teufel 07.06.04, 08:15 Jechałem sobie wczoraj Volvo 7000(krótki) na linii 56. Na tylniej scianie nad szybą(wewnątrz) była naklejka: "Monitoring" Czy to ściema(bo ostatnio czytałem, że monitoringu nie bedzię, bo strasznie trzesie) czy to prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: Monitoring w autobusach MPK?? 07.06.04, 11:21 Moim zdaniem ściema, szukałem kiedyś kamer w 3202 i nie znalazłem :))) Z tego co wiem, to są tylko w 3967, o ile ich już nie zdjęli:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Monitoring w autobusach MPK?? 08.06.04, 21:05 Jeszcze niecały miesiąc temu to Volvo miało kamery. Z tego, co powiedział mi kierowca, w kabinie nie ma żadnego monitora pokazującego obraz z kamer (a szkoda, bo byłyby lepsze od lusterek przy drzwiach), ale obraz jest rejestrowany i kasowany dopiero po kilku dniach. Podobno już kilka razyh to pomogło (tylko nie wiem w czym). A co do wandalizmu - tak jak napisał STUDI - łamać łapska za pierwszym razem, wtedy drugiego nie będzie. Bulwa już ma porysowane szyby w drugim wagonie. Fakt, że nie przepadam za tym "wynalazkiem", ale jednak i tak miałbym ochotę zastosować takiego wandala zamiast pantografu, których ostatnio w MPK chyba niedobory mamy... Pozdrawiam, Krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Po co? IP: *.prokom.pl 07.06.04, 12:25 Jesli darmozjady trzymajace z bandytami czyli prokuratorzy, sedziowe i cala rzesza prawnicza stwierdzi ze nie maona ukarac wandala czy pospolitego bandyty. I jeszcze wymysla ze to narusza swobody obywatelskie. Niestety na uniwarsytetach jajoglowi z czasow komuny wbijaja do glowy studentom krzywe wyobrazenie prawa. Dlatego lepiej by blyo zamknac wydzilay prawnicze na 30 lat, a kadre ksztalcic za granica. Inaczej nadal bedziemy miec prawnikow co spychaja normalnych ludzi w getto odgrodzone od reszty swiata drutem kolczatym, kameramik, straznikami, psami itd. Wandalom trzeba lamac rece za pierwszym razem. Najczesciej sa to nieletnie, wiec rodzice powinni w ciagu 7 dni pokryc koszty strat, jesli nie cala rodzina na bruk z wywozem poza granice miasta i z zakazem wstepu. Odpowiedz Link Zgłoś