Dodaj do ulubionych

Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja...

IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 17:50
"Zobacz, w jakich" - ja nie widze... :/
Obserwuj wątek
    • Gość: amant Alkomaty zamist mundurów! IP: *.com 04.02.11, 17:58
      Lepiej kupcie alkomaty i zacznijcie robić lotne kontrole "sprawdzaczy biletów", bo przedwczoraj, nie pierwszy raz widziałem nawalonego kanara. Nie wiem jakie są kryteria przy zatrudnianiu takich osób, ale niektórzy przypinają obszczymurków.
      • Gość: cc kontrole w nocnych IP: *.smrw.lodz.pl 04.02.11, 18:06
        HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA!
        • c.rayback Re: kontrole w nocnych 04.02.11, 18:22
          Toto wlasnie :D
          • Gość: bubel Czekam jak Zdanowska wprowadzi szarfy jak Kropa IP: *.retsat1.com.pl 04.02.11, 21:54
            Beznadziejny pomysł coś mi się wydaje że pójdzie w ślady Kropiwnickiego
            • petera73 Re: Czekam jak Zdanowska wprowadzi szarfy jak Kro 04.02.11, 21:55
              Gość portalu: bubel napisał(a):

> Beznadziejny pomysł coś mi się wydaje że pójdzie w ślady Kropiwnickiego
              Jest o niebo za głupia
              • pawelekok Amatorzy darmowych przejazdów? 05.02.11, 12:28
                • Gość: w2 petera73 to nie amator tylko pacjent psychiatryka IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 13:30
      • Gość: super Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 18:09
        Cieszę się na wzmożone kontrole - choć sam nie lubię być kontrolowany - to wyjdzie to wszystkim na dobre. Nie jeżdżę na gapę, a Ci co jeżdżą okradają nas wszystkich, choćby z pieniędzy na lepszy standard usług. Co do kontrolerów to nie zawsze przypominają "modelki i modeli z żurnala", ale z pijanym czy wczorajszym nie pamiętam, abym się spotkał. Ich kultura też wzrasta. Ogólnie nie ma co narzekać, choć często widzę że szukają "jelenia" i cwaniakują.
        Jak widziałeś pijanego kontrolera to proponuję: 1) zadzwonić na policję - bo on przecież jest w pracy! 2) zadzownić do mpk na numer, który znajdziesz a każym autobusie/tramwaju 3) zadzwonić do GW ;-)

Żeby nie było: nie jestem pracownikiem MPK, urzędu miasta, ani kotrolerem.
        • Gość: buc Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:21
          Niech jeszcze oddadzą kasowniki przy ostatnich drzwiach co je z oszczędności chyba pozdejmowali. A te które są niech działają. Też z reguły kasuję ale jak jest maksymalny ścisk (7:30 zawsze jest) i brak kasownika albo niesprawny to sorka i jakoś wyrzutów nie mam..... czesc :/
          • Gość: XYZ Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:45
            Gość portalu: buc napisał(a):

> Niech jeszcze oddadzą kasowniki przy ostatnich drzwiach co je z oszczędności ch
            > yba pozdejmowali.

jakby Ci co drugi dzień urywali kasowniki (po 2 tys. za sztukę) to też byś zrezygnował. Bardzo dobrze, że nie ma juz tam kasowników, przynajmniej straty MPK są mniejsze. Powinny się pojawiać z powrotem tylko w pojazdach wyposażonych w kamery.
            • Gość: fisher Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 21:27
              Niech zdejma wszystki, to dopiero beda oszczednosci ...
              paragraf 22 sie klania
              • Gość: piotreq Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.4web.pl 04.02.11, 22:04
                Dokładnie! Idąc tym tropem - jeździć na wyłączonych silnikach... to dopiero będą oszczędności ;)
            • Gość: a Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 13:32
              > jakby Ci co drugi dzień urywali kasowniki (po 2 tys. za sztukę) to też byś zrez
              > ygnował.

Bzdura do kwadratu. Kasownik przy srodkowych drzwiach urywa sie rownie latwo, a motorniczy zareaguje tak samo - czyli uda, ze nic nie widzi (i nie ma sie czemu dziwic - nikt po ryju dostac nie chce, a jak przywalilby jednemu czy drugiemu nastawiaczem do zwrotnic to by podszedl siedziec). Te kradzieze to tylko pretekst do oszczednosci.

Zlikwidujmy tez wiaty - nie bedzie strat z tytulu ich demolowania.
              • Gość: XYZ Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 22:28
                > Bzdura do kwadratu. Kasownik przy srodkowych drzwiach urywa sie rownie latwo, a
                > motorniczy zareaguje tak samo - czyli uda, ze nic nie widzi [...] Te kradzieze to tylko prete
                > kst do oszczednosci.
                Sprawdzałeś? Nie chodzi o łatwość kradzieży, lecz o widok. Tramwaj ma to do siebie, że siedzenia są zamontowane widokiem do przodu. Ostatniego kasownika nikt z siedzących nie widzi. Jakoś złodzieje częściej wybierali właśnie te kasowniki, a nie środkowe czy przednie. Podobnie jak częściej kradną tablice z tyłu wagonu, a nie boczne.

> Zlikwidujmy tez wiaty - nie bedzie strat z tytulu ich demolowania.
                To jest bzdura do kwadratu. Nie chodzi o to, by likwidować wszystko, lecz to co jest niepotrzebnym generatorem kosztów. Co więcej, napisałem o potrzebie przywrócenia tych kasowników w momencie wyposażenia pojazdu w kamery. Tylko niektórym tutejszym forumowiczom przeczytanie poprzedniego posta do końca sprawia duży problem.
                A na MPK (i te kasowniki) płaci miasto, więc my wszyscy. A ja nie widzę potrzeby wyrzucania grubej kasy z mojej kieszeni i bezustanne montowanie nowych kasowników na kilka dni.
                • Gość: NeonZamachowiec Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: 109.255.0.* 06.02.11, 14:18
                  Lodz zeszla na psy widac. Kiedys kradziezy kasownikow nie bylo. Teraz nagle sa.
                  A co do kontrolerow: fajnie, ale chyba lepiej byloby gdyby po prostu obnizyc ceny biletow.
                  Gdy ktos sie spieszy i chce przejechac z pl.Dabrowskiego do Piotrkowskiej, to 1,70 to chyba troche za duzo...
                  • Gość: xyz Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 15:24
                    Raczej niszczenie niż kradzieże IMO. Grzałka, drukarka igłowa, kilka czujników podczerwieni, transformator i niezbyt silny procesor raczej nie są marzeniem złodziei. Co innego gdyby pojawiły się najnowsze KRG8 z ekranem dotykowym, procesorem ARM (bo coś musi generować obraz na tych ekranikach, a ARM to już potężniejsza bestia) i czytnikiem RFID. Z takiego kasownika można już zrobić palmtopa (takie super-DIY) albo czytnik kanarski
          • pawelekok Re: Alkomaty zamist mundurów! 05.02.11, 12:35
            A nie możesz podać biletu i poprosić o skasowanie?
        • Gość: gm Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.xdsl.centertel.pl 05.02.11, 10:21
          Kontrole powinny być i to jawne ( w mundurach)Akcje zmasowane i rzucające sie w oczy jak największej liczbie pasażerów.Bo rozumiem ,że MPK i miastu zależy na powszechnym kasowaniu biletów a nie dobrej statystyce w wypisywaniu mandatów.I jeszcze taki drobiazg: uściślenie pojęcia bezzwłocznie w odniesieniu do kasowania biletów żeby nie zależało to od interpretacji kanarów i urzędników.W nocy kontrole powinny być przeprowadzane w towarzystwie SM. W końcu na coś się przydadzą i będą musieli "wyjść z cienia" i udowodnić swoją przydatność .
          • pawelekok Re: Alkomaty zamist mundurów! 05.02.11, 12:35
            Ostatnio bardzo rzadko jeżdżę komunikacją (mam własny samochód). Ale z tego co pamiętam takie "niezwłocznie" znaczyło kiedyś "do następnego przystanku".
            Pozdrawiam
        • Gość: M Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.4web.pl 05.02.11, 10:36
          W zasadzie to kiedykolwiek jadę tramwajem to kasowniki są wyłaczone, albo cholera wie co z nimi jest - mozna tak przejachać 3 przystanki i dopiero coś zaczyna działać. Kiedys tak nie było, nie wiem o co tu chodzi. Efekt jest taki, ze wsiada sie z tylu kasownik nie działa, przedzira sie do srodka, kasownik nie działa, jeszcze dalej - działa dopiero ten na samym poczatku. Albo odwrotnie. Jesli ktoś sobie ze mnie robi jaja , to dlaczego ja mam kasowac bilety?
      • Gość: hasyd Re: Alkomaty zamist mundurów! IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:35
        To się zatrudni,będziesz pierwszym ynteligentem........
      • Gość: wojtek Zdanowska = Kropiwnicki IP: *.retsat1.com.pl 04.02.11, 21:51
        Widzę że Zdanowska idzie w ślady Kropiwnickiego i zaczyna bawić się w mundurki i czapeczki. Ta sytuacja mnie nawet nie dziwi ponieważ Zdanowska była wiceprezydentem u Kropiwnickiego jak widać jabłko nie pada daleko od jabłoni.
        • pawelekok Re: Zdanowska = Kropiwnicki 05.02.11, 12:37
          Wolisz, żeby zaskoczył Cię kanar po cywilnemu? I to jeszcze nie zawsze wiadomo czy kanar.
    • Gość: podróżnik Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:31
      w latach 80 tych ubieglego wieku wszyscy kontroletrzy nosili mundurki i bylo cooll ale wtedy do pracy kontrolera zatrudniano porzadnych ludzi a nie jak dzisiaj kryminalistow !!!!!! , taka jest róznica ,a dawne mundurki mozna obejzec w łódzkim muzeum komunikacji
      • pawelekok Kłamiesz albo źle pamiętasz 05.02.11, 12:43
        Nie wszyscy nosili mundurki. Większość jeździła po cywilnemu. Wielu z tych cywilnych zachowywało się jak chamscy kryminaliści. Na dodatek o wiele częściej zdarzało się, że tramwaj czy autobus prowadził motorniczy czy kierowca nawalony jak mały motorower. I byli oni wtedy praktycznie bezkarni.

Chyba, że swoją wypowiedź zaadresujesz do lat przed drugą wojną światową. Podejrzewam, że jesteś bardzo młodym człowiekiem i bezkrytycznie wierzysz w to co ci dziadek opowiada, stęskniony za czasami, kiedy to większości "ludzi pracy" tyczyła się zasada: czy się stoi czy się lezy 1600 sie należy.
    • Gość: bbb Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.4web.pl 04.02.11, 18:32
      Artykuł jednoznacznie daje do myślenia, że to właśnie Straż Miejska powinna zająć się kontrolowaniem biletu jako instytucja mająca prawo legitymować a jednocześnie użyć siły wobec agresywnych złodziei jeżdżących bez biletu.
      • Gość: Kanidzia Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.lodz.mm.pl 04.02.11, 19:30
        Zdecydowanie popieram. Można wydzielić w SM specjalny pion zajmujący się sprawdzaniem biletów i problemy z wylegitymowaniem znikną, a sprzedaż biletów i migawek wzrośnie. Przy okazji poprawi się też bezpieczeństwo w tramwajach i autobusach.
        • pawelekok Ale ktoś będzie musiał za to zapłacić 05.02.11, 12:55
          czyli miasto. Bo MPK nie chce SM dotować a ich usługi wykorzystuje za darmo.
    • Gość: Newbie Mundury jak odzież robocza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 18:41
      Nowe "mundury" wyglądają jak tania robocza odzież ochronna. Na jednym z postali można kupić taki zestaw za 25zł. Ręce opadają...
      • mmarku Re: Mundury jak odzież robocza 25.12.13, 20:42
        Widziałem coś podobnego na sklepie teza
    • Gość: a Swietnie: gapowicze beda wiedzieli ze trzeba wiac IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:43
      • pawelekok Re: Swietnie: gapowicze beda wiedzieli ze trzeba 05.02.11, 12:57
        Kiedy kontrole będą częste, wielu gapowiczów zacznie kupować bilety. Niie zawsze zdążą zwiać, a przesiadając się na kolejne tramwaje mogą podróżować bardzo długo i spóźniać się do pracy, urzędu, czy na umówione spotkanie.
    • Gość: a Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 18:43
      Gość portalu: XYZ napisał(a):

> "Zobacz, w jakich" - ja nie widze... :/

No i co z tego?
    • ww_lodz Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... 04.02.11, 18:45
      Kontrole w nocnych - wreszcie!
    • Gość: sikawiak Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 18:58
      Dac Im fotoradary !!!!
    • Gość: ... Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 19:05
      Przypominam, że umundurowanych kontrolerów już kiedyś mieliśmy. Z oczywistych względów pomysł się nie sprawdził, a służbowe ubrania po kilku miesiącach eksperymentu trafiły do pomocy społecznej.
      • Gość: Taaa Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.net-partner.pl 04.02.11, 19:46
        umundurowani kontrolerzy jeździli przez lata całe (i byli umundurowani bileterzy). Kontrolerzy mieli kanarkowożółte otoki czapek - stąd nazwa KANARÓW
        • Gość: Taaa Re: Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w IP: *.net-partner.pl 04.02.11, 19:47
          przepraszam za lapsus - nie bileterzy, rzecz jasna, a konduktorzy
    • aaa202 Strasznie dziadowskie te łachy 04.02.11, 19:12
      zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę, że te są nowe i odprasowane, wyobraźmy je sobie po kilku praniach, ale niechaj tam, może z czasem zamieni się je na coś lepszego.
      • kryswoj Re: Strasznie dziadowskie te łachy 04.02.11, 20:03
        jaka praca takie służbowe uniformy.
        ja prócz alkomatów prosiłbym jeszcze o obowiązkowe posiadanie i okazywanie potwierdzenia o niekaralności, bo od Panów kontrolerów wieje nie tylko procentami, ale także często ciężkim kryminałem..
        • Gość: jasio Dokładnie! IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.02.11, 20:19
          kryswoj napisał:
          > jaka praca takie służbowe uniformy.
          > ja prócz alkomatów prosiłbym jeszcze o obowiązkowe posiadanie i okazywanie potw
          > ierdzenia o niekaralności, bo od Panów kontrolerów wieje nie tylko procentami,
          > ale także często ciężkim kryminałem..
      • Gość: motorniczy Re: Strasznie dziadowskie te łachy IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 20:05
        To normalne uniformy typu kurtka-olimpijka z elanowełny, jakie posiadają motorniczowie. Nowością jest tylko czapka. Kontrolerzy powinni zostać sparowani ze strażnikiem miejskim i jeździć w takich zespołach.
        • aaa202 Re: Strasznie dziadowskie te łachy 04.02.11, 22:09
          A kiedyś to były całkiem przyzwoite garnitury, koszule, buty letnie, buty zimowe, kurtka zimowa, czapka z otokiem... To był mundur, nie wstyd było w tym wracać do domu czy wychodzić do pracy. A teraz takie gałgany. No trudno, ludzie w ogóle ubierają się gorzej. Oto jak prezentują się laureaci Paszportów Polityki na gali:
          www.polskieradio.pl/24/112/Artykul/301320,Paszporty-Polityki-2010-przyznane
          Jak dzieci ze wsi do nagonki (poza Chodowicz). Litościwie skadrowano ich bez prezydenta.
    • Gość: jasio A może by najpierw o czystość zadbać?! IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.02.11, 20:29
      Niech się prominenci z MPKa przejadą tramwajem nr 3, 8, 9, 13 itd, czyli starym taborem - brud, smród i ubóstwo! Wcale mnie nie dziwi, że większość pasażerów korzystających z usług łódzkiego MPKa nosi obrania w ciemnych kolorach, bo gdzie by się nie dotknąć, zaraz jest się upierd**onym! Ostatnie newsy mówią o zakupach kamerek itp "wodotrysków", a kwestii czystości, cisza! Skoro chcecie, żeby wszyscy uczciwie płacili za przejazdy, to zapewnijcie godne warunki podróżowania!
      • Gość: xyz Re: A może by najpierw o czystość zadbać?! IP: 77.252.223.* 04.02.11, 20:36
        Na 3 muszą wyjeżdżać systemowe czyli stosunkowo najlepsze z wagonów, z dużym procentem bulw. Na 8 zgoda, jeżdżą głównie trupy (chociaż po likwidacji trupiarni ET2 na pewno może być lepiej), na 9 często pojawiają się modernizacje (wszystkie nowe modernizacje na ET1 są niesystemowe czyli zawsze jeżdżą poza ŁTR, głównie na 7, 9 i 12), nowej obsługi 13 nie znam to ci nie powiem jak to będzie wyglądało.
      • iluminacja256 Re: A może by najpierw o czystość zadbać?! 05.02.11, 11:13
        Z Widzewa jeżdzi co pewien czas taka 8, albo 10, nie jestem pewna, ale raczej 8 - w każdym razie jeździ tak syficzny tramwaj, że to sie w głowie nie miesci. Ma siedzenia pokryte materiałem, takim granatowym obiciem i wspomniane obicia są ocecnie w kolorze szaro-czarnym z przeswitującym kolorem pierwowtnym. Czegoś tak brudnego w publicznym użytkowaniu nie widziałam chyba nigdy - co dziwne, ludzie na tym siadają, choć to jest brud zebrany z jakichś 6 lat ;/ Jak znowu wpadne na ten tramwaj to spiszę jego numery, bo wprost niewyobrazalne jest to, ze taki syfilis na szynach może być użytkowany!
    • Gość: tom liczenie pasażerów IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.02.11, 21:05
      Do tej pory nikt tak dokładnych pomiarów nie robił.
      w Białymstoku już bodajże w 2002 roku uruchomiono taki system,
      a w Łodzi są problemy z jego uruchomieniem, nadal trwają testy, pół roku albo dłużej, Wrocław wprowadza liczenie od razu - bez testów....
      • Gość: ... Re: liczenie pasażerów IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 21:14
        > a w Łodzi są problemy z jego uruchomieniem, nadal trwają testy,

Nie trwają. Liczenie pasażerów rozpoczęło się w tym tygodniu, a uruchomienie systemu opóźniało się, bo producent nie wywiązał się z umowy.

> pół roku albo dłużej

Tak. O razu napisz, że 20 lat. Autobusy wyjechały na trasy w połowie listopada, czyli jak by nie liczyć uruchomienie systemu zajęło 2,5 miesiąca.

> Wrocław wprowadza liczenie od razu - bez testów....

Świetnie. Dzięki temu pomiary mogą być niedokładne, ale grunt, że ruszyły kilka tygodni wcześniej.
    • Gość: pasażer Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 21:27
      Skoro Straż Miejska nie zlikwidowała psich kup,to niech się weżmie za kontrole biletów-może będzie z nich w końcu jakiś pożytek.
    • Gość: Listonosz Pat widać Grabarzczyk likwiduje Pocztę Polską, bo tzw. IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 21:27
      nowe mundury to jakieś stare łachy po listonoszach, kolekcja wiosna lato 1999.
    • Gość: cedr Boże, kto ich skrzywdził tymi czapkami... IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 23:36
      Czemu wszystkie polskie służby wyglądają jak jakieś wyciagnięte psu z gardła łapciuchy. Na litość boską, czy to projektowało dziecko z autyzmem i downem (z całym szacunkiem).

Wywalić barana, ktory to zaakceptował. Mundur, to mundur. Świadczy nie tylko o tych co go noszą, ale też o firmie i miescie. Spójrzcie na niemieckie mundury.
    • Gość: Salvi Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.11.static.dcenter.pl 05.02.11, 01:06
      Porażka! W tych ciuchach kanar żadnej powagi mieć nie może!
    • Gość: r. Apeluje o brak kontroli w nocnych IP: *.smrw.lodz.pl 05.02.11, 01:13
      Matko, jak ci kontrolerzy wsiada w tych tandetnych mundurkach do nocnego i zaczna sprawdzac bilety to ich zycie i zdrowie bedzie zagrozone. Przeciez w tym miescie atakuje sie maczeta spokojnie siedzacych pasazerow, wiec dwoch emerytow w uniformach kierownika gs-u proszacych o bilety na trasie nocnego jadacego w okolicach dajmy na to baluckiego czy limanki to pewna smieci. Zeby bylo smieszniej dajmy jeszcze im szaliki widzewa, a w autobusach jadacych na widzew łksu. Ciekawe jak dlugo prezes, ktory wymyslil ta cala akcje zasmiewal sie ze swojego pomyslu.
    • Gość: użytkownik mpk mundur mundurem, ale mydło? IP: *.32.18.83.static.dylik.net 05.02.11, 09:24
      Może najpierw niech kontrolerzy zaczną prezentować SIĘ a nie mundury?
      Niech nie śmierdzą alkoholem, brudem, i mają chociaż przednie zęby?
      A zamiast straszyć normalnych pasażerów niech zaczną wypraszać jeszcze bardziej śmierdzących meneli... Tędy droga do mpk na poziomie.
    • Gość: krysia Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 10:44
      w autobusach i tramwajach jest BRUDNO
    • Gość: maksiu Zróbcie bilety po 5 zł! IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 11:49
      i kupcie nowy tabor!!!
    • Gość: Xawiert a gdzie kupić bilet??? IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 12:05
      Aby zwiększyć sprzedaż biletów trzeba dać szanse pasażerowi je kupić. Zainstalujcie automaty biletowe bo kioski znikają!
    • radioerewan Kontrolerzy MPK teraz w mundurach. Zobacz, w ja... 06.02.11, 12:55
      Za 2 miliony można zatrudnić jakieś 1000 może trochę więcej bezrobotnych na stanowiska hmmm konduktorów za najniższą krajową. Posadzić po jednym w każdym wagonie, a niepotrzebne stanie się instalowanie kasowników po 2 tysiące złotych sztuka. Skoro zwiększenie kontroli o 15% procent przyniosło 2 miliony, taka akcja, da pieniędzy więcej, a będzie też społecznie pozytywna, bo zmniejszy bezrobocie. Jak by jeszcze ich przeszkolić w pierwszej pomocy, nakazać pomoc starszym we wsiadaniu, może dać trochę biletów do sprzedaży... Biletomaty są o rzędy wielkości droższe od kasowników. Ale nieee, ale nieeee, lepiej nasyłać lotne kontrole kryminalistów, albo ubrać żuli w kostiumy klaunów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka