Dodaj do ulubionych

Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr...

IP: 84.40.236.* 06.05.11, 19:07
Od pocżątku było to wszystko oparte na kłamstwach i fałszywych pomówieniach SLD, oczerniających uczciwych ludzi, SLD to Sojusz Lewych Donosów. Prawda wygrała nas oszczerstwami SLD.
Obserwuj wątek
    • Gość: bzium Tomasieśki nie trolluj na forum IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.11, 19:15
      Przyjedzie hckoksu to się przywitasz i ucieszysz, akurat idealna rozrywka dla takiego yntelektualysty jak ty.
      • Gość: hehe Jońska nie trolluj IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 19:22
        wszyscy wiemy, ze rodzinka de spinoza siedzi i tłucze oszczerstwa na PO, tomaszewskiego i hymny na cześć pinokia.
        • Gość: nietroll OSA, to ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:54
          OSA, to ty? :))))

Kurde, co za troll...
        • Gość: ap jak nie umiesz czytać dziecko to nie pisz bo... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 00:19
          odpowiadając twoim językiem idź pomóc Hani sprzedać butelki bo ona od nadmiaru procentów ma chyba też problemy z czytanie i myśleniem:))))
    • opino Brawa dla Zdanowskiej!!!! Wygrała z kłamcą Jońśkim 06.05.11, 19:36
      Joński powinien przeprosić i pokryć wszystkie medialne szkody, gdyż swoimi kłamstwami zaszkodził wizerunkowi miasta. Napieralski powinien go dyscyplinarnie wyrzucić z partii.
      • Gość: Guzik prawda Re: Brawa dla Zdanowskiej!!!! Wygrała z kłamcą Jo IP: *.centertel.pl 06.05.11, 19:48
        To pismo jest jedynie piarowskim posunięciem załatwionym w MRR przez Pana Wyżelowaną Grzywę. Niczego nie załatwia. Zamiast publikacji raportu OLAF mamy mataczenie, zamiatanie pod dywan i kolejne kłamstwa. KA-TA-STRO-FA! Kto to niedawno śpiewał: "to najlepszy pomysł jest, żeby prezydentem Łodzi była Hanna, nasza Hanna"?
        • Gość: łódź da radę Re: Brawa dla Zdanowskiej!!!! Wygrała z kłamcą Jo IP: *.toya.net.pl 06.05.11, 22:24
          ale ale, co tobie osobiście przyjdzie z tego jak miasto zaliczy wtopę, czy jesteś lekko głupawy, czy trochę zbyt zapalczywy, albo może liczysz na korzyść polityczną (czyli jednak lekko głupawy).
          • Gość: MaB Re: Brawa dla Zdanowskiej!!!! Wygrała z kłamcą Jo IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.11, 22:45
            >, co tobie osobiście przyjdzie z tego jak miasto zaliczy wtopę,

Od kiedy to dobrobyt buduje się na złodziejstwie?

czy jest
            > eś lekko głupawy,

Może i jesteś lekko głupawy, jeżeli przestępstwa usprawiedliwiasz dobrem miasta.

albo może liczysz na korzyść poli
            > tyczną (czyli jednak lekko głupawy).

A ty już przestałeś molestować małe dzieci?
            • Gość: łódź da radę Re: Brawa dla Zdanowskiej!!!! Wygrała z kłamcą Jo IP: *.toya.net.pl 06.05.11, 23:43
              podaj żródło informacji kto, komu i co ukradł?, a swoje marzenia seksualne zacznij leczyć, wyautowany przygłupie
        • michal_powolny12 Re: Brawa dla Zdanowskiej!!!! Wygrała z kłamcą Jo 07.05.11, 00:19
          Wbrew opinii pani prezydent sprawa jest nadal jest otwarta. MRR przedstawiło swoje stanowisko i prośbę aby KE decyzje podjęła dopiero po zakończeniu śledztwa przez prokurataturę. Niestety materiał OLAF-a był oparty na b.mocnych dowodach w tym wypisach z KRS, NKW, bilansach, załączono papiety firmowe świadczące o podwójnym zatrudnieniu części osób z UMŁ/GOŚ pracujących przy projekcie. MRR i pani prezydent Zdanowska gdyby chcieli jawności poprosili by o zgodę na ujawnienie pełnego tekstu zarówno angielskiego jak polskiego raportu OLAF-a. Takiej prośby nie skierowali.
    • ordynat.uchleja Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr... 06.05.11, 19:40
      Cóż, z artykułu wynika zaledwie to, że minister wyraził swoją opinię na piśmie redagując coś w rodzaju egzotycznego "świadectwa moralności".
      Trudno jednak pojąć, czemu to zdarzenie opisywane jest jako jakakolwiek konkluzja w sprawie. Czy to są jakieś magiczne praktyki "zaklinania rzeczywistości".. ...

Wydaje się, iż intencją osoby redagującej tę opinię(ministra) jest przede wszystkim chęć odsunięcia groźby oddania przefrymarczonych pieniędzy do czasu podjęcia decyzji przez prokuraturę.

Prokuraturo, pokaż co potrafisz. A że potrafisz wiele, wiadomo od dawna....
      • Gość: klon Re: Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy o IP: *.toya.net.pl 06.05.11, 21:33
        Skoro "rozdawała dziennikarzom pismo, które skierowało Ministerstwo Rozwoju Regionalnego do Komisji Europejskiej", to dlaczego po prostu nie zamieszczono w materiale jego treści.
        Nie interesuje mnie kto co powiedział, bo sam mogę dokonać oceny. Zresztą dotyczy to pewnie większości czytających.
      • presse123 Re: Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy o 09.05.11, 21:32
        Dłużnik list napisał do wierzyciela z prośbą o zatrzymanie komornika na herbatce.
        Ordynacie, odezwij się!
    • Gość: kl hanka musi miec jakis sukces;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 19:45
      Ale platformersi szaleją, hehe, hanka musi miec jakis sukces, więc odczytała pismo partyjengo kolegi. A czy pieniądze bedzie trezba zwrócić zadecyduje Unia Europejska i nikt wiecej. Więc paltformersiki poczekajcie z tym odtrąbieniem sukcesu.
      • Gość: OSA Re: hanka musi miec jakis sukces;)- nie trolluj IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 20:00
        z IP internet... nie trolluj
        • Gość: nietroll OSA, masz obsesję :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:53
          OSA, masz obsesję. Zdradzę ci pewien sekret. IP, o którym piszesz, to nie jest jakiś indywidualny adres jednej osoby, tylko połączenie przez neostradę. Ma ją w Polsce ok. 2 milionów ludzi:

www.wirtualnemedia.pl/artykul/tp-mniej-abonentow-neostrady-wiecej-klientow-internetu-mobilnego
          Czy jest ci teraz lepiej, czy nadal węszysz spisek i trolli?
          • Gość: OSA Re: OSA, masz obsesję :) IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 22:58
            podpisuj się jednym loginem szmaciarzu i oszuście
            • Gość: zdanowska proszę, to ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:00
              Ujawniłam się. A teraz ty się ujawnij, to cię zwolnię z Urzędu za wyzywanie pani prezydęt :)))
              • Gość: OSA Re: proszę, to ja IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:08
                Jesteś tępakiem i łobuzem, tylko taki fajansiasz donosi na swoje miasto - co martwisz się, ze nie wyszedł donosik :))))))))))))
                • Gość: zdanowska oj, bo zrobię psikusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:15
                  OSA, w poniedziałek zapraszam do gabinetu prezydęta. Czuj się zwolniony :) Wyzywać mnie tu będzie, jeszcze z błędem ortograficznym. Teraz OSA weźmiesz kajecik, ołóweczek i 300 razy napiszesz "fajansiaRZ". No, raz dwa.
                  • Gość: OSA Re: oj, bo zrobię psikusa IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:19
                    nie robi to na mnie wrazenia śmieciu internetowy, który niszczy moje miasto po to by wypromować politykierskiego pajaca i dorwać sie do władzy
                  • Gość: gość Re: oj, bo zrobię psikusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:22
                    zwalniać na forum to możesz swoich kumpli z SLD klakierze
                    • Gość: zdanowska:) Re: oj, bo zrobię psikusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:37
                      Wiem, od zatrudniania i zwalniania partyjnych tłuków jest wyłącznie Platforma.

Ale to właśnie ja, zdanowska :) Uwierz we mnie, nie lękaj się.
                      • Gość: gość Re: oj, bo zrobię psikusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:46
                        A co zrobisz fantasto jak pojawię się w poniedziałek, wtorek , środę itd, itp w pracy i nie zostanę zwolniony - daruś już o niczym nie decyduje klakierze

zwolnij mnie - frajerze
    • Gość: a Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr... IP: *.204.92.64.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.05.11, 19:48
      a ja bym chciał przeczytać to pismo wtedy może wreszcie będę wiedzial jak jest naprawdę. Może ktoś się zlituje i da jakiś link?
    • Gość: urzędnik głupoty gnacikowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 19:54
      Gnacikowska po raz kolejny bełkocze bez sensu, za to ku uciesze swoich politycznych protektorów z Platformy.

Niestety, odtrąbiony przez panią Zdanowską sukces, to bełkot i kłamstwo.

Ministerstwo Rozwoju Regionalnego nie ma w tej sprawie nic do powiedzenia. Zajrzyjcie do rozporządzenia Unii 2899/95. Zgodnie z artykułem 7, "środki administracyjne i kary Wspólnoty mogą być stosowane wobec podmiotów gospodarczych wymienionych w art. 1, tzn. wobec osób fizycznych lub prawnych i innych jednostek posiadających zdolność prawną na mocy prawa krajowego, które popełniły nieprawidłowość". Tak więc stanowisko Ministerstwa to tylko jego pogląd, a znaczenie ma wyłącznie decyzja OLAFu.
      Artykuł 3 decyzji Komisji 1999/352 dodaje do tego, że "Urząd wykonuje uprawnienia w zakresie dochodzeń, określonych w art. 2 ust. 1, całkowicie niezależnie. Realizując te kompetencje dyrektor Urzędu nie zwraca się do Komisji, jakiegokolwiek rządu lub jakiejkolwiek innej instytucji albo organu ani nie przyjmuje od nich instrukcji". Więc poglądy polskiego ministerstwa są w tej sprawie warte tyle, co papier, na których je spłodzono.

Pani Gnacikowska mogłaby coś przeczytać, zanim kolejny raz się wygłupi.
      • Gość: OSA Re: głupoty gnacikowskiej IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 19:58
        człeku z ip internet nie troluj, wszędzie ciebie pełno, niestety jestes jedyniutki (a) od Jońskiego, któremu zalezy, aby Łódź miała problemy. polityka ponad wszystko, co za gnooj z ciebie.
    • Gość: łodzianin tak, Polska uchyli decyzje Unii, hehe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 19:58
      koleś, a odkąd to ministerstwo może uchylać decyzje organów Unii? Jesteście tak głupi naprawdę w tej Platformie, czy tylko udajecie?
      • Gość: OSA Re: tak, Polska uchyli decyzje Unii, hehe... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 19:59
        z IP internet..... nie trolluj
        • Gość: edzio sama trolujesz ! Nie podajesz żadnych argumentów ! IP: *.16.rev.vline.pl 06.05.11, 20:15
          • Gość: OSA Re: sama trolujesz ! Nie podajesz żadnych argumen IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 20:37
            Nie, nie ! ja tylko zwracam uwagę na to, ze nie wszyscy na tym forum to idioci - teraz z komórki zasunąłeś ( aś) ???!
            • Gość: antyOSA do trepa - OSY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:45
              odpowiem ci łajzo. Nie zasuwam z komórki, to akurat kto inny. I doucz się, trepie, zanim się odezwiesz. Debil po podstawówce wie, że ani twoja żałosna pani haneczka, ani minister rozwoju regionalnego, ani nawet ta wasza zwijająca się partyjka - nie mogą uchylić decyzji nakazującej zwrot pomocy. Jak się czegoś nauczysz, przygłupie, wtedy się odzywaj, ok? I odnieś się, działaczu młodzieżówki, do przepisów, które zacytowałem. Jak coś będziesz mieć merytorycznie do powiedzenia, to wtedy otwórz paszczę.
              • Gość: OSA Re: do trepa - OSY IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 22:56
                wrzaskiem i szastaniem się po forum nie wylansujesz swojego pierdołowatego karła - jesteś śmieciem, który kosztem Łodzi toczy góownianą polityczną rozgrywkę o stołki. Pomarzyć możesz, nie dla takich trutni i czerwonej nie znającej historii szmaciarni stanowiska i apanaże.
                • Gość: nietroll trepie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:00
                  masz racje, apanaże i stanowiska tylko dla Mira Drzewieckiego, Łukasza Magina, Tomasieśkiej i dzieci z Bullerbyn :).

A teraz wyjaśnij, śmieciu platfomiany, jak ministerstwo może uchylić decyzję Unii? Cud jakiś?
                  • Gość: fanOSY No OSA, odezwij się, please... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:03
                    OSA, odpowiedz mi na moje pytanie. To takie rajcowne wyśmiewać twoją ignorancję i obsesje... Proszę...
                    • Gość: OSA Re: No OSA, odezwij się, please... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:06
                      Znajdź sobie kreaturo jeden login
                    • Gość: bzium OSA lubi być poniżany IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.11, 23:07
                      takie zboczenie, ot i wyjaśnienie tajemnicy
                      • Gość: OSA Re: OSA lubi być poniżany IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:12
                        kocham poniżenie w obronie wyzszych wartości i własnego miasta
                        • Gość: fanOSY klapsik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:16
                          I tu mnie przeraziłeś, OSA. To znaczy, że lubisz dostawać klapsiki?
                          • Gość: OSA Re: klapsik? IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:20
                            lubię opluwać takich karierowiczów jak ty
                            • Gość: fanOSY Re: klapsik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:22
                              no ale klapsiki lubisz? "W imię wyższych wartości"?
                              • Gość: OSA Re: klapsik? IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:26
                                Zauwazyłeś, ze jestes tutaj jedynym lizusem jońskiego kreaturko i podszywaczu
                                • Gość: fanOSY Re: klapsik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:33
                                  OSA, myślisz, że jak sobie powyzywasz, to jesteś bardziej wiarygodny..? Weź te zielone pigułki, które masz na stoliczku OSA. O tak, jeszcze jedną.
                                  • Gość: OSA Re: klapsik? IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:51
                                    Tylko SLD budzi we mnie i wszystkich moich znajomych, sąsiadów, rodziny.......odruchy wymiotne. Wyzwiska to wynik niechęci do ludzi, którzy z premedytacją szkodza innym
                                    • Gość: MaB Re: klapsik? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.11, 00:11
                                      > Tylko SLD budzi we mnie i wszystkich moich znajomych, sąsiadów, rodziny.......o
                                      > druchy wymiotne.

Doprawdy straszne, tyle żarcia marnujecie

> Tylko SLD budzi we mnie i wszystkich moich znajomych, sąsiadów, rodziny.......o
                                      > druchy wymiotne.

Nie kolego, wyzwiska to brak argumentów, tylko to i aż to. Poza tym fajnie się czyta, jak się dajesz podpuszczać i się nakręcasz. Coś jak dziecko w piaskownicy.
                  • Gość: OSA Re: trepie... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:05
                    Jesteś kloaką, która sie modli, aby kosztem naszego miasta wepchnąć się na stołek
                    • Gość: fanOSY dawaj OSA, dawaj... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:14
                      Dziękuję, mam już stołek. Dokładniej - swoją firmę. A teraz OSA, wyjaśnij kloako, jak pani z ministerstwa może uchylić decyzje unijne. No, słuchamy. Napisz coś, "w imię swojego miasta" OSA.
                      • Gość: OSA Re: dawaj OSA, dawaj... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:16
                        Tak wy wszyscy z SLD macie swoje firmy ...hahaha
                        • Gość: fanOSY OSA, ale odpowiesz mi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:17
                          No to jak OSA, odpowiesz na pytanie? Jak paniusia z MRR może uchylić unijną decyzję? Ja wiem, co tu odpowiadać... Miało być tak fajnie, a tu dupa - jak zwykle...
                          • Gość: OSA Re: OSA, ale odpowiesz mi? IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:21
                            To są twoje i Jońskiego sny i pobozne zyczenia
                            • Gość: fanOSY uspokoiłeś mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:24
                              Ok, dzięki, teraz mnie uspokoiłeś. Już się bałem, że przepisy Unii coś znaczą, ale dzięki tobie wiem, że to tylko pobożne życzenia Jońskiego. Jestem pewnie, że OLAF będzie tego samego zdania :)
                              • Gość: OSA Re: uspokoiłeś mnie IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:27
                                Tak pobożne zyczenia Jońskiego, aby donosik na Łódź wypalił
                                • Gość: MaB OSA, ale teraz tak na spokojnie IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.11, 00:16
                                  zastanów się chłopie i odpowiedz. Jedno krótkie, ale konkretne pytanie. Jak odpowiesz zadowalająco, to zacznę uważać ciebie za partnera do dyskusji.
                                  A teraz
                                  uwaga!
                                  pytanie
                                  Jak pracownik ministerstwa może uchylić unijną decyzję?

P.S. Tylko proszę o merytoryczną odpowiedź, a nie kolejny stek inwektyw, Bo wiesz, na forum to jak cię czytają, tak cię uważają.
    • Gość: kgb Zakazać działania partiom postkomunistycznum i IP: *.toya.net.pl 06.05.11, 20:10
      postazistowskim. Od zaraz!
      • Gość: Jesteś idiotą... Re: Zakazać działania partiom postkomunistycznum IP: *.centertel.pl 06.05.11, 20:15
        Zwykłym PO-PiSowskim idiotą. To przykre...
        • Gość: kgb Re: Zakazać działania partiom postkomunistycznum IP: *.toya.net.pl 06.05.11, 20:22
          prawda boli. Niedlugo nasze dzieci beda sie uczyc ze Jaruzel zbawil Polske.
        • Gość: OSA Re: Zakazać działania partiom postkomunistycznum IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 20:38
          Gość portalu: Jesteś idiotą... napisał(a):

> Zwykłym PO-PiSowskim idiotą. To przykre...

a ty kim jesteś? pewnie wybrańcem narodów.......hehehehehe
    • minigry.amor.pl Szkoda, ze zabito Bin Ladena 06.05.11, 20:51
      Ja miałem właśnie przyjąć wiarę islamską, obrzezać się i wyciąć wszystkich polityków. Oczywiście w momencie, gdy islamskie wojska zajęły by Łódź. A anty-łódzkiego Jońskiego jako pierwszego, publicznie na Piotrkowskiej!!!! Kurduplu pod mur!!! pif! paf! pof!
      • Gość: łodzianin Re: Szkoda, ze zabito Bin Ladena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:49
        Już odstrzeliliście Rosiaka. Może wystarczy? Umiłowana PartiO, apeluję, nie idźcie tą drogą!
        • minigry.amor.pl Re: Szkoda, ze zabito Bin Ladena 06.05.11, 22:58
          Zacznij czytać Koran... ;)
      • Gość: ap szkoda że sterylizacja nie jest obowiązkowa bo... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 00:18
        należałoby ją wykonać w przypadku twojej matki, względnie cię wyskrobać, bo jak widać skończone chamstwo, głupota chodzą w parze z miłością do PO:))))
    • Gość: gość Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 21:59
      Domagam się pociągnięcia do odpowiedzialności kłamcę i szkodnika Jońskiego, który dla swoich politycznych potrzeb naraził Łódź na szkody materialne
      • Gość: łodzianin zdanowska nakazała Unii uchylenie decyzji - hehe.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:48
        to się domagaj, pacanie. Najpierw wyjaśnij, cóż to za rewelacje ma pani pis-zdanowska do sprzedania? Mam się wzruszyć, że ministerstwo nie zgadza się z decyzją Unii? A co ma ministerstwo do gadania? Nakaże OLAFowi uchylenie decyzji? Hehehehehehe.... Tylko debile z POrażki uwierzą w takie pierdoły, które serwuje im zawsze usłużna gnacikowska.
        • Gość: OSA Re: zdanowska nakazała Unii uchylenie decyzji - h IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:00
          fruwaj do Jońskiego oszuście
          • Gość: fanOSY zabrano świętego mikołaja, buu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:05
            OSA, a coś do rzeczy? W zacytowane przepisy też nie wierzysz? No daj się przekonać, naprawdę są takie przepisy i paniusia z ministerstwa nie może uchylić unijnych decyzji. Sorry, że ci to ujawniam, czuję się, jakbym ci zdradził, że święty mikołaj nie istnieje. Ale jestem ci winien prawdę, OSA.
            • Gość: OSA Re: zabrano świętego mikołaja, buu... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:13
              To ty pomawiaczu i donosicielu z IP internet... napisz coś do rzeczy
    • Gość: łodzianin Joński powinien przeprosić publicznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:02
      no to niech się teraz gnojek Joński i jego durne przydupasy wypchają i przeproszą za te wszystkie kłamstwa i oszczerstwa które rzucają pod adresem ludzi którym naprawdę zależy na naszym mieście

• Gość: łodzianin za co niby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:51
        ale za co ma przepraszać? Że wykrył skandal i podał go do wiadomości publicznej? To niech ta trupia prezydętka przeprosi, że wprowadza opinię publiczną w błąd. Pytam po raz kolejny - od kiedy to ministerstwo może uchylać decyzje Unii? Wyjaśnij to proszę, działaczu Platformy.
        • gosiakz Re: za co niby? 06.05.11, 23:00
          Gość portalu: łodzianin napisał(a):

> . Pytam po raz kolejny - od kiedy to ministerstwo może uchylać decyzje Unii? Wy
          > jaśnij to proszę, działaczu Platformy.

To może nie być działacz platformerski tylko Włodzio Tomaszewski, nasz geniusz baletowy.
          To w jego stylu : prawo to ja !
          • Gość: łodzianin Re: za co niby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:09
            Gosia, tomasieśka to teraz pewnie robi co innego... Jest piątkowy wieczór, a on lubi, no wiesz... ;) Mamma mia, here I go again...
    • Gość: ... Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:06
      tak kończą kłamstwa Jońskiego - żałosny kurdupel - nawet nie jest w stanie honorowo przyznać się do błędu
    • Gość: michał Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr... IP: 87.117.198.* 06.05.11, 22:17
      Kmiota Jonskiego awanturnika i populistę najgorszego sortu boli, że Łódx nie straci. TAk to z niego lokalny patriota.
    • Gość: pinokio Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:21
      Już widzę minę Jońskiego - jeszcze kilka tygodni temu w blasku fleszy jarzył się, że On już zna przecieki z raportu, że wie kto jest odpowiedzialny, że trzeba będzie oddawać kasę a tu d..a zbita :-)

Całe to szemrane towarzystwo SLD powinno raz na zawsze zniknąć z łódzkiej sceny politycznej bo zamiast być konstruktywną opozycją tylko szkodzą miastu w imię swoich politycznych potrzeb - dość tego, najwyższy czas żeby podsumować działania SLD i rozliczyć tą bandę.
      • Gość: łodzianin święty mikołaj nie istnieje :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:12
        Przykre, ale święty mikołaj nie istnieje dzieci. Babcia zdanowska was oszukała. Polski urzędnik nie może uchylać unijnych decyzji. To, w co wierzyliście, to tatuś z doklejoną brodą. Sorry.
    • Gość: fwd Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:28
      Joński kłamco won na bałucki rynek oranżadą handlować - do tego się tylko nadajesz
    • Gość: R.I.P R.I.P Joński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:42
      R.I.P Joński - rodzina i kumple już opłakują utracone stołki...

Radość pozostałych mieszkańców Łodzi nie zna końca...
      • Gość: MaB ale ciężko pracujesz, prawdziwy przodownik IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.11, 22:49
        Pstrowski forum GW, będzie premia od barbie za te 300% normy.
        • Gość: łodzianin to nie od barbie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:08
          hehe, to nie od barbie, tylko z naszych podatków. Ale co tam, byle "dzieci z Bullerbyn" były rumiane i wypaśne...
          • Gość: OSA Re: to nie od barbie... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:25
            widac na lekturze z pierwszych klas podstawówki się zatrzymałes trollu
    • gosiakz lokalna mizeria POlitykierów szuka "sukcesu" 06.05.11, 22:46
      Ministerstwo mogło kontrolować na bieżąco, a teraz to może sobie tylko popisać, w zasadzie co chce.

To tak jak ETPC w Strasburgu: po wpłynięciu skargi osoby fizycznej na rząd polski , Trybunał musi przekazać polskiemu rządowi skargę i poczekać na odpowiedź zanim rozpatrzy ją merytorycznie.
      Rząd polski z reguły zaprzecza wszelkim zarzutom ( bo jak inaczej !),a Trybunał i tak orzeka naruszenie praw i zasądza odszkodowanie.
      • Gość: łodzianin nie rozumieją, to POrażkowcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:57
        Ci POrażkowcy tego nie zrozumieją. Im się wydaje, że jak jakaś urzędniczka z MRR napisze, że się nie zgadza z decyzją Komisji, to od tego problem - pstryk! - znika. I już nie trzeba oddawać 19 milionów euro. Proste, prawda?

Ale kto ma im wytłumaczyć, że jest inaczej? Pani zdanowska, która handlowała majtkami, sprzedawca kotłów, zapijaczona była dziennikarka czy facet, który 10 lat studiował prawo (bo tak przedstawia się "śmietanka" POrażki w Łodzi)?
        • Gość: OSA Re: nie rozumieją, to POrażkowcy... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 22:59
          podpisuj się jednym loginem i nie troluj na rzecz Jońskich
          • Gość: zdanowska no podpisałam się wyżej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:02
            OSA, ujawnij się, to cię zwolnię :)

Jeszcze o tym nie wiesz, ale jutro na FB ogłoszę, że jednak robię koalicję z SLD. Mam dosyć PiSuarów i tych pedałów od baletnicy...
            • Gość: OSA Re: no podpisałam się wyżej IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:10
              podpisuj się jednym loginem, nie tylko donosisz na swoje miasto, ale podszywasz się pod innych - prawdziwe G z ciebie
        • gosiakz to tak dla przeciwwagi 06.05.11, 23:11
          Gość portalu: łodzianin napisał(a):

> Ci POrażkowcy tego nie zrozumieją. Im się wydaje, że jak jakaś urzędniczka z MR
          > R napisze, że się nie zgadza z decyzją Komisji, to od tego problem - pstryk! -
          > znika. I już nie trzeba oddawać 19 milionów euro. Proste, prawda?

Może nawet i trochę rozumieją, bo w końcu małpy też mogą się czegoś nauczyć, ale dzisiejszy art. w DŁ o królestwie stołków dla wybranych musiał być zrównoważony jakimś Wybiórczym "sukcesem".

lodz.naszemiasto.pl/artykul/893733,w-lodzi-o-dobra-prace-najlatwiej-jesli-nalezy-sie-do-po-lub,id,t.html#7ca54b56c4dfdd5d,1,3,5

• Gość: OSA Re: to tak dla przeciwwagi IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:15
            rzecz w tym, ze dajemy się wciągnąć w rozgrywki polityczne matołów, a nasze miasto rozsypuje sie coraz bardziej
            • Gość: fanOSY tu OSA ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:20
              I tu OSA się z tobą zgadzam. Rozgrywki polityczne pomiędzy frakcjami w POrażce rzeczywiście szkodzą naszemu miastu. Pretensje w tej sprawie wypowiedz, jak będziesz się przed snem modlił do ołtarza z ikoną Donalda Tuska - na pewno masz taki w domu, partyjny betonie.
              • Gość: OSA Re: tu OSA ma rację IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:22
                Ty sie modlisz przed kubańską kiełbasą wyborczą Jońskich
                • Gość: fanOSY Re: tu OSA ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:24
                  mmm, mocne!
            • gosiakz Re: to tak dla przeciwwagi 06.05.11, 23:44
              Gość portalu: OSA napisał(a):

> rzecz w tym, ze dajemy się wciągnąć w rozgrywki polityczne matołów,

Kto sie daje wciągnąć, to się daje. Tu kilka osób okopało sie na swoich pozycjach i nie sądzę, żeby jeden drugiego przekonał do czegokolwiek.
              Na lokalnym forum internetowym -jak na razie- nie rostrzygają się sprawy dotacji unijnych.
    • Gość: IP: *.internetdsl. IP: *.internetdsl.tpnet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:32
      Piesku Jońskiego skończ już pieprzyć te swoje farmazony - to nie urzędnik tylko Ministerstwo wydało taką rekomendację - zrozum sieroto że to ci Joński wbija do głowy to czysty populizm.

To że pajac Joński wymyślił sobie żeby z tego tematu zrobić rozróbę i próbę zyskania elektoratu takich idiotów jak ty to nie znaczy że miasto ma na tym tracić - dobrze że ktoś dba o nasze interesy bo jakbyśmy to powierzyli Jońskiemu i SLD to wkrótce na każdym kroku mielibyśmy albo szwagierkę albo brata albo kuzyna albo wujka albo ciotkę Jońśkiego.

Tak dla przypomnienia:
      Cała prawda o Dariuszu Jońskim - oto jego dokonania: (skopiować link do przeglądarki)

http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CBYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fgazetawyborcza.newspaperdirect.com%2Fepaper%2Fviewer.aspx%3Fissue%3D06372011040500000000001001%26page%3D1%26article%3D7c564d5e-020d-4774-92db-785799af2dad%26key%3DnvPSOfo4SoprxIKfYbhOBA%3D%3D%26feed%3Drss&rct=j&q=zaw%C5%82aszczenie%20ZWiK%20przez%20SLD&ei=WU-nTcm1GIfIsgbiqfmZCA&usg=AFQjCNG8nrmrsZhOblMOD6509qtcX2F7pw&sig2=Xxwqygzb9w8pLFszPSc_pQ&cad=rja

i niech mi jeszcze ktoś powie że Jońskiemu zależy na Łodzi i mieszkańcach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz coś do dodania klakierze.
      • Gość: fanOSY odpowiedź dla OSY. Krótka, żeby zrozumiał. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:35
        Tak, OSA. Ministerstwo nie może uchylić decyzji Unii.

Wiem, to przykre. Barbie znowu oszukała.
        • Gość: fanOSY cholera, co ja narobiłem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:39
          O kurde, chyba pojął! Jak myślicie, schował się teraz pod kołdrą i płacze, że go pozbawiłem złudzeń?? Żeby sobie tylko krzywdy nie zrobił.

OOOOOSSSAAAAA, nie płacz!!! Jeszcze będzie wspaniale!!! Jesienią wybory wygra SLD, będzie lepiej!

OSA, nie płacz proszę. Chodź, dam ci klapsika :)
          • Gość: gość Re: cholera, co ja narobiłem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:43
            Wygra SLD - dobre !!!

marzysz o tym dniami i nocami bo daruś obiecał ci posadę za to pisanie na forum - JESTEŚ ŻAŁOSNY
          • Gość: OSA Re: cholera, co ja narobiłem... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:46
            nigdy w tym mieście nie wygracie wyborów, łodzianie nie znoszą komuny, duże prawdopodobieństwo, ze z twoja mentalnością zapiszesz się w ostatniej chwili do PO jak Cieslak......hahahha
            Och ta władza, stołki, stołeczki......hahah
            • Gość: fanOSY Cieślak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:48
              Po raz pierwszy się z tobą zgadzam - co do Cieślaka. Ale to nie ja go zrobiłem wiceprezydentem, tylko Plaforma.

Boli strzał w stopę?
        • Gość: IP: *.internetdsl. Re: odpowiedź dla OSY. Krótka, żeby zrozumiał. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:41
          zrozum piesku Jońskiego - nie ma żadnej decyzji Unii - jest raport OLAFu, który właśnie okazał się bezpodstawny - żaden urzędnik niczego nie musi uchylać - tym zajmie się komisja europejska- wydane zostało oświadczenie z naszej strony

najwyraźniej bardzo cieszyłbyś się piesku gdyby trzeba było zwracać kasę a tu okazuje się że Joński kłamie i robi polityczną zawieruchę żeby tylko dorwać się z powrotem do stołków i dać rodzince zarobić - jesteś ŻAŁOSNY
          • Gość: fanOSY Re: odpowiedź dla OSY. Krótka, żeby zrozumiał. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:47
            "Okazał się bezpodstawny"? Bo co, bo jakaś pińdzia z ministerstwa tak uważa? OSA, przejrzyj na oczy, utopiliście 19 milionów euro. Przyznajcie się do POrażki.
            • Gość: OSA Re: odpowiedź dla OSY. Krótka, żeby zrozumiał. IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:56
              Nikt niczego nie utopił poza tym co na polityczne rozgrywki preparujecie - żal tego miasta i koszmar, ze takie gni...y chcą nami rzadzić
        • Gość: OSA odpowiedź dla trolla Jońskiego krótka by pojął IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:42
          Jesteście skompromitowani w Łodzi i nawet populistyczna walka o szkoły wam nie pomoze. Zakłamanie, fałsz, prywata, niszczenie naszego miasta w imię własnych korzyści to wasz sztandar.
          Co do decyzji czy unii czy ministerstaw, na szczęscie nie macie do tych spraw dostępu.
          Nadajecie sie do tego, aby was wyrzucić z miasta bo wyrządzacie łodzianom same szkody. Pierwsza było referendum.
          • Gość: fanOSY o wyrzucaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:45
            No pewnie, wyrzućcie z Łodzi wszystkich, którzy się z wami nie zgadzają. Tylko że jest pewien kłopot. Łódź byłaby wtedy mniej ludna od Pabianic. Ale co tam, "nie ważne, czy biedna, czy bogata, ważne żeby była za Platformą"...
            • Gość: gość Re: o wyrzucaniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:47
              nie - ważne żeby pozbyć się sldowskich mend - każdy byle nie czerwony
              • Gość: ap słusznie:lepszy nasz złodziej z PO byle nie z SLD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 00:24
            • Gość: OSA Re: o wyrzucaniu... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:48
              szkodników się wywala i z buta traktuje z rozmachem
              • Gość: fanOSY Re: o wyrzucaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:49
                Nie pisz takich rzeczy, OSA, bo jeszcze ci uwierzę, że nie nosisz szpilek...

Klapsika?
                • Gość: OSA Re: o wyrzucaniu... IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 23:54
                  goowniane te twoje donosy, argumenciki, tekściki - wierzę, ze zginiecie z własnej ręki
                  • Gość: ap wiara czyni cuda a głupota nie boli:))) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 00:26
                  • Gość: MaB styl, jakby osa z forum niezależnej przyleciał IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.11, 00:34
                    Czerwonych z buta, komuniści, kloaka...
                    Brawo, Europą powiało
                    • Gość: wrr a w zasadzie kto to Joński, IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.05.11, 01:52
                      jakiś chłoptaś, goniec POlicmajstra?
              • Gość: ap nie dziwne że PO przypomina PZPR bo język wasz... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 00:25
                taki podobny, przebiliście w tym SLD heheheheh
          • Gość: MaB Re: odpowiedź dla trolla Jońskiego krótka by poj IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.11, 00:31
            Akurat referendum to było dobre. Pierwszy i największy łódzki szkodnik poszedł w PiSdu. Teraz co się dzieje z GOŚ, ŁTR, Hotelem Ambasador, Atlas Areną itp to właśnie efekty ciężkiej pracy prezydenta-pielgrzyma.
    • Gość: IP: *.internetdsl. IP: *.internetdsl.tpnet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 00:02
      Ty chyba nie jesteś w pełni świadom (czytaj upośledzony)

• Gość: ap a może wysłać Hanię do szkoły by nauczyła się... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 00:22
      rozumieć co czytać lub pasem dać po pupie by nauczyła się przestać kłamać? a do kretynów kochających PO z tego forum to nasze ministerstwo może KE skoczyć, wiecie gdzie?tak pchaliscie się do tej UE, bo taka cacy i tacy tam mądrzy ludzie są, ale jak nie pozwalają kraść to są głupi:)))
    • Gość: swojak1000 Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.11, 09:21
      Wypędzic szczyla sovieckiego z miasta . Jak Jagnę.
    • drugi.armagedon Zwrot dotacji za GOŚ: sprawa zakończona czy odr... 15.09.11, 18:24
      Moze być ciekawie od poniedzialkuna Gos będzie nowy z-ca dyrektora do spraw marketingu ???, tam nie jest nikt taki potrzebny. No chyba ze kupę reklamować ???. Na zatrudnienie pracownikow produkcyjnych prezes Zawadzki nie zgadza sie mówiąc e nie ma pieniędzy i etatów a dyrektora którego nawet w schemacie organizacyjnym niema chce atrudnic to ukłon do pani prezydent by sie podlizac. By go nie zwolniła przed terminem bo za dwa miesiące dostanie 100000 odprawy emerytalnej.!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka