teufel 04.05.04, 11:46 info.onet.pl/913024,18,item.html gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,36051,2054437.html gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,2053749.html Jak usunąć: www.pspolska.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barracuda7110 Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 11:48 I po angielsku + darmowy antywirus: www.avast.com/i_idt_1568.html Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 11:58 widziałem, że dołożysz te swoje 3 grosze:> Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 12:04 Trzeba reklamować dobry, darmowy(!!!) program :) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 12:19 Oczywiscie. Do perfekcji brakuje tylko wersji po polsku:D Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 12:40 Niedoinformowany jesteś :P. Nie ma strony w polskim języku ale program jest spolszczony i to całkiem dobrze :). Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 13:46 Linux po raz kolejny rulezz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. I don't think so. IP: *.pai.net.pl 04.05.04, 17:49 > Linux po raz kolejny rulezz :) Poczekaj az sie pojawia konkretne wirusy pod tym Linuxem... Dopiero bedzie ubaw. Windows jest ofiara atakow bo jest popularny. Dzieki atakom ujawniaja sie kolejne dziury. A dzieki temu, ze Microsoft sukcesywnie wypuszcza patche do tychze dziur staje sie coraz bezpieczniejszym systemem. Ja tylko czekam kiedy zaczna sie "ujawniac" dziury w Linuxie, o ktorych na dzien dzisiejszy nikt nie ma pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: I don't think so. 04.05.04, 17:57 rotfl za znajomość zagadnień "dziur w systemie" obyś nie był przyszłością informatyzacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: I don't think so. IP: *.pai.net.pl 04.05.04, 18:04 > rotfl za znajomość zagadnień "dziur w systemie" obyś nie był przyszłością > informatyzacji To moze raczylbys mnie poprawic, "rotfl"... Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 oki 04.05.04, 18:19 pierwsza rzecz, patche windowsowe są wydawane dopiero po poważnym ataku, z reguły niejednym, linuks jest aktualizowany na bierząco. (ostatnia zabawa outlookiem słynna dzięki aferze w valve, na przykład) nie żebym uciekał od dyskusji, ale takie rozmowy prowadźmy na forum komputery, oki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: oki IP: *.pai.net.pl 04.05.04, 18:29 Dzieki. > nie żebym uciekał od dyskusji, ale takie rozmowy prowadźmy na forum komputery, oki? Nie wiedzialem, ze jest takie. A swoja droga, moze lennon1 tez by sie przeniosl na jakies forum tematyczne... :> Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: I don't think so. 04.05.04, 17:59 3/4 serwerów w sieci to serwery linuxowe i unixowe a Ty chcesz mi powiedzieć, że linux nie jest popularny?? :) Nie jest popularny jako stacja robocza, ale za to niezwykle popularny jako serwer :) Myślę, że stworzenie wirusa pod linuksa, to wyjątkowo trudne zadanie. No i nad Windows pracuje ekipa z Redmond, a nad kernelem ludziska z całego świata. Ale pożyjemy, zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: I don't think so. IP: *.pai.net.pl 04.05.04, 18:09 > 3/4 serwerów w sieci to serwery linuxowe i unixowe a Ty chcesz mi powiedzieć, że linux nie jest popularny?? :) Ja tego nie powiedzialem :> A co do tych 3/4, to jestes pewien, bo tak wysokiego udzialu to nie kojarze...? Tak na marginesie, coraz czesciej widuje strony ktore zmieniaja rozszerzenia z .php na .asp... Nie wiem jak to tlumaczyc ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 15:33 Najlepsze jest to, że dziś miałam prezentację na zajęciach i co minutę wyłączał mi się komputer... Tak coś podejrzewałam, że to Sasser :( Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 15:43 Ja miałem to szczescie, że w zeszłym tygodniu pobrałem poprawki ze strony Microsoftu i przy okazji tą tez wziałem, wiec mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 16:45 Ew. mógł to być msblast. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: NOWY BARDZO GROŹNY WIRUS - SASSER 04.05.04, 17:33 Raczej nie. Pokazywało sie okienko: "plik lsass.exe wykona zamknięcie systemu windows za ... sekund" (odlicza to cholerstwo minutę i gasi komputer) Odpowiedz Link Zgłoś