Dodaj do ulubionych

Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus?

IP: 81.168.185.* 22.05.04, 17:56
Niektorzy znaja odpowiedz. Ba jechali wtedy nim....
A tak na powaznie jak oceniacie dzisiejszy dzien (to do klubowiczow).

Obserwuj wątek
    • Gość: STUDI Powtorka, sorry, pier**** Dialog i ich pseudointe IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:00
      .... ich pseudo internet.
      Zgloszenie bledu, odswiezenie strony i bez skutku. Wyslanie kolejne i nagle
      gowniane proxy w Dialogu raczylo zauwazyc ze jednak cos zakonczylo sie
      sukcesem....
      • Gość: Aleksej Re: Powtorka, sorry, pier**** Dialog i ich pseudo IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.05.04, 23:36
        Hmm...mam Dialog od dwoch lat i jakos wszystko dziala idealnie. Moze cos u
        Ciebie.

Pozdrawiam,
        Aleksej

P.S.
        Ciesze sie ze wycieczka sie udala, niestety niemoglem wpasc :(
    • michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 18:04
      Dobrze wiesz jaka będzie odpowiedź co do oceny. Jeszcze dobrze nie ochłonąłem,
      szczególnie po tym Jelczu "ogórze". Tego się nie spodziewałem. :)

Przedłużyliśmy sobie wycieczkę do Chocianowic. Szymon okupując kabinę pilotował
      maszynę do Pabianic.
      • Gość: MC Ekstra!!! IP: 62.233.180.* 22.05.04, 18:40
        Nic dodać, nic ująć
        I niech żałują ci, których zabrakło dzisiaj na wycieczce.
        Wspaniały wycieczkowy klimat, można by rzec: majówka w autobusie.
        Były liczne atrakcje turystyczne, komunikacyjne. Było wiele wesołych momentów
        (zwłaszcza wtedy, gdy zdezorientowani pasażerowie i przechodnie z
        niedowierzaniem patrzyli na takie zjawisko, jak np. 260 pod Klasztorem, itp.
        Były niespodzianki na trasie (zwłaszcza ta jedna, czekająca na nas na ul.
        Marmurowej), na pewno nikt nie mógł się nudzić. Informacje chętnie udzielane
        przez STUDIego i pana Wojtka sprawiły, że każdy wiedział, dlaczego wybrano
        właśnie taką trasę i co kursowało po niej w przeszłości.
        Jeżeli chodzi o moją ocenę imprezy, to oceniam ją na "szóstkę".
        Oby inne imprezy KMST były równie udane.

Pozdrawiam, MC

P.S. Wielkie słowa uznania dla kolegów, którzy zajęli się organizacją wycieczki.
        Dziękuję także BARTowi za pomoc przy zmianie filmu : ))
      • Gość: SzK Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:21
        Osobiście dojechałem do przystanku Partyzancka - "Madro".
        Potem zamiast iśc 2 km , wsiadłem w autobus linii 9 , który super dziwną trasą
        dowióźł mnie do domu...
    • Gość: STUDI Pan Henryk jest oburzony.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:28
      Ze nic nie pisali w gazecie o nowych liniach autobusowych w Lodzi ;)
      • michal.ch Re: Pan Henryk jest oburzony.... 22.05.04, 18:40
        Tak. Te trzycyfrowe linie i powrót autobusów pospiesznych to coś dziwnego. Że
        też żadna gazeta o tym nie pisała. Takie radykalne zmiany w komunikacji, a w
        prasie cisza. ;)

Ale wjazd liniowego autobusu tam, gdzie normalnie nic nie jeździ - to był
        dopiero szok dla tamtejszej ludności.
        • Gość: STUDI Re: Pan Henryk jest oburzony.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:46
          Obawialem sie ze kiedysmy podziwiali dworski park czy przypakiem miejscowi nie
          wpadli na pomysl zarobienia na tanie wina i zabranie naszego pojazdu na
          zlomowisko ..... (bynajmniej nie ze wzgledu na marke, wiek i logo przewoznika).

To jak wygladaly schody do jednego z budynkow folwarcznych (d. gorzelnia)
          dobitnie swiadczy o mentalnosci mieszkajacych tam ludzi.
          • Gość: MC Re: Pan Henryk jest oburzony.... IP: 62.233.180.* 22.05.04, 18:58
            Na następną wycieczkę trzeba zorganizować kamerę i filmować reakcje ludzi.
            Możnaby nakręcić niezłą komedię.:)

Ale tak na poważnie, ja na miejscu tego faceta też biegłbym za 53.
            Nie ma się mu co dziwić.
            On nie patrzy (tak jak my) na nr.tab, czy markę, a tylko na nr. linii
            Autobus miał przecież numer 53 i jechał punktualnie, wg. rozkładu.
            • Gość: STUDI Re: Pan Henryk jest oburzony.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:06
              A tam jak jechalismy po wioska jak to sie ludziska dziwili ...
              Najpierw miejscowi wychodzacy ze sklepu na koncu Imeilnika Starego (wiadomo
              winko i te takie inne sprawy....), potem w Brochowce (za Kalonka), w Byszewach
              to przez rok beda o tym gadac ;)....
              No ta kobita z rowerem co mogla sie przestraszyc jak manewrowalismy z wjazdem
              na petle Dobra na skraju Michalowka.

Niektorzy zglodnieli - widzialem glodny wzrok niektorych patrzacy na
              dorodne "rosoly" chodzace w Byszewach.
              • Gość: STUDI Re: Pan Henryk jest oburzony.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:10
                Jakby bo to byl autobus ze zbiorow jakiegos milosnika... to bysmy zrobili
                przerwe na malego grilla.
                Wtedy moznaby byloby sie przekonac np. jak daleko z Lodz jest do Moskwy... lub
                na Ukraine, Wolyn czy Podole.

Nawiasem mowiac szkodza ze Do Smardzewa keidys jezdzil tylko PKS, ale z okien
                pociagu jak sie jedzie ze Zgierza do Strykowa tez widac za****ste krajobrazy.

A to tylko bylo 1,5 (max 2) kilometra od Skotnik.
                No ale trudno mic wszystko na raz.
    • Gość: luki Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.toya.net.pl 22.05.04, 18:42
      Mnie bardziej ciekawi ile wyciągał Jelcz RTO "ogórek", bo nie patrzyłem na
      licznik? :)
      Co do wycieczki, to uważam ją za bardzo udaną. Dobrze ułożony program za co
      plus dla Studiego, cała masa tablic na fotostopy dzięki J.S. i ukalo, a do tego
      przejażdżka "ogórkiem" do Kalonki i wszystko przy sprzyjącej pogodzie. Czy
      trzeba czogoś więcej dla MKM-a? :)

pzdr,
      luki

P.S. Studi na szefa sekcji autobusowej! :>
      • Gość: STUDI Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:50
        Dodatkowa godzina wycieczki i dodatkowe fotostopy ;)
        W sumie to steirdzam ze moan bylo sie pokisc o dwa postoje widokowe, choc
        akturat wtedy sie nieco zachmurzylo i zanosilo sie na deszcz.

(Borchowka, ale zeby autobus nie musial po polu zawracac jakies 150 metrow na
        pieszo, a przy slonecznej pogodzie bylyby super fotki w kierunku Kalonki i
        Skoszew. Ta druga to przestrzen bezludna ..... a ta Borchowka to byc moze
        starsza od Lodzi - takie kilka ceglanych domkow ktore minelismy jak focilismy
        autobus na gorce).

• michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 18:50
        Gość portalu: luki napisał(a):

> Mnie bardziej ciekawi ile wyciągał Jelcz RTO "ogórek", bo nie patrzyłem na
        > licznik? :)

A kto na to zwracał uwagę, kiedy jechało się CZYMŚ TAKIM. :)

> Co do wycieczki, to uważam ją za bardzo udaną. Dobrze ułożony program za co
        > plus dla Studiego,

No, merytorycznie była to chyba najlepiej przygotowana wycieczka (bez obrazy
        dla organizatorów poprzednich imprez ale takie jest moje odczucie).

> cała masa tablic na fotostopy dzięki J.S. i ukalo, a do tego
        > przejażdżka "ogórkiem" do Kalonki i wszystko przy sprzyjącej pogodzie. Czy
        > trzeba czogoś więcej dla MKM-a? :)

Ekchm, foteli z tyłu "ogóra"? ;)

> P.S. Studi na szefa sekcji autobusowej! :>

Chyba zatwierdzimy to bez głosowania. I tak wygra. Nikt inny nie ma szans. ;)
        • Gość: STUDI Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: 81.168.185.* 22.05.04, 18:53
          Na tej drodze ciezko bylo o rekordy predkosci.

Bylo super jak przegapilismy petle i kawalek dale zawracalismy. Najpier Ikarus
          potem Ogorek.

A i rowerzysci ktorzy z wielka niechecia zeszli nam ze skrzyzowania w Kalonce.

• Gość: MC Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: 62.233.180.* 22.05.04, 19:02
            Bylo super jak przegapilismy petle i kawalek dale zawracalismy. Najpier Ikarus
            > potem Ogorek

Szkoda tylko, że podczas tych manewrow jelcz 'ogórek" ucierpiał.
            (Zainteresowani wiedzą o co chodzi) ;)
      • Gość: SzK Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:25
        Z tego co mówił kierowca, cieszył się że jedzie na wycieczkę, zamiast autobusem
        linii 4, bo myślał że dostanie jakiś najlepszy autobus z zajezdni (czyli Jelcza
        120MZG). Spotkała go niespodzianka w postaci Ikarusa 260...
        • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 23.05.04, 21:00
          Nie chwal dnia przed zachodem słońca!!
    • Gość: STUDI Zwiekszylismy popyt. IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:17
      Tak w sklepie w Dobieszkowie wlascielka odnotuje najwiekszy obrot dzienny....
      Okoliczni z przerazeniem na nas ptarzyli czy im calosc browca nie wypijemy ....

• michal.ch Re: Zwiekszylismy popyt. 22.05.04, 19:30
        Nie tylko tam. :)
        • Gość: STUDI Re: Zwiekszylismy popyt. IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:34
          Nowosolna, Skoszewy, Lagiewniki....
          • Gość: SzK Re: Zwiekszylismy popyt. IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:28
            A w Skoszewach okolice pętli były zadrzewione :)
            Zainteresowani wiedzą co mam na myśli.
    • Gość: STUDI Skoszewy, kosciol i grob jednego z Plichtow.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:41
      luki stwierdzil ze tylko brakuje nocy ksiezyca .... (sedzia, dziedzic dobr
      Byszawy i Moskwa).
      A tak na powanie malo ktos nie zainteresowal co jest przy kosciele.
      Ten kosciol jest nowy, odbudowany na moijesci drewnianego zniszczonego w
      pierwszej wojnie.

No i warto wpsomniec ze Skosewy to prastary grod, w centalnej Polsce najstarszy
      grod pelniacy role aminitrtacyjno wojskowe. Splonal w XI wieku. POcztki grodu
      VI - wiek.
      W 1426 roku - a wiec nieco pozniej niz Lodz - Skoszewy staly sie miastem az do
      roku 1706.

Byl tam drewniany dwor. Niestety zniszczony w w czasie pierwszej wojny
      swiatowej. Nowy, dziedzic Zdzitowiecki sympatych nowczesnosci zbudowal z betonu.
      AM nietypowy ksztalt w ksztalcie litery L. Niestety bujna zielen go zaslania.

Ale resztki murow starego grodu w Skoszewach pokazywalem dwukrotnie.

Plichtowie mili majatek BVyszewy. Choc jedna z corek Plichtow byla zona
      dziedzica Skoszew.

I na koniec sprawdzian - skad pochodzi nazwa Arturowek - mowilem na
      wycieczce....
      • michal.ch Re: Skoszewy, kosciol i grob jednego z Plichtow.. 22.05.04, 19:44
        Gość portalu: STUDI napisał(a):

> I na koniec sprawdzian - skad pochodzi nazwa Arturowek - mowilem na
        > wycieczce....

To po jakimś rusku było? Nazwa z czasów carskich?
        • Gość: STUDI Re: Skoszewy, kosciol i grob jednego z Plichtow.. IP: 81.168.185.* 22.05.04, 19:52
          Artur Zawisza Czarny.
          Rodizna Zawiszow od 1840 roku posiadala majatek Lagiwniki. Ich syn Artut bral
          udzila w powstaniu listopadowym. W 1833 roku zostal stracony w warszwskiej
          cytadeli.
          Wdowa nazwala lesne uroczysko na czesc jej zamordowanego meza.
          Wykorzystujac zbieznosc nazwiska z imieniem slynnego srdnioweczniego polskieog
          rycerza rodzina Zawiszo zakpila pozniej z carskiej admoinistracji proponujac
          aby nowo powstala na Balutahc ulice nazwac Zaiwszy Czarnego.
          Carscy oficjjel nie skojarzyli ze tak samo nazywal sie stracony przez nich
          uczestnik powstania listopadowego.

POnadt w Dobrej jak mowielem zginela Maria Piotrowiczowa. Byla tam bitwa.
          Z gory skazana na kleske (w zasadzie rzez). bledem postancow z 1863 roku bylo
          ograbinei skpeu rusznikarskieog i przemarsz oddzilu przez Lodz. Pozwolilo to
          wosjkom carskim ocenic liczebnosc i uzbrojenie oddzialu.

Jedna z potyczek bitwy pod Dobra miala miejsce na poludnie od Starego
          Imielnika - mowilem i pokazywalem, w polbizy malej wioski Borki. Byla tam
          podobno kiedys mlyn.

I jeszcze jedno - jechalismny taka dluga prosta droga. PRzed Skotnikami jest
          wiesz Klek. Jeszcze w 1979 roku stal tam wiatrak. nirestety dzis ani sladu po
          nim,

• teufel Re: Skoszewy, kosciol i grob jednego z Plichtow.. 22.05.04, 20:36
            Ja to wiedziałem, ale dopiero się obudziłem, a Ty od razu musiałeś
            odpowiedzieć :( I nic nie wygrałem;(
        • Gość: Zgierzanin Re: Ile może wyciągnąć... IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.192.* 22.05.04, 19:56
          Wycieczka była naprawdę super-właściwie nic dodać nic ująć.Padł już w którymś
          poście wątek "problemu" ogórka-faktycznie było to wydarzenie zupełnie jak z
          filmów Barei:-).Dla mnie osobiście była to świetna wyprawa krajoznawcza,bo mimo
          że w sumie mieszkam niedaleko,to nie znałem dotąd bodaj 70% tych okolic.A
          szczególnie fajne są okolice Dobieszkowa i "klimatyczny"(patrz czar PGRu-
          szkoda,że już ich nie ma:-( dwór w Byszewach.
          No i do tego świetny komentarz tak krajoznawczy,jak i historyczny dotyczący
          komunikacji.
          W każdym razie naprawdę fajna sprawa-następnym razem musimy sobie zrobić
          wycieczkę z innej strony Łodzi.
          Pozdro-KJ
          • Gość: STUDI Re: Ile może wyciągnąć... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 20:02
            A nie chciales jechac do konca....Pozniej mowiles ze bys bardzo tego zalowal.
            Dosc ladne sa okolice na poludnie od Pabianic - choc takich wzniesien nie ma.
            Tyle ze ze jedynie na sile dwie linie - 265 i L.

W sumie to te okolice gdzie dis jezdzilismy sa najatrkacyjniejsze dla takich
            imprez.

• Gość: Zgierzanin Re: Ile może wyciągnąć... IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.192.* 22.05.04, 20:10
              Fakt-wahałem się,ale cieszę się,że nie skończyłem w Łagiewnikach:-).
              A co do okolic to faktycznie te są chyba najciekawsze zarówno jeżeli chodzi o
              autobusy jak i krajonawczo.
              Pozdro-KJ
            • Gość: SzK Re: Ile może wyciągnąć... IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:32
              > Tyle ze ze jedynie na sile dwie linie - 265 i L.

265 jest naprawdę dość mało ciekawa. Możę pola przed Pawlikowicami i sama
              pętla, gdzie na jednym drzewie była przybita talica "Rynek Nowosolna"...

L jest ciekawa na odcinku od Dobronia do Ldzania, ale o fotkach można sobie
              pomarzyć - nic ciekawego , Ikarusa nie uświadczysz, częstotliwość 2 godzinna.

Największa szansa na Ikarusa jest na linaich podmiejskich 261 i 262 i miejskich
              1,3,4,7. Choć na 2 i 6 również czasem się pojawia.
              Na 100% Ikarusy nie jeżdżą na liniach 8,9,10,265,D,T,L, oraz w niedziele.
              W soboty czasem trafi się na czwórce..., o ile nie ma jakiejś wycieczki w
              Łodzi. :)
    • Gość: STUDI Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: 81.168.185.* 22.05.04, 20:05
      Na drodze numer 14, jakos jadace za nami samochody osobowe nie staraly sie nas
      wyprzedzic..... Niektorzy z uczesntikow po tym dopiero zajarzyli ze jedziemy
      naprawde szybko.
    • Gość: STUDI Trzy miasta na trasie.... IP: 81.168.185.* 22.05.04, 20:09
      Lodz to wiadowmo.... a te nastepne?

Nowosolna - byla miastem z jdenym w Polsce ukladem ulic w formie osmoramiennej
      gwiazdy zbudowanej z ctrzerech rzedowek.
      Stare Skoszewy - byly miastem, dwukrotnie ....

Widzielismy w oddali Strykow... - wiec prawie 4 miasta zaliczylismy po drodze.
      • teufel Re: Trzy miasta na trasie.... 22.05.04, 20:38
        Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Lodz to wiadowmo.... a te nastepne?
        >
        > Nowosolna - byla miastem z jdenym w Polsce ukladem ulic w formie osmoramiennej

Nowosolna jest jedym skrzyżowaniem w Europie o takim układzie:)
        • kmst120 Re: Trzy miasta na trasie.... 22.05.04, 20:56
          Po pierwsze chciałem pogratulować STUDIEMU za świetne zorganizowanie wycieczki.
          Po drugie podobały mi się reakcje niektórych pasażerów i jestem zaskoczony
          prędkością z którą się ten Ikarus poruszał. Po trzecie Michale Ch. nie tylko ty
          nie wróciłeś od razu do domu...ja zrobiłem trzy i pół kółka Cityrunnerem 1208
          na 10/3
          • teufel Re: Trzy miasta na trasie.... 22.05.04, 21:14
            Dlaczego Ty zawsze piszesz nie do mnie pod moim postem??
            • kmst120 Re: Trzy miasta na trasie.... 22.05.04, 21:20
              Bo on jest na końcu i po prostu jest mi najłatwiej tak zrobić a poza tym widać
              umilamy sobie życie:-)
              • teufel Re: Trzy miasta na trasie.... 22.05.04, 22:13
                Leń!!
    • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 20:51
      Wycieczka wspaniała:D Lud chce więcej Lud chce więcej!! Dzięki za ogórasa -
      nigdy nie widziałem go lajf. A przejeżdżka, destrukcja i manewry to było
      przepiekne. Ikar też spoko, tylko wytnijcie te cholerną poręcz przy oknie w
      którą waliłem się w głowę(za wysoki jestem:/). Szkoda, że na wycieczce jakże
      integracyjnej nie poznałem części wycieczki:| Za to żubrzyków bardzo dobrze.
      poznałem LOL. Konczac napisze tak: Full Respect!!

P.S. Przepraszam za moje głośne śmianie się(zwłaszcza J.S), ale taki już mam
      śmiech( i nie było to spowodowane żubrzykiem czy innym czyms w podobie)
      • kmst120 Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 20:59
        Acha...i po czwarte...Ogór był super. Do Tuefela: Czy myślisz, że jesteśmy
        naiwni i nie uwierzymy w działanie tych twoich żubrzyków??
        • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:09
          A ilu ich było??
          • kmst120 Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:11
            Tuefel o co ci chodzi bo nie wiem o czym mi tutaj do mnie rozmawiasz....nie pij
            więcej
            • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 22:16
              Do Tuefela: Czy myślisz, że jesteśmy
              naiwni i nie uwierzymy w działanie tych twoich żubrzyków??
              -
              Chodzi mi o to, że ja tylko jednego żubrzyka.
      • michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:00
        teufel napisał:

> A przejeżdżka, _destrukcja_ i manewry to było
        > przepiekne.

Destrukcja "ogóra" była przepiękna? I to ma być miłośnik? ;)

> P.S. Przepraszam za moje głośne śmianie się(zwłaszcza J.S), ale taki już mam
        > śmiech( i nie było to spowodowane żubrzykiem czy innym czyms w podobie)

Ta, jasne. Już ja wiem czym to było spowodowane. ;)))
        • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:11
          > Ta, jasne. Już ja wiem czym to było spowodowane. ;)))
          >
          >

Już nie filozofuj, Ok??
          • kmst120 Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:13
            trzeba było nie poznawać żuberków to by teraz Michał nie filozował
            • michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:30
              On się zapoznawał z tymi, no, żubrami w puszczy, znaczy się podziwiał
              okoliczności przyrody. ;)
              • kmst120 Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:36
                Ja bym prędzej uwierzył w to, że te żubry się puszczały a nie żyły w puszczy
                niż w to, że Tuefel podziwiał przyrodę....chyba w kiblu w Dobrej:-)
                • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:53
                  Nie byłem w kiblu w Dobrej!!
                • Gość: STUDI Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.04, 17:44
                  Tak gwoli scislosci pomimo nazwy krancowki Dobra to petla jest jeszcze w
                  Michalowku.
              • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:52
                TAK:D
              • Gość: SzK Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:34
                Wiesz, pętla w Skoszewach była zadrzewiona...
    • Gość: luki Fotki z imprezy! IP: *.toya.net.pl 22.05.04, 21:26
      Wrzuciłem kilkanaście fotek Pawełka z imprezy! Miło powspominać. :)

www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/temp/

pzdr,
      luki
      • kmst120 Re: Fotki z imprezy! 22.05.04, 21:34
        No Panie Prezesie...Paweł nie mógł ich odczytać na Wyszyńskiego (spotkałem go
        jak robiłem pierwsze kółko) i kazał mi uderzać do J.S. ale widzę, że
        niepotrzebnie...chociaż...może jeszcze jakieś??
        • michal.ch Re: Fotki z imprezy! 22.05.04, 21:43
          Ten Ikarus wyszedł na zdjęciach super. Nawet nie przeszkadza pabianicki numer.

Ogór przy Ikarusie wygląda jak kurdupel. ;)
          • teufel Re: Fotki z imprezy! 22.05.04, 21:57
            Ech taki to ma wymagania
      • Gość: STUDI Re: Fotki z imprezy! IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.04, 18:14
        Czekamy na dalsze. Szkoda ze w tym zbiorze fotek umknela najbardziej malownicza
        czesc trasy wycieczki.

Hmm szkoda ze na Skalnej te 53 bis jest malo czytelne :(

Za to dzieki sympatycznemu kierowcy autobusu 54A ktory nas przepuscil (jeszcze
        w Nowosolnej tuz przez karkolomnym zakretem w gleboki dolku na ul. Pomorskiej)
        mielismy okazje zrobic pewna wyjatkowa fotke w Mileszkach - Ikarus z tablica
        53bis i obok nowoczesny autobus linn 54A.

Dwie rozne generacje oznakowania wariantow tras.

Generalnie mielismy nadplanowe swietnie okzaje do fotek "spotkania pokolen".
        Rondo Powstancow 1863r (ciekawe dlaczero Rondo jak tam ronda nie ma????? no ale
        to Lodz u nas wszystko na odwrot) - 353 i 66.
        Potem petla w Imielniku Nowym - 251 i 60A
        Nastepna okazja to Lagiewniki - 51 i 51A.
        Pozniej tez Lagiewniki obok kapliczek ale chyba nikt nie zdazyl zrobic zdjecia.
        Kolejna okazja to focenie Ikara obok ogorka. Ogorek mial tablice 255 czerwona -
        wtedy gdy 255 bylo jeszcze linia pospieszne ogorki jeszcze jezdzily a Ikarusow
        krotkich jeszcze nie bylo. Wiec w sumie zgodne z prawda historyczna ......
        ul. Marmurowa i Kalonka., Takie nietypowe spotkanie pokolen....

Kolejna okazja to Nowosolna - 53 i 53. .....
        Wspomniane Mileszki - 53bis i 54A
        Nastpenie ulica Skalna - 58 (prywatna firma KORO) i 264 ..... W sumie to
        zaliczylismy na fotkach rowniez fakt istnienia linii oblsugiwanych przez innych
        przewoznikow. (hmmm gdybym przewidzial to bylaby bardziej odpowiednia na ta
        okazje tablica 58bis - nastepnym razem sie poprawie)

Meilismy chetke na powtorzenie dubletu 53 na Pl. Dabrowksiego - tyle ze nie
        bylo odpowiednich warunkow.

W Nowosolnej uzywalismy tablicy 251 z czasow gdy byla linia pospieszna ale nie
        w kolorze czerwonym lecz niebiesko-granatowym. Czemu? Jak uruchomiono linie
        251 - 255 (pospeszne) to akurat odbywala sie olimpiada w Moskwie. W Polsce
        brakowalo farby o kolrze czerwonym. Nic dziwnego. (A tramwaje - pamietacie w
        jakich to przeroznych kolorach byly umalowane....).

351, 352, 353 - 3/4 pewnej grupy linii autobusowych. Brakujacy numerek dotyczyl
        linii nie przejezdzajacej przez tereny miasta - Lodzi: Zgierz pl. Kilinskiego -
        Malinka

Czekamy na kolejne publikacje fotek.
        • teufel Re: Fotki z imprezy! 23.05.04, 20:58
          A mnie sie udało uchwycić długiego i krótkiego Ikara na Pl. Dąbrowskiego. Mam
          nadziejęm, że dobrze wyjdzie bo kierman chciał mnie przejechać i zaczął za
          wczesnie wjezdzać na swoje stanowisko.
    • kolin_lodz Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 21:43
      Gratuluję wycieczki, jednak co w tym fajnego, ze wprowadzaliście ludzi w błąd
      wieszajac tabliczki z numerami lini? Przecież ciągle tu zwracana jest uwaga
      choćby na te nieszczęsne 11, gdzie jakiś motorniczy źle założył tabliczkę i
      wtedy jest beee - i słusznie. Ale sorki, nie wiem co w tym zabawnego?
      • michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 22:04
        Zabawne jest to, jak ludzie chcą się władować do autobusu oznakowanego numerem
        linii, która już nie istnieje. W sumie z istniejących linii mieliśmy tylko
        założone do zdjęć 51, 56, 63 i chyba coś jeszcze ale w sumie nie było tego
        dużo. Poza tym widać, że jedzie autobus, który normalnie po Łodzi już nie
        kursuje, więc o co chodzi?
        • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 22:14
          Nie jeździ po Łodzi króki Ikar?? Jeźdźi od 2004r.
          • Gość: luki Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.toya.net.pl 22.05.04, 22:18
            Tak, z dwojgiem drzwi i fotelami lotniczymi...
            • Gość: Zgierzanin Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.192.* 22.05.04, 22:38
              Dzisiaj na forum chyba padł rekord co do ilości wpisów w jak najkrótszym
              czasie:-).To chyba najlepiej świadczy o jakości wycieczki:-).
              • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 23:07
                Na komunikacji. Bo rekord padł niestety smutny poJuvenaliach.
            • teufel Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 22.05.04, 22:39
              Ta, ale zawsze:)
    • Gość: Bart Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.tpnets.com 22.05.04, 23:02
      Dzieki Studi, spisałeś się na medal. Wycieczka w tak pięknych "okolicznościach
      przyrody" to fantastyczna sprawa.
    • Gość: SzK Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? IP: *.pabianice.pl 23.05.04, 15:35
      STUDI - super trasa. Wiedzą też potrafisz zadziwić i to w różnych dziedzinach :)
    • Gość: STUDI Smiesznostka IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.04, 17:56
      Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale na petli w Kalonce byla prostokatna tablica z
      zakazem wjazdu na jakas posesje z napisem:
      TERN PRYWATNY POW. 2 TON

Teren prywatny nad znakiem zakazu, pow. 2 ton pod znakiem pow. 2 ton.

• Gość: STUDI Ponad 90km/h. Prawie "stowa" IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.04, 18:16
      To dla ludzi spoza klubu.
    • michal.ch Re: Jak szybko moze jechac 19-letni Ikarus? 24.05.04, 10:17
      Co do tego Ikarusa, to trzeba pilnować pabianickie MZK, żeby go czasem nie
      pocięło jak stanie sie im zbędny. Może uda się go kiedyś ściągnąć za zgodą
      władz Pabianic do zbiorów, tak jak 102NaW. Mam nadzieję, że stanie się to jak
      jeszcze będzie zarejestrowany i na chodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka