Dodaj do ulubionych

Monitoring w autobusach MPK??

07.06.04, 08:15
Jechałem sobie wczoraj Volvo 7000(krótki) na linii 56. Na tylniej scianie nad
szybą(wewnątrz) była naklejka: "Monitoring" Czy to ściema(bo ostatnio
czytałem, że monitoringu nie bedzię, bo strasznie trzesie) czy to prawda??
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Monitoring w autobusach MPK?? 07.06.04, 11:21
      Moim zdaniem ściema, szukałem kiedyś kamer w 3202 i nie znalazłem :))) Z tego
      co wiem, to są tylko w 3967, o ile ich już nie zdjęli:)
      • krzyskup Re: Monitoring w autobusach MPK?? 08.06.04, 21:05
        Jeszcze niecały miesiąc temu to Volvo miało kamery. Z tego, co powiedział mi
        kierowca, w kabinie nie ma żadnego monitora pokazującego obraz z kamer (a
        szkoda, bo byłyby lepsze od lusterek przy drzwiach), ale obraz jest
        rejestrowany i kasowany dopiero po kilku dniach. Podobno już kilka razyh to
        pomogło (tylko nie wiem w czym).
        A co do wandalizmu - tak jak napisał STUDI - łamać łapska za pierwszym razem,
        wtedy drugiego nie będzie. Bulwa już ma porysowane szyby w drugim wagonie.
        Fakt, że nie przepadam za tym "wynalazkiem", ale jednak i tak miałbym ochotę
        zastosować takiego wandala zamiast pantografu, których ostatnio w MPK chyba
        niedobory mamy...

Pozdrawiam,
        Krzyskup
    • Gość: STUDI Po co? IP: *.prokom.pl 07.06.04, 12:25
      Jesli darmozjady trzymajace z bandytami czyli prokuratorzy, sedziowe i cala rzesza prawnicza stwierdzi ze nie maona ukarac wandala czy pospolitego bandyty.
      I jeszcze wymysla ze to narusza swobody obywatelskie.

Niestety na uniwarsytetach jajoglowi z czasow komuny wbijaja do glowy studentom krzywe wyobrazenie prawa. Dlatego lepiej by blyo zamknac wydzilay prawnicze na 30 lat, a kadre ksztalcic za granica. Inaczej nadal bedziemy miec prawnikow co spychaja normalnych ludzi w getto odgrodzone od reszty swiata drutem kolczatym, kameramik, straznikami, psami itd.

Wandalom trzeba lamac rece za pierwszym razem. Najczesciej sa to nieletnie, wiec rodzice powinni w ciagu 7 dni pokryc koszty strat, jesli nie cala rodzina na bruk z wywozem poza granice miasta i z zakazem wstepu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka