Dodaj do ulubionych

Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca

IP: *.toya.net.pl 14.11.11, 22:15
interes życia
CKD zwiększa kontrakt i MONOPOL w województwie Łódzkim, zaś budynki na Drewnowskiej już pewnie wystawione sa na zagranicznych aukcjach przez UM :))) hehe
osobiście nie mam nic przeciwko - takie prawa ZDROWEJ ekonomi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: maryla Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.toya.net.pl 14.11.11, 22:27
      I kolejny łódzki zabytek cholera weźmie, idę o zakład że ktoś go kupi a potem wyburzy.Jak zwykle urząd miasta się "zdziwi" że wyburzone a na końcu developer tam postawi koszmarny betonowy kwadrat.tak się "rozwija " to miasto.żal.to nie jest zdrowa ekonomia, tylko wandalizm.obym się myliła i oby tym razem było inaczej,bo budynek szpitala jest piekny.
      • Gość: nika Re: Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.4web.pl 15.11.11, 11:22
        Wiesz, zabytek zabytkiem, ale szpital musi spełniać jakieś minimum sanitarne - watpię, aby budynek wybudowany 100 lat temu spełniał je nawet po remoncie...Jeśli jest tam ortopedia to i zabiegi operacyjne itp - wiem, ze jako ośrodek rehabilitacji dla doroslych to miejsce jest do kotu - nic nie ma.

• Gość: gosc Re: Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.opera-mini.net 15.11.11, 11:31
          > Wiesz, zabytek zabytkiem, ale szpital musi spełniać jakieś minimum sanitarne -
          > watpię, aby budynek wybudowany 100 lat temu spełniał je nawet po remoncie...

Na świecie są setki szpitali w zabytkowych budynkach spełniających wymogi współczesnej placówki. U nas - choćby szpital wojskowy na Żeromskiego i Barlicki.

> .Jeś
          > li jest tam ortopedia to i zabiegi operacyjne itp - wiem, ze jako ośrodek rehab
          > ilitacji dla doroslych to miejsce jest do kotu - nic nie ma.

A teraz wyobraź sobie pacjentów ortopedii próbujących dojechać do CKD a następnie krążących po tamtejszym gmaszydle.
          • Gość: nika Re: Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.4web.pl 15.11.11, 12:24
            > A teraz wyobraź sobie pacjentów ortopedii próbujących dojechać do CKD

No i? Pod sam budynek podjeżdza autobus 64 oraz Karo z byłego Fabrycznego. Dojazd normalny tylko w drugą stronę.

>następn
            > ie krążących po tamtejszym gmaszydle.

Nie trzeba tam krązyć, bo sa oznakowania. I windy. Od razu widac, z e nigdy nie zetknałeś się ze szpitalem na Drwnowskiej i warunkami tam panującymi.
            • Gość: nika Re: Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.4web.pl 15.11.11, 12:26
              A poza tym, sorry, ale szpital na Żeromskiego to nie jest żadnen zabytek! Jonscher , to i owszem, ale i tak schody przy ewakuacji to makabra...
            • Gość: gosc Re: Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.opera-mini.net 15.11.11, 16:06
              > No i? Pod sam budynek podjeżdza autobus 64

Tak. I potem "spod samego budynku" do tego budynku jest jakieś 200 metrów przez teren szpitala. No i autobus 64 to normalnie całe miasto obsługuje, a już zwłaszcza centrum.

> oraz Karo z byłego Fabrycznego

Ta, trefl.

> Od razu widac, z e nigdy nie zetknałeś się ze szpitalem na Drwnowskiej

A Ty z łódzką komunikacją miejską.
    • sabciasal Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca 14.11.11, 22:34
      wreszcie. niedługo czekający na czechosłowackiej sprzet się zestarzeje. szkoda tylko ze dopiero za kilka miesiecy sie przenoszą.
    • Gość: marcinek Zniszczą sprzedadzą IP: *.toya.net.pl 14.11.11, 22:35
      to pewne.W końcu to Łódź, polski lider w autodestrukcji.
      pacjentom życzę zdrowia
      • Gość: niepokornna Re: Zniszczą sprzedadzą IP: *.134.rev.vline.pl 15.11.11, 20:28
        popieram marcinku
    • Gość: . Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.11, 22:51
      Filologia na Kościuszki, szpital na Drewnowskiej, szkoła na Księżym Młynie - tak oto miasto wyprzedaje swoją historię i wyzbywa się tradycji, tożsamości i charakteru przy okazji stymulując drenaż śródmieścia z tego, co jeszcze się w nim ostało.
      • blackmarjane Co to znaczy OPŁACA? Jakie kryteria? 14.11.11, 23:24
        Gość portalu: . napisał(a):

> Filologia na Kościuszki, szpital na Drewnowskiej, szkoła na Księżym Młynie - ta
        > k oto miasto wyprzedaje swoją historię i wyzbywa się tradycji, tożsamości i cha
        > rakteru przy okazji stymulując drenaż śródmieścia z tego, co jeszcze się w nim
        > ostało.

DOKŁADNIE!!!NIE OPŁACA TO SIĘ CHYBA POZBYWAĆ TEGO CO NAJCENNIEJSZE CZYLI JAK WYŻEJ :TOŻSAMOŚCI, CHARAKTERU TEGO CO NIEPOWTARZALNE!!!
        CO WOBEC TEGO SIĘ OPŁACA? BUDOWAĆ GNIOTY? POWTARZAĆ CASUS DWORCA KALISKIEGO?!SPRZEDAWAĆ DEVELOPEROM?
        KOSZMAR
        • Gość: nika Re: Co to znaczy OPŁACA? Jakie kryteria? IP: *.4web.pl 15.11.11, 11:24
          No to zaproponuj może co w tym szpitalu ma być? Miasto się go nie tyle pozbyło, co oddało Uniwersytetowi Medycznemu, a ten otwiera tam sam oddzial na Czechosłowackiej. Byłeś kiedyś w tym szpitalu, wiesz jakie tam są koszmarne warunki? W XXI w. w to byl po prostu wiek XIX.

Wg mnie to dobrze, że szpitall sie stamtad wyniesie - pytanie, co zrobić z budynkami, kto je wyremontuje?
          • Gość: gosc Re: Co to znaczy OPŁACA? Jakie kryteria? IP: *.opera-mini.net 15.11.11, 16:07
            > No to zaproponuj może co w tym szpitalu ma być?

Noo, szpital.
          • blackmarjane Re: Co to znaczy OPŁACA? Jakie kryteria? 15.11.11, 22:24
            Gość portalu: nika napisał(a):

> No to zaproponuj może co w tym szpitalu ma być?

Może po prostu szpital, może muzeum, może wyższa uczelnia, może jakiś urząd, a może ten sposób rozmowy nie ma sensu.
            To nie ja mam proponowac co tam ma być.
            Łódź pozbywa się swoich zabytków,o to chodzi.
            A w Czechosłowacką nie uwierze póki nie ruszy, myślę że to pic na wodę.

• histeryx czechosłowacka ? elo ! a co to za sentymentalism ? 14.11.11, 22:58
    • Gość: bebe Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.toya.net.pl 14.11.11, 23:20
      Szpital na Czechosłowackiej ma jak dla mnie jedną wielką wadę: jest na strasznym zadupiu, dojechac tam komunikacją miejską to jest koszmar. Więc najbardziej żal lokalizacji na Drewnowskiej. Sa szpitale dobrze połozone, to te budowane dawno i te wybudowane w latach 70-80 tych jak Matka Polka i Czechosłowacka. Do Matki Polki też nie ma sensownej komunikacji.
    • Gość: ap typowy bełkot gazetki czyli nie zamykają a IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 01:52
      przenoszą hehehe ciekawe że ten szpital podlegał urzędowi marszałkowskiemu czyli siedlisku prywaty, korupcji, sztucznych posadek dla działaczy partyjnych i zakrapianych alkoholem imprez w regionie, ale na szpital kasy nie było:))))
    • Gość: Liść Kłamstwo i manipulacja!! IP: 62.87.192.* 15.11.11, 10:20
      Zapraszam reporterów do Szpitala na Drewnowską. Wystarczy tutaj przyjechać porozmawiać z lekarzami by dowiedzieć się prawdy o planowej likwidacji szpitala i braku szans na otworzenie CKD w najbliższych 2-3latach!
      • Gość: niepokornna Re: Kłamstwo i manipulacja!! IP: *.134.rev.vline.pl 15.11.11, 21:08
        Liściu, CKD miał nie jeden szpital umieścić na swoim terenie,wszystkie Kliniki w jednym miejscu,tak słyszałam kilka lat temu i co brakuje chyba sprzętu przeciw pożarowego.Wszystko jasne- jest po wyborach ,wyborcy się nie liczą zrobili swoje.Starych szpitali jest w mieście więcej i co pozamykać,przenieść do CKD bzdura.Kolejki oczekujących,ktoś to kontroluje-makabra-niektórzy chorzy mogą nie doczekać swojej wizyty u lekarza.A co chcieli zrobić ze szpitalem Korczaka ,też CKD miało pomieścić.Trzymam za Was kciuki.Odezwijcie się do społeczeństwa.Powodzenia.
    • Gość: pot Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.11, 10:22
      Artykuł jest o przeniesieniu szpitala i o zabytkowym budynku w którym on się znajduje, jest też zdjęcie fragmentu ogrodu, chcę zobaczyć wiecej, więc klikam na "zobacz więcej zdjęć" jest tylko jedno: jakaś kobieta stoi w drzwiach. Czy dziennikarze gazety nie potrafią zrobić porządnego zdjęcia budynku i go umieścić w artykule, skoro o nim się pisze? Każdy prawie artykuł macie tak wybrakowany.
      • Gość: ewa Re: Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 11:51
        Byłam niedawno w tym szpitalu z dzieckiem na USG. Warunki, które są tam obecnie to koszmar, to nie jest budynek dla współczesnej służby zdrowia. Chyba, że jako klinika dla krasnoludków bo takie są wymiary większości pomieszczeń. Z tym przeniesieniem to dobry pomysł. Inna sprawa co się stanie z tym zabytkowym budynkiem.
        • Gość: lukas Re: Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.centertel.pl 15.11.11, 16:23
          Jakie przenosiny?
          Do budynku który na dzień dzisiejszy grozi katastrofą?
          Do budynku gdzie blok operacyjny nie spełnia żadnych wymogów?
          Do budynku w którym nie ma zaplanowanej ani jednej poradni w tym USG?

Do budynku który nie zostanie otwarty przez najbliższe lata?
    • Gość: ks Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.smrw.lodz.pl 15.11.11, 13:02
      Przecież wiadomo co się stanie. Vide szpital H. Wolf
      • Gość: iza45 szpital heleny wolf IP: *.toya.net.pl 15.11.11, 13:56
        dokładnie...
        jak tam przejeżdżam koło szpitala Heleny Wolf to na prawdę zwsze mnie to od nowa przeraża, jak można doprowadzić do czegoś takiego...
    • Gość: egz Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.toya.net.pl 15.11.11, 14:58
      Nie pomoże żadna przeprowadzka ani remonty dopóki będzie rządził ten sam dyrektor
    • Gość: FILOSWMITA? Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: *.mnc.pl 15.11.11, 21:29
      Aż dziw bierze, że brak antyżydowskich komentarzy? Przecież ten szpital wybudował żyd- Poznański. I mamy kolejny przykład niszczenia Polski przez żydów. Nie dość, że pozostawili po sobie budynki Manufaktury to jeszcze pobliski szpital i wiele innych "niepotrzebnych zakał" budynków w Łodzi. Ja tam preferowałabym pastwiska zamiast np. Piotrkowskiej. Dostanie mi się na pewno za ten komentarz.
    • Gość: FRUSTRAT żydzi otwierali a my zamykamy- Gratulacje. IP: *.mnc.pl 15.11.11, 21:35

Jestesmy najwspanialsi w destrukcji i kłótni.
    • Gość: obserwator Re: Zamykają stary szpital. Remont się nie opłaca IP: 62.87.192.* 03.07.14, 07:39
      W czerwcu wykonano 172 zabiegi operacyjne w tym 40 endoprotez
      Który z szpitali Uniwersyteckich wykonał więcej?

Budynek i park są już pewnie sprzedane - jaki udział mają urzędnicy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka