Gość: Duda IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.08.01, 12:30 ... i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: geograf Re: Kochacie Łódż? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 18:30 Ja ja ko0cham. Calym swoim sercem i w ogole calym soba. Czuje z nia bardzo silna wiez a nia. Strasznie mi sie ona podob. Tak podoba mi sie te nie za czyste zaulki naszego miasta. Kocham je za to jakie one sa. Ja patrze na nie z perspektywy Łodzianina, ktory potrtafi je sobie wyobrazic jakie moglyby byc piekne (i jakie beda piekne-odrobina optymizmu nie za szkodzi:) i za to jakie one sa. Potrafie odnalezc urok w tych zniszczonych kamienicach, w tych zaniedbanych budynkach i przepieknej Piotrkowskiej i Ksiezy Mlynie, o ktorym tak malo sie mowi.... Kocham to miasto, kocham nawet ta nowa Łódź, te blokowiska i nie tylko, one tez maja swoj urok i klimat... Odpowiedz Link Zgłoś
zonk19 Re: Kochacie Łódż? 18.08.01, 01:07 Nie wacham sie stwierdzic ze calym sercem kocham nasza Lodz! Tu sie urodzilem i juz teraz wiem ze tu pozostane! Jeszcze 2 lata temu nie napisalbym tego. Fajnie,ze zwiazalem sie z Lodzia na dobre i zle :) Pozdrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slobo D. Re: Kochacie Łódż? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 11:27 Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbina Re: Kochacie Łódż? IP: *.telia.com 18.08.01, 12:23 Kocham i to bardzo. Tu sie urodzilam, tu spedzilam najpiekniejsze lata, tu chodzilam do najlepszej szkoly III LO, tu ukonczylam studia. Mieszkam od prawie cwierc wieku zagranica i przyjezdzam do Lodzi tak czesto jak tylko moge. Lodzianie, nie wstydzcie sie swojego miasta, jest z dnia na dzien piekniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Kochacie Łódż? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 17:32 Gość portalu: Balbina napisał(a): > Wszystko wspaniale, ale najlepszą łódzką szkołą był, jest i będzie Kopernik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Kochacie Łódż? IP: 213.25.90.* 21.08.01, 17:37 niee, Balbina wcale tak nie napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kochacie Łódż? 18.08.01, 15:24 Bardzo!!! Ale nie będę się rozwijał bo taki wątek już istnieje i tam zawarłem już swoje argumenty! pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kochacie Łódż? 19.08.01, 21:58 Ja też. Dlaczego - trzeba zobaczyc inne wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Re: Kochacie Łódż? IP: *.mnc.pl 19.08.01, 21:53 Tak, od maleńkości i na zawsze. A kocha się zawsze bezinteresownie i bez powodu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Kochacie Łódż? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 17:42 Pewnie! Jestem szóstym pokoleniem urodzonym i mieszkającym w Łodzi. Kto da więcej? Piszcie, może jakieś historie rodzinne związane z Łodzią? Np. mój pra-pradziadek przegrał w karty fabrykę do Heinzla. Czy któryś z potomków Heinzla buszuje po FORUM? Może mały rewanżyk? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: do kropki 21.08.01, 18:50 Ciekawi mnie bardzo ten wątek. prosze o e-mail jasam@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Kochacie Łódż? IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 21.08.01, 18:56 Witam Pewnie, ze tak. A dlaczego: bo tu sie urodzilem, bo jest ladna, bo zbudowano ja spontanicznie i bardzo szybko przerosla starsze miasta z tradycjami. A teraz takze za to, ze jest niedoceniana i poniewierana przez obecne wladze Polski. Ale sie nie damy! Pozdrawiam, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Kochacie Łódż? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 21.08.01, 19:07 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kochacie Łódż? IP: 209.5.66.* 21.08.01, 20:13 Ja lubie swoje miasto, gdyz sie tu urodzilam,wychowalam i chodze tu do szkoly,do 23 l.o. ktore jest najfajniejsza szkola pod sloncem. I tak jak Lodz nie jest idealna i superczysta ale ja lubie.Niby tu w LOdzi niema niczego szczegolnego, ale w zyciu bym nie chciala mieszkac w innym miescie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: MarcinK IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 20:25 1. Gdzie się ruszę tam jesteś. Czy Ty mieszkasz w komputerze? 2. Łódź wcale nie powstała spontanicznie! Przeciwnie, została bardzo dokładnie zaplanowana od początku z wykorzystaniem "starego" miasteczka (obecne okolice pl.Wolności). Jest tzw. ulicówką, czyli miastem założonym wzdłuż jednej ulicy traktu Piotrkowskiego (oczywiście Piotrkowska), bardzo dokładnie podzielona na równe działki itd. Z równą precyzją został w Polsce zaplanowany jedynie Zamość. Mogę tak godzinami, tylko strasznie dużo zapłacę za telefon. A wszystko zaczęło się od Stanisława Staszica, który szukając w Polsce miejsc dogodnych dla przemysłu napisał w swoim memuarze: "obrałem był sobie miasto Łódź". I tak to się zaczęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: MarcinK IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 21:12 1) Mieszkam w domu ;-))), czasem za to zagladam do kompa w chwili relaksu... 2) Piszac spontanicznie mialem na mysli nie idee lokalizacji tylko ruch ludzi ktorzy tu naplyneli i sposob zabudow miasta 0 wyglad budynkow, a nie ich lokalizacje i podzial na ulice. Pozdrawiam, MArcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kochacie Łódż? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 20:34 pewnie Odpowiedz Link Zgłoś