Dodaj do ulubionych

Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą konsu...

IP: *.toya.net.pl 23.02.12, 18:32
Może lepiej konsultacje w sprawie miejsca instalacji baraków socjalnych. Bo jeżeli takie nie powstaną to dopiero może Pania społeczeństwo odwołać w referendum.
Kolejny sygnał dający Łodzi wspaniała reklamę :
ewazarska.natemat.pl/1105,ludzie-z-jamy
Przeraża mnie to że z artykułu wynika że miasto z pomysłu baraków się wycofało.
Obserwuj wątek
    • mikolajjs Czy Kościuszko będzie przeglądać się w kałuży? 23.02.12, 18:59
      Kałuża, kolumny - szał. Psy, gołębie i małe dzieci będą zachwycone. Zwykłe, stylizowane na dawne słupki, zagradzające samochodom wjazd na chodnik nie wystarczą? Moim zdaniem te kolumny są chyba trochę pretensjonalne. Słupki będą tańsze. A kałuże w Łodzi są na każdym kroku. Dzisiaj w tramwaju słyszałem, jak dziewczyna żaliła się, że buty jej przemiękły, że ma dosyć tego miasta, że w Łodzi jest tylko gorzej.
      No ciekaw jestem, czy kałuża i kolumny się obronią, bo do reszty w zasadzie nie mam zastrzeżeń, choć płyta placu - w sensie chodnik - mogłaby być bardziej ciekawa, np. bardzo oszczędny, geometryczny wzór z kamienia.
    • Gość: Ja-Chowicz Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą konsu... IP: *.toya.net.pl 23.02.12, 19:06
      Nie rusz Haniu tego pomnika,
      Z ruszania pomnika nic nie wynika,
      Jeśli Hania nie usłucha,
      Łódź jej powie: skucha, skucha!
    • Gość: czy trzeba? Koniecznie trzeba przewalić tę kasę na suwanie? IP: *.toya.net.pl 23.02.12, 19:31
      Nie można dać na spowodowanie gładkości jezdni, równości torów i ładności chodników? Nie można wyremontować kolejnych paru kamienic? A co z Centrum Dialogu?
    • brite oczywiście, że nie. 23.02.12, 19:45
      Dlaczego nie należy przesuwać można przeczytać tutaj:
      placwolnosci.wlodzi.org/
      Mam nadzieję że architekt miasta po tej głupiej wpadce z placem zrehabilituje się działaniami dla Śródmieścia. Pierwsze oznaki dobrego kursu już są:
      lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,11214507,Bez_centrum_nie_ma_miasta__Stop_osiedlom_na_obrzezach.html
    • Gość: Wahacz Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą konsu... IP: *.toya.net.pl 23.02.12, 20:02
      Projekt może być, ale zamiast tej kałuży może lepiej wybudować oryginalną fontannę?
    • Gość: barbarus A nie można zamiast tego zatkać dziur w ulicach? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 20:31
      Ja dziękuję bardzo za kałuże i kiczowate kolumny. Dziękuję bardzo za naruszanie historycznego układu urbanistycznego rynku nowego miasta. Ja poproszę tylko pozatykać dziury w ulicach, zrobić remont kilku ulic, posprzątać psie kupy.
      Czy ja mam takie wielkie wymagania???
    • jacek.nie.placek Ostatni raz ruszali pomnik hitlerowcy 23.02.12, 21:14
      Ja bym nie szedł tą drogą.

Inna rzecz, że p. Janiak wcale nic nie zamierza przesuwać. Chodzi o SZUM. Szum medialny, dyskusje, zainteresowanie, PARCIE NA SZKŁO.
      • Gość: loom hitlerowcy dla idei janiak dla lansu IP: *.toya.net.pl 23.02.12, 22:26
        zdecydowanie stawiam na lans
      • Gość: baryła Re: Ostatni raz ruszali pomnik hitlerowcy IP: *.toya.net.pl 23.02.12, 22:31
        > PARCIE NA SZKŁO

co to znaczy?
        • Gość: ODPOWIEDZ Re: Ostatni raz ruszali pomnik hitlerowcy IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 24.02.12, 08:48
          jak walisz kloca na taflę szkła ?
    • puchatek321 czy jest nam to jakos super niezbedne do życia? 23.02.12, 21:15
      bez sensu jesli oznaczaloby to totalny bajzel komunikacyjny to ja dziekuje za takie ozdoby,co sie stanie z ruchem tramwajomym na pomorskiej? 2 duze uczelnie w okolicy jesli tramwaje maja znikna to ja jestem przeciw, a autobusy ktore maja tam teraz krancowke? jest duzo innych celow w ktore tzrba zainwestowac, zachodnia ktora jest tragcznie zaniedbana, plac wolnosci na tym tle jakos wybitnie zle sie nie prezentuje, nie szukajmy nowych zajec tylo zajmijmy sie tym co rzczywiscie wymaga remontu
    • Gość: ja Re: Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą kon IP: *.toya.net.pl 23.02.12, 21:40
      przesunąć Janiaka!
      • old_lodzer popieram ... 24.02.12, 09:59

• old_lodzer oczywiście, że nie .... 23.02.12, 21:41
      i skończyć z tą bzdurą ...
      • Gość: old codger Re: oczywiście, że nie .... IP: *.toya.net.pl 24.02.12, 08:06
        milcz, bucu.
    • fabryka_cnoty Re: Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą kon 23.02.12, 22:15
      Do-sku-tku! Do-sku-tku! Do-sku-tku! Aż przeforsujemy jedynie słuszną koncepcję Wielkiego Demiurga. Szkoda byłoby tych 60 mln nie zmarnować na pierdoły, co nie?
    • Gość: gosc poiu Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą konsu... IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 22:39
      Tak przesuwać ale nie robić tego "oczka wodnego"
      • Gość: gosc piou Re: Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą kon IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 22:40
        i bez kolumienek
        • Gość: BEZDOMNY Narszczie mogę umyć nogi na Placu Wolnośći. IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 24.02.12, 08:50
          :)
    • Gość: xxx likwidować szkoły IP: *.toya.net.pl 23.02.12, 22:42
      Zlikwidować jeszcze kilka szkół, wywalić darmozjadow i pieniądze się znajdą na przesuwanie pomnika
      • Gość: . Re: likwidować szkoły IP: *.retsat1.com.pl 23.02.12, 23:07
        A jaka jest alternatywa?
        5 uczniów w klasie i 3 klasy w szkole?
        A dyrekcja szkoły w pełnej obsadzie?
        Wybacz
        • Gość: xxx Re: likwidować szkoły IP: *.toya.net.pl 24.02.12, 00:12
          daj przykład takiej sytuacji
          • Gość: gm Re: likwidować szkoły IP: *.xdsl.centertel.pl 24.02.12, 09:48
            On nie musi dawać przykładu. Wystarczy ,ze w przestrzeń puści forsowana przez magistrat informacje.Jego nie obchodzi to ,że to magistrat swoimi decyzjami doprowadza do tego ,ze niektóre szkoły skazane sa na niebyt i wcale nie dlatego ,ze sa gorsze ale dlatego ,że tak postanowił urzednik. Dlatego też wymysla się tematy zastepcze żeby przykryc likwidacje szkół,prywatyzacje ZWiK, podniesienie cen za przejazdy MPK itd.Z jednej strony brak pieniędzy na zaspokojenie podstawowych potrzeb mieszkańców a z drugiej idzie kasa na jakies fanaberia typu przesuniecie Kosciuszki i stadion dla bankruta
    • Gość: Łodzianin Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą konsu... IP: *.toya.net.pl 23.02.12, 23:10
      PRZESUWAĆ JAK NAJSZYBCIEJ I TO BEZ SZEMRANIA,PLAC NASZ MA BYĆ OGROMNY PIĘKNY I GŁADKI BO MY TEGO CHCEMY ŁODZIANIE
    • Gość: D333 Żydom się nie podoba... IP: *.181.219.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.02.12, 23:21
      Żydkom się nie podoba widok na kościół zamykający perspektywę Piotrkowskiej, stąd ten "durny" pomysł z przemieszczaniem pomnika i kolumnami za nim. Dobrze wiem o co chodzi, architekt Gehry jak tu był (był na pl. Wolności) to zwrócił na to uwagę, wcześniej pisał na ten temat z NJ jak omawialiśmy pocztówkę z Getta z widokiem na kładkę ( w tle był widoczny kościł NMP z pl Kościelnego)- dobrze pamiętam.
    • terleo Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą konsu... 24.02.12, 07:42
      Czy będzie referendum! Przesuwać! Dość się nastał na jednym miejscu.
    • Gość: arrgh Plomby IP: *.toya.net.pl 24.02.12, 10:07
      Lepiej by się wzięli za te paskudne plomby, które widać za pomnikiem. Przecież to wygląda jak syf z gilem, a sam pomnik niech zostanie, jak jest, bez kiczowatych i wyrwanych z kontekstu kolumienek.
    • Gość: rudi Przesuwać pomnik Kościuszki czy nie? Będą konsu... IP: *.toya.net.pl 24.02.12, 11:15
      powtórzę, bo widzę, ze cenzura działa: "patrz Kościuszko na nas z nieba - naród raz skandował.I spojrzał Kościuszko.I się zwymiotował. K.I.Gałczyński
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka