Dodaj do ulubionych

Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy

IP: *.toya.net.pl 29.03.11, 08:05
To osiedle od zawsze bylo trefne. Mieszkalem tam 20lat. Teraz mieszkam na Radogoszczu tez niby blokowisko ale sto razy lepsze.
Obserwuj wątek
    • incipit Ktoś mówił że lekarze źle zarabiają ? 29.03.11, 08:25
      Ktoś mówił że lekarze źle zarabiają ?

Zarabiają dużo za dużo. I nie chętnych do pracy.

Nie ma chęci przy tym do pracy dyrektoriat NFZ. Trzeba i jemu obciąć apanaże, bo nie zapewnili właściwej opieki zdrowotnej mieszkańcom Widzewa. A za to im płacę z własnych podatków.
      To jak nieudacznicy dyrektorzy z NFZ ? Oddacie pensje, czy je wam trzeba siłą wydrzeć ?
      • Gość: Dobropacjęta za siedmioma górami, za siedmioma morzami, IP: *.sds.uw.edu.pl 29.03.11, 10:06
        za siedmioma rzekami mieszkała sobie pientkna kuriewna.
        Pewnego dnia powiedziała sobie : ja pierdziu, ale mam daleko do roboty i walnęła stetoskopem o podłogę...
    • Gość: kabareciar Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: 217.153.157.* 29.03.11, 09:47
      I tak dobrze, że nie wygrała przychodnia z Podkarpacia albo z Pomorza zachodniego. Polish imbecilis is the best on the world.
    • Gość: z Andrespola Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 10:01
      NFZ zrobił głupio, a przychodnia w Andrespolu ma płacić !? Coś się komuś pomyliło....
    • Gość: marudaaa Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: 81.168.254.* 29.03.11, 10:05
      ale w czym tkwi problem. Ja mam 20 kilometrów do swojego ambulatorium i nikogo to nie odchodzi. Mało tego nie jeździ nic, żadna komunikacja. Brawo NFZ, brawo ZUS, brawo ministerstwo zdrowia ...... na to idą nasze składki. Niezapominajcie, każda władza przed wyborami tylko obiecuje, a później obsadza stanowiska swoimi ludźmi. Tak naprawdę "darmowa" służba zdrowiaj est potrzebna..... tylko politykom, dla stanowisk.
    • Gość: satanclaus67 Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: 80.50.129.* 29.03.11, 10:20
      Popatrzmy na to spokojnie:
      1. Ludzie to bydło.
      2. To, że płacą składki to tylko ich niefrasobliwość.
      3. Urzędnicy to mili ludzie, nie należy zakłócać ich spokojnego bytu.
      4. Lekarze są umordowani robotą. Niech hołota to w końcu pojmie.
      5. Niech każdy sie troszczy o siebie. Co to jest? Przedszkole?
      6. Choroba to sprawa intymna. Nie obarczajmy innych swoimi problemami. To w bardzo złym stylu.
      ...
      • Gość: anna Re: Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.11, 11:33
        Ale dlaczego napadacie na lekarzy?
        NFZ uznał, że widzewiacy mogą jeździć do Andrespola, podpisał umowę, a teraz nagle życzy sobie, żeby przychodnia, która wygrała kontrakt na określonych warunkach (wizyty na miejscu w tej przychodni) i na to dostaje pieniądze - nagle wybudowała za własne pieniądze drugą przychodnię!
        To kto tu zawinił? Lekarze? Chyba niezależnie od ich zarobków to nie oni są winni!
        • Gość: Dobropacjęta Re: Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: *.sds.uw.edu.pl 29.03.11, 12:51
          Chyba ?! Chyba nie lekarze winni ?!!!
          Ależ naturalmą, p. anno, albowię u nasz w resorcie obowiązuje formuła gieneralna : Kaczor winny.
          Uwętułalnie: Ocet winny - będąc młodą lekarką na zakupach...
    • Gość: gm Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: *.xdsl.centertel.pl 29.03.11, 11:20
      Oprócz urażonej ambicji (że trzeba leczyć sie na wsi co podkreśla redaktor)nie ma w tym nic złego. Przecież i tak do chorych w nocy i święta przyjeżdża lekarz do domu.Co za róznica dla chorego skad przyjeżdża.I ta pogarda dla wsi. Nieładnie panie redaktorze
      • Gość: blik Re: Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: *.toya.net.pl 29.03.11, 11:42
        Masz rację @gm. "jeśli nie chcą leczyć się na wsi" - lepiej nie przesadzać z empatią społeczną, która czasami prowadzi na manowce, a w tym przypadku do takiego żenującego określenia.
    • Gość: zero PITU PITU Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: *.toya.net.pl 29.03.11, 15:19
      Zaraz,zaraz coś tu chyba nie tak?????? jeśli ja mieszkam w śródmieściu a zameldowana jestem na Widzewie i korzystam z pomocy doraźnej w Śródmieściu to moje pieniądze z NFZ dostaje przychodnia z Andrespola w której moja noga nie stanęła?????? to CHYBA BZDURA TOTALNA!!!! PIENIĄDZE MAJA IŚĆ ZA PACJENTEM bo tam uzyskałam ,,pomoc,, której wymagałam w danej chwili!!!!! Nikt chyba normalny a na pewno żadna matka nie będzie narażać życia i zdrowia swego dziecka ,wiadomo ze lepiej pojechać do przychodni po pomoc,,doraźną,, tam gdzie mam bliżej niż wlec się do Andrespola,z dzieciakiem co ma 40 stopni gorączkę i POWIEDZMY SOBIE PRAWDĘ nie jest tak różowo jak ktoś tu napisała ze karetka przyjeżdża do domku w nocy i wolne dni,wystarczy zadzwonić i już będziecie wiedzieli ze najpierw ,,Pani z okienka,,przeprowadzi wywiad telefoniczny i nie ważne ze na termometrze masz 40 stopni,ze rzyga ci dzieciak albo siedzi w kibelku co 5 minut ..... wysyłają lekarza ,,do stanów zagrażających życiu,, a do zwykłych gryp i innych w ich mniemaniu lekkich przypadków to maja nas w głębokim poważaniu, TYLKO nie wszyscy jesteśmy tak uzdolnieni aby samemu sobie stawiać diagnozę a już szczególnie jeśli chodzi o dzieciaka ,nie zaryzykowałabym,bo nigdy nie wiadomo czy to zwykły ból brzucha spowodowany niestrawnością czy np. ból wyrostka robaczkowego ... a jeśli już wywrzesz presje i Pani łaskawie przyjmie zgłoszenie to ta karetka z lekarzem,, jedzie ,,3 lub 5 godzin!!! Za każdym razem karzą przyjechać do ambulatoriom...Dla mnie akurat nie ma problemu bo mam auto wiec pakuje dzieciaka ,babcie ,męża czy siebie i jedziemy do lekarza ale nie wszyscy maja samochody........A DO Andrespola CIĘŻKO ,,ZATACHAĆ ,,CHOREGO CZŁOWIEKA NOCNYM AUTOBUSEM!!!A NIESTETY JAKOŚ TAKIE ZŁOŚLIWE SA NASZE DZIECIACZKI I PRZEWAŻNIE FUNDUJĄ NAM ROZKWIT CHOROBY W PIĄTEK WIECZOREM LUB W SOBOTĘ I WTEDY MARTW SIĘ CZŁOWIEKU SAM!!!! najśmieszniejsze JEST TO ZE W TEJ PRZYCHODNI W ANDRESPOLU JAK JUŻ DOWLECZESZ SIE TAM CZŁOWIEKU TO ROBIĄ CI ŁASKĘ ZE CIE TAM PRZYJMUJĄ I OGÓLNIE DAJĄ DO ZROZUMIENIA ZE ZAWRACASZ IM D...Ę bo jak ładnie powiedziała pani która tam wypisuje karty ,,normalni ludzie to w nocy śpią,,!!!!! ,,Gwarancja przydatności,, tej pani dawno juz minęła i lata świetności także kobita nadrabia chamstwem i myśli ze jak jest pomocą pielegniary albo wypisującą kartę to może decydować i mądrzyć sie chyba jeszcze nie dostała w papę od zdenerwowanej matki maluszka chorego!!! PIENIĄDZE Z,, MOICH,, ,,NASZYCH,,,, WASZYCH,, SKŁADEK KTÓRYMI DYSPONUJE NFZ POWINNY ISC TAM ,DO TEJ PRZYCHODNI POMOCY ŚWIĄTECZNEJ GDZIE SIE UDAJECIE DRODZY LUDKOWIE.nfz nie JEST DYSPONENTEM WASZYCH SKŁADEK-PIENIĘDZY ON JE TYLKO PRZECHOWUJE I WYPŁACA JEDNOSTCE KTÓRA UDZIELIŁA WAM POMOCY A NIE KOMUŚ KTO MA WAS W SWOIM REJESTRZE!!!!ZRÓBMY PORZĄDEK Z TYM!!!!!!!!! POZA TYM NIE OBOWIĄZUJE ŻADNA REJONIZACJA WIEC MOŻECIE JECHAĆ DO PORADNI KTÓRA MACIE NAJBLIŻEJ!!!!!!!! Pozdrawiam dobrze poinformowana :-))
      • Gość: gm Re: Widzew będzie jednak bez lekarza w nocy IP: *.xdsl.centertel.pl 29.03.11, 15:40
        Przychodnie nocne i swiateczne dostaja pieniadze nie tyle za świadczenie usług co za gotowosc i w razie potrzeby swiadczenie usług. Trudno sobie wyobrazic sytuacje gdy w przypadku braku chorych przychodnia ( jakakolwiek) nie dostałaby wynagrodzenia.
        O tym zagrozeniu życia to mylisz chyba Pogotowie Ratunkowe z nocna i świąteczną pomocą lekarską.Pewnie karetka z lekarzem nie przyjedzie jak do zawału ale przyjedzie na pewno.A jeżeli obsługa jest nieprofesjonalna to napisz skarge do NFZ. W kontekście nagonki medialnej tam pewnie juz szukaja powodu dla którego mogliby zerwac kontrakt z przychodnia w Andrespolu.Co do tłuczenia sie autobusem N1 to autobus ten podjeżdża pod przychodnie jak taksówka i jedzie równie szybko.W dzień mozna dojechac autobusem 82.
        • Gość: obserwator_ka Re: Autobus 82 zapewnia dogodne połączenie IP: *.smrw.lodz.pl 29.03.11, 21:55
          Co żenujący redaktor gada? Do Andrespola poza PKS-em jeździ linia łódzkiego MPK nr 82 !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka