Dodaj do ulubionych

Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi coraz...

IP: *.pai.net.pl 15.01.12, 19:19
Chciałem zgłosić swój pomysł. Zdaję sobie sprawę, że jest być może przełomowy, kontrowersyjny i dość ekstrawagancki. Tym samym zapewne nie będzie zrealizowany.
Otóż chciałem zaproponować, aby władze zrobiły w tym mieście cokolwiek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał M. Re: Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi cor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 19:22
      Myślę, że władza może to zrobić: W ramach Twojej propozycji, przedyskutują Twoją propozycję.
      Ale najpierw muszą ustalić w którą stronę przesunąć Kościuszkę.
      • Gość: lodzcity Re: Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi cor IP: *.smrw.lodz.pl 16.01.12, 00:09
        Cicho... nie zawracaj głowy!! TU SIĘ PIENIĄDZE ZARABIA !!
    • Gość: enjoy Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi coraz... IP: 88.147.34.* 15.01.12, 19:38
      Ja bym poszła z pomysłem jeszcze dalej: proponuję władzy aby zrobiła coś co ułatwi życie mieszkańcom, coś co podniesie jakość życia mieszkańców. Zamiast ciąć linie tramwajowe to może by tak zakupić biletomaty na większość przystanków? Może unowocześnienie transportu publicznego żeby podróżowanie po mieście nie było męką przez smród, brud i ubóstwo? Wiem, wiem, głupoty gadam ale to autor artykułu zaczął:D
      • Gość: gość Na przystankach to raczej nie da rady, bo IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.01.12, 19:53
        trzeba by je w standardzie bankomatów budować, czyli co najmniej kilkutonowy kloc betonowy, a w nim biletomat. I też bez gwarancji, że nie odjedzie.
      • Gość: poradny Re: Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi cor IP: *.pai.net.pl 15.01.12, 20:36
        Enjoy, proszę Cię, opanuj się! :) To już fantastyka.
    • Gość: . Cieniutka strategia IP: *.play-internet.pl 15.01.12, 19:41
      cieniutka dosłownie i w przenośni - dosłownie śmiech
    • Gość: Sąsiad Janiaka Prosiłbym o załatanie dziur na Rojnej, po której IP: *.toya.net.pl 15.01.12, 19:45
      często jadę za pierwszym architektem tego miasta.
      Może architektowi miasta, myślącemu o przesuwaniu (posuwaniu?) Kościuszki, te dziury nie przeszkadzają ale mi od wielu lat przeszkadzają - bardzo!
      • Gość: rojny Re: Prosiłbym o załatanie dziur na Rojnej, po któ IP: *.pai.net.pl 15.01.12, 21:00
        Tam nie ma wielu dziur :) są raczej pewne wypukłości :)
      • Gość: ej Re: Prosiłbym o załatanie dziur na Rojnej, po któ IP: *.4web.pl 16.01.12, 08:52
        Architekt miasta nie nadzoruje ZDiTu i nie jest decyzyjny w sprawach remontów dróg. A Rojną zawalił projektant, bo nie zrobił projektu zgodnie z umową.
    • Gość: zażenowany A na forum dalej żenada IP: *.toya.net.pl 15.01.12, 20:12
      Zakładam, że większość tutaj piszących frustratów, nawet nie pomyślała aby ruszyć swoje cztery litery i wybrać się na te konsultacje społeczne.
      Łatwiej się wypluwa żółć na tym forum, co nie?
      • Gość: poradny Re: A na forum dalej żenada IP: *.pai.net.pl 15.01.12, 20:35
        W jakim celu mam je ruszać? Opłacam ich swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi ściąganymi w formie podatków wszelkiej maści. To ich PRACA, za którą wszyscy płacimy. Abym mógł udać się na rzeczone konsultacje społeczne, musiałbym wziąć urlop, czyli innymi słowy jeszcze dodatkowo zapłacić. Raczej dziękuję.

• Gość: niedowiarek Re: A na forum dalej żenada IP: *.ip.netia.com.pl 16.01.12, 00:00
          Ty to wiesz.
          My też to wiemy.
          Pytanie tylko, czy władze miasta, w mądrości swojej, mają choćby przeczucie, że to wiedzieć powinny......
        • Gość: ej Re: A na forum dalej żenada IP: *.4web.pl 16.01.12, 08:55
          Bzdura, waćpan. Konsultacje odbywały się o 17.00, a w sobotę od 10 do 13. Pluć każdy łodzianin potrafi doskonale, ale ruszyc pupy się nie chce, by władzom powiedzieć czego się od nich oczekuje. Forum dla trolli jest łatwiejsze.
          • Gość: poradny Re: A na forum dalej żenada IP: *.pai.net.pl 16.01.12, 22:48
            Nie przypominam sobie, kiedy udało mi się wyjść z pracy przed 17.
      • Gość: Sąsiad Janiaka Nie wszyscy są studentami, przyjezdnymi ! IP: *.toya.net.pl 15.01.12, 20:39
        Większość, żyje w tym mieście, płaci podatki i przynajmniej w teorii nie powinna chodzić na jakieś pseudo-konsultacje, które i tak nic nie daj!
      • Gość: dycha Większość ludzi ma pracę, rodzinę i to ich zajmuje IP: *.lodz.mm.pl 15.01.12, 21:03
        A od podejmowania decyzji o mieście są wybory, w których wybiera się swoich przedstawicieli, którzy rozwiązują bieżące problemy miasta.

• Gość: gosc Re: Większość ludzi ma pracę, rodzinę i to ich za IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.12, 21:13
          > wybiera się swoich przedstawicieli, którzy rozwiązują bieżące problemy miasta.

To w teorii - w praktyce wybiera się świnie, które będą przez cztery lata żreć z koryta ile wlezie i wybory polegają jedynie na grze w zgaduj-zgadulę o to, która świnia zeżre najmniej i po której będzie najmniej sprzątania.
      • old_lodzer żeby brać udział w biciu piany? 15.01.12, 21:12
        każdy, kto mieszka w Łodzi np. 10 lat wie na co miasto choruje. Niepotrzebne strategie, warsztaty, konsuktacje .... A jeśli potrzebne to władzy, kombinującej jak wydać " słusznie" ( bez dodatkowych wyjaśnień .... ) publiczne pieniądze. Przecież zawsze znajdzie się ktoś, kto poprze kolejny bzdurny pomysł. I potem można się tłumaczyć "społecznym poparciem" ..... Ta władza jest po prostu trochę mądrzejsza od swoich poprzedników.
        • Gość: ap kasa na strategie,warsztaty,logo to potrafi Hania IP: *.play-internet.pl 15.01.12, 23:21
          tylko i jej banda rządzą Łodzią a miasto niedługo będzie wyglądało gorzej niż za niemieckiej okupacji:)))
      • michal_powolny12 Re: A na forum dalej żenada 15.01.12, 21:53
        Dobrze wiesz jak dotychczasowe władze tego miasta (z krótką przerwą w latach 94-98 i 2010) traktowały i traktują mieszkańców. Nie wiedzą że powinnni zacząć od siebie. Ot na przykład ograniczyć wysokość diet radnych i zarobków pani prezydent. Zwolnić 2/3 urzędników UMŁ a pozostałym ustalić wysokość wynagrodzeń na najniższym dopuszczalnym przez prawo państwowe poziomie. Zamknąć redakcje pisemek typu Kronika Miasta Łodzi. Zlikwidować Biuro w Brukseli. Jego zadania za 1/10 kwoty może przejąć na zasadzie umowy tamtejsze Biuro Przedstawicielskie W-wy. Zakonczyć projekty marnowania pieniędzy na tak zwaną promocję. Jest ona zbędna. Zlikwodować Straż Miejską. Ustalić wysokość podatków i opłat lokalnych na najniższym dopuszczalnym przez prawo poziomie. SPrzedać za 1-3 procent wartości wynajmowaNE lokale użytkowe. Obniżyć opłaty za uźytkowanie wieczyste. Przygtować się do sprzedaży zbędnych spółek (typu zarządca kurnika na Lublinku). OgraNICZYĆ KOSZTY działalnia pozostałych spółek komunalnych-w tym zlikwidować stanowiska ich rzeczników prasowych a całość relacji publicznych przenieść do 2 osobowego zespołu prasowego UMŁ. POłączyć w jeden organizm miejskie teatry i muzea, sprzedać zbędne muzelne obiekty w tym Pałac na Ogrodowej. Zaoszczędzone pieniądze należy zainwestować w komunikację zbiorową tam gdzie nie przeszkadza ona w ruchu drogowym, szkoły w tym zakończyć absurdalny proces likwidacji placówek, zwiększyć budżet pomocy społecznej. I od razu w mieście będzie się żyło lepiej.
        • ordynat.uchleja dalej żenada 15.01.12, 23:01
          michal_powolny12 napisał:

> (z krótką przerwą w latach 94
          > -98

archiwum.rp.pl/artykul/242142_Szef_lodzkiego_ZUS_odwolany.html
          • ordynat.uchleja Re: dalej żenada 15.01.12, 23:48
            Miasta- skład

W skład dwóch Zarządów Miasta kierowanych przez Marka Czekalskiego wchodzili: (w latach 1994 - 1998)

Elżbieta Hibner*

Mirosław Wieczorek*

Euzebiusz Zawadzki*

Wiesław Walczak

Paweł Pawlak

Bolesław Parzyjagła

Jerzy Kroh

Józef Tazbir

Jan Mędrzak

*zrezygnowali w 1996 roku
            REKLAMA

• michal_powolny12 Re: dalej żenada 16.01.12, 10:55
              Liczy się kto jest liderem a Marek Czekalski był jedynym prezydentem miasta Łódź-liderem. Zarówno w I jak i II zarządzie miał naprawdę odważnych polityków. Miał też miernoty typu pan W. czy pan P. KIm dzisiaj są ci panowie?
              • ordynat.uchleja Re: dalej żenada 16.01.12, 13:42
                michal_powolny12 napisał:

> Liczy się

I tu powinien pan postawić kropkę. Wypowiedź zyskałaby w ten sposób cenny walor uniwersalności.

< miernoty typu pan W. czy pan P. KIm dzisiaj są ci panowie?

Jeśli pod kryptonimem "P" lokuje pan p. Parzyjagłę (wice od nieruchomości) to wiadomo tyle, że dziś jest nosicielem orderu. O wcześniejsze dokonania chyba pan nie pyta. ...

• michal_powolny12 Re: dalej żenada 16.01.12, 14:49
                  Z tego co pamiętam to w Zarządzie Miasta II kadencji nie zasiadało więcej panów P? Jego późniejsze dokonania są mi b.dobrze znane. Nie przyniosły one wiele dobrego dla wizerunku Miasta Łodzi. Kim on jest dzisiaj? Nie pełni żadnych funkcji publicznych.
                  • ordynat.uchleja legienda przetrwala 16.01.12, 17:21
                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,7519898,Pierwszy_dzien_Tomasza_Sadzynskiego_jako_komisarza.html
                    2010

• Gość: :DDDDDDDDDDDDDDDDD proszę juz tak nie narzekać na te władze IP: *.sds.uw.edu.pl 16.01.12, 00:09
          www.niepodleglosc.lodzkie.eu/page/?str=559&id=402
    • Gość: Mieszkaniec Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi coraz... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.12, 21:39
      Jasne, lepiej siedzieć w domu i narzekać.
      • Gość: y Re: Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi cor IP: *.teleatlas.com 15.01.12, 22:05
        Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Jasne, lepiej siedzieć w domu i narzekać.

Nie wiem czy lepiej, ale idzie ci nieźle.
    • adamowski1 Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi coraz... 16.01.12, 00:51
      Jak dla mnie najlepszą strategią rozwoju tego zadupia było by powołanie ludzi do władz miasta nie z nadania partyjnego,ale takich którzy potrafili by zarządzać miastem,jego spółkami,no i nie biorących w łapę.
      Super by było gdyby kasiorkę wydali w pierwszej kolejności na remonty naszych ulic,tak aby można było po nich jeździć bez obawy urwania zawieszenia.Bo ten pomysł z utopieniem kilku miliardów złociszy na dworzec kolejowy pod ziemią i tunel do Kaliskiego to jakaś jak dla mnie paranoja.Bo nie sądzę aby moje dzieciaki dożyły czasów gdy w naszym kraju powstaną "Koleje Dużych Prędkości",dobrze jeżeli będzie można w pociągu bez stresu skorzystać z WC,no i żeby jeszcze jeździły według rozkładu jazdy.
      To tak ogólnie o komunikacji,bo o reszcie to aż wstyd wspominać,ciągle tracimy jakieś prestiżowe imprezy,zaczął Kropek,inni też wywalili z miasta kilka fajnych,róbmy tak dalej,a będziemy w dalszym ciągu zadupiem.pozdrowionka dla magistratu.
      • Gość: juras Re: Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi cor IP: *.dyn.iinet.net.au 16.01.12, 08:29
        W pelni popieram poglad adamowskiego1. Dodam tylko ze lodzianie pomstuja i narzekaja; a jak przychodzi do wyborow to jak barany nadal glosuja na tych "z nadania partyjnego" czyli na sitwy i koterie a nie na fachowcow.
    • Gość: mirek d. Po konsultacjach: strategia rozwoju Łodzi coraz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 08:02
      jaka strategia! tramwaje likwidują , mieszkań nie ma ludzie coraz biedniejsi a Zdanowska opowiada dyrdymały o strategii! czas najwyższy tej pani podziękować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka