Gość: hgtfred IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 17:11 Próba samobójcza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ; Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 17:50 najwyrazniej. Mogła zabic sienie i ducha winnego kierowce i innych uczestnikow ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na p... IP: *.153.rev.vline.pl 17.12.11, 18:30 To praktykanci teraz w sobotnie wieczory siedzą i "njusy" piszą? A korekta w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na p... IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 18:36 Na tym skrzyżowaniu można oberwać też na zielonym świetle. Samochody skręcające ze struga w prawo nie zaprzątają sobie głowy przejściem dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 19:28 No tak, ogólnie wychodząc z domu i przechodząc obok ulicy można "oberwać". Mam dla Ciebie rozwiązanie trzymaj się z dala od ulic.. Wypadek ewidentnie z winy przechodnia i gdybanie "gdyby krowa była psem" nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.smrw.lodz.pl 17.12.11, 21:01 a do tego tytuł artykułu to rewelacja na światową skalę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.toya.net.pl 20.12.11, 07:26 Gość portalu: :) napisał(a): > No tak, ogólnie wychodząc z domu i przechodząc obok ulicy można "oberwać". Mam > dla Ciebie rozwiązanie trzymaj się z dala od ulic.. Wypadek ewidentnie z winy p > rzechodnia i gdybanie "gdyby krowa była psem" nic nie zmieni. ale o co ci chodzi? żadne gdybanie tylko przeczytałam artykuł i skojarzyłam że parę dni temu na tym samym przejściu kierowca zdjąłby mnie z pasów, bo nie zwrócił uwagi że mam zielone. jeśli nie podoba ci się mój komentarz to przecież możesz go ominąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowniku Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 13:19 Aga, może dlatego że samochody przeważnie nie posiadają głów, czasem /ale nie zawsze/ posiadają je prowadzący owe samochody :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.toya.net.pl 20.12.11, 07:23 to skrót myślowy. zrozumiałeś, więc nie ma się czym podniecać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na p... IP: *.4web.pl 17.12.11, 18:43 Tylko 30km/h w centrum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 19:12 > Tylko 30km/h w centrum! 5km/h równiez dla tramwaju! po co ma byc szybszy niz pieszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 19:32 Ok, a przy okazji, obowiązkowy dokument dla każdego pieszego stwierdzający znajomość przepisów ruchu drogowego i obowiązkowe OC i NNW. Idziesz na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.lodz.mm.pl 18.12.11, 09:39 Ale tylko pod warunkiem że piesi będą płacić składki jak kierowcy :). Przecież to kolejny w ostatnich dniach wypadek z winy pieszych a kierowcy zostają ze szkodą i brakiem środków na jej naprawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.play-internet.pl 17.12.11, 18:45 Tam powinno być przejście podziemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 19:37 W zasadzie czemu nie. Na wszystkich tego skrzyżowaniach wykopać tunele, jednak taniej będzie nauczyć przechodniów rozróżniania barw 2 barw (zielonej i czerwonej). Odpowiedz Link Zgłoś
be_good Co się dziwić 17.12.11, 19:04 zielone dla pieszych świeci się kilka - kilkanaście sekund, ułamek tego co dla samochodów. Co się dziwić, że piesi ryzykują życie próbując zdążyć na tramwaj/autobus i biegają na czerwonym. Może w końcu do "specjalistów" z ZDiT dotrze, że oprócz ruchu samochodowego w tym mieście jest także ruch pieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Co się dziwić IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 19:15 > zielone dla pieszych świeci się kilka - kilkanaście sekund bzdura! masz przycisk, naciskasz i za kilka sekund masz zielone... ale nie lepiej przebiegac na czerwonym i to na tak ruchliwej ulicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM. Re: Co się dziwić IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 19:45 Sorry, stary, ale przyciski są demontowane. Może na wzmiankowanym skrzyżowaniu jeszcze są- na innych już nie ma. Skrzyżowanie Kościuszki/Mickiewicza- przycisków już niet, cykl świateł długaśny, ale tylko dla kierowców. Pieszy maszerujący szybkim krokiem nie ma szans na przejście tegoż wynalazku w jednym cyklu. I na marginesie- przejścia podziemne i tak przez część pieszych będą skutecznie omijane- szybciej wierzchem. Vide skrzyżowanie Piłsudskiego/Sienkiewicza. Tam ze ścieżki rowerowej korzystają na równi piesi i rowerzyści. Policji nie widuję, a szkoda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Co się dziwić IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 19:59 jak nie ma szans jak ja przechodze, trudno zeby sie swiecilo 2 minuty.... bo to sparalizowaloby ruch na WZ takze tramwajow... dopóki nie bedzie tunelu na WZ nic się nie zmeni, bo to zbyt wazna droga dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
be_good Re: Co się dziwić 17.12.11, 23:01 Za kilka sekund? bzdura! Pewnie z Twojego punktu widzenia kierowcy nie widać tego, ale dla pieszych poruszanie się po skrzyżowaniach to udręka. Zielone zapala się dopiero przy następnej zmianie. Inny przykład. Skrzyżowanie Włókniarzy/Karolewska. Samochody na Włókniarzy zielone mają 1 minutę, piesi w tym samym kierunku mają 40 sekund. Czyli 20 sekund trzeba odczekać aż skończą jechać na Włókniarzy, potem jakieś 40 sekund aż pojedzie Karolewska i mozna przejść. a zaraz za Karolewską jest przystanek autobusowy (na Karolewskiej też jest) i często nie można zdążyć. A przycisków na tym skrzyżowaniu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Co się dziwić IP: *.toya.net.pl 18.12.11, 09:54 > Za kilka sekund? > bzdura! Pewnie z Twojego punktu widzenia kierowcy nie widać tego, ale dla piesz > ych poruszanie się po skrzyżowaniach to udręka. > Zielone zapala się dopiero przy następnej zmianie. ale ja 2-3 dni kazdego tygodnia jestem pieszym i jakoś nie widze tego w tak ciemnych barwach jak Ty... proponuje zebys Ty zobaczył jak to jest za kółkiem a też zmienisz zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
be_good Re: Co się dziwić 18.12.11, 22:16 Nie widzisz tego w ciemnych barwach? Nie przeszkadza Ci, że jako pieszy masz zielone krócej i stoisz a samochody mogą jeszcze jechać? Dlaczego zaczęto ściągać przyciski z sygnalizatorów? Bo na ruchliwych skrzyżowaniach w centrum nie zdają egzaminu, za bardzo uprzywilejowały samochody. Pieszego sygnalizacja wstrzyma 20 sekund to straci wiecej bo spóźni się na tramwaj, a kierowca w tym czasie będzie już 200-300 m dalej czyli na nastęnym skrzyżowaniu. Poruszam się po mieście samochodem, rowerem i pieszo, wiem jak to jest za kółkiem i wcale nie zmienię zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Co się dziwić IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.11, 08:03 >Nie widzisz tego w ciemnych barwach? Nie przeszkadza Ci, że jako pieszy masz zi > elone krócej i stoisz a samochody mogą jeszcze jechać? Nie absolutnie mi to nie przeszkadza. Nie przeszkadza mi również ,ze inni są bogatsi ,ze w szkole czasami mieli lepsze stopnie ... ot tak po prostu mi to nie przeszkadza. Rozumiem że Ty jesteś z tych co jak sąsiadowi świnia zdechnie to święto w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Co się dziwić IP: *.lodz.mm.pl 18.12.11, 09:42 To jak już wymuszać to już lepiej przeciągać "swoje zielone". Kierowcy mając pieszych na przejściu nie ruszą nawet jak im się zielone zaświeci. Bezpieczniejsze a ten sam poziom łamania przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Manipulacja dziennikarska IP: *.smrw.lodz.pl 17.12.11, 19:47 Tytuł tego artykułu to typowa manipulacja informacją stosowana przez dziennikarzy.Prawda jest taka " W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę przechodząca na czerwonym świetle", ale tytuł mówi,że to kierowca ( w domyśle winien ) potrącił kobietę. Na pasach.( która w domyśle winna czuć się bezpieczna na tych pasach). Jak tytuł zmienia później opisaną prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_marchewa Re: Manipulacja dziennikarska 17.12.11, 20:15 Dokładnie tak... Baba przebiegała na czerwonym. Koniec. Nagroda Darwina Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Manipulacja dziennikarska 18.12.11, 22:36 A jaką nagrodę przewiduje się dla takiego błyskotliwego umysłu jak twój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingres W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na p... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.11, 22:13 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,122961,6995398,Kolko_i_krzyzyk_na_droge.html?as=1&startsz=x warto przeczytać mądry artykuł...A co do wypadku...to piesi chyba podwyższają sobie adrenalinę w tym smutnym kraju i to chyba jest taka gra ...zdarzę i jestem bohaterem albo ..zginę..a generalnie w doopie mam przepisy..a to dotyczy i kierowców jak i pieszych...PRZYKRE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: W centrum Łodzi samochód potrącił kobietę. Na IP: *.uni.lodz.pl 18.12.11, 22:31 Codziennie przechodzę przez to skrzyżowanie. Codziennie widzę mnóstwo ludzi przebiegających na czerwonym świetle, bo ich tramwaj nadjeżdża. Wiedziałam, że prędzej ,czy później do tego dojdzie. Trochę rozsądku ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś