Gość: Borzuch Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.am.lodz.pl 09.05.04, 14:18 Jak można było do tego dopuścić?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Zamieszki w Łodzi IP: 212.191.80.* 09.05.04, 14:26 Co Ty wiesz debilu !!! Wygazować to bydło, które przyjechało tylko po to, żeby komuś przypierdolić i kogoś ZABIĆ !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badyl na jakiej podstawie piszecie, że to pseudokibice?? IP: *.warszawa.tktelekom.pl 09.05.04, 14:27 Przecież o 2 w nocy nie było żadnego meczu, po którym pseudokibice mogliby wtargnąć na studencką imprezę i wywołać awanturę. Równie dobrze można powiedzieć, że byli to prawdopodobnie sfrustrowani bezrobotni, członkowie cechu rzemieślniczego lub bojówka wysłana przez Al-Kaidę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosz Jakie osoby zginely? IP: *.vkt.lt / *.vkt.lt 09.05.04, 14:34 Czy ktos wie dokladnie kto zginal? nazwisko itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto strzelał?! Re: na jakiej podstawie piszecie, że to pseudokib IP: *.chello.pl 09.05.04, 14:44 W III rzeszy za wszystko byli odpowiedzialni Żydzi, w ZSRR kapitaliści, a w mentalności postpeerelowskiej kibice. A policji łatwo teraz zrzucić wszystko na kibiców i postrzelać sobie w tłum jak na strzelnicy. A że przy okazji ktoś może stracić życie lub zdrowie... Ludzie otwórzcie oczy!!! Policja nie może być bezkarna! Kilka dni temu Poznań, teraz może okazać się że Łódź. Ile jeszcze osób ma zginąć z policyjnych rąk!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: na jakiej podstawie piszecie, że to pseudokib IP: 62.233.147.* 09.05.04, 22:34 na podstawie własnych obserwacji. jechałam w autobusie z zgrają takich łysoli i wiekszość z nich ruszyła na juwki.i widziałam horde która rzucila się na kordon policji. więc nie sugerujcie że to nie oni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilkra Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:31 Za wszystko co się wydarzyło w przeszłości i tej nocy odpowiadają władze miasta z mądrym,że aż "kipi" Prezydentem. Na jego miejscu natychmiast podał bym się do dymisji !!! Nie ma dla tego pana i jego pomocników żadnego usprawieliwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:07 Dlaczego za to winę ma ponosić prezydent Łodzi a nie np.Balcerowicz,Wałesa, Mazowiecki itp..To nie wina pana prezydenta miasta,że ktoś w tym kraju wprowadził ustrój w którym,zresztą jak wszędzie w kapitaliżmie ludzie stają przedmiotem.To" nie ludzi trzeba winić tylko okoliczności w których się znajdują". Nie ważne kto powiedział to jest aksjomat zachowania sie materii /papierek lakmusowy znurzony w roztworze kwaśnym staje się czerwony a w zasadowym niebieski/.Człowiek zatopiony w kapitaliżmie robi się ...patrz:Łodz,Kraków, Irak itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 18:28 Szanowy Ira a kiedy widziałeś w Polsce po 1989 kapitalizm ??? Pozdrawiam TK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iraq Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:36 Dziwny jest ten świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Zamieszki w Łodzi IP: 217.113.234.* 09.05.04, 14:54 Przede wszystkim głębokie współczucie dla rodzin. Jestem studentem WSI. Studiowałem na PŁ parę lat i zawsze byłem na Juwe na Politechnice, ale prawie zawsze byłem również na UŁ. Zawsze naprawdę dobrze się bawiłem niezależnie od tego, która szkoła organizowała. Jestem przerażony i rozżalony tym co się stało. Sądzę że są to ostatnie takie juwenalia. Teraz będziemy mieli tak jak w Warszawie godz 22 i do domciu. Moja opinia jest taka: daliśmy łysym sku.....nom wejść "na głowę". Mamy więzienia, w których dzienne racje są wyższe niż w domach dziecka i do tego siedzą na dupach oglądając kablówkę. Prezydenta miasta, który za wszelką cenę chce to miasto dobić. Zmieniające się rządy, które nie robią nic (oprócz nabijania sobie portfeli). Zfrustrowane społeczeństwo do tego stopnia że po otwraciu granic wszyscy, którzy mają troche rozumu to uciekają, a reszta głosuje na Leppera. Ja uciekam przy najbliższej okazji, przynajmniej z Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 14:45 Czy coś takiego mogło by się wydarzyć w Mińsku albo Hawanie ? Raczej nie - tam Łukaszenko i Castro nie pozwolili wprowadzać kapitalimu. Widać -jest coś w tym ustroju nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc KTO ZGINAL?! IP: *.vkt.lt / *.vkt.lt 09.05.04, 14:50 CZy jest juz informacja dokladna kto zginal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryk Re: KTO ZGINAL?! IP: *.vkt.lt / *.vkt.lt 09.05.04, 14:54 tak chcialbym sie dowiedziec imiona liudzi ktorzy zgineli. czy ktos wie cos o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.lublin.pl 09.05.04, 14:50 uwazaj zeby Ciebie ktos nie ustawil debilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SamoDobro Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.zdnet.com.pl / *.zdnet.com.pl 09.05.04, 14:57 Kibole - mocni w pięściach, kiepscy w myśleniu przymusowe roboty drogowe, albo na przecwelenie do warszawskiego pierdla z etykietką "widzewiak" chuj wam w dupę, zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hultaj Bandytyzm solidarnościowego chowu a nie tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 15:08 O to sie Polska biła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzo Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.05.04, 15:09 Łódź powinno się zlikwidować. Zaorać i posadzić buraki. W tym mieście co tydzień musi być jakaś afera. Dżunga. Ciekawe czy karetki na miejsce jechały z Pavulonem a właściciele zakładów pogrzbowych zacierali już ręcę. Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt FUCK YOU 09.05.04, 15:32 Odczep sie od Lodzi tempy buraku. Nie kazdy w Lodzi to dres, kibol czy porabany koles w karetce. W kazdym miescie sa jakies afery Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Czy to nagonka na Łódź? 09.05.04, 15:39 Czleku odczep sie od tego miasta, pewnie sam jestes z jakiego Pścima dolnego nad Smurdka. Ja wiem, ze we wsiach nie ma zadym bo tam kazdy wie o kazdym wszystko. Łodź to drugie co do wielkości miasto w Polsce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 09.05.04, 15:16 tak najpierw w Chorzowie zamieszki z udzialem Łodzian, teraz u siebie robią takie rzeczy , co to za miasto !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radykał Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.lublin.pl 09.05.04, 15:18 postawic tych 19 pod mur i rozstrzelac dla przykładu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 Re: Zamieszki w Łodzi IP: 5.5D* / 213.40.3.* 09.05.04, 15:27 Swoista powtórka Krakowa. Nasilenie się prawicowego obyczaju politycznego na polskich ulicach jest zjawiskiem tragicznym. Trudno się jednak dziwić. Skorumpowana i niedopłacona wulgarna policja, niedołężny i skorumpowany wymiar sprawiedliwości nie mogą, w połączeniu i z bezrobociem wśród kiepsko wykształconej młodzieży i z atrofią motywacji społecznych, przynieść innych rezultatów. Zawiść jest dobrze znanym podstawowym mechanizmem wśród społeczeństw szczepiennych. Ci winni tych tragicznych wydarzeń nie poszli jednak zabrać kilku krów, dla osiągnięcia równości społecznej. Oni chcieli odebrać/zabrać wykształcenie. Jest to problem, do którego chora polska państwość, na wskroś przeżarta chamskim obyczajem politycznym i korupcją, nie jest przygotowana. Odpowiedz Link Zgłoś
run_level_zero W USA kibole byliby bez szans 09.05.04, 16:59 Tylko niech banda leszczy nie pieje mi teraz o Iraku, Afganistaniee, czy NRA. Prawda jest taka, ze jest to panstwo policyjne, ale przecietny Joe wychadzi na tym tylko dobrze. Policja ma szerokie uprawnienia. Nie ma tu ostrzegawczych strzalow etc. Kibole mieliby tu szanse na pierwsza zadyme, poczym dostali by taki wpier@@l, ze zapomnieliby , jak to sie wszytko zaczelo. Kolesie z siekierkami, czy baseball bats atakujacy policjantow dostali by kulki w czolo i nikt by po takim zdarzeniu nie ekscytowal sie tak, jak w Polsce. Ci aresztowani, trafiliby zas do aresztu i od strzalu robili za portorykanskie albo niggerskie dziwki. Do rzeczywistosci wracaliby z rozerwanymi odbytami. Jaszcze jedna uwaga. Kazdy kibol dostal by na starcie wjebke od czrnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArcin Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.05.04, 15:28 Przecież tak nie może być... Policja obecnie ma ogromne przyzwolenie społeczne na "robienie porządku". Gdyby zmasakrowali tych zadymiarzy to nikt by okiem nie mrugnął, a pewnie jeszcze wielu by przyklasnęło. Jeśli policja nie potrafi nas ochrnić, to niech to państwo cofnie zakaz samopomiocy a obywatele zrobią porządek samemu. Byłem tam o 12.00 i widziałem jeden radiowóz... Przecież chyba istnieje jakiś obowiązek zabezpieczenia takiej imprezy?!? Odpowiedz Link Zgłoś
kenes_11 Re: Zamieszki w Łodzi 09.05.04, 15:32 Czy do tych bez mozgich bydlakow szukajacych zadym to policja nie mogla by strzelac ostra amunicja nikt by na tym nie ucierpial wrecz przeciwmie oczyscilo by sie spoleczenstwo ze smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny W dresach i szalikach nie wpuszczamy!!! IP: *.kortex.jyu.fi 09.05.04, 15:36 Za rok nalezy odgrodzic Lumumby (choć częściowo) barierkami i robić chociaż pobieżny przegląd tłumu. W szalikach i drechach nie wpuszczamy. "-Dlaczego?" "-Bo nie, spierdalaj..." Przynajmniej po części ograniczyłoby to problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoldo Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.ssnet.pl / *.ssnet.pl 09.05.04, 15:36 Jeśli cię to bawi to powinieneś dołączyć do tych debili ze stadionów. To już przesada... ostatnio Chorzów teraz to... Do nich trzeba strzelać ostrą amunicją. Czasy gumy powinny się skończyć. Nie mam zamiaru żyć w obawie przed jakimś kretynem, któremu się wydaje, że jest królem świata. Koniec ze spieprzaniem przed łysymi głowami. Zacznie się cholera czas konfrontacji bo tak dalej być nie może!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaazam Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.smrw.lodz.pl 09.05.04, 15:43 Czytam te wszystkie wypowiedzi na forum, i po kazdej takiej tragedii jak ta na Juwenaliach przeraza mnie poziom agresji w naszym spoleczenstwie. I nie mowie tu tylko o pseudokibicach czy dresach ale rowniez o tych wszystkich, ktorzy na forum krzycza o wystrzelaniu tych debili, izolowaniu ich od reszty itp. Bardzo zabawna grupe stanowia rowniez ci co uogolniaja i nazywaja miasto Łódź zakala calej Polski. Nawet nie bede sie sie bezposrednio odnosil do wypowiedzi o zaoraniu miasta w jego miejscu posadzenia burakow bo piszacy sprawia wrazenie ze jemu juz dawno przeorano mozg. Mieszkam w Łodzi, jestem kibicem Widzewa dlatego te wszystkie informacje dotyczace wczorajszej tragedii bardzo mnie smuca. Niemniej jednak nikt z was dokladnie nie wie jak to wygladalo wiec lepiej by bylo jakbysmy sie powstrzymali od komentarzy w stylu Widzew zabil czlowieka. Łódź jest postrzegana przez wielu tylko z perspektywy kolejnych afer i skandali. Niestety tak wlasnie funkcjonuja media ze jadokladniej przeentuja zle wiadomosci bo one sie najlepiej sprzedaja. Nie ma zadnych watpliwosci, to co sie stalo to straszna rzecz, ale przyczyn dlaczego do tego doszlo jest wiele. Jakas osoba ze Stanow Zjednoczonych przy okazji wizyty w Polsce powiedziala ze gdyby w jedgo kraju panowalo 15% bezrobocie to on by sie bal wyjsc na ulice. W Polsce mamy 20% a Łódź niestety jest w czołówce jesli chodzi o poziom bezrobocia. Miedzy innymi stad ta frustracja i sklonnosc do agresji. W innych miastach tego nie ma??? Nie wierze!!!!!!! Krakow, Chorzow, Bialystok - przyklady mozna mnozyc ale nie o to chodzi. Bylem na juwenaliach w piatek i tylu pijanych ludzi naraz to w zyciu nie widzialem. Ja sam tez nie lubie sie bawic bez alko ale taka sytuacja zawsze grozi bojkami. Niestety w sobote byla po prostu straszna zadyma, a dopoki nei znamy szczegolow ciezko jest cokolwiek powiedziec. Mimo wszytsko pozdrawiam (dres schowalem a bilety z meczu wyrzucilem) :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 Re: Zamieszki w Łodzi IP: 5.5D* / 213.40.3.* 09.05.04, 16:14 "Bylem na juwenaliach w piatek i tylu pijanych ludzi naraz to w zyciu nie widzialem." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx I tu jest też bardzo ważny klucz dla zrozumienia tej patologicznej sytuacji. Dotyczy on również tych, którzy są odpowiedzialni za ochronę i zapewnienie bezpieczeństwa tym, którzy ochrony takiej potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.ds4.agh.edu.pl 09.05.04, 15:43 co Wy jakies macie kompleksy kibicow? przeciez wypowiadal sie rzecznik prasowy policji i zaprzeczyl aby odpowiedzialni za to byli pseudokibice lodzkich klubow!! Na 99% strzaly oddala policja i teraz bede chciali sie wywinac z tego poniewaz to juz 2 smierc spowodowana przez nich w tym tygodniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.4web.pl 09.05.04, 15:44 Jestem w szoku po tym co sie stalo na Juwenaliach tej nocy!!!Sam jestem studentem UŁ, naszczescie w sbote nie dotarlem na Lumumbowa, bylem w piatek i bardzo dobrze sie bawilem!!!A to co siedzialo w nocy to byl podobno horror, masakra!!!Moja kolezanka, ktora mieszka w akademikiu, mowila, ze to wygladalo jak wojna, krew, rozbite szklo, wszedzie mozna bylo slyszes odglos wystrzalow... uzupelniajac informacje zawarte na tej stronie, chce napisac, ze podobno wszystko zaczelo sie od demolowania ogrodkow przez agresywna grupe ludzi... tak to sie zaczelo!!!Boleje nad tym co sie stalo i wstyd mi za moje miasto!!!Michał student z Łodzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prusak Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.dolphin.local / 195.139.252.* 09.05.04, 15:45 Bananowe to przesada, bananowa mlodziez nie ma nic wspolnego z karkami, - powinna byc z dobrych bogatych domow i nawet nie zdawac sobie sprawy z czegos takiego jak proletariat. Karki sa z blokowisk, slamsow i nawet jak maja pieniadze to tylko przez chwile, albo do konca zycia co na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Zamieszki w Łodzi 09.05.04, 16:03 pochylmy glowe nad smiercia oby juz nikt z rannych nie odszedl kondolencje dla Rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHWDP Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:02 A ty pewnie z Krakowa...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:04 ZERO LITOŚCI DLA SKURWYSYNÓW - dałbym policji ostrą amunicję, żeby drechów powystrzelała - może by się zaczęli wreszcie bać. Są ofiary śmiertelne - i jest to tragedia. Ale gdyby nie szybkie wejście policji, byłoby ich więcej - na własne oczy widziałem, z CZYM przyszli dresiarze. Byłaby jatka. Odpowiedz Link Zgłoś