Gość: STUDI IP: 81.168.185.* 22.05.04, 17:56 Niektorzy znaja odpowiedz. Ba jechali wtedy nim.... A tak na powaznie jak oceniacie dzisiejszy dzien (to do klubowiczow). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STUDI Powtorka, sorry, pier**** Dialog i ich pseudointe IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:00 .... ich pseudo internet. Zgloszenie bledu, odswiezenie strony i bez skutku. Wyslanie kolejne i nagle gowniane proxy w Dialogu raczylo zauwazyc ze jednak cos zakonczylo sie sukcesem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Powtorka, sorry, pier**** Dialog i ich pseudo IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.05.04, 23:36 Hmm...mam Dialog od dwoch lat i jakos wszystko dziala idealnie. Moze cos u Ciebie. Pozdrawiam, Aleksej P.S. Ciesze sie ze wycieczka sie udala, niestety niemoglem wpasc :( Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 18:04 Dobrze wiesz jaka będzie odpowiedź co do oceny. Jeszcze dobrze nie ochłonąłem, szczególnie po tym Jelczu "ogórze". Tego się nie spodziewałem. :) Przedłużyliśmy sobie wycieczkę do Chocianowic. Szymon okupując kabinę pilotował maszynę do Pabianic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Ekstra!!! IP: 62.233.180.* 22.05.04, 18:40 Nic dodać, nic ująć I niech żałują ci, których zabrakło dzisiaj na wycieczce. Wspaniały wycieczkowy klimat, można by rzec: majówka w autobusie. Były liczne atrakcje turystyczne, komunikacyjne. Było wiele wesołych momentów (zwłaszcza wtedy, gdy zdezorientowani pasażerowie i przechodnie z niedowierzaniem patrzyli na takie zjawisko, jak np. 260 pod Klasztorem, itp. Były niespodzianki na trasie (zwłaszcza ta jedna, czekająca na nas na ul. Marmurowej), na pewno nikt nie mógł się nudzić. Informacje chętnie udzielane przez STUDIego i pana Wojtka sprawiły, że każdy wiedział, dlaczego wybrano właśnie taką trasę i co kursowało po niej w przeszłości. Jeżeli chodzi o moją ocenę imprezy, to oceniam ją na "szóstkę". Oby inne imprezy KMST były równie udane. Pozdrawiam, MC P.S. Wielkie słowa uznania dla kolegów, którzy zajęli się organizacją wycieczki. Dziękuję także BARTowi za pomoc przy zmianie filmu : )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:21 Osobiście dojechałem do przystanku Partyzancka - "Madro". Potem zamiast iśc 2 km , wsiadłem w autobus linii 9 , który super dziwną trasą dowióźł mnie do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Pan Henryk jest oburzony.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:28 Ze nic nie pisali w gazecie o nowych liniach autobusowych w Lodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Pan Henryk jest oburzony.... 22.05.04, 18:40 Tak. Te trzycyfrowe linie i powrót autobusów pospiesznych to coś dziwnego. Że też żadna gazeta o tym nie pisała. Takie radykalne zmiany w komunikacji, a w prasie cisza. ;) Ale wjazd liniowego autobusu tam, gdzie normalnie nic nie jeździ - to był dopiero szok dla tamtejszej ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Pan Henryk jest oburzony.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:46 Obawialem sie ze kiedysmy podziwiali dworski park czy przypakiem miejscowi nie wpadli na pomysl zarobienia na tanie wina i zabranie naszego pojazdu na zlomowisko ..... (bynajmniej nie ze wzgledu na marke, wiek i logo przewoznika). To jak wygladaly schody do jednego z budynkow folwarcznych (d. gorzelnia) dobitnie swiadczy o mentalnosci mieszkajacych tam ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Pan Henryk jest oburzony.... IP: 62.233.180.* 22.05.04, 18:58 Na następną wycieczkę trzeba zorganizować kamerę i filmować reakcje ludzi. Możnaby nakręcić niezłą komedię.:) Ale tak na poważnie, ja na miejscu tego faceta też biegłbym za 53. Nie ma się mu co dziwić. On nie patrzy (tak jak my) na nr.tab, czy markę, a tylko na nr. linii Autobus miał przecież numer 53 i jechał punktualnie, wg. rozkładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Pan Henryk jest oburzony.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:06 A tam jak jechalismy po wioska jak to sie ludziska dziwili ... Najpierw miejscowi wychodzacy ze sklepu na koncu Imeilnika Starego (wiadomo winko i te takie inne sprawy....), potem w Brochowce (za Kalonka), w Byszewach to przez rok beda o tym gadac ;).... No ta kobita z rowerem co mogla sie przestraszyc jak manewrowalismy z wjazdem na petle Dobra na skraju Michalowka. Niektorzy zglodnieli - widzialem glodny wzrok niektorych patrzacy na dorodne "rosoly" chodzace w Byszewach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Pan Henryk jest oburzony.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:10 Jakby bo to byl autobus ze zbiorow jakiegos milosnika... to bysmy zrobili przerwe na malego grilla. Wtedy moznaby byloby sie przekonac np. jak daleko z Lodz jest do Moskwy... lub na Ukraine, Wolyn czy Podole. Nawiasem mowiac szkodza ze Do Smardzewa keidys jezdzil tylko PKS, ale z okien pociagu jak sie jedzie ze Zgierza do Strykowa tez widac za****ste krajobrazy. A to tylko bylo 1,5 (max 2) kilometra od Skotnik. No ale trudno mic wszystko na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.toya.net.pl 22.05.04, 18:42 Mnie bardziej ciekawi ile wyciągał Jelcz RTO "ogórek", bo nie patrzyłem na licznik? :) Co do wycieczki, to uważam ją za bardzo udaną. Dobrze ułożony program za co plus dla Studiego, cała masa tablic na fotostopy dzięki J.S. i ukalo, a do tego przejażdżka "ogórkiem" do Kalonki i wszystko przy sprzyjącej pogodzie. Czy trzeba czogoś więcej dla MKM-a? :) pzdr, luki P.S. Studi na szefa sekcji autobusowej! :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:50 Dodatkowa godzina wycieczki i dodatkowe fotostopy ;) W sumie to steirdzam ze moan bylo sie pokisc o dwa postoje widokowe, choc akturat wtedy sie nieco zachmurzylo i zanosilo sie na deszcz. (Borchowka, ale zeby autobus nie musial po polu zawracac jakies 150 metrow na pieszo, a przy slonecznej pogodzie bylyby super fotki w kierunku Kalonki i Skoszew. Ta druga to przestrzen bezludna ..... a ta Borchowka to byc moze starsza od Lodzi - takie kilka ceglanych domkow ktore minelismy jak focilismy autobus na gorce). Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 18:50 Gość portalu: luki napisał(a): > Mnie bardziej ciekawi ile wyciągał Jelcz RTO "ogórek", bo nie patrzyłem na > licznik? :) A kto na to zwracał uwagę, kiedy jechało się CZYMŚ TAKIM. :) > Co do wycieczki, to uważam ją za bardzo udaną. Dobrze ułożony program za co > plus dla Studiego, No, merytorycznie była to chyba najlepiej przygotowana wycieczka (bez obrazy dla organizatorów poprzednich imprez ale takie jest moje odczucie). > cała masa tablic na fotostopy dzięki J.S. i ukalo, a do tego > przejażdżka "ogórkiem" do Kalonki i wszystko przy sprzyjącej pogodzie. Czy > trzeba czogoś więcej dla MKM-a? :) Ekchm, foteli z tyłu "ogóra"? ;) > P.S. Studi na szefa sekcji autobusowej! :> Chyba zatwierdzimy to bez głosowania. I tak wygra. Nikt inny nie ma szans. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:53 Na tej drodze ciezko bylo o rekordy predkosci. Bylo super jak przegapilismy petle i kawalek dale zawracalismy. Najpier Ikarus potem Ogorek. A i rowerzysci ktorzy z wielka niechecia zeszli nam ze skrzyzowania w Kalonce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: 62.233.180.* 22.05.04, 19:02 Bylo super jak przegapilismy petle i kawalek dale zawracalismy. Najpier Ikarus > potem Ogorek Szkoda tylko, że podczas tych manewrow jelcz 'ogórek" ucierpiał. (Zainteresowani wiedzą o co chodzi) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:25 Z tego co mówił kierowca, cieszył się że jedzie na wycieczkę, zamiast autobusem linii 4, bo myślał że dostanie jakiś najlepszy autobus z zajezdni (czyli Jelcza 120MZG). Spotkała go niespodzianka w postaci Ikarusa 260... Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 23.05.04, 21:00 Nie chwal dnia przed zachodem słońca!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Zwiekszylismy popyt. IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:17 Tak w sklepie w Dobieszkowie wlascielka odnotuje najwiekszy obrot dzienny.... Okoliczni z przerazeniem na nas ptarzyli czy im calosc browca nie wypijemy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Zwiekszylismy popyt. IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:34 Nowosolna, Skoszewy, Lagiewniki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: Zwiekszylismy popyt. IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:28 A w Skoszewach okolice pętli były zadrzewione :) Zainteresowani wiedzą co mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Skoszewy, kosciol i grob jednego z Plichtow.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:41 luki stwierdzil ze tylko brakuje nocy ksiezyca .... (sedzia, dziedzic dobr Byszawy i Moskwa). A tak na powanie malo ktos nie zainteresowal co jest przy kosciele. Ten kosciol jest nowy, odbudowany na moijesci drewnianego zniszczonego w pierwszej wojnie. No i warto wpsomniec ze Skosewy to prastary grod, w centalnej Polsce najstarszy grod pelniacy role aminitrtacyjno wojskowe. Splonal w XI wieku. POcztki grodu VI - wiek. W 1426 roku - a wiec nieco pozniej niz Lodz - Skoszewy staly sie miastem az do roku 1706. Byl tam drewniany dwor. Niestety zniszczony w w czasie pierwszej wojny swiatowej. Nowy, dziedzic Zdzitowiecki sympatych nowczesnosci zbudowal z betonu. AM nietypowy ksztalt w ksztalcie litery L. Niestety bujna zielen go zaslania. Ale resztki murow starego grodu w Skoszewach pokazywalem dwukrotnie. Plichtowie mili majatek BVyszewy. Choc jedna z corek Plichtow byla zona dziedzica Skoszew. I na koniec sprawdzian - skad pochodzi nazwa Arturowek - mowilem na wycieczce.... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Skoszewy, kosciol i grob jednego z Plichtow.. 22.05.04, 19:44 Gość portalu: STUDI napisał(a): > I na koniec sprawdzian - skad pochodzi nazwa Arturowek - mowilem na > wycieczce.... To po jakimś rusku było? Nazwa z czasów carskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Skoszewy, kosciol i grob jednego z Plichtow.. IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:52 Artur Zawisza Czarny. Rodizna Zawiszow od 1840 roku posiadala majatek Lagiwniki. Ich syn Artut bral udzila w powstaniu listopadowym. W 1833 roku zostal stracony w warszwskiej cytadeli. Wdowa nazwala lesne uroczysko na czesc jej zamordowanego meza. Wykorzystujac zbieznosc nazwiska z imieniem slynnego srdnioweczniego polskieog rycerza rodzina Zawiszo zakpila pozniej z carskiej admoinistracji proponujac aby nowo powstala na Balutahc ulice nazwac Zaiwszy Czarnego. Carscy oficjjel nie skojarzyli ze tak samo nazywal sie stracony przez nich uczestnik powstania listopadowego. POnadt w Dobrej jak mowielem zginela Maria Piotrowiczowa. Byla tam bitwa. Z gory skazana na kleske (w zasadzie rzez). bledem postancow z 1863 roku bylo ograbinei skpeu rusznikarskieog i przemarsz oddzilu przez Lodz. Pozwolilo to wosjkom carskim ocenic liczebnosc i uzbrojenie oddzialu. Jedna z potyczek bitwy pod Dobra miala miejsce na poludnie od Starego Imielnika - mowilem i pokazywalem, w polbizy malej wioski Borki. Byla tam podobno kiedys mlyn. I jeszcze jedno - jechalismny taka dluga prosta droga. PRzed Skotnikami jest wiesz Klek. Jeszcze w 1979 roku stal tam wiatrak. nirestety dzis ani sladu po nim, Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Skoszewy, kosciol i grob jednego z Plichtow.. 22.05.04, 20:36 Ja to wiedziałem, ale dopiero się obudziłem, a Ty od razu musiałeś odpowiedzieć :( I nic nie wygrałem;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgierzanin Re: Ile może wyciągnąć... IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.192.* 22.05.04, 19:56 Wycieczka była naprawdę super-właściwie nic dodać nic ująć.Padł już w którymś poście wątek "problemu" ogórka-faktycznie było to wydarzenie zupełnie jak z filmów Barei:-).Dla mnie osobiście była to świetna wyprawa krajoznawcza,bo mimo że w sumie mieszkam niedaleko,to nie znałem dotąd bodaj 70% tych okolic.A szczególnie fajne są okolice Dobieszkowa i "klimatyczny"(patrz czar PGRu- szkoda,że już ich nie ma:-( dwór w Byszewach. No i do tego świetny komentarz tak krajoznawczy,jak i historyczny dotyczący komunikacji. W każdym razie naprawdę fajna sprawa-następnym razem musimy sobie zrobić wycieczkę z innej strony Łodzi. Pozdro-KJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Ile może wyciągnąć... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 20:02 A nie chciales jechac do konca....Pozniej mowiles ze bys bardzo tego zalowal. Dosc ladne sa okolice na poludnie od Pabianic - choc takich wzniesien nie ma. Tyle ze ze jedynie na sile dwie linie - 265 i L. W sumie to te okolice gdzie dis jezdzilismy sa najatrkacyjniejsze dla takich imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgierzanin Re: Ile może wyciągnąć... IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.192.* 22.05.04, 20:10 Fakt-wahałem się,ale cieszę się,że nie skończyłem w Łagiewnikach:-). A co do okolic to faktycznie te są chyba najciekawsze zarówno jeżeli chodzi o autobusy jak i krajonawczo. Pozdro-KJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: Ile może wyciągnąć... IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:32 > Tyle ze ze jedynie na sile dwie linie - 265 i L. 265 jest naprawdę dość mało ciekawa. Możę pola przed Pawlikowicami i sama pętla, gdzie na jednym drzewie była przybita talica "Rynek Nowosolna"... L jest ciekawa na odcinku od Dobronia do Ldzania, ale o fotkach można sobie pomarzyć - nic ciekawego , Ikarusa nie uświadczysz, częstotliwość 2 godzinna. Największa szansa na Ikarusa jest na linaich podmiejskich 261 i 262 i miejskich 1,3,4,7. Choć na 2 i 6 również czasem się pojawia. Na 100% Ikarusy nie jeżdżą na liniach 8,9,10,265,D,T,L, oraz w niedziele. W soboty czasem trafi się na czwórce..., o ile nie ma jakiejś wycieczki w Łodzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: 81.168.185.* 22.05.04, 20:05 Na drodze numer 14, jakos jadace za nami samochody osobowe nie staraly sie nas wyprzedzic..... Niektorzy z uczesntikow po tym dopiero zajarzyli ze jedziemy naprawde szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Trzy miasta na trasie.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 20:09 Lodz to wiadowmo.... a te nastepne? Nowosolna - byla miastem z jdenym w Polsce ukladem ulic w formie osmoramiennej gwiazdy zbudowanej z ctrzerech rzedowek. Stare Skoszewy - byly miastem, dwukrotnie .... Widzielismy w oddali Strykow... - wiec prawie 4 miasta zaliczylismy po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Trzy miasta na trasie.... 22.05.04, 20:38 Gość portalu: STUDI napisał(a): > Lodz to wiadowmo.... a te nastepne? > > Nowosolna - byla miastem z jdenym w Polsce ukladem ulic w formie osmoramiennej Nowosolna jest jedym skrzyżowaniem w Europie o takim układzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Trzy miasta na trasie.... 22.05.04, 20:56 Po pierwsze chciałem pogratulować STUDIEMU za świetne zorganizowanie wycieczki. Po drugie podobały mi się reakcje niektórych pasażerów i jestem zaskoczony prędkością z którą się ten Ikarus poruszał. Po trzecie Michale Ch. nie tylko ty nie wróciłeś od razu do domu...ja zrobiłem trzy i pół kółka Cityrunnerem 1208 na 10/3 Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Trzy miasta na trasie.... 22.05.04, 21:14 Dlaczego Ty zawsze piszesz nie do mnie pod moim postem?? Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Trzy miasta na trasie.... 22.05.04, 21:20 Bo on jest na końcu i po prostu jest mi najłatwiej tak zrobić a poza tym widać umilamy sobie życie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 20:51 Wycieczka wspaniała:D Lud chce więcej Lud chce więcej!! Dzięki za ogórasa - nigdy nie widziałem go lajf. A przejeżdżka, destrukcja i manewry to było przepiekne. Ikar też spoko, tylko wytnijcie te cholerną poręcz przy oknie w którą waliłem się w głowę(za wysoki jestem:/). Szkoda, że na wycieczce jakże integracyjnej nie poznałem części wycieczki:| Za to żubrzyków bardzo dobrze. poznałem LOL. Konczac napisze tak: Full Respect!! P.S. Przepraszam za moje głośne śmianie się(zwłaszcza J.S), ale taki już mam śmiech( i nie było to spowodowane żubrzykiem czy innym czyms w podobie) Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 20:59 Acha...i po czwarte...Ogór był super. Do Tuefela: Czy myślisz, że jesteśmy naiwni i nie uwierzymy w działanie tych twoich żubrzyków?? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:09 A ilu ich było?? Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:11 Tuefel o co ci chodzi bo nie wiem o czym mi tutaj do mnie rozmawiasz....nie pij więcej Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 22:16 Do Tuefela: Czy myślisz, że jesteśmy naiwni i nie uwierzymy w działanie tych twoich żubrzyków?? - Chodzi mi o to, że ja tylko jednego żubrzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:00 teufel napisał: > A przejeżdżka, _destrukcja_ i manewry to było > przepiekne. Destrukcja "ogóra" była przepiękna? I to ma być miłośnik? ;) > P.S. Przepraszam za moje głośne śmianie się(zwłaszcza J.S), ale taki już mam > śmiech( i nie było to spowodowane żubrzykiem czy innym czyms w podobie) Ta, jasne. Już ja wiem czym to było spowodowane. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:11 > Ta, jasne. Już ja wiem czym to było spowodowane. ;))) > > Już nie filozofuj, Ok?? Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:13 trzeba było nie poznawać żuberków to by teraz Michał nie filozował Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:30 On się zapoznawał z tymi, no, żubrami w puszczy, znaczy się podziwiał okoliczności przyrody. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:36 Ja bym prędzej uwierzył w to, że te żubry się puszczały a nie żyły w puszczy niż w to, że Tuefel podziwiał przyrodę....chyba w kiblu w Dobrej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:53 Nie byłem w kiblu w Dobrej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.04, 17:44 Tak gwoli scislosci pomimo nazwy krancowki Dobra to petla jest jeszcze w Michalowku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:34 Wiesz, pętla w Skoszewach była zadrzewiona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Fotki z imprezy! IP: *.toya.net.pl 22.05.04, 21:26 Wrzuciłem kilkanaście fotek Pawełka z imprezy! Miło powspominać. :) www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/temp/ pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Fotki z imprezy! 22.05.04, 21:34 No Panie Prezesie...Paweł nie mógł ich odczytać na Wyszyńskiego (spotkałem go jak robiłem pierwsze kółko) i kazał mi uderzać do J.S. ale widzę, że niepotrzebnie...chociaż...może jeszcze jakieś?? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Fotki z imprezy! 22.05.04, 21:43 Ten Ikarus wyszedł na zdjęciach super. Nawet nie przeszkadza pabianicki numer. Ogór przy Ikarusie wygląda jak kurdupel. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Fotki z imprezy! IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.04, 18:14 Czekamy na dalsze. Szkoda ze w tym zbiorze fotek umknela najbardziej malownicza czesc trasy wycieczki. Hmm szkoda ze na Skalnej te 53 bis jest malo czytelne :( Za to dzieki sympatycznemu kierowcy autobusu 54A ktory nas przepuscil (jeszcze w Nowosolnej tuz przez karkolomnym zakretem w gleboki dolku na ul. Pomorskiej) mielismy okazje zrobic pewna wyjatkowa fotke w Mileszkach - Ikarus z tablica 53bis i obok nowoczesny autobus linn 54A. Dwie rozne generacje oznakowania wariantow tras. Generalnie mielismy nadplanowe swietnie okzaje do fotek "spotkania pokolen". Rondo Powstancow 1863r (ciekawe dlaczero Rondo jak tam ronda nie ma????? no ale to Lodz u nas wszystko na odwrot) - 353 i 66. Potem petla w Imielniku Nowym - 251 i 60A Nastepna okazja to Lagiewniki - 51 i 51A. Pozniej tez Lagiewniki obok kapliczek ale chyba nikt nie zdazyl zrobic zdjecia. Kolejna okazja to focenie Ikara obok ogorka. Ogorek mial tablice 255 czerwona - wtedy gdy 255 bylo jeszcze linia pospieszne ogorki jeszcze jezdzily a Ikarusow krotkich jeszcze nie bylo. Wiec w sumie zgodne z prawda historyczna ...... ul. Marmurowa i Kalonka., Takie nietypowe spotkanie pokolen.... Kolejna okazja to Nowosolna - 53 i 53. ..... Wspomniane Mileszki - 53bis i 54A Nastpenie ulica Skalna - 58 (prywatna firma KORO) i 264 ..... W sumie to zaliczylismy na fotkach rowniez fakt istnienia linii oblsugiwanych przez innych przewoznikow. (hmmm gdybym przewidzial to bylaby bardziej odpowiednia na ta okazje tablica 58bis - nastepnym razem sie poprawie) Meilismy chetke na powtorzenie dubletu 53 na Pl. Dabrowksiego - tyle ze nie bylo odpowiednich warunkow. W Nowosolnej uzywalismy tablicy 251 z czasow gdy byla linia pospieszna ale nie w kolorze czerwonym lecz niebiesko-granatowym. Czemu? Jak uruchomiono linie 251 - 255 (pospeszne) to akurat odbywala sie olimpiada w Moskwie. W Polsce brakowalo farby o kolrze czerwonym. Nic dziwnego. (A tramwaje - pamietacie w jakich to przeroznych kolorach byly umalowane....). 351, 352, 353 - 3/4 pewnej grupy linii autobusowych. Brakujacy numerek dotyczyl linii nie przejezdzajacej przez tereny miasta - Lodzi: Zgierz pl. Kilinskiego - Malinka Czekamy na kolejne publikacje fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Fotki z imprezy! 23.05.04, 20:58 A mnie sie udało uchwycić długiego i krótkiego Ikara na Pl. Dąbrowskiego. Mam nadziejęm, że dobrze wyjdzie bo kierman chciał mnie przejechać i zaczął za wczesnie wjezdzać na swoje stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kolin_lodz Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:43 Gratuluję wycieczki, jednak co w tym fajnego, ze wprowadzaliście ludzi w błąd wieszajac tabliczki z numerami lini? Przecież ciągle tu zwracana jest uwaga choćby na te nieszczęsne 11, gdzie jakiś motorniczy źle założył tabliczkę i wtedy jest beee - i słusznie. Ale sorki, nie wiem co w tym zabawnego? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 22:04 Zabawne jest to, jak ludzie chcą się władować do autobusu oznakowanego numerem linii, która już nie istnieje. W sumie z istniejących linii mieliśmy tylko założone do zdjęć 51, 56, 63 i chyba coś jeszcze ale w sumie nie było tego dużo. Poza tym widać, że jedzie autobus, który normalnie po Łodzi już nie kursuje, więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 22:14 Nie jeździ po Łodzi króki Ikar?? Jeźdźi od 2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.toya.net.pl 22.05.04, 22:18 Tak, z dwojgiem drzwi i fotelami lotniczymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgierzanin Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.192.* 22.05.04, 22:38 Dzisiaj na forum chyba padł rekord co do ilości wpisów w jak najkrótszym czasie:-).To chyba najlepiej świadczy o jakości wycieczki:-). Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 23:07 Na komunikacji. Bo rekord padł niestety smutny poJuvenaliach. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 22:39 Ta, ale zawsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.tpnets.com 22.05.04, 23:02 Dzieki Studi, spisałeś się na medal. Wycieczka w tak pięknych "okolicznościach przyrody" to fantastyczna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:35 STUDI - super trasa. Wiedzą też potrafisz zadziwić i to w różnych dziedzinach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Smiesznostka IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.04, 17:56 Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale na petli w Kalonce byla prostokatna tablica z zakazem wjazdu na jakas posesje z napisem: TERN PRYWATNY POW. 2 TON Teren prywatny nad znakiem zakazu, pow. 2 ton pod znakiem pow. 2 ton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Ponad 90km/h. Prawie "stowa" IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.04, 18:16 To dla ludzi spoza klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 24.05.04, 10:17 Co do tego Ikarusa, to trzeba pilnować pabianickie MZK, żeby go czasem nie pocięło jak stanie sie im zbędny. Może uda się go kiedyś ściągnąć za zgodą władz Pabianic do zbiorów, tak jak 102NaW. Mam nadzieję, że stanie się to jak jeszcze będzie zarejestrowany i na chodzie. Odpowiedz Link Zgłoś