Gość: Marcin IP: *.wroclaw.mm.pl 16.09.11, 08:11 Łódź przeprasza za Grabarczyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca nie przepraszam. to nie mój klown IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 08:16 Ja nie przepraszam za grabarczyka. Nie ja go wybrałem. Niech się tłumaczą ci, co głosowali na tego pajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt No jasne, lepiej było nie ruszać dworca IP: *.astral.lodz.pl 16.09.11, 12:00 Wtedy byście płakali, że nic się nei robi... Drobnomieszczańska mentalność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 08:27 Autobusy: 69, 69A, 69B, 85, 75, 77, 90, 91, 91A Tramwaje: 3, 9, 8, 10 Nocny autobus: N1 Parking rozbudowany, który we wtorek był zajęty w połowie. Postój taksówek Rozbudowany dworzec Łódź Widzew p.s. Ziemia z wykopów wywożona pociągami a nie wywrotkami. Nawet jeżeli wywrotkami to można zbudować drogę technologiczną wzdłuż obecnych torów, nie trzeba wjeżdżać do miasta. Zresztą przy budowie Stadionu Narodowego w Warszawie też miał być wg. GW paraliż. No i... nie było. Niech Gazeta nie mąci ludziom w głowach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babol Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: 178.73.49.* 16.09.11, 08:31 yeah! Znowu wieszcz apokalipsy się ozwał. Mówiłem, przestrzegałem - lepiej nie budowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb redaktorze Wasiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 08:38 wystarczy wejść na stronę PKP i sprawdzic dostępnym tam już od jakiegoś czasu rozkład IC po zamknięciu Fabrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
franek31 Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral 16.09.11, 08:38 Kilka dni temu przesiadałem się w Łodzi i bezproblemowo przejechałem tramwajem 12 z Kaliskiego na Fabryczny, w ciągu 20 minut. Ale na domy po drodze aż przykro patrzeć. Jak się wtopi miliardy w chowanie dworca pod ziemię, to przez lata nie ma szans na poprawę stanu reszty miasta i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaB Nie budować - posadzić kwiatki IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.11, 08:39 przynajmniej będzie ładnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zteofilowa Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: *.pzu.pl 16.09.11, 08:51 Ja bym chciał się dowiedzieć w jaki sposób dojadę z Teofilowa na Widzew? Mam się tłuc "ósemką" ? W Warszawie jak remontowali "średnicówkę" to "koleje mazowieckie" same zorganizowały sprawną komunikację autobusową. U nas by wystarczyło po dwa poranne kursy dowozowe z róznych dzielnic i po dwa wieczorne odwozowe. Miasto nie dostrzega, że te trzy pociagi dojeżdżających do roboty do warszawy to po pierwsze wcale nie średniej wysokości podatnicy i to Ci co od początku nie przeszkadzali urzednikom z biura pracy w spokojnej pracy, jeżdza po mieście przed porannym szczytem i już po popołudniowym więc nikomu nie tarasują przejazdu. Teraz oczekujemy chociaż minimalnego rewanżu od Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 08:54 Nie musisz jechać na Widzew, prawie wszystkie pociągi do/z Warszawy pojadą z Kaliskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 08:51 Jaki cel ma ten artykuł? Chyba skłucenie łodzian i zepsucie krwi wokół ważnej dla miasta inwestycji. Najprostrzym rozwiązaniem jest nie budowanie niczego i ciągłe marudzenie nad beznadzieją Łodzi. Nie oszukujmy się nie będzie remontu centrum bez odpowiedniego skomunikowania miasta a co za tym idzie nowych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 10:58 > Najprostrzym rozwiązaniem jest nie budowanie niczego i ciągłe marudzenie nad beznadzieją Łodzi. No ba. Do tej pory sprawdzało się to świetnie... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 08:52 Ten pan z Retkini powinien sie cieszyć, że podczas budowy będzie mogł sobie jeździć do pracy w Warszawie bezpośrednio z dworca Kaliskiego. Jakoś dziwią mnie głosy, że rozkład zamknieciowy nie jest znany. Został on zaprezentowany w grudniu 2010, zresztą nadal jest dostępny w pdf na stronie Przewozów Regionalnych (tab. 601). Aaa i jeszcze robrajające jest to psioczenie łodzian na Grabarczyka, który jako pierwszy minister po 89 roku lobbował kluczowe dla Łodzi i województwa inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.xdsl.centertel.pl 16.09.11, 09:23 IP tego psioczącego Łodzianina z pierwszego postu jest z Wrocławia. Pewnie by chciał by Grabarczyk zrobił jak Zdrojewski i zabrał kasę do Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.beyondbb.com 17.09.11, 09:28 TA PAni z Retkini nie istnieje. To typowy humbuk pseudodziennikarstwa łódzko-polskiego. Wymyśla się historie pod tezę - w Łodzi standardowo to jakaś PAni albo PAn dojeżdżajacy do pracy w Warszawie. Robi się to po to aby napisać efektowny nie majacy się nijak do rzeczywistości arykulik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: *.p.lodz.pl 16.09.11, 08:58 Po co jeździć z Teofilowa i innych dzielnic na Widzew? Trzeba puścić parę pociągów do Warszawy z Kaliskiego przez Żabieniec, Łowicz oraz z Kaliskiego przez Chojny, Widzew i dalej normalną trasą, czyli Koluszki, Skierniewice i po problemie, tylko trzeba chcieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też gość Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.lze.lodz.pl 16.09.11, 09:03 No i tak będzie właśnie zrobione... gościu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 09:14 Apropos Grabarczyka. Ciekawe czy mieszkańcy Wrocławia tak się odnoszą do ministra Zdrojewskiego, który dla Wrocławia wyciąga ile się da, przede wszystkim w sferze kultury. Grabarczyk jak przepycha A2 do Warszawy, A1 umowa podpisana z Polimexsem, na wiosnę start budowy, teraz projektują, S14-obwodnica Pabianic, dworzec Fabryczny, S8 do Wrocławia, S8 do Warszawy, A1 nad morze - w końcu. Oby nie przyszedł po wyborach inny minister infry. Grabarczyk to nasza jedna z nie wielu szans na rozwój. Nie jestem żadnym aktywistą PO. Patrzę na fakty, kto co zrobił w poprzedniej kadencji. Pokażcie mi polityk, który zadbał o interesy bardziej w ciągu ostatnich 4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.xdsl.centertel.pl 16.09.11, 10:07 Nieszczęściem w budowie autostrad jest Euro 2012.Spowodowało to nie zawsze uzasadnione ekonomicznie,organizacyjnie i technologicznie przyspieszenie.Tym bardziej bez sensu ,że na Euro mało kto będzie jeździł drogami bo taniej przylecieć samolotem obejrzeć mecz i wrócić. Bez noclegu i koniecznosci przemieszczania sie po drogach.Efekty pracy urzedu Grabarczyka są znaczniejsze niż innych rządów po okresie transformacji a być może i wcześniej.Trzeba mieć trochę rozumu ,zeby nie oczekiwać ,że w 4 lata nadrobi sie zaległości minionych 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 10:19 I tak i nie. Podejrzewam, że bez tego impulsu przygotowania formalne szły by wolniej. Zgodzę się co do podróży lotniczych. To będzie podstawowy środek komunikacji z zewnątrz ale dla krajów takich jak Anglia, Hiszpania, Szwecja, Portugalia, Włochy, Turcja, Grecja, Irlandii, Francja. Ale już Niemcy, Holendrzy, Czesi, Chorwaci, Duńczycy, Serbowie i Bośniacy mogę przyjechać samochodami. Część na pewno będzie tylko na Ukrainie, co ułatwi nam sprawę, szczególnie jak polecą tam Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a PKS -y skąd będą odjeżdzały ????!!!! IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 09:07 czy ktoś wie ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: a PKS -y skąd będą odjeżdzały ????!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 09:31 PKS będa odjeżdzały z Kaliskiego, zresztą tak jak już odjeżdzają stamtad autobusy miedzynarodowe. Do końca nie wiadomo jeszcze skad będą odjeżdzać busy do Pabianic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Napisał koleś z Wrocławia IP: *.xdsl.centertel.pl 16.09.11, 09:20 Lepiej przeproś za twojego ministra Zdrojewskiego za ESK. A ten cały pasażer z Retkinii po prostu wsiądzie w pociąg na Kaliskim albo pojedzie tramwajem na dworzec Łódź Widzew. Od dawna wiadomo, że tam będą się zatrzymywać pociągi do Warszawy. Znowu artykuł o niczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Napisał koleś z Wrocławia IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 09:29 No właśnie o tym mówię. Zdrojewski śmieje się nam w twarz, a my zamiast popierać Grabarczyka, który pompuje kasę w Łódź tak samo go wyśmiewamy. Nie czaję jak można głosować na Katarsińską, Niesiołowskiego, Jońskiego czy Jagiełłę. Co oni zrobili przez ostatnie lata konstruktywnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skodabobas Re: Napisał koleś z Wrocławia IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 11:01 > Lepiej przeproś za twojego ministra Zdrojewskiego za ESK. Łojejej, ależ ty jesteś mądry, bobasie. Prawdziwy z ciebie spec od Internetu i tropienia ludzi po IP :> Tak tak, wiem, to wcale nie ty, tylko kto inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: las Re: Napisał koleś z Wrocławia IP: *.astral.lodz.pl 16.09.11, 14:22 Racja, bo w całej Łodzi tylko on ma ip centernet, ekspercie od tropienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzium Re: Napisał koleś z Wrocławia IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.11, 21:18 nie tylko on, ale tylko on pisze takie pierdoły, taki niepowtarzalny styl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzium Re: Napisał koleś z Wrocławia IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.11, 21:16 może to był fastcracker , taka forumowa ciekawostka z RK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrea Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 10:01 Trzeba spowodować aby pociągi do Warszawy odjeżdżały tak jak dotychczas z 2 a nie tylko jednego dworca PKP. Dlatego proponuję aby wszystkie pociągi w tym kierunku odjeżdżały z Łodzi Kaliskiej i po drodze zabierały pasażerów na stacji Łódź Widzew. Dzięki temu łatwiej będzie dojechać i przyjechać z najbliższego dworca kolejowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zaskoczona warszawka z pkp nie może się pozbierać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 10:07 a biedne łodzkie urzędniki nauczone tylko działć pod dyktando warszawki zgłupiały komplentnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: 212.160.172.* 16.09.11, 10:15 Na stronie Rynku Kolejowego pojawiła się informacja:" PKP PLK Centrum Realizacji Inwestycji ogłosiło przetarg na nadzór nad modernizacją linii kolejowych na odcinku Łódź Widzew – Łódź Fabryczna wraz z budową węzła multimodalnego przy dworcu Łódź Fabryczna. Termin składania ofert to 26 października." Czyli po co wcześniej zamykać dworzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁTW Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.tktelekom.pl 16.09.11, 11:48 Bo do tego czasu zastosowano formułę zastępczego nadzoru nad inwestycją. Na tym etapie było to możliwe. Najważniejsze prace wymagające szczególnej koordynacji nastąpią dopiero na wiosnę 1012. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaa_a niedoinformowany pismak robi aferkę 16.09.11, 10:48 kiedyś dziennikarze uswiadamiali, teraz wprowadzają zamęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srarcin Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 10:57 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Łódź przeprasza za Grabarczyka A powinna za ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerzfabrycznej Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.tktelekom.pl 16.09.11, 11:41 A ja nie przepraszam, ja jestem dumny z Grabarczyka. A kompleksowe informacje na pewno się pojawią. To Grabarczyk doprowadził do zakończenia sukcesem przetargu i przygotowania inwestycji. A wszyscy pamiętamy jakie przeszkody się pojawiały. I miasto i spółki kolejowe przygotowują się do zmian w systemie funkcjonowania transportu w Łodzi. Trzeba więc spokojnie poczekać na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Kędzierski Wybrano, kogo wybrano, czyli czeka nas paraliż? IP: *.centertel.pl 16.09.11, 11:48 Miasto jest nie przygotowane - to jest oczywiste... Rok temu o tym mówiłem i pisałem podczas kampanii wyborczej. Jak miasto powinno się przygotować do przebudowy Fabrycznego? Ano tak: 1/ wybudowanie terminala PKS na Widzewie. 2/udrożnienie ulicy Henrykowskiej od Rokicińskiej do Pomorskiej., 3/wyremontowanie linii kolejowej Widzew - Chojny - Kaliska tak, aby były tam dwa tory czynne (obecnie tylko jeden) umożliwiające bezkolizyjny przejazd pociągów, 4/ ponowne otwarcie dworca Chojny, 5/ budowa torów na wschodnim wiadukcie nad Bandurskiego 6/ uruchomienie wschodniej części dworca Kaliskiego, na którym kończyły by bieg wszystkie pociągi, które teraz dojeżdżają na Fabryczny... to są minimalne warunki przygotowania miasta to przebudowy Fabrycznego, ale niestety nikt nie podjął się aby je spełnić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie... Re: Wybrano, kogo wybrano, czyli czeka nas paral IP: *.4web.pl 17.09.11, 09:12 Kochany, jak ty chcesz UDRAŻNIAĆ ul. Henrykowską od Rokicińskiej i Pomorskiej, skoro to jest polna droga między PRYWATNYMI POLAMI ZE ZBOŻEM(!) idąca pod płotami obór , a do tego zamknięta całkowicie od strony Rokicińskiej własnie przez idące tamtędy tory PKP, w tym - TOWAROWE, idące na bocznicę. Nienormalny jakiś jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejorz Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 15:14 Typowe polskie czarnowidztwo;|...jestem dobrej myśli... kto tez jest niech dołącza!-> www.facebook.com/event.php?eid=275811819102882 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Chciałem dołączyć..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 15:44 „Aby wyświetlić tę stronę, musisz się zalogować na Facebooku.” No to ja pieprzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.lodz.msk.pl 16.09.11, 18:02 Wrocław dziękuje Zdrojewskiemu za wygraną w konkursie na ESK (Europejski Spektakl Kumoterstwa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Matłowski? jakiś mało rozgarnięty człowiek... IP: *.129.rev.vline.pl 16.09.11, 19:34 1. przecież na stronach pkp jest rozkład jazdy jak pociągi po 15.10 będą jeździć. 2. skoro mieszka na Retkini - nie będzie musiał korzystać z mpk... na piechotę na Kaliski mozna dojśc w 25 minut nawet z Popiełuszki/Maratońskiej 3. poniżej rozkład dla p. Matłowskiego: TLK91101 Łódź Kaliska 05:23 Koluszki 05:58 05:59 Skierniewice 06:21 06:22 Żyrardów 06:38 06:39 Warszawa Zachodnia 07:09 07:10 Warszawa Centralna 07:15 07:20 Warszawa Wschodnia 07:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paraliż? IP: 74.211.31.* 17.09.11, 09:20 Dla łódzkiego pismaka kolej i dworce kojarzą sie z dojeżdżaniem mitycznych Pań Krystyn do pracy w Warszwie. To, że mnóstwo ludzi dojeżdża do pracy w Łodzi z regionu, że wielu łodzian jeździ w róznych sprawach w różne części Polski, ze wielu ludzi nie jedzie do pracy w Warszawie lecz jedzie tam załatwiać rózne interesy nie mieści się w ich wizji świata. Zresztą te Panie Krystyny i inni w artykułąch to czysta fikcja literacka. Nikt z takimi osobami nie rozmawiał a stworzone zostały dla potrzeb artykułów. Pobbudka Panowie pismacy łódzcy świat wygląda troszeczkę inaczej niż Wam się wydaje w w WAszych niestety ma się wrażenie coraz ciaśniejszych umysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Zamkną dworzec z zaskoczenia. Czeka nas paral IP: *.beyondbb.com 17.09.11, 09:25 Nie trolu. Łódź nie przeprasza za Grabarczyka. A teraz zmiataj na swoje forum Wrocław a nie trolujesz po cudzych. Odpowiedz Link Zgłoś