Dodaj do ulubionych

Bezrobocie w Łódzkiem. Jest nie najlepiej, ale ...

08.08.11, 09:11
Co się robi w Łodzi, aby zmieszać bezrobocie? Nic. Ten stan odpowiada kolegom Zdanowskiej. Oni są pracodawcami i niskie koszty pracy to ich wakacje w tropikach. Pamiętajmy przy wyborach o pracodawcach z SLD i PO. Ja głosuje tym razem na PIS.
Obserwuj wątek
    • prawdziwy.dominik rawski 08.08.11, 09:25
      Nie wiem jak jest z tym powiatem rawskim, ale nie dalej niż trzy dni temu w radiu victoria jakaś pani z UP mówiła ,że jest tak niskie bezrobocie bo się ludzie nie chcą rejestrować.
    • Gość: gość krysta Re: Bezrobocie w Łódzkiem. Jest nie najlepiej, al IP: *.4.199.109.static.rdi.pl 08.08.11, 09:51
      Zmieszać coś chcesz ???? Zmieszasz się na jesieni jak Twój głos oddany na PiS nie pomoże tej partii .
      • minigry.amor.pl Re: Bezrobocie w Łódzkiem. Jest nie najlepiej, al 08.08.11, 10:12
        Nie zrozumiałeś. Nie chodzi o głos. Chodzi o stałe i efektywne zwiększanie miejsc pracy w Łodzi. To jest najważniejsze. Nie stadiony, nie Camerimage, nie rowery, nie kamienice...
        • airpressure Re: Bezrobocie w Łódzkiem. Jest nie najlepiej, al 08.08.11, 10:59
          Wszystko zalezy od ludzi chetnych do inwestowania. Gdy wybuduja w koncu A1 i A2 to moze inwestycje sie rusza, ale nie sadze by to byly prace potrzebujace wyksztalconych robotnikow.
          • minigry.amor.pl Re: Bezrobocie w Łódzkiem. Jest nie najlepiej, al 08.08.11, 14:29
            To zależy od aktywności władz. Jeśli władze nic nie robią, blokują inwestycje, nie uregulowały spraw prawnych w centrum to jest bezrobocie. A A1 i A2 to tylko dodatek do inwestycji. Udogodnienie.
    • Gość: Marek Dramat mlodych ludzi. IP: *.toya.net.pl 08.08.11, 10:14
      Kiedys kazdy mowil idzcie na studia bo potrzebujemy wyksztalconych pracownikow. No to poszedlem. Piekny Wydzial Prawa i Administracji mnie oslnil. Budnek i jego wnetrza wygladaly jak bramy do lepszego swiata. Jednak poki co okazuja sie gwodziem do trumny.

W czasie studiow odbylem dwa staze. Chodzilem na rozmaite szkolenia. Jedna po ukonczeniu uczelni kontakt z rynkiem pracy okazal sie zderzeniem ze sciana.

Oprocz krotkiego epizodu w biurze nieruchomosci (zastepstwo na 3miesiace) od roku jestem bezrobotny. Wyslalam dziesiatki cv dziennie a w ciagu roku ilosc rozmow kwalifikacyjnch na ktorych bylem moge policzyc na palcach jednej reki. Gdyby nie rodzicie to spalbym chyba pod mostem.

Warto zaznaczyc ze mam sporo znajomych ktorzy sa w podobonej sytuacji. Ci co pracuja to dostaja tez jakies marne grosze. Czy naprawde jedyna szansa na rozwoj jest ucieczka z tego miasta do Warszawy ?

Łódź... miasto bez przyszlosci ?
      • Gość: detektywInwektyw Re: Dramat mlodych ludzi. IP: *.gdynia.mm.pl 08.08.11, 10:32
        Przepraszam, a co masz w warszawie? Ja nic tam nie znalazłem poza kichą podobną do Łodzi. Jak coś masz daj namiar, albo nie pitol
    • Gość: GOŚĆ Bezrobocie w Łódzkiem. Jest nie najlepiej, ale ... IP: *.play-internet.pl 08.08.11, 15:34
      Nasza władza likwiduje bezrobocie... dając od 1,5 roku dotacje z 6.2 na start działalności tylko bezrobotnym którzy po roku zamykają swoje firmy i tak mamy spadek ilości zarejestrowanych.

Wielkie projekty WUP-u i marszałkowa badające bezrobocie.... kasa dla ludzi zaprzyjaźnionych z Władzą pokazujące jak jest świetnie żeby Władza dobrze w oczach wyborców wyglądała. No w końcu dyrektorzy WUPów PUPów to wybitni specjaliści od wszechstronności tylko dlatego ze popierają którąś z partii politycznych... tak przecież zaczynał Towarzysz Joński i jego koledzy.

Nikt z kolegów Pani rzecznik Marszałka z GW, nie napisze że w Łodzi po studiach na większości kierunków ludzie nie maja pracy, szczytem marzeń mgr, inż czy licencjata jest praca na słuchawkach w BPO jak to strategia Łodzi nakazuje.... nikt nie pokarze ilu faktycznie jest bezrobotnych którzy nie są zarejestrowani bo Jaśnie Urząd ich wyrejestrował gdyż nie stawili się na wezwanie....

nikt nie pokaże ilu bezrobotnych kształcą uczelnie na zarządzaniach, pedagogikach, ochronie środowiska etc... a oni w ciągu 5 lata pokażą jakie jest bezrobocie w Łodzi
      Pełna propaganda przed wyborami....
    • Gość: sadad praca jest ale tylko na produkcji! IP: *.belchatow.vectranet.pl 08.08.11, 18:19
      a do tego nie kazdy sie nadaje. mozna tez isc na zmywak za 5pln na godzine. reszta obstawiona po znajomosciach. chyba ze jestes super zajebxxstym specjalista i tez niekoniecznie znajdziesz prace. dziekuje. miedzy lodzia a wrszawa jest znaczaca roznica! tam duzo latwiej o prace, duzo lepszej pracy, mnie ukladow rodzinnych tyle ze wynajem mieszkania w chxj drogi.
      • Gość: loko Re: praca jest ale tylko na produkcji! IP: *.gdynia.mm.pl 08.08.11, 19:20
        na produkcję się nie łątwo dostać. są inne propozycje...
    • Gość: marek Bezrobocie w Łódzkiem. Jest nie najlepiej, ale ... IP: *.dynamic.mm.pl 08.08.11, 23:05
      Łódzkie nie ma problemu bezrobocia. Łódzkie ma problem z osobami trwale bezrobotnymi, kóre trezba w zasadzie na nowo wdrożyć w rynek pracy. Tutaj powinny byc skierowane progray. Łódzkie ma równiez problem pracy lepszej jakościowo tutaj trezba zaktywiowac Łodź aby generowała lepsze, ciekawsze i lepiej płatne miejsca pracy. Jest wiele pozytywnych jaskółek ale ogrom pracy przed nami. Co jest pozytywne? Jeszcze 10 lat temu poziom bezrobocia w województwie był wyższy niż w innych wojewodztwach - dzisiaj już tak nie jest i mieścimy się w grupie przyzwoitych wojewodztw. A perspektywy wygladają dośc pozytywnie - łódzkie obecnie jest miejscem znacznej ilosci inwestycji infrastrukturalnych, które dają podstawe do myslenia o przyspieszeniu rozwoju i dają podstawy do przekucia tego w sukces. Ważne jest aby dbać o wysokokwalifikowanych specjalistów i podnosic poziom edukacji.
    • Gość: marek Bezrobocie w Łódzkiem. Jest nie najlepiej, ale ... IP: *.dynamic.mm.pl 08.08.11, 23:08
      Pamiętajmy, ze aby przyspieszyć powstawanie dobrych i dobrze pąłtnych miejsc pracy BEZWZGLĘDNIE KONIECZNA JEST REWITALIZACJA ŚRÓDMEŚCIA ŁODZI. To wizytówka która decyduje czy zainwestują dobre firmy czy szukajace tanich robotników. NIE STADIONY LECZ CENTRUM MIASTA. Ciśnijcie radnych, politykow, Prezydet aby zajęli śie rewitalizacją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka