Dodaj do ulubionych

NOWA MATURA !

IP: *.lodz.mm.pl 07.06.04, 16:36
Hej!! Dziś zdawałam próbną maturę z polaka !!! jakie są wasze wrażenia??? I
część dotycząca toleracji była wg mnie banalna.. a co do II to "Nad Niemnem"
jeszcze nie przerabiałam..a jeśli chodzi o "Dziady" to coś napisałam.. wodę
polałam :))) zobaczymy :))) A WY JAKIE MACIE ZDANIE NA TEN TEMAT???
Obserwuj wątek
    • al-ki Re: NOWA MATURA ! 07.06.04, 19:45

Może nie na temat, ale chciałem wam złożyć kondolencje z powodu konieczności
      zdawania próbnej matury rok przed tą właściwą. Uważam to za kretynizm.
      • maxiu40 Re: NOWA MATURA ! 07.06.04, 20:55
        ja tez dzisiaj pisalam! nie bylo tak tragicznie, wybralam 2 temat, choc w ogole
        nie powtarzalam Nad Niemnem!!!Jakos to bedzie! Jutro angielski, a w srode
        historia. Macie gdzieś linki do dzisiejszych pytań? jesli tak to podajcie. z
        góry dzięki.
        PoZdRo 4 All
        • Gość: Ola Re: NOWA MATURA ! IP: *.lodz.mm.pl 07.06.04, 22:03
          Niestety nie widziałam w sieci dzisiejszej matury... jutro przed nami język <ja
          piszę angielski> a w środę najgorsze co może być - wybrany przedmiot. W moim
          wypadku jest to biologia:/:/:/ WE WILL SEE :) Powodzenia !!
      • uerbe Re: NOWA MATURA ! 08.06.04, 19:18
        al-ki napisał:

> Uważam to za kretynizm.

Uważać nikt Ci nie broni - jakkolwiek, dla niektórych próbna matura jest kubłem
        zimnej wody.
        • krzyskup Re: NOWA MATURA ! 08.06.04, 22:10
          uerbe napisał:
          > [ciach] dla niektórych próbna matura jest kubłem zimnej wody
          No i dlatego lepiej, żeby ten kubeł został na nas wylany jak najwcześniej...
          Będzie mniejszy szok termiczny.

Pozdrawiam,
          Krzyskup
      • krzyskup Re: NOWA MATURA ! 08.06.04, 22:08
        Sorry, ale w momencie, kiedy nikt nie wie jak to będzie wyglądało, dla mnie to
        nie jest już kretynizmem. A do tego mam jakąś tam okazje sprawdzić się. No i
        wiem już jak ma wyglądać praca, umiem rozplanowac czas i wiem na co zwrócić
        uwagę podczas powtórek. Jedna wada - u mnie w szkole po próbnej maturze sa
        normalne lekcje, a na nich oczywicie klasówki. Czy nauczyciele nie mogliby dac
        sobie na wstrzymanie? Albo najlepiej zwolnić nas? Pierwsze klasy mają wolne
        pierwsze 3 godziny, a nam każą siedzieć :/

Pozdrawiam,
        Krzyskup
      • guzik318 Re: NOWA MATURA ! 10.06.04, 17:29
        Ja na szczescie jestem juz po maturze, ale moja siostra sie musi uzerac z nowym
        systemem. W poniedzialek wrocila zadowolona, ale pozniej gdzies w necie
        znalazla odpowiedzi na pytania, no i sie zalamala...no coz zdarza sie. Ja
        wogole nie wiem po jaka cholere robi sie mature probna tak wczesnie i tylko
        ludzi stresuje przed wakacjami. No, ale przeciez to Polska własnie...
    • ab84 Re: NOWA MATURA ! 07.06.04, 22:45
      probna rok przed??? jaki w tym sens???? przeciez rok to bardzo duzo czasu,
      niejedna osoba cala wiedze przyswaja w miesiac tuz przed matura... probna tak
      wczesnie to strata czasu
      • ixtlilto Re: NOWA MATURA ! 07.06.04, 23:02
        Próbna matura, jak sama nazwa wskazuje powinna być "próbą", czyli sprawdzeniem
        formy egzaminu, ale tkże i wiedzy. Dzięki wynikom z próbnej wiadomo czego się
        jeszcze douczyć, gdzie w głowie jest pustka i czym ją zapełnić...
        • ab84 Re: NOWA MATURA ! 08.06.04, 11:31
          zgadzam sie, ale jezeli taki probny jest miesiac czy dwa przed matura
          wlasciwa... a nie rok!
          • krzyskup Re: NOWA MATURA ! 08.06.04, 22:12
            to ja tak dla informacji napiszę, że to jest pierwsza z dwóch próbnych matur,
            jakie zdajemy. druga będzie chyba w paździeniku albo listopadzie i obejmie już
            wszystkie przedmioty, jakie zadeklarujemy do zdawania na normalnej maturze.

Pozdrawiam,
            Krzyskup
            • ab84 wg mnie jesien to tez zbyt wczesnie (bt) 08.06.04, 22:23
        • al-ki Re: NOWA MATURA ! 08.06.04, 11:44

Hehehe, ale czy myślisz, że nawet jeśli ktoś obleje próbną, to będzie przez
          wakacje się uczył??
          Ja szczerze w to wątpię
          • Gość: ab84 niezalog do maja zapomni ze oblal probna :P (bt) IP: 62.233.181.* 08.06.04, 11:45
    • marjory_m Angielski banalny, bym rzekła 08.06.04, 13:50
      taką maturę to ja moge pisać :]
      • krzyskup A ja bym rzekł... 08.06.04, 22:14
        że po usłyszeniu pierwszego zadania te 20 osób w mojej sali wybuchło
        śmiechem... mimo mojego żenująco niskiego poziomu znajomosci tego języka
        również do nich dołączyłem. powiem szczerze: spodziewałem się czegoś bardziej
        ambitnego.

pozdrawiam,
        krzyskup
        • marjory_m Re: A ja bym rzekł... 09.06.04, 12:57
          krzyskup napisał:

> mimo mojego żenująco niskiego poziomu znajomosci tego języka
          > również do nich dołączyłem.

Widzisz, ja mam gigantyczny kompleks zacofania lingwistycznego (choć siostra
          pociesza że nie jest AŻ tak źle :) ) dlatego wcale nie narzekam na poziom,
          ktory właściwie był żaden.

A dzisiaj? Pisałam historię i roześmiałam się jak zobaczyłam pierwsze zadanie-
          przyporządkować typy kolumn :] no ale poźniej już nie było mi do śmiechu...

> pozdrawiam,
          > krzyskup

Ja również
          m.
    • Gość: micin Re: NOWA MATURA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 14:52
      Według mnie matura próbna rok wcześniej jest pozbawiona sensu przede wszystkim
      z jednego powodu: jeśli chodzi o materiał- uczniowie są rok do tyłu! Swoją
      próbną maturę zdawałam zdaje się w styczniu (to już tak dawno- nie pamiętam
      dokładnie), a i tak braki w przerobionym materiale były duże. Zwłaszcza, że
      uczyła nas dyrektorka, która miała ważniejsze sprawy na głowie, niż my i np. w
      połowie trzeciej klasy my byliśmy jeszcze w romantyzmie!
      Rok wcześniej na jakiekolwiek próby- to delikatnie mówiąc- przegięcie!
      • Gość: micin Re: NOWA MATURA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 14:55
        W połowie trzeciej klasy, albo pod koniec (nie pamiętam, jak materiał powinien
        być rozłożony), ale wiem, że byliśmy baaardzo 'opóźnieni':-)
        • Gość: Glu Re: NOWA MATURA ! IP: *.astral.lodz.pl 08.06.04, 14:59
          Ludzie nie rozumiecie, ze to nie koniec? W grudniu bedzie jeszcze jedna probna
          matura, wiec nie wiem o co wam chodzi. Ja nie mam nic przeciwko tej maturze
          probnej. Nie wiem o jaka strate czasu chodzi.
          • geograf Re: NOWA MATURA ! 08.06.04, 15:20
            matury próbnej w grudniu nie będzie.
            miała być,ale nie ma pieniędzy.

Co innego,że matura próbna rok wczęsniej ma sens tylko w tym roku. Nie wiem czy ktokolwiek z posiadających maturę zauważył, ale do tego tygodnia tak naprawdę wygląd Nowej Matury był nie tyle tajemnicą, co na pograniczu plotek i wyobrażeń. I wcale nie zmieniło tego stanu wydanie książek przez regionalne OKE...
            • Gość: Glu Re: NOWA MATURA ! IP: *.astral.lodz.pl 08.06.04, 16:47
              to dziwne, bo jeszcze dzisiaj nam mowili, ze bedzie w grudniu...
              a co do pieniedzy - jak to ich nie ma skoro my placimy za matury?
              • ab84 Re: NOWA MATURA ! 08.06.04, 17:13
                dlatego czuje sie szczesliwa ze mature zdawalam rok temu, przez rok wisiala nad
                nami grozba pisania nowej, ale byla na szczescie stara
              • geograf Re: NOWA MATURA ! 08.06.04, 19:42
                za co płacicie?
                aha..
                najwidoczniej część liceów wzięło koszty na siebie, a część nie...
                • Gość: Ola Re: NOWA MATURA ! IP: *.lodz.mm.pl 09.06.04, 18:09
                  Ja za próbną maturę nie musiałam nic płacić... poza tym nie miałam już później
                  lekcji.. :))) już wiem jak to wszystko wygląda..;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka