Dodaj do ulubionych

Bilety parkingowe,,,,

IP: 81.168.185.* 15.05.04, 20:40
No wlasnie dla niektorych super pomysl.... Ale.
Poprzednio parkujacy musial zaplacic. Moze pobierajacy oplate nie zawsze
uczciwie sie rozliczal z miastem ale parkujacemu nie przepuscil.

A teraz. Teraz mozna ponoc minimalne koszty. Czemu, no bo dziecinnnie latwo
jest podrobic bilecik. Tym berdzie ze sam sobie go "kasujesz". Hologramik -
sorry nie osmieszajcie sie, to musi byc tanie, wiec i jego umieszczenie
kosztuje grosze.

Tak sobie mylse i zastanawiam sie kto wymyslil taki gratisowy prezencik.
No bo przynajmniej jedna lewa drukarnia funkcjonuje.

W domu mozna sobie w kilka minut wyprodukowac nowe ze zutych. Prosta drukarka
a hologramik mozna przekleic. A sposob rozliczania skasowania biletu wrecz
ulatwia stosowanie chamskich prymitywnych metod dostepnych w kazdym
praktycznie domu.

Tak samo pomysly z elektronicznymi biletami ala karta miejska. Fajnie. Az sie
prosi by tak latwo okradac miasto. Tym bardziej ze nie ma dwustronnej
autoryzacji karty. Super. Jak sie nieco przykrocilo z kartami telefonicznymi
to sie da zarobic na lewych takich kartach. Wiec trzeba zachecac innych aby w
imie glupiego pedu do pseudonowoczesnosci zwiekszyc sobie ryneczek na podroby.

A w sumie to czemu ja sie czepiam. Trzeba sie brac do roboty i korzystac z
glupoty ludzkiej.
Obserwuj wątek
    • zamek Re: Bilety parkingowe,,,, 15.05.04, 21:24
      Studi, czy Ty coś sugerujesz?
      • Gość: Bart Re: Bilety parkingowe,,,, IP: *.tpnets.com 15.05.04, 21:29
        I tak dobrze, że Studi nie podał sposobów na podrobienie karty. Ale jest w tym
        sporo racji.
    • Gość: michał_k Re: Bilety parkingowe,,,, IP: *.toya.net.pl 15.05.04, 22:21
      Studi - bilet parkingowy ma hologram i kosztuje przeciętnie 1 zł.
      Bilet autobusowy ma hologram i kosztuje np. 1,50 zł.
      Tak wiec uruchom sobie fabryczke raczej biletów autobusowych - większy zysk.
      A parkingowe? Cała ta głupia Europa ma takie rozwiazanie. W większości miast
      nawet głupcy nie mają hologramów tylko wydruki z jakiegoś tam parkomatu. Na
      Twojej drukarce mógłbyś sobie trochę podrukować.

Przyszłość przed Tobą.
      • Gość: STUDI Re: Bilety parkingowe,,,, IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.05.04, 19:54
        Nie porownujmny sie do cywilizowanyxch spoleczenstw. U nas 1 PLN jest warte oszukania.....
        Ktos kiedys mi opowiadal ze w Niemczech w tramwaju widzial pojemnik na pieniazki oraz krazek z biletami do odrywania. Kazdy z pasazerow wrzucal kase do pojemnika i sobie sam odrywal bilet.

A u nas.... sami sobie odpowiedzcie... ; co tam wszystkie bilety zabrane do kieszeni, pojemnik by wyrwali ...

Koszt wydruku biletu wraz zabezpieczeniami musi byc ponizej 10 groszy.
        Spzrzedaj bilecik za 30 gorszy. Nabywca oszczeda 70 groszy Ty masz na czysto minimum 20 groszy. Wiem ze chetnych bedzie wielu. Ba skusza sie nawet jak bilet za 1 zeta bedzie ich kosztrowal 70 groszy. Zapewniam .... tym bardziej ze nie ma praktycznie mozliwosci weryfikacji autentycznosci biletu.

Skad wiem - no w temacie pay-tv obserwuje jeszcze bardziej paranoiczne zachowanie ludzi. Kupi oryginalna karte Cyfry+ za 200PLN - ona popracuje 2 miesiace ale przeciez ma karte pozwalajaca ogladac na lewo - full abonament za te dwa miechy to 254 zlote. Jak to mozliwe, ano podpisac mozna umowe z opcja tlyko sama karta. POtem bierzesz karte sprzedajesz na bazarze.... Pierwszy miesiac jest gratis. Przez drugi czekaja na wplate..... w trzecim miesiacu dezaktywuja karte, ale jak umiesz pokombinowac mozesz miec jeszcze jeden miesiac ogladania zapewniony ..... I idiotiow nie brakuje.... Biznesik sie kreci... Masz 100 zeta na czysto zysku ..... Ablol mozesz zarobic inaczej. Zglaszasz ze pies Tobie zjadl karte.... Opychasz ja za 200 PLN, Ty nowa dostajesz - jestes obciazany na 70 zeta..... Proste, nie?

Albo kupi sobie taki cwaniaczek tunerek za 420 PLN by ogladac za friko Polsat. Owszem jak Polsat zrobi wiekszy update to z kasa w zabkach zaplaci 100 lub wiecej zlotowek za wgranie nowego softu (trwa to jakies 2 minuty :) a takie zmiany sa co miejwiecej kilka miesiecy....). Abonament miesieczny okolo 70 zeta za fullpakiet z Palyboy TV ...... Pomijam promocje.... Bez Playboy TV mamy niecale 50 zeta na miesiac.

Ale co tam piratujemy cala geba.....

Mnie tylko jedno zastanawia. Wczesniej ktos pilnowal abym zaplacil za parkowanie. Teraz nie.
        W czyim to interesie....

• Gość: michał_k Re: Bilety parkingowe,,,, IP: *.toya.net.pl 16.05.04, 20:40
          W czyim interesie?
          A może w interesie miasta. Podobno juz teraz wpływy z parkingów są większe do
          kasy miasta niż dotychczas. Wczesniej nie miasto korzystało z opłat a
          parkingowy i firma ktora go zatrudniła. Niestety najlepszym rozwiazaniem są
          parkometry bez parkingowych, ale niestety powstaje problem socjalny. A
          fałszowanie biletów na wiekszą skalę to całe szczęście tylko Twoje pomysły.
          Ludzie oszukują na całym świecei, w Polsce może więcej niż przeciętnie, ale to
          nie powód by nie wprowadzać światowych rozwiazań.
          A odnośnie tych biletów co pisałeś, że są w Niemczech. Powiem Ci, że gdy byłem
          w Stambule tam istaniało podobne rozwiazanie - przy wejściu należało wrzucić do
          pudełka bilet kupiony w kiiosku. Oczywiście nie musiałbyto być bilet a papierek
          od cukierka. Jedmnak jak widać większość ludzi jest uczciwa.
          • Gość: STUDI Ales naiwny.... IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.05.04, 21:20
            Wierzysz w gadki urzedasow o wiekszytch wplywach?
            Ale dobrze ze sa tacy co mydsla jak ty.
            Dzieki temu sa szanse na szybki biznesik. Ale napewno mam juz niejedna
            konkurencje ;) ...

Owszem wplywy sie moga zwiekszyc tyle ze kierowcy moga teraz sobie za znacznie nizsza cene parkowac.

Zdziwilbys sie ile na lewo ludzi oszukuje tam gdzie sa elektroniczne karty dostepowe. taki epremiere World w Niemczech nie moze powstrzymac masowego wyludzania dostepu do ich pay-tv. Nie pomogla zmiana systemu kodowania. Card-sharing plus internet i cale osiedla korzystaja z jednego oplaconegfo abo.

Ale OK, badz przy swoim naiwnym sposobie postrzegania swiata. Inni sie z tego ciesza.

• Gość: michał_k Re: Ales naiwny.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 10:56
              idąc Twoim trybem myslenia, nastepnym Twoim pomysłem może być produkcja folii
              do unieszkodliwiania zabezpieczeń w sklepach, łamaków do wyłamywania zamków,
              itd. To jest ten sam poziom. Zlikwidujmy sklepy samoobsługowe, załóżmy sztaby w
              zamkach samochodowych - bo zawsze ktos okaże się nieuczciwy.
              Powiedz w czym lepszy był poprzedni system parkowania? Co za róznica czy tą
              kasę wpłacałeś parkingowemu czy pijaczkowi pod urzędem na Bałutach? Misato
              widziało z tego tylko symboliczne pieniądze bez żadnej kontroli.
              • Gość: STUDI Re: Ales naiwny.... IP: *.prokom.pl 17.05.04, 13:52
                Jest roznica dla parkujacego. Wtedy musial zaplacic tyle ile sie nalezalo (mniejsza o to komu faktycznie placil). Ba parkingowy sam dopilnowal aby parkujacy zaplacic...... Teraz ten co parkuje moze smialo placic znacznie mniej. A miasto praktycznie nie ma zadnej kontroli nad oplatami za parking.

Latwiej za pysk przytrzymac kilkudziesieciu parkingowych niz kilkuset parkujacych.

• sluzbowo Re: Ales naiwny.... 06.06.04, 02:20
                  Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Jest roznica dla parkujacego. Wtedy musial zaplacic tyle ile sie nalezalo
                  (mniejsza o to komu faktycznie placil). >

Chyba żartujesz, Studi. Wielokrotnie spotykałem się z propozycjami wystawienia
                  biletu na większą kwotę (sic!), oczywiście w zamian za małą "działkę".
                  Dlaczego? Ano - proste: jeżdżę służbówką i co miesiąc rozliczam parkowanie z
                  moja firmą, parkingowi doskonale rozpoznają auta służbowe i wiedzą, że firmy
                  zwracają za parkowanie. Stąd prosta propozycja - parkujesz pan godzinkę, należy
                  się 2 złote, ja wypiszę panu bilecik za dychę a Pan mi zapłaci piątaka - obaj
                  jesteśmy do przodu! Przypadki były nagminne! Więc bardzo Cię proszę, Studi, nie
                  mów już więcej o tym, że płaciło się tyle, ile się należało, bo widocznie nie
                  masz o tym pojęcia.

pzdr

sluzbowo
              • Gość: STUDI Re: Ales naiwny.... IP: *.prokom.pl 17.05.04, 13:54
                Co do Twoich przykladow - wez towar z polki schowaj i sprobuj wyjsc....
                Przekonasz sie czy tak latwo.

Zauwaz ze te sklepy samoobslugowe maja zatrudnionych ochroniarzy, wydajaj kase na monitoring itd. Ty jako klient za to placisz ....

A zwykly sklep moze sie bez tego obejsc.

Zalpoz sklepik i zrob go samoobslugowym. Zaloze sie ze szybko zmienisz jego sposob funkcjonowania na tradycyjny.

• studi001 Jednak parkomaty, czyli koniec darmoparkingu 06.06.04, 00:28
            Beda parkomanty. Czyli widac ze bilety zamiast zwiekszenia wplywow spowodowaly
            odplyw pieniedzy na rzecz pewnie jakiegos zaradnego "poligrafa"
            gdy by bylo inaczej nie probowano by inwestowac w takie urzadzenia. Jakby ne
            patrzac kosztowne i musza sie zwrocic. Czyli nawet jelsi sie pojawi jakas firma
            ktora wylozy kase na pratkomaty, to miasto bedzie dostawac mniejsza dole niz
            biletow.

Wniosek prosty - zamiast zwiekszenia wplywow bylo zmniejszenie.
            No coz koniec darmowego parkowania w strefie "platnej".

Oczywiscie nie od razu znikna bilety. Jeszcze ktos sobie troszke dorobi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka