mediach mówi, że wczoraj wszystko było w porządku a korki to: "WINA TIRÓW". Pytam czy ten debil nie wiedział, że TIRY przejeżdżają przez Łódź - czy tylko udaje głupiego? > Drodzy Łodzianie! Każdy z nas, jeżeli zostaje oszukany przez nieuczciwego usługodawcę, lub partacza, korzysta z jego usług tylko raz! W Łodzi, od kilku lat zima zaskakuje naszych kretyńskich drogowców a my im na to pozwalamy!!!! Wzywam was obudźcie się! Podpisujmy list o odwołanie zarządu ZDiT! To są partacze, lenie i złodzieje, którzy defraudują nasze pieniądze! > Ja dzisiaj wysłałem pocztą list od UM z wnioskiem o takie odwołanie! Jeżeli tych listów będzie tysiące może coś się zmieni! Dlaczego musimy z naszych pieniędzy utrzymywać leni i obiboków! Tym osobom nie należą się tak ogromne pieniądze, które są im płacone z naszych podatków! Kto bierze nie należne im pieniądze, za usługę której nie wykonał jest zwykłym oszustem i złodziejem!!!! Dość okradania Łodzian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 20:57 brawo, popieram aż dziwne że wyborcze medium tuska nie usunęło tego postu mam nadzieję że ludzie w końcu oprzytomnieją i NIE pojdą na tą szopkę zwaną wyborami w niedzielę. Jak będzie frekwencja 5% to nawet naczelny PełOwiec tusk zacznie się bać. niestety nawet jak pójdzie JEDNA osoba to ktoś z tej dwojki obiboków urzędniczych wygra - trudno wyczuć co jest gorsze - zafajdany komuch o wyglądzie wiejskiego ciecia (przepraszam dozorców za obraźliwe porównianie) czy ta PełOwska włazidupa. Odpowiedz Link Zgłoś
beata000 Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s 30.11.10, 20:02 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja chodzę pieszo podziekujmy Skowrońskiemu IP: *.toya.net.pl 30.11.10, 20:35 prezesowi spólki miejskiej z ramienia PO. To on odmówił pomocy miastu przy odśnieżaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gianti Re: Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da s IP: *.182.147.141.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.11.10, 22:43 tak apropo aleja włókniarzy o których głośno - tak wyglądało to wczoraj wieczorem (teresy/al. włókniarzy) - kompletnie nie przejezdna www.youtube.com/watch?v=l-pBxhhJCvA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZimowyalertdlaLodz Pomóżmy sobie. Dzwońcie do nas gdzie nie da się... IP: *.teoc.pl 01.12.10, 05:23 Konieczny jest zimowy alert dla Łodzi, bo widać ze łódzkie media nie dają rady z informowaniem. Możemy to sami zrobić, blog jako narzędzie do prowadzenia relacji i przekazywania informacji sprawdził się w czasie powodzi we Wrocławiu, czemu w czasie zimy w Łodzi miałby się nie sprawdzić :) zatem zapraszam do nadsyłania maili z zdjęciami i informacjami, może uda się wrzucać na stronę na bieżąco info o utrudnieniach. Zapraszam .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc autobus z2 IP: *.toya.net.pl 01.12.10, 07:25 wczoraj i przedwczoraj Z2 (na Kilińskiego o 17:34 miał być) na Chojny znów nie przyjechał, drugi dzień szłam na pieszo na Dąbrowę. Odpowiedz Link Zgłoś