Dodaj do ulubionych

gino rossi-reklamacja

27.10.11, 20:48
Reklamowałam buty kupione w gino rossi-popękały podeszwy. Reklamacji nie uznali argumentując, że obuwie uległo naturalnemu zużyciu adekwatnie do czasu, sposobu oraz warunków użytkowania. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z w.w. firmą i mógłby coś poradzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: gino rossi-reklamacja IP: 91.226.16.* 27.10.11, 21:48
      Ja mam doświadczenie z tą firmą, ale niestety nienajlepsze. Kilka lata temu kupiłam w sklepie Gino Rossi w Galerii Łódzkiej sandałki. Po tygodniu odkleiły się i odbarwiły się wyściółki w sandałkach. Zareklamowałam buty. Po 3 tygodniach odpisano mi, że moja reklamacja jest bezzasadna, ale częściowo przyklejono mi wyściółkę. Napisałam odwołanie od pisma "pożal się Boże" eksperta Gino Rossi. Po 3 tygodniach otrzymałam naprawione buty- przyklejono mi nową wyściółkę w sandałach oraz otrzymałam odpowiedź na moje odwołanie, które znowu uznano za bezzasadne. Tak więc nie uznając mojej reklamacji, jednocześnie naprawiono mi buty (ale lato już minęło przez te 6 tygodni). Od tej pory sklepy Gino Rossi omijam szerokim łukiem. Nie chcę kupować w sklepach, w których klient jest (mówiąc delikatnie) niepoważnie traktowany.
      • Gość: Yorki Re: gino rossi-reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 20:01
        U mnie takze odrzucono reklamacje. Buty kozaki męskie były nowe 2 tygodnie w użyciu lecz niemożliwe do noszenia albowiem obcas i podeszwa na śródstopiu mialī niewłaściwie ustawione kąty. Miałem opinię lekarza ortopedy, że takie buty nie tylko są ekstremalnie niewugodne, ale zagrażają krążeniu krwi w stopach i powodują deformację śródstopia. Pomimo opinii lekarza specjalisty ortopedy, rzeczoznawca w Gino Rossi nie znalazł powodu do reklamacji. NIGDY WIĘCEJ BUTÓW Z GINO ROSSI, TA FIRMA KLIENTÓW MA GDZIEŚ .... GŁĘBOKO ...
    • Gość: aga Re: gino rossi-reklamacja IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 19:31
      Ja zareklamowałam buty po trzech założeniach. Reklamacja odrzucona bo "towar nadaje się do normalnego użycia". No cóż ja nie chadzam w dziurawych butach :)
    • Gość: LoMe Re: gino rossi-reklamacja IP: *.lze.lodz.pl 29.02.12, 10:00
      Miejska Federacja Konsumentów??
    • Gość: gość Re: gino rossi-reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 11:52
      Niestety reklamacje butów to temat rzeka - sklepy robią co chcą, żeby tylko uniknąć odpowiedzialności. Osobiście miałem nieprzyjemność reklamować obuwie w dwóch dosyć drogich sklepach i za każdym razem odsyłano mnie z przysłowiowym kwitkiem. No bo przecież jak w bucie noszonym miesiąc odkleja się podeszwa to przecież jest to "naturalne zużycie".

Z doświadczenia mogę polecić obuwie firmy Wojas - przynajmniej kolekcję męską. Buty, przynajmniej te w moim posiadaniu, są po prostu niezniszczalne i jakiekolwiek reklamacje nie są po prostu potrzebne.
      • Gość: artur Re: gino rossi-reklamacja IP: *.ip.shentel.pl 14.05.12, 14:56
        w moich butach po 15 minutach odkleily sie wkladki. zareklamowalem i podkleili tylko ze po kolejnych 15 minutach chodzenia znowu sie odkleily. zarzadalem zwrotu gotowki a oni je znowu podkleili. odradzam zakupy wszystkim ktorzy kupuja buty do chodzenia. w tym przedziale cenowym to chyba najwieksze dziadostwo
      • Gość: KKKK Re: gino rossi-reklamacja IP: *.smrw.lodz.pl 18.01.14, 23:47
        Kiepskie obuwie, zdecydowanie lepsze buty Ryłki, Clarks czy Wojasa. strona internetowa kiepska, cotygodniowe SMS o promocjach, często niezgodnE z prawdą.!!
    • towarzystwoochronytrolli10 Re: gino rossi-reklamacja 15.05.12, 01:43
      Ja reklamowałem 2 razy buty, różne, w sklepie w manu na parterze, i bez dyskusji. Pytali tylko czy chce kasę czy inne buty bo takich samych nie mieli. Nie napiszę który to sklep bo nie chce robić kryptoreklamy ;) ale od czegoś co się nazywa gino rossi to ja z założenia bym sie trzymał z daleka.
      • Gość: jasmin Re: gino rossi-reklamacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 12:15
        Jako producent nie załączamy do naszych produktów karty gwarancyjnej dlatego też, w przypadku reklamacji stosuje się przepisy ustawy z dnia, 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz. U. Nr 141, poz. 1176 z późn. zm.). Tak jak to zostało już Pani wyjaśnione w poprzedniem piśmie w przypadku reklamacji konsument powinien zwrócić się do sprzedawcy w sklepie- czyli do osoby z którą zawarł umowę. W razie ujawnienia się wady towaru sprzedawca staje się odpowiedzialny za istnienie wady wobec kupującego. Odpowiedzialność ma charakter absolutny tzn. sprzedawca nie może się z niej zwolnić – obciąża go ona niezależnie od tego czy on spowodował wadliwość towaru (niezależnie od jego winy), a nawet niezależnie od tego czy ogólnie wiedział lub mógł wiedzieć o tym, że sprzedawana rzecz jest wadliwa. Natomiast art.12 w/w ustawy uprawnia sprzedawcę do egzekwowania odszkodowania od któregokolwiek z poprzednich sprzedawców (hurtownika lub producenta) oznacza to, że odpowiedzialność producenta powstaje dopiero w dalszej kolejności.

to odpowiedz od Gino Rossi a sklepu nie ma i zostaliśmy na lodzie taką mają politykę firmy
    • Gość: Mariola Re: gino rossi-reklamacja IP: *.ipartner.com.pl 25.08.12, 15:21
      Dałam tej firmie trzy szanse, najpierw kozaki, które umyłam wilgotną gąbeczką a skóra puściła kolor i powstała plama. Reklamacja odmowna. Następnie chciałam tylko wymienić kozaki na inny kolor, nie miały ani śladu użytkowania, zapakowane w oryginalny karton. Odmówiono mi. Tym razem jednak przesadzono!!! W nowych sandałkach wyszłam na spacer i kropla deszczu spadła na podeszwę, na skutek czego powstał plama i w tym miejscu podeszwa odbarwiła się. Reklamacja odmowna. Gino Rossi to szmelc nie firma. Powinni reklamować się jako sprzedawcy kapci, nie butów wyjściowych!!! Ostatni raz kupiłam buty tej firmy. ZŁA REKLAMA IDZIE W ŚWIAT SZYBCIEJ, NIŻ DOBRA!!!
      • Gość: aga Re: gino rossi-reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 21:48
        witam ,pracuję w sklepie obuwniczym(nie gino rossi)i zastanawia mnie fakt jak pani dbała o te buty? Szkoda że skoro było stać panią na drogie buty,to nie zainwestowała pani w odpowiednie preparaty do takiej skóry.Prawda jest taka że o buty trzema dbać jak o własną skórę >pozdrawiam
        • Gość: Maura Re: gino rossi-reklamacja IP: *.205.75.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.13, 09:23
          Chyba rzeczywiście firma Gino Rossi zatrudnia nieodpowiednich sprzedawców, bo jak wynika z wyjaśnień producenta to oni w pierwszym rzędzie są odpowiedzialni za uznawanie bądź odrzucanie reklamacji. Na moim odrzuceniu nikt nawet nie podpisał się imieniem i nazwiskiem, jest tylko pieczątka sklepu i jakaś parafka. Takie traktowanie klienta naprawdę mnie oburzyło. Już przy przyjmowaniu butów pani ekspedientka "nie uznała" tej reklamacji (sądziłam wtedy jeszcze, że buty obejrzy jakiś ekspert, o naiwności ludzka!) twierdząc, że nie czuje iż wewnątrz buta pod piętą na skutek obciążenia związanego z normalnym ( 3 miesiące, 60 kg ) użytkowaniem porobiły się góry i doliny, a w butach nie da się chodzić, bo sprawia to ból. 'Ja tam nic nie czuję" było już wtedy załatwieniem odmownym o czym nie wiedziałam. Lekka ironia i uśmieszek, jakbym dopuszczała się jakiegoś oszustwa, dopełniły tej skandalicznej obsługi. Zamierzam się odwołać, a potem powierzyć sprawę dalej, chociaż czasem myślę, że szkoda na to energii. Z drugiej strony nie możemy jako klienci dać się tak traktować po wydaniu 500 zł ciężko zapracowanych pieniędzy. Do tej pory wszystkie reklamacje jakie złożyłam w różnych sklepach, a były może dwie czy trzy w życiu zostały uznane. Po raz pierwszy czuję się oszukana przez firmę, która szczyci się w opisie firmy produkcją butów z najwyższej półki.
          • Gość: Yorki Re: gino rossi-reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 20:11
            W pełni się solidaryzuje z opinią, ja mam dokładnie takie same doswiadczenia z butami Gino Rossi, oni z założenia nie uznają żadnej reklamacji (ja reklamowałem wadę "konstrukcyjną" obuwia - źle ustawiony obcas w stosunku do podeszwy na śródstopiu, miałem opinie lekarza ortopedy o tej wadzie), oczywiście reklamacja oddalona. Ta firma po prostu oszukuje klientów mamiąc reklamą i promocjami. ODRADZAM ZDECYDOWANIE KUPNO BUTÓW GINO ROSSI...
          • Gość: abc Re: gino rossi-reklamacja IP: *.static.tvk.wroc.pl 01.11.16, 23:46
            Po pierwsze: sprzedawca jest tylko pośrednikiem i ma obowiązek przyjąć nawet najgłupszą reklamację, i wysyła ją dalej. Sprzedawca sprzedaje, a nie uznaje/odrzuca reklamacje.

A to, że podpisał się parafką, to coś złego? Miał podać imię, nazwisko i adres najlepiej?
        • Gość: lutek Re: gino rossi-reklamacja IP: 62.233.251.* 09.04.13, 16:37
          ta firma to niestety prawdziwy szajs. Kupiłem u nich buty na zimę (takie do garnituru). Po kilku wyjściach, popękała skóra. Zgłosiłem do reklamacji. Oczywiście odmowa - bo przedmiot umowy (czyli buty!) nie były użytkowane zgodnie z przeznaczeniem:). Nie wiem, do czego powinno się używać butów, ale z tego wniosek, że do tego żeby stały na półce chyba:). No ale nie za 400 zł - bez przesady. Gó...ana firma próbująca udawać włoską, ale nawet do taniej chińszczyzny im daleko. Radzę omijać szerokim łukiem. jest tak dużo innych producentów, gdzie nawet jak coś im nie wyjdzie, to reklamację zawsze pozytywnie rozpatrują.
          • Gość: szaska Re: gino rossi-reklamacja IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.13, 19:30
            Buty marki gino rossi sa tragiczne po 1 wyjściu zrobiła mi się dziura w podeszwie, a reklamacja została odrzucona, juz nigdy nie zrobię zakupów w gino rossi nie POLECAM!!!!!
        • Gość: KKK Re: gino rossi-reklamacja IP: *.smrw.lodz.pl 18.01.14, 23:38
          Jest zwykła kryptoreklama, jakość butów GR niestety staje się fatalna. nawet ceny promocyjne nie są ADEKWATNE do ich jakości, szkoda!! A produkty pielęgnacyjne (drogie0 niestety nie mają wpływu na ich marną jakość. Obuwie np. firmy Clarc jest o niebo lepsze.
        • Gość: KKK Re: gino rossi-reklamacja IP: *.smrw.lodz.pl 18.01.14, 23:39
          Jest zwykła kryptoreklama, jakość butów GR niestety staje się fatalna. nawet ceny promocyjne nie są ADEKWATNE do ich jakości, szkoda!! A produkty pielęgnacyjne (drogie) niestety nie mają wpływu na ich marną jakość. Obuwie np. firmy Clarc jest o niebo lepsze.
      • Gość: xxx Re: gino rossi-reklamacja IP: *.smrw.lodz.pl 18.01.14, 23:52
        NO NIESTETY NIC DODAĆ NIC UJĄĆ.
      • Gość: abc Re: gino rossi-reklamacja IP: *.static.tvk.wroc.pl 01.11.16, 23:33
        Umyła Pani skórzane buty WILGOTNĄ gąbką i dziwi się Pani, że skóra się odbarwiła? Dodatkowo ma Pani jeszcze pretensje o odrzucenie reklamacji? Gratuluję rozsądku. Po to właśnie służy impregnat - żeby zabezpieczyć buty przed kontaktem z wodą m.in.
    • Gość: Ania Re: gino rossi-reklamacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.12, 18:24
      Jeden raz buty na nogach i dziury w podeszwie :/ reklamacja odmowna!
      • Gość: człowiek Re: gino rossi-reklamacja IP: *.infoeltech.com.pl 11.04.13, 22:59
        od 20 lat chodzę wyłącznie w butach gino.w tym czasie miałem 2 reklamacje, z których jedna skończyła się na naprawie obuwia a druga zwrotem obuwia gdyż naprawa nie przyniosła zadowalających wyników. po każdej naprawie podziwiałem firmę za to ile trudu zostało włożone w naprawę gdyż wydawało mi się, że łatwiej byłoby wyprodukować nowe buty(była to wymiana części cholewki).ogólnie uważam, że podejście do klienta jest odpowiedzialne i uczciwe a jakość - nie znam lepszej polskiej marki.
        • Gość: Yorki Re: gino rossi-reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 20:17
          chyba jesteś sprzedawcą w sklepie Gino Rossi i sam sobie załatwiłeś tę reklamację. Poczytaj w necie, że 99% reklamacji obuwia Gino Rossi nie jest uwzględniana. Ale jest przysłowie, że wyjątek (ty) tylko potwierdza regulę, że buty Gino Rossi to szajs (po naszemu to będzie gó...no), zciema reklamowa,
          Sie ma!
          • Gość: *** Re: gino rossi-reklamacja IP: *.chojnet.pl 31.07.14, 23:23
            Robia już masówkę u podwykonawców -firemki wkoło Słupska im produkuj
            zobaczcie na alegro-wywalili ponad 6000 par butów
            • Gość: rodzynek0203@op.pl Re: gino rossi-reklamacja IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 15:49
              Jacy podwykonawcy ?? Poczytaj sobie w internecie skoro tak obeznany jesteś,że mają własną fabrykę w Słupski !! Co za brednie...
          • Gość: ilo Re: gino rossi-reklamacja IP: *.play-internet.pl 08.05.15, 13:52
            NIE POLECAM !!!!!!!!! Buty sie odbarwily z białymi plamami po 3 miesiącach reklamacja odrzucona !! Niegdy juz nic od nich nie kupie !!!!
            • Gość: abc Re: gino rossi-reklamacja IP: *.static.tvk.wroc.pl 01.11.16, 23:37
              Przy stosowaniu odpowiednich środków do pielęgnacji obuwia (każdy producent testuje swoje środki na swoich skórach) nic takiego nie miałoby miejsca. Wiem z doświadczenia.
        • Gość: aaa Re: gino rossi-reklamacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.15, 10:52
          Większość reklamacji jest spowowdowanych nieodpowiednią pielęgnacją obuwia. Jeśli pojawiły się odbarwienia, bo żałowało się kilkunastu złotych na impregnat albo renowator, to pretsnsje można mieć tylko do siebie. Natomiast jeśli odbarwienia powstają mimo wcześniejszego impregnowania (produktami Gino Rossi), reklamacja powinna zostać uwzględniona.
    • Gość: niezadowolony Re: gino rossi-reklamacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.13, 17:18
      Potwierdzam wszystkie wpisy, ktore pojawiaja sie w sieci od ponad 4 lat nt. tej watpilwej jakosci firemki. Od czasu przerzucenia produkcji z Polski do Indii jakosc dramatycznie obnizyla sie. Tez mialem doswiadczenia z nieuznaniem reklamacji skorzanych butow ktore mialy 3 miesiace a skora zaczela pekac w okolicy podeszw. W odpowiedzi od psudo-specjalisty otrzymalem: "wada powstala w wyniku kontaktu obuwia z podlozem" (!)
      W wyniku nierpozpatrzenia tej reklamacji od ponad 4 lat omijam szerokim lukiem ta firme i przy kazdej mozliwej okazji rozmowy nt butow z kimkolwiek odradzam ta firme tlumaczac jakie beda miec problemy przy ew. reklamacji. Dziala skutecznie. A wlascicielom i akcjonariuszom tej firmy mowie: f...k you!
      • kasiakant Re: gino rossi-reklamacja 19.01.14, 21:11
        Ja również zgadzam się z moimi przedmówcami. Ta firma to utopia.!!!
        • Gość: Sokrates Re: gino rossi-reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 20:24
          to nie utopia... to wredne oszustwo. Gino Rossi produkuje gów...ne obuwie i nie chce się do tego pzryznać obarczając klientów, że nieprawidłowo używali butów, np. odważyli się na kontakt podeszwy z podłożem (tak mnie napisali), a jak q..wa mam chodzić jak nie po podłożu, aniołek nie jestem i nie fruwam.
          LUDZIE NIE KUPUJCIE TEGO GÓ...NA U GINO ROSSI, KTÓRE NA DODATEK NIE JEST TANIE... A JAK JUŻ KUPICIE TO NIE MIEJCIE PRETENSJI, ŻE WAM ODRZUCONO REKLAMACJĘ (ONI ZAWSZE ODRZUCAJĄ), DO GINO ROSSI TYLKO DO SIEBIE, ŻE NIE CZYTACIE W NECIE CO LUDZIE PISZĄ
          • Gość: gość Re: gino rossi-reklamacja IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 15:30
            Zanim zaczniecie narzekać na sposób rozpatrzenia reklamacji oraz jakości obuwia zastanówcie się nad zasadnością reklamacji. Producent wg. ustawy właściwie w każdym przypadku niezależnie od rodzaju reklamowanego towaru odpowiada za wady, które nie powstały w skutek mechaniczny bądź będące następstwem nieodpowiedniego zabezpieczenia produktu. Jeśli poprzez nieodpowiednie użytkowanie i pielęgnację np. źle dobranym preparatem do obuwia np. zawierającym wodę skóra kozaków Wam popękała to cóż się dziwić ! Jesli kupiliście buty skórzane oczywiste jest,że skóra naturalna wymaga " innej " pielęgnacji niż obuwie tekstylne. No tak, ale jeśli takiej wiedzy nie posiadamy i wychodzimy z założenia,że jeśli buty są ze skóry i są drogie,a więc nie do zdarcia to jesteście w błędzie.Skóra odpowiednio pielęgnowana jest wdzięczna latami tak więc jeśli decydujecie się na porządny skórzany but należy się przyłożyć i zadbać o skórę jeśli chcecie cieszyć się nim jak najdłużej.
            • Gość: gośćcc Re: gino rossi-reklamacja IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 15:34
              W przypadku reklamacji w GR szczerze ? Nigdy nie miałem z tym problemu. Zawsze fachowo, na czas,bez zbędnych problemów. A nawet jesli była odrzucona - z fachową odpowiedzią tak więc wszystko było dla mnie jasne - tutaj wina mojej pielęgnacji z czym się zgadzam.
    • Gość: Jan Re: gino rossi-reklamacja IP: 80.50.83.* 11.09.17, 15:46
      Niestety muszę się przyłączyć do obecnych tutaj opinii. Kupiłem buty za 500zł w których skóra pękła po godzinie (!) od założenia... Tak beznadziejnych butów to jeszcze nigdy nie miałem, a co ciekawsze reklamacja została odrzucona. Pięknie to pokazuje sposób traktowania klientów przez tą firmę i chętnie przy każdej sposobności będę odradzał każdemu zakupów w tym sklepie.
    • Gość: klientee Re: gino rossi-reklamacja IP: *.net020-g2.isko.net.pl 11.02.18, 21:51
      federacja konsumentow i uokik- pomoga napisac wniosek i doradza co robic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka