Gość: XYZ IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 17:50 "Zobacz, w jakich" - ja nie widze... :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amant Alkomaty zamist mundurów! IP: *.com 04.02.11, 17:58 Lepiej kupcie alkomaty i zacznijcie robić lotne kontrole "sprawdzaczy biletów", bo przedwczoraj, nie pierwszy raz widziałem nawalonego kanara. Nie wiem jakie są kryteria przy zatrudnianiu takich osób, ale niektórzy przypinają obszczymurków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc kontrole w nocnych IP: *.smrw.lodz.pl 04.02.11, 18:06 HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubel Czekam jak Zdanowska wprowadzi szarfy jak Kropa IP: *.retsat1.com.pl 04.02.11, 21:54 Beznadziejny pomysł coś mi się wydaje że pójdzie w ślady Kropiwnickiego Odpowiedz Link Zgłoś
petera73 Re: Czekam jak Zdanowska wprowadzi szarfy jak Kro 04.02.11, 21:55 Gość portalu: bubel napisał(a): > Beznadziejny pomysł coś mi się wydaje że pójdzie w ślady Kropiwnickiego Jest o niebo za głupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w2 petera73 to nie amator tylko pacjent psychiatryka IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 13:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 18:09 Cieszę się na wzmożone kontrole - choć sam nie lubię być kontrolowany - to wyjdzie to wszystkim na dobre. Nie jeżdżę na gapę, a Ci co jeżdżą okradają nas wszystkich, choćby z pieniędzy na lepszy standard usług. Co do kontrolerów to nie zawsze przypominają "modelki i modeli z żurnala", ale z pijanym czy wczorajszym nie pamiętam, abym się spotkał. Ich kultura też wzrasta. Ogólnie nie ma co narzekać, choć często widzę że szukają "jelenia" i cwaniakują. Jak widziałeś pijanego kontrolera to proponuję: 1) zadzwonić na policję - bo on przecież jest w pracy! 2) zadzownić do mpk na numer, który znajdziesz a każym autobusie/tramwaju 3) zadzwonić do GW ;-) Żeby nie było: nie jestem pracownikiem MPK, urzędu miasta, ani kotrolerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:21 Niech jeszcze oddadzą kasowniki przy ostatnich drzwiach co je z oszczędności chyba pozdejmowali. A te które są niech działają. Też z reguły kasuję ale jak jest maksymalny ścisk (7:30 zawsze jest) i brak kasownika albo niesprawny to sorka i jakoś wyrzutów nie mam..... czesc :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:45 Gość portalu: buc napisał(a): > Niech jeszcze oddadzą kasowniki przy ostatnich drzwiach co je z oszczędności ch > yba pozdejmowali. jakby Ci co drugi dzień urywali kasowniki (po 2 tys. za sztukę) to też byś zrezygnował. Bardzo dobrze, że nie ma juz tam kasowników, przynajmniej straty MPK są mniejsze. Powinny się pojawiać z powrotem tylko w pojazdach wyposażonych w kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisher Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 21:27 Niech zdejma wszystki, to dopiero beda oszczednosci ... paragraf 22 sie klania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotreq Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.4web.pl 04.02.11, 22:04 Dokładnie! Idąc tym tropem - jeździć na wyłączonych silnikach... to dopiero będą oszczędności ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 13:32 > jakby Ci co drugi dzień urywali kasowniki (po 2 tys. za sztukę) to też byś zrez > ygnował. Bzdura do kwadratu. Kasownik przy srodkowych drzwiach urywa sie rownie latwo, a motorniczy zareaguje tak samo - czyli uda, ze nic nie widzi (i nie ma sie czemu dziwic - nikt po ryju dostac nie chce, a jak przywalilby jednemu czy drugiemu nastawiaczem do zwrotnic to by podszedl siedziec). Te kradzieze to tylko pretekst do oszczednosci. Zlikwidujmy tez wiaty - nie bedzie strat z tytulu ich demolowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 22:28 > Bzdura do kwadratu. Kasownik przy srodkowych drzwiach urywa sie rownie latwo, a > motorniczy zareaguje tak samo - czyli uda, ze nic nie widzi [...] Te kradzieze to tylko prete > kst do oszczednosci. Sprawdzałeś? Nie chodzi o łatwość kradzieży, lecz o widok. Tramwaj ma to do siebie, że siedzenia są zamontowane widokiem do przodu. Ostatniego kasownika nikt z siedzących nie widzi. Jakoś złodzieje częściej wybierali właśnie te kasowniki, a nie środkowe czy przednie. Podobnie jak częściej kradną tablice z tyłu wagonu, a nie boczne. > Zlikwidujmy tez wiaty - nie bedzie strat z tytulu ich demolowania. To jest bzdura do kwadratu. Nie chodzi o to, by likwidować wszystko, lecz to co jest niepotrzebnym generatorem kosztów. Co więcej, napisałem o potrzebie przywrócenia tych kasowników w momencie wyposażenia pojazdu w kamery. Tylko niektórym tutejszym forumowiczom przeczytanie poprzedniego posta do końca sprawia duży problem. A na MPK (i te kasowniki) płaci miasto, więc my wszyscy. A ja nie widzę potrzeby wyrzucania grubej kasy z mojej kieszeni i bezustanne montowanie nowych kasowników na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeonZamachowiec Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: 109.255.0.* 06.02.11, 14:18 Lodz zeszla na psy widac. Kiedys kradziezy kasownikow nie bylo. Teraz nagle sa. A co do kontrolerow: fajnie, ale chyba lepiej byloby gdyby po prostu obnizyc ceny biletow. Gdy ktos sie spieszy i chce przejechac z pl.Dabrowskiego do Piotrkowskiej, to 1,70 to chyba troche za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 15:24 Raczej niszczenie niż kradzieże IMO. Grzałka, drukarka igłowa, kilka czujników podczerwieni, transformator i niezbyt silny procesor raczej nie są marzeniem złodziei. Co innego gdyby pojawiły się najnowsze KRG8 z ekranem dotykowym, procesorem ARM (bo coś musi generować obraz na tych ekranikach, a ARM to już potężniejsza bestia) i czytnikiem RFID. Z takiego kasownika można już zrobić palmtopa (takie super-DIY) albo czytnik kanarski Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Re: Alkomaty zamist mundurów! 05.02.11, 12:35 A nie możesz podać biletu i poprosić o skasowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.xdsl.centertel.pl 05.02.11, 10:21 Kontrole powinny być i to jawne ( w mundurach)Akcje zmasowane i rzucające sie w oczy jak największej liczbie pasażerów.Bo rozumiem ,że MPK i miastu zależy na powszechnym kasowaniu biletów a nie dobrej statystyce w wypisywaniu mandatów.I jeszcze taki drobiazg: uściślenie pojęcia bezzwłocznie w odniesieniu do kasowania biletów żeby nie zależało to od interpretacji kanarów i urzędników.W nocy kontrole powinny być przeprowadzane w towarzystwie SM. W końcu na coś się przydadzą i będą musieli "wyjść z cienia" i udowodnić swoją przydatność . Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Re: Alkomaty zamist mundurów! 05.02.11, 12:35 Ostatnio bardzo rzadko jeżdżę komunikacją (mam własny samochód). Ale z tego co pamiętam takie "niezwłocznie" znaczyło kiedyś "do następnego przystanku". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.4web.pl 05.02.11, 10:36 W zasadzie to kiedykolwiek jadę tramwajem to kasowniki są wyłaczone, albo cholera wie co z nimi jest - mozna tak przejachać 3 przystanki i dopiero coś zaczyna działać. Kiedys tak nie było, nie wiem o co tu chodzi. Efekt jest taki, ze wsiada sie z tylu kasownik nie działa, przedzira sie do srodka, kasownik nie działa, jeszcze dalej - działa dopiero ten na samym poczatku. Albo odwrotnie. Jesli ktoś sobie ze mnie robi jaja , to dlaczego ja mam kasowac bilety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasyd Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:35 To się zatrudni,będziesz pierwszym ynteligentem........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Zdanowska = Kropiwnicki IP: *.retsat1.com.pl 04.02.11, 21:51 Widzę że Zdanowska idzie w ślady Kropiwnickiego i zaczyna bawić się w mundurki i czapeczki. Ta sytuacja mnie nawet nie dziwi ponieważ Zdanowska była wiceprezydentem u Kropiwnickiego jak widać jabłko nie pada daleko od jabłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Re: Zdanowska = Kropiwnicki 05.02.11, 12:37 Wolisz, żeby zaskoczył Cię kanar po cywilnemu? I to jeszcze nie zawsze wiadomo czy kanar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:31 w latach 80 tych ubieglego wieku wszyscy kontroletrzy nosili mundurki i bylo cooll ale wtedy do pracy kontrolera zatrudniano porzadnych ludzi a nie jak dzisiaj kryminalistow !!!!!! , taka jest róznica ,a dawne mundurki mozna obejzec w łódzkim muzeum komunikacji Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Kłamiesz albo źle pamiętasz 05.02.11, 12:43 Nie wszyscy nosili mundurki. Większość jeździła po cywilnemu. Wielu z tych cywilnych zachowywało się jak chamscy kryminaliści. Na dodatek o wiele częściej zdarzało się, że tramwaj czy autobus prowadził motorniczy czy kierowca nawalony jak mały motorower. I byli oni wtedy praktycznie bezkarni. Chyba, że swoją wypowiedź zaadresujesz do lat przed drugą wojną światową. Podejrzewam, że jesteś bardzo młodym człowiekiem i bezkrytycznie wierzysz w to co ci dziadek opowiada, stęskniony za czasami, kiedy to większości "ludzi pracy" tyczyła się zasada: czy się stoi czy się lezy 1600 sie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.4web.pl 04.02.11, 18:32 Artykuł jednoznacznie daje do myślenia, że to właśnie Straż Miejska powinna zająć się kontrolowaniem biletu jako instytucja mająca prawo legitymować a jednocześnie użyć siły wobec agresywnych złodziei jeżdżących bez biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanidzia Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.lodz.mm.pl 04.02.11, 19:30 Zdecydowanie popieram. Można wydzielić w SM specjalny pion zajmujący się sprawdzaniem biletów i problemy z wylegitymowaniem znikną, a sprzedaż biletów i migawek wzrośnie. Przy okazji poprawi się też bezpieczeństwo w tramwajach i autobusach. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Ale ktoś będzie musiał za to zapłacić 05.02.11, 12:55 czyli miasto. Bo MPK nie chce SM dotować a ich usługi wykorzystuje za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Newbie Mundury jak odzież robocza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 18:41 Nowe "mundury" wyglądają jak tania robocza odzież ochronna. Na jednym z postali można kupić taki zestaw za 25zł. Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
mmarku Re: Mundury jak odzież robocza 25.12.13, 20:42 Widziałem coś podobnego na sklepie teza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Swietnie: gapowicze beda wiedzieli ze trzeba wiac IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:43 Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Re: Swietnie: gapowicze beda wiedzieli ze trzeba 05.02.11, 12:57 Kiedy kontrole będą częste, wielu gapowiczów zacznie kupować bilety. Niie zawsze zdążą zwiać, a przesiadając się na kolejne tramwaje mogą podróżować bardzo długo i spóźniać się do pracy, urzędu, czy na umówione spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:43 Gość portalu: XYZ napisał(a): > "Zobacz, w jakich" - ja nie widze... :/ No i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... 04.02.11, 18:45 Kontrole w nocnych - wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikawiak Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 18:58 Dac Im fotoradary !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 19:05 Przypominam, że umundurowanych kontrolerów już kiedyś mieliśmy. Z oczywistych względów pomysł się nie sprawdził, a służbowe ubrania po kilku miesiącach eksperymentu trafiły do pomocy społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.net-partner.pl 04.02.11, 19:46 umundurowani kontrolerzy jeździli przez lata całe (i byli umundurowani bileterzy). Kontrolerzy mieli kanarkowożółte otoki czapek - stąd nazwa KANARÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.net-partner.pl 04.02.11, 19:47 przepraszam za lapsus - nie bileterzy, rzecz jasna, a konduktorzy Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Strasznie dziadowskie te łachy 04.02.11, 19:12 zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę, że te są nowe i odprasowane, wyobraźmy je sobie po kilku praniach, ale niechaj tam, może z czasem zamieni się je na coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
kryswoj Re: Strasznie dziadowskie te łachy 04.02.11, 20:03 jaka praca takie służbowe uniformy. ja prócz alkomatów prosiłbym jeszcze o obowiązkowe posiadanie i okazywanie potwierdzenia o niekaralności, bo od Panów kontrolerów wieje nie tylko procentami, ale także często ciężkim kryminałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Dokładnie! IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.02.11, 20:19 kryswoj napisał: > jaka praca takie służbowe uniformy. > ja prócz alkomatów prosiłbym jeszcze o obowiązkowe posiadanie i okazywanie potw > ierdzenia o niekaralności, bo od Panów kontrolerów wieje nie tylko procentami, > ale także często ciężkim kryminałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorniczy Re: Strasznie dziadowskie te łachy IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 20:05 To normalne uniformy typu kurtka-olimpijka z elanowełny, jakie posiadają motorniczowie. Nowością jest tylko czapka. Kontrolerzy powinni zostać sparowani ze strażnikiem miejskim i jeździć w takich zespołach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Strasznie dziadowskie te łachy 04.02.11, 22:09 A kiedyś to były całkiem przyzwoite garnitury, koszule, buty letnie, buty zimowe, kurtka zimowa, czapka z otokiem... To był mundur, nie wstyd było w tym wracać do domu czy wychodzić do pracy. A teraz takie gałgany. No trudno, ludzie w ogóle ubierają się gorzej. Oto jak prezentują się laureaci Paszportów Polityki na gali: www.polskieradio.pl/24/112/Artykul/301320,Paszporty-Polityki-2010-przyznane Jak dzieci ze wsi do nagonki (poza Chodowicz). Litościwie skadrowano ich bez prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio A może by najpierw o czystość zadbać?! IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.02.11, 20:29 Niech się prominenci z MPKa przejadą tramwajem nr 3, 8, 9, 13 itd, czyli starym taborem - brud, smród i ubóstwo! Wcale mnie nie dziwi, że większość pasażerów korzystających z usług łódzkiego MPKa nosi obrania w ciemnych kolorach, bo gdzie by się nie dotknąć, zaraz jest się upierd**onym! Ostatnie newsy mówią o zakupach kamerek itp "wodotrysków", a kwestii czystości, cisza! Skoro chcecie, żeby wszyscy uczciwie płacili za przejazdy, to zapewnijcie godne warunki podróżowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: A może by najpierw o czystość zadbać?! IP: 77.252.223.* 04.02.11, 20:36 Na 3 muszą wyjeżdżać systemowe czyli stosunkowo najlepsze z wagonów, z dużym procentem bulw. Na 8 zgoda, jeżdżą głównie trupy (chociaż po likwidacji trupiarni ET2 na pewno może być lepiej), na 9 często pojawiają się modernizacje (wszystkie nowe modernizacje na ET1 są niesystemowe czyli zawsze jeżdżą poza ŁTR, głównie na 7, 9 i 12), nowej obsługi 13 nie znam to ci nie powiem jak to będzie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: A może by najpierw o czystość zadbać?! 05.02.11, 11:13 Z Widzewa jeżdzi co pewien czas taka 8, albo 10, nie jestem pewna, ale raczej 8 - w każdym razie jeździ tak syficzny tramwaj, że to sie w głowie nie miesci. Ma siedzenia pokryte materiałem, takim granatowym obiciem i wspomniane obicia są ocecnie w kolorze szaro-czarnym z przeswitującym kolorem pierwowtnym. Czegoś tak brudnego w publicznym użytkowaniu nie widziałam chyba nigdy - co dziwne, ludzie na tym siadają, choć to jest brud zebrany z jakichś 6 lat ;/ Jak znowu wpadne na ten tramwaj to spiszę jego numery, bo wprost niewyobrazalne jest to, ze taki syfilis na szynach może być użytkowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom liczenie pasażerów IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.02.11, 21:05 Do tej pory nikt tak dokładnych pomiarów nie robił. w Białymstoku już bodajże w 2002 roku uruchomiono taki system, a w Łodzi są problemy z jego uruchomieniem, nadal trwają testy, pół roku albo dłużej, Wrocław wprowadza liczenie od razu - bez testów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: liczenie pasażerów IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 21:14 > a w Łodzi są problemy z jego uruchomieniem, nadal trwają testy, Nie trwają. Liczenie pasażerów rozpoczęło się w tym tygodniu, a uruchomienie systemu opóźniało się, bo producent nie wywiązał się z umowy. > pół roku albo dłużej Tak. O razu napisz, że 20 lat. Autobusy wyjechały na trasy w połowie listopada, czyli jak by nie liczyć uruchomienie systemu zajęło 2,5 miesiąca. > Wrocław wprowadza liczenie od razu - bez testów.... Świetnie. Dzięki temu pomiary mogą być niedokładne, ale grunt, że ruszyły kilka tygodni wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 21:27 Skoro Straż Miejska nie zlikwidowała psich kup,to niech się weżmie za kontrole biletów-może będzie z nich w końcu jakiś pożytek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listonosz Pat widać Grabarzczyk likwiduje Pocztę Polską, bo tzw. IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 21:27 nowe mundury to jakieś stare łachy po listonoszach, kolekcja wiosna lato 1999. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedr Boże, kto ich skrzywdził tymi czapkami... IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 23:36 Czemu wszystkie polskie służby wyglądają jak jakieś wyciagnięte psu z gardła łapciuchy. Na litość boską, czy to projektowało dziecko z autyzmem i downem (z całym szacunkiem). Wywalić barana, ktory to zaakceptował. Mundur, to mundur. Świadczy nie tylko o tych co go noszą, ale też o firmie i miescie. Spójrzcie na niemieckie mundury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salvi Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.11.static.dcenter.pl 05.02.11, 01:06 Porażka! W tych ciuchach kanar żadnej powagi mieć nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Apeluje o brak kontroli w nocnych IP: *.smrw.lodz.pl 05.02.11, 01:13 Matko, jak ci kontrolerzy wsiada w tych tandetnych mundurkach do nocnego i zaczna sprawdzac bilety to ich zycie i zdrowie bedzie zagrozone. Przeciez w tym miescie atakuje sie maczeta spokojnie siedzacych pasazerow, wiec dwoch emerytow w uniformach kierownika gs-u proszacych o bilety na trasie nocnego jadacego w okolicach dajmy na to baluckiego czy limanki to pewna smieci. Zeby bylo smieszniej dajmy jeszcze im szaliki widzewa, a w autobusach jadacych na widzew łksu. Ciekawe jak dlugo prezes, ktory wymyslil ta cala akcje zasmiewal sie ze swojego pomyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik mpk mundur mundurem, ale mydło? IP: *.32.18.83.static.dylik.net 05.02.11, 09:24 Może najpierw niech kontrolerzy zaczną prezentować SIĘ a nie mundury? Niech nie śmierdzą alkoholem, brudem, i mają chociaż przednie zęby? A zamiast straszyć normalnych pasażerów niech zaczną wypraszać jeszcze bardziej śmierdzących meneli... Tędy droga do mpk na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 10:44 w autobusach i tramwajach jest BRUDNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksiu Zróbcie bilety po 5 zł! IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 11:49 i kupcie nowy tabor!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xawiert a gdzie kupić bilet??? IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 12:05 Aby zwiększyć sprzedaż biletów trzeba dać szanse pasażerowi je kupić. Zainstalujcie automaty biletowe bo kioski znikają! Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... 06.02.11, 12:55 Za 2 miliony można zatrudnić jakieś 1000 może trochę więcej bezrobotnych na stanowiska hmmm konduktorów za najniższą krajową. Posadzić po jednym w każdym wagonie, a niepotrzebne stanie się instalowanie kasowników po 2 tysiące złotych sztuka. Skoro zwiększenie kontroli o 15% procent przyniosło 2 miliony, taka akcja, da pieniędzy więcej, a będzie też społecznie pozytywna, bo zmniejszy bezrobocie. Jak by jeszcze ich przeszkolić w pierwszej pomocy, nakazać pomoc starszym we wsiadaniu, może dać trochę biletów do sprzedaży... Biletomaty są o rzędy wielkości droższe od kasowników. Ale nieee, ale nieeee, lepiej nasyłać lotne kontrole kryminalistów, albo ubrać żuli w kostiumy klaunów. Odpowiedz Link Zgłoś