Dodaj do ulubionych

Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 15:43
Pomorska, Rzgowska, Traktorowa, Franciszkańska, Pojezierska - to są ulice godne takiej akcji. niech tłuszcza płaci za wymianę dowodów i uczy się o patronie.

i logo! koniecznie logo!
Obserwuj wątek
    • Gość: bankrut Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 15:48
      i zaś ta nieudacznica zdanowska wraz ze swymi przydupasami w urzędzie miasta Łodzi odziedziczonymi po rasiście bez czapki kropiwnickim bedzie się mogła napić za nasz łódzkie podatki.
      • kapitan_marchewa Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u 22.12.11, 15:54
        Zdanowskiej zbytnio ani nie kocham ani nie cenię, ale to dobry pomysł.
        Nawet kosztem wymiany dowodów i tabliczek.
        Havel jest tego warty.
        • Gość: magik Trasa Górna -> al. Václava Havla IP: *.retsat1.com.pl 22.12.11, 23:38
          Zgodnie z przyjętą przez Radę Miejską kilka lat temu uchwałą, ulicę można nazwać nazwiskiem patrona nie wcześniej niż rok po jego śmierci. Zatem nic nie przeszkodzi, aby Trasę o roboczej nazwie "Górna" nazwać np. al. Václava Havla. Droga wylotowa w kierunku południowym, tj. do granicy z Czechami, a jednocześnie przedłużenie al. Jana Pawła II. Odpadnie równiez problem wymiany dowodów.
      • Gość: Trzeci Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 15:55
        Głupoty piszecie. Akurat to, że Havel miałby mieć swoją ulicę w Łodzi - jest bardzo chwalebnym pomysłem.
      • Gość: aa Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 16:09
        Kochany Bankrucie!!! Nazwisko Zdanowska, bez względu na kontekst,wywołuje u Ciebie obsesyjną nienawiść.To się nazywa obsesja natręctw i doskonale Cię wyleczą w Kochanówku.Szkoda,że za społeczne pieniądze.
        • Gość: bankrut Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 16:43
          jeśli ci chodzi o moje leczenie to będzie na mój koszt bo płacę składki zdrowotne na nie wydarzoną polską służbę zdrowia. a co do zdanowskiej to pobiera wynagrodzenie z moich podatków i nie życzę sobie aby moje podatki były przepijane przez taką nieudacznicę i jej przydupasów w urzędzie miasta łodzi odziedziczonych po rasiście bez czapki kropiwnickim.
          • zbig1113 Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u 22.12.11, 17:25
            Drogie dziecię,
            mnożenie inwektyw nie dodaje znaczenia Twojej wypowiedzi.
            Obnaża jedynie Twoje braki intelektualne.

Wesołych Świąt.
            • Gość: toznowuja Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 19:31
              True, true....
    • iszkariota Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę 22.12.11, 16:06
      Ja też jestem za nazwaniem ulicy nazwiskiem Havla. Jednak to trochę potrwa, bo trzeba ją wybudować. Nie wyobrażam sobie zmiany już istniejącej nazwy na nową "modną" nazwę.
    • Gość: Yarro z nielogu Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.cust-83.exponential-e.net 22.12.11, 16:08
      A moze by tak w Nowym Centrum?

Lub zmienic nazwe ul. Czechoslowackiej! LOL :)
      • wirusx Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u 22.12.11, 16:30
        Obydwie propozycje rozsądne; jestem za!
        • Gość: qba Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 16:56
          Z ta Czechoslowacka calkiem dobry pomysl :).
      • Gość: pawel Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 18:57
        Najlepiej w Nowym Centrum jak, jeżeli, może powstanie.
    • Gość: Swen Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 16:21
      Może lepiej zmienić nazwę Ronda...najlepiej Ronda Solidarności.....wymian dowodów nie za dużo....a i ta nazwa nie bardzo się przyjęła wśród Łodzian......
    • Gość: hav Ulica 5 lat po smierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 16:27
      Teraz mamy dobry moment żeby wprowadzić w Łodzi dobrą zasadę że patronem ulicy można zostać dopiero kilka lat po śmierci (np. 5 lat).

Pozwoli to honorować zmarłych ludzi na prawdę i szczerze a nie na zasadzie fali czy mody.

Przy Havlu jest akurat dobry moment bo taką pożyteczną uchwałę można w miarę łatwo wprowadzić.

Jak umrze Jaro albo Słońce to będzie za późno i taka uchwała nie przejdzie.
      • Gość: zorientowany Taka uchwała jest w Łodzi IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 16:56
        Moze nie pięc lat, ale rok. Radni okazali się mądrzy i juz o tym pomysleli.Nie zmieniamy nazw istniejących ulic.
        bip.uml.lodz.pl/_plik.php?plik=uchwaly/rm/05_0586.DOC
        Nazwy od nazwisk osób nadajemy nie mniej niż rok po ich śmierci.
        Warto by Pani prezydent znała lokalne prawo.
        Dobrze też by znali je dziennikarze i przypomnieli w tekście, bo pisanie czy istniejąca czy nowa to to jest dyskusja akademicka.
    • Gość: antek Havel za Popiełuszkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 16:32
      Absolutnie się zgadzam. Jest taka ulica na Retkinii, która by się nadawała - Popiełuszki się nazywa.
    • Gość: aaaaaa al.piłsudzkiego zmiencie na aleje havla;) IP: *.belchatow.vectranet.pl 22.12.11, 16:34
      wow. sie dzije
      • Gość: qba Re: al.piłsudzkiego zmiencie na aleje havla;) IP: *.gdynia.mm.pl 22.12.11, 22:36
        Ta, "piłsudzkiego"...
    • pawel-strzalka Nieśmiało... 22.12.11, 16:48
      ...pozwolę sobie zauważyć, że lada moment zaczynamy w tym mieście budowie tworu o nazwie "Trasa Górna". Chyba nikt nie wyobraża sobie, że taka nazwa będzie oficjalna i Trasie trzeba będzie nadać jakąś docelową nazwę. No to ja proponuję Vaclava Havla właśnie. Trasa odpowiednio duża, konieczności wymiany dokumentów nie ma, a i miło będzie jak jakiś zabłąkany Czech jadąc DK1 przez Łódź trafi na ulicę swojego prezydenta.
      • Gość: Swen Re: Nieśmiało... IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 16:50
        Chociaż wyżej zgłaszałem inną propozycję......jednak Twoją uważam za lepszą...:-)
      • zbig1113 Re: Nieśmiało... 22.12.11, 17:29
        Bardzo dobry pomysł, który nie generuje żadnych dodatkowych kosztów....
        • Gość: POOO Kiedy ulica IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 17:34
          Kiedy ulica Prezydenta Lecha Kaczyńskiego ? Czy Havel jest dla nas ważniejszy ?
          • zbig1113 Re: Kiedy ulica 22.12.11, 17:39
            Tak, Havel jest ważniejszy.
            • Gość: MalaMi Re: Kiedy ulica IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 17:50
              A dlaczego jest ważniejszy?
              • zbig1113 Re: Kiedy ulica 22.12.11, 18:45
                Bo tak.
                Bo jedyną zasługą prezydenta Kaczyńskiego była widowiskowa śmierć.
                Bo go nie lubię...
                • kcramsib Re: Kiedy ulica 22.12.11, 22:18
                  Twoje niczym nieuzasadnione nie lubienie nie ma tu nic do rzeczy - nawet najgorszy prezydent Polski (a od LK byli gorsi - przynajmniej jeden) jest dla mnie znacznie ważniejszy niż prezydent innego kraju. Który dodatkowo dla Łodzi nic nie zrobił.
                  • zbig1113 Re: Kiedy ulica 22.12.11, 22:47
                    Owszem, Havel nic dla Łodzi nie zrobił, ale też niczego nie zepsuł (w Łodzi czy w Polsce). O Kaczyńskim tego powiedzieć nie można.
                    A poza tym, już w Łodzi jest ulica Haska, więc jeszcze jeden czeski pisarz się zmieści.
                  • wirusx Re: Kiedy ulica 22.12.11, 23:03
                    kcramsib napisał:
                    Który dodatkowo dla Łodzi nic nie
                    > zrobił.
                    ----------------------------------------------
                    Dawno nie spotkałem czegoś tak rozkosznie głupiego jak to : "dodatkowo"...
                  • red.geralt Re: Kiedy ulica 23.12.11, 00:40
                    kcramsib napisał:
                    "Twoje niczym nieuzasadnione nie lubienie nie ma tu nic do rzeczy - nawet najgorszy prezydent Polski (a od LK byli gorsi - przynajmniej jeden) jest dla mnie zn acznie ważniejszy niż prezydent innego kraju. Który dodatkowo dla Łodzi nic nie zrobił."

To może zaproponuj nazwanie którejś z ulic Łodzi imieniem Bolesława Bieruta. Przecież też był prezydentem Polski. Myślę, że nawet zimny lech nie był taki głupi, żeby uważać się za ważniejszego od Havla, w dowolnej sprawie, w której ewentualnie mieliby rywalizować.
      • berger.m Re: Nieśmiało... 22.12.11, 17:59
        pawel-strzalka napisał:

> ...pozwolę sobie zauważyć, że lada moment zaczynamy w tym mieście budowie tworu
        > o nazwie "Trasa Górna". Chyba nikt nie wyobraża sobie, że taka nazwa będzie of
        > icjalna i Trasie trzeba będzie nadać jakąś docelową nazwę. No to ja proponuję V
        > aclava Havla właśnie. Trasa odpowiednio duża, konieczności wymiany dokumentów n
        > ie ma, a i miło będzie jak jakiś zabłąkany Czech jadąc DK1 przez Łódź trafi na
        > ulicę swojego prezydenta.

A Galileusza? Czy ulica o tej nazwie nadal będzie istnieć, obok przedłużenia alei Jana Pawła II, czy może właśnie to przedłużenie przejmie tę nazwę?
        • Gość: bbb Re: Nieśmiało... IP: *.4web.pl 22.12.11, 18:09
          Galileusza chyba będzie istnieć dalej jako osiedlowa uliczka bez wylotu na Pabianicką.
      • Gość: ap a jak umrze Obama to zmienimy nazwę Łodzi?:))) IP: *.play-internet.pl 22.12.11, 21:39
      • kcramsib Re: Nieśmiało... 22.12.11, 22:13
        Nie, nie i jeszcze raz: NIE! Znalazłbym z pięć tuzinów ludzi którzy zasłużyli się dla miasta bardziej niż Havel a swojej ulicy w Łodzi nie mają. I to ich trzeba przede wszystkim upamiętniać...
        • zbig1113 Re: Nieśmiało... 22.12.11, 22:50
          Rzuć pół tuzina na początek.
    • berger.m Proponuję Roosevelta 22.12.11, 17:55
      Jeżeli stać nas na zmianę nazwy, to proponuję ul. Roosevelta. To chyba ostatnia stalinowska nazwa w Łodzi. Do tego ulica jest krótka, mieszka przy niej niewiele osób, a duży procent stanowią urzędy i instytucje. Jeśli już narażać kogoś na koszty, to lepiej urzędy, niż obywateli. Ponadto ulica ta mieści się w samym centrum - może warto dokonać "transakcji wiązanej" i namówić Czechy na zlokalizowanie w jednym z reprezentacyjnych budynków przy tej ulicy konsulatu?
      • Gość: bbb Re: Proponuję Roosevelta IP: *.4web.pl 22.12.11, 18:08
        "Jeśli już narażać kogoś na koszty, to lepiej urzędy, niż obywateli"

A urząd se pójdzie i se wydrukuje pieniądze. Z podatków naszych na to nie weźmie.
      • iszkariota Re: Proponuję Roosevelta 22.12.11, 21:24
        berger.m napisał:

> Jeżeli stać nas na zmianę nazwy, to proponuję ul. Roosevelta. To chyba ostatnia
        > stalinowska nazwa w Łodzi.

DOBRE, DOBRE !!! :))))
      • wirusx Re: Proponuję Roosevelta 22.12.11, 23:01
        berger.m napisał:

> Jeżeli stać nas na zmianę nazwy, to proponuję ul. Roosevelta. To chyba ostatnia
        > stalinowska nazwa w Łodzi.
        ---------------------------------------------
        Rżniesz głupa, czy...
      • Gość: Wojtek Re: Proponuję Roosevelta IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.11, 05:41
        Popieram - zawsze mnie złościło, że amerykański prezydent, który sprzedał Polskę Stalinowi w Jałcie, ma w centrum Łodzi swoją ulicę.
    • Gość: a Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 18:23
      Proponuję jedną stronę Piotrkowskiej - odcinek od połowy bramy posesji 143 do Piotrkowskiej 99 (przy czym tutaj tylko parter) - bez szóstek.
    • Gość: Gość Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 18:33
      Zdanowskiej nie lubię, ale pomysł jest OK. To jeden z niewielu mądrych polityków i ludzi, którzy naprawdę coś sobą reprezentowali. Natomiast ostatnio szczytem głupoty było nazwanie ulicy koło M1 ulicą Kerna - o ile pamiętam jedyne czym wsławił się ten facet to gonienie córki, która uciekła z domu za panstwowe pieniądze - nadanie takiej nazwy ulicy to skandal! Taki facet w normalnym kraju powinien siedzieć w pierdlu za nadużywanie stanowiska.
      • kapitan_marchewa Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u 23.12.11, 06:26
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Zdanowskiej nie lubię, ale pomysł jest OK. To jeden z niewielu mądrych politykó
        > w i ludzi, którzy naprawdę coś sobą reprezentowali. Natomiast ostatnio szczytem
        > głupoty było nazwanie ulicy koło M1 ulicą Kerna - o ile pamiętam jedyne czym w
        > sławił się ten facet to gonienie córki, która uciekła z domu za panstwowe pieni
        > ądze - nadanie takiej nazwy ulicy to skandal! Taki facet w normalnym kraju powi
        > nien siedzieć w pierdlu za nadużywanie stanowiska.

Cholerka, naprawdę naiwnie myślałem, że to ulica Ludwika Jerzego Kerna, tego od "Ferdynanda Wspaniałego"..
        Z tym mi się nazwisko Kern kojarzy od zawsze.
        A nie z tym nadużywającym władzy (*^$#()*% (niecenzuralne)
    • Gość: b Zdanowska też sobie zapracuje na ulicę IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 18:53
      ku pamięci i przestrodze.
    • Gość: B.Hutyra&Faltzman Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 19:22
      Ku...wa, a gdzie ulica Lecha Kaczyńskiego Polko malowana!!!! Najpierw trzeba swojego prezydenta upamiętnić a potem płakać po innych. Co za powywracane wartości! Rzygać się chce
      • Gość: ERG Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 19:31
        Może jeszcze ulica Kropiwnickiego.......??? Havel był wielkim człowiekiem.......a Kaczyński......Nie kpij.....
      • Gość: toznowuja Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 19:35
        Nazwij sobie tym imieniem swój przedpokój, od ulic wara! A Havel ulicy wart, w przeciwieństwie do ziemniaka.
      • zbig1113 Re: Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi u 22.12.11, 19:37
        Upamiętnia się tych, którzy na to zasłużyli...
    • Gość: B.Hutyra&Faltzman Kacprzak rozsądniejszy od Zdanowskiej:) wpierwL.K. IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 19:48
      Najpierw św. p. Lech Kaczyńki - pierwszy niepodległościowy prezydent Polski - a nie SB-cki agent i zdrajca- , z którego możemy być w 100% dumni. To, co zrobił dla Polski niepodległościowej i jak zachował się w Gruzji nobilituje go do Nobla - choć nie wiem, czy by chciał po tym jak ma go np. TW Bolek. Uczciwy Polak, niezłomny w walce o wartości i solidarność. Możemy być dumni z Lecha Kaczyńskiego i powinna Pani Prezydent o tym najpierw pomyśleć ale słoma z butów i chamstwo zawsze wyjdzie na wierzch.

Lech Kaczyński był kilkukrotnie w Łodzi, to tu miał rozpocząć 23 maja 2010 roku w Hali Atlas Arenie start kolejnej kampanii prezydenckiej, tu otwierał Park Ocalały i płytę lotniska.

Najpierw upamiętnijmy swoich bohaterów potem sięgajmy po innych - to jest normalny i zdrowy porządek.

B. Hutyra, M. Faltzman, F. Adwent, L. Kaczyński, A. Walentynowicz, M.Rosiak - Cześć i Hwała Bohaterom

Bohaterzy nie umierają nigdy!

• Gość: łodzianin to żart? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 19:52
        "Bohaterowie", a nie "bohaterzy". Staraj się wyrażać patriotyzm dobrą znajomością języka polskiego, a nie obrażającym ten język bełkotem...

Przeczytałem Twój wpis - Ty tak poważnie, czy jednak robisz sobie żarty? Ulica Kaczyńskiego? A cóż on zrobił dla Łodzi? Ulica Rosiaka? A czym on się przysłużył Łodzi?
        • Gość: barabeneza Re: to żart? IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 20:08
          Ta, jak go zapytasz, czy to żart, to ci na pewno odpowie. Nie po to się robi żarty, żeby się z nich zaraz tłumaczyć niekumatym.
        • Gość: B.Hutyra&Faltzman Re: to żart? IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 20:17
          ...na pewno więcej niż Havel, ale to nie ma znaczenia, nie będziemy licytować, bo co zrobił np. Roosevelt dla Łodzi?

Jeśli pytasz czy to żart, to świadczy tylko o tobie i twojej wiedzy - doczytaj sobie na stronach internetowych, ale koniecznie wyjdź poza strony spółki agory to się dowiesz, długa droga do wiedzy ale powodzenia, wszystko przed tobą - odkrywanie prawdy jest pasjonujące :) i dzięki za korektę choć bohaterzy też jest formą dopuszczalną :) ale niech ci będzie, ważniejszy jest tu sens:

Bohaterowie nie umierają nigdy!

M.Faltzman,W. Pańko, B. Hutyra, F. Adwent, L. Kaczyński, A. Walentynowicz, gen. A. Błasik - Cześć i Chwała Bohaterom
          • Gość: stasiek-the-best Re: to żart? IP: *.toya.net.pl 31.12.11, 22:06
            "Hwała" o19:48 o 20:17 stała się "Chwałą". Chwała ortografii!
        • Gość: xxx Re: to żart? IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 20:52
          ...tu masz trochę informacji i ciekawostek na ten temat ( zdecydowanie bardziej związany z Łodzią niż Havel i dla Polski ważniejszy - nie ujmując nic Havlowi oczywiście). L.K dawno w Łodzi powinien być w ten sposób uchonorowany - związany z Łodzią Filmową:

(...)
          Najdłuższa wizyta prezydenta miała miejsce w lipcu 2006 r. To było podróż sentymentalna. Prezydent zwiedził halę przy ul. Łąkowej, w której na początku lat 60. kręcono zdjęcia do filmu "O dwóch takich, co ukradli księżyc". W tym filmie Lech i Jarosław Kaczyńscy wcielili się w rolę Jacka i Placka, chłopców leniwych i cwanych, którzy postanowili ukraść księżyc, sprzedać go i nie musieć nigdy pracować.

Na tę okazję przygotowano wystawę fotosów z filmu, które prezydent oglądał z wielką uwagą. Do hali zdjęciowej przyszły osoby, które pracowały przy filmie.

Operator filmu Wiesław Pyda mówił nam wtedy o braciach Kaczyńskich: - Teraz to się nazywa power. Oni mieli tego na kilogramy. Jarosław nadawał ton, miał większy temperament, ale obaj chwytali w lot uwagi reżysera. Mama była na planie. Trzymała ich w ryzach.

- To było ponad 40 lat temu, ale trochę pamiętam. Przecież z Jacka i Placka mamy prezydenta i premiera - mówił nam wtedy aktor Michał Szewczyk, który grał w filmie epizod. - Dobrze zapamiętałem i poznałem tych chłopców. Mili, sympatyczni. Pamiętam, że dziwiłem się, jak mamusia może ich rozróżniać, byli tak identyczni. Dzieci w tym wieku są zazwyczaj niesforne. Oni nie byli inni. Wspominam ich jako sympatycznych chłopców. Bardzo ładnie zagrali. Gdyby dali plamę, film by się nie udał. Ale dali radę. Myślę, że występ w filmie zaowocował później w ich życiu.

Lech Kaczyński miał przyjechać do Łodzi 23 maja. W łódzkiej Atlas Arenie planował ogłosić, że będzie ubiegał się o reelekcję w jesiennych wyborach prezydenckich.

Więcej... lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7755533,Lech_Kaczynski_czesto_odwiedzal_Lodz__mial_byc_w_maju.html#ixzz26Bke54bP
          • Gość: jhez Re: to żart? IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 21:07
            "O dwóch takich, co ukradli księżyc". W tym filmie L
            > ech i Jarosław Kaczyńscy wcielili się w rolę Jacka i Placka

Tu masz artykuł o Placku i nie marudź

lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,10856534.html
        • Gość: ap taki sam jak z Havlem,bo co zrobił dla Łodzi?:))) IP: *.play-internet.pl 22.12.11, 21:40
          • zbig1113 Re: taki sam jak z Havlem,bo co zrobił dla Łodzi? 22.12.11, 21:46
            Co dla łodzi zrobili Mickiewicz, Puszkin, Gorki, Słowacki, Roosevelt, Baczyński, Popiełuszko.....
            • kapitan_marchewa Re: taki sam jak z Havlem,bo co zrobił dla Łodzi? 23.12.11, 06:46
              Naprawdę jakieś niesmaczne żarty się wdały w całkiem rozsądną dyskusję.
              Ulica Lecha Kaczyńskiego? To musiał być naprawdę żart piszącego..
              To ten Lech ksywa "panie prezesie melduję wykonanie zadania"?
              Marionetka słuchająca tylko brata, walcząca o samolot do Brukseli, potem o krzesło.
              Brużdżący w polskiej polityce zgodnie z podpowiedziami Jarosława "Polskę zbaw", o traktacie słynnym aż szkoda gadać(podpiszę, nie podpiszę, może podpiszę, oj wcale nie chciałem podpisać, ja to podpisałem?!!), o przetrzymywaniu mianowania ambasadorów, bo nie tacy jak chciał Jarosław. Dużo było antypolskich posunięć.
              Patriotą był niewątpliwie, pytanie tylko czy bardziej polskim czy gruzińskim..
              Nie mówmy już o tym.

PS. Pomysł z przemianowaniem Czechosłowackiej na Havla naprawdę niezły, o ile miasto zapłaci za wymianę dowodów i innych..
              • Gość: a Re: taki sam jak z Havlem,bo co zrobił dla Łodzi? IP: *.toya.net.pl 23.12.11, 08:29
                No tak, bo tylko ty masz prawo "żartować" i ty będziesz decydował co jest "śmieszne", tłuku.
              • Gość: B.Hutyra&Faltzman znamy ten esbecko-michnikowski bełkot. IP: *.toya.net.pl 23.12.11, 11:02
                …tak, tak dobrze znamy ten esbecko-michnikowski bełkot i argumenty, które tylko potwierdzają wielkość i znaczenie dorobku Lecha Kaczyńskiego dla wolnej Polski, bo tylko wobec największych, wpływowych i liczących się patriotów, którzy stali na przeszkodzie interesów obcych narodów czy mafii i dbali o dobro Polaków stosowano tak ciężkie manipulacje i dezinformację a ostatecznie wykonywano wyrok.
                Pytanie tylko, czy masz tak wyprany przez propagandę mózg, jesteś tak ubezwłasnowolniony jako czytelnik michnikowskiej antypolskiej bolszewii i wyborca PO, czy jesteś jednym z tych platformianych rozbiorowych zarządców, którzy chcą ubezwłasnowolnić wolnych Polaków. Twoje argumenty mają tyle wspólnego z prawdą co argumenty oskarżyciela, który uzasadniał wyrok na Rotmistrzu Pileckim skazując go na strzał w tył głowy i dół wysypiska – tamte uzasadnienia też w swoim czasie były dla wielu przekonywujące.
                W III RP mamy już całkiem duży cmentarzyk zaczynający dorównywać siepaczom sowieckim, z tą różnicą, że dokonany przez polskich szmalcowników w garniturach. Tu tylko kilka przykładów:
                Św.p. k.ż.w. B. Hutyra, M. Faltzman, W. Pańko, F. Adwent, G. Michniewicz, L. Kaczyński, A. Walentynowicz, gen. A. Błasik, M.Rosiak - Cześć i Chwała Bohaterom

I dlatego Pani Prezydent półtora roku po śmierci Prezydenta swojego kraju - chyba, że się mylę- nie zaproponowała upamiętnienia tej tragedii a dwa dni po śmierci byłego czeskiego prezydenta wychodzi przed orkiestrę z takim postulatem. ..
                • Gość: hasyd Re: znamy ten esbecko-michnikowski bełkot. IP: *.toya.net.pl 24.12.11, 10:58
                  Oczywiście masz rację,polski Prezydent Lech Kaczyński dla tych dziadów,zaprzańców nie istnieje w umysłach a Havla już dwa dni po śmierci chcą uhonorować.Durnie nami rządzą i tyle.
      • Gość: bly Re: Kacprzak rozsądniejszy od Zdanowskiej:) wpier IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 22:38
        ale ty ku... głupi jesteś
      • Gość: stasiek-the-best Re: Kacprzak rozsądniejszy od Zdanowskiej:) wpier IP: *.toya.net.pl 31.12.11, 21:45
        to Kaczyńskiego - tego, co nie doleciał wskutek wypadku samolotowego - już świętym chcecie zrobić!!!? Tak go mianuje jakiś propartyjny nadgorliwiec używając oznaczenia "św."
    • Gość: ul zdanowska Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 20:34
      ul zdanowskiej
    • Gość: ap a kiedy ulica Kim Dzonga II patrona PO?:)))) IP: *.play-internet.pl 22.12.11, 21:37
    • kcramsib Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę 22.12.11, 22:29
      Dziesiątki ludzi zasłużonych dla miasta czeka na upamiętnienie ich ulicami i doczekać się nie może. Dziesiątki kolejnych dostało jakieś boczne uliczki na skraju miasta tylko dlatego, że główne ulice dostały postacie w stylu Piłsudskiego (który Łodzi nie znosił) czy Kościuszki (który nigdy w Łodzi nie był). Do tego na upamiętnienie czekają tuziny ludzi zasłużonych dla Polski - od Kaczyńskiego przez Geremka po Kuronia. I co - Havel ma wskoczyć do kolejki bo... bo tak?

Nie!
    • Gość: bly Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 22:34
      proponuję havla za jana pawła 2
    • Gość: o3r Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.toya.net.pl 23.12.11, 01:55
      Havel jak najbardziej zasługuje na swoją ulicę. Są po prostu ludzie, którzy dokonali takich rzeczy, że trzeba ich upamiętnić. Oczywiście nie może się to odbyć kosztem jakichś historycznych ulic - vide spór o Sporną. Warto jednak pamiętać, że swoich ulic nie doczekało się wielu fabrykantów, którzy tworzyli to miasto, jak Scheibler, Poznański, Grohman, Kunitzer... I to któryś z fabrykantów powinien być patronem Trasy Górna, skoro ta musi powstać...

A co do Kaczyńskiego - jego postać wzbudza tak wielkie kontrowersje, że i 5 lat oczekiwania to może być za mało, żeby móc podjąć racjonalną decyzję.
    • Gość: Tomi prezydent Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.4web.pl 23.12.11, 04:52
      Wszystko co łódzkie nich po łódzku zostanie nazwane.Nie po watykańsku, czesku...
    • Gość: stasiek-the-best Zdanowska: Vaclav Havel będzie miał w Łodzi ulicę IP: *.toya.net.pl 23.12.11, 07:34
      Od której kadencji samorządowcy za swoje diety zamiast polityką zaczną zajmować się ważniejszymi dla Mieszkańców lokalnymi sprawami? Pamiętam, jak ul. Stalina była przemianowana na Główną, a za kolejnej władzy na Piłsudskiego - nic z tego dla ludzi tego miasta nie wynikało i nigdy nie wynika, co najwyżej kłopoty z wymianą dowodów, innych dokumentów zawierających adres, tablic z nazwami ulic itp.
      A tak na marginesie: pomysł na przemianowanie Czechosłowackiej na Havla jest O.K. - jeśli to konieczne.
    • Gość: jarek skwarek Niewątpliwie Havel wielkim człowiekiem był. IP: *.lodz.mm.pl 23.12.11, 08:27
      I nie tylko na skalę swojego miasta, kraju ale i świata, więc raczej nikt w przyszłości nie będzie chciał zamienić nazwy ulicy z Havla na np. Główną. Bo byli na tym świcie ludzie którzy i serce mieli i rozum.
    • Gość: B.Hutyra&Faltzman znamy ten esbecko-michnikowski bełkot IP: *.toya.net.pl 23.12.11, 11:00
      …tak, tak dobrze znamy ten esbecko-michnikowski bełkot i argumenty, które tylko potwierdzają wielkość i znaczenie dorobku Lecha Kaczyńskiego dla wolnej Polski, bo tylko wobec największych, wpływowych i liczących się patriotów, którzy stali na przeszkodzie interesów obcych narodów czy mafii i dbali o dobro Polaków stosowano tak ciężkie manipulacje i dezinformację a ostatecznie wykonywano wyrok.
      Pytanie tylko, czy masz tak wyprany przez propagandę mózg, jesteś tak ubezwłasnowolniony jako czytelnik michnikowskiej antypolskiej bolszewii i wyborca PO, czy jesteś jednym z tych platformianych rozbiorowych zarządców, którzy chcą ubezwłasnowolnić wolnych Polaków. Twoje argumenty mają tyle wspólnego z prawdą co argumenty oskarżyciela, który uzasadniał wyrok na Rotmistrzu Pileckim skazując go na strzał w tył głowy i dół wysypiska – tamte uzasadnienia też w swoim czasie były dla wielu przekonywujące.
      W III RP mamy już całkiem duży cmentarzyk zaczynający dorównywać siepaczom sowieckim, z tą różnicą, że dokonany przez polskich szmalcowników w garniturach. Tu tylko kilka przykładów:
      Św.p. k.ż.w. B. Hutyra, M. Faltzman, W. Pańko, F. Adwent, G. Michniewicz, L. Kaczyński, A. Walentynowicz, gen. A. Błasik, M.Rosiak - Cześć i Chwała Bohaterom

I dlatego Pani Prezydent półtora roku po śmierci Prezydenta swojego kraju - chyba, że się mylę- nie zaproponowała upamiętnienia tej tragedii a dwa dni po śmierci byłego czeskiego prezydenta wychodzi przed orkiestrę z takim postulatem.
      • wirusx Re: znamy ten esbecko-michnikowski bełkot 23.12.11, 16:22
        B.Hutyra&Faltzman, a co na to twój psyhiatra pierwszego kontaktu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka