Dodaj do ulubionych

WSSM rekrutacja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.12, 17:16
kiedy zaczyna sie rekrutacja na kierunek turystyka i rekreacja jestem zainteresowana tym kierunkiem
Obserwuj wątek
    • aleks995 Re: WSSM rekrutacja 25.02.12, 18:58
      O ile wiem to jest to maj, a koniec to koniec września. Jak na każdej uczelni, ale nawet we wrzesniu dokumenty mozna zlożyc i miejsce się znajdzie. Ja tak zrobiłem i czuje się potraktowany dobrze. W zeszłym roku najwiekszy tłok był na japonistyke i chyba turystyke, przynajmiej tak słyszałem . W tym roku jeszcze chcą otworzyc nowy kierunek: zarządzanie państwem.
    • Gość: Stach Re: WSSM rekrutacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 18:22
      z moich informacji wynika,że rekrutacja już trwa,czy masz niezbędne dokumenty,ja myślę o specjalności turystyka biznesowa,ale inne tematy tez wydają się ciekawe
    • Gość: Bartek Re: WSSM rekrutacja IP: *.toya.net.pl 28.04.13, 20:59
      WSSM to najgorsza łódzka szkoła. Jak ktoś jest tępy, niedorozwinięty i chce sobie kupić dyplom takiej "uczelni" - bardzo proszę. Klient płaci, klient wymaga. Na WSSM ostatnio powstał kierunek "zarządzanie państwem". Powinien też w takim razie powstać kierunek "prezydentura", którego absolwenci będą przygotowani do pełnienia funkcji prezydenta. Hehe, żenada ludzie, żenada. Ale matołków to rajcuje.
      • Gość: Młotek Re: WSSM rekrutacja IP: *.kappa.com.pl 19.06.13, 14:33
        Zanim wydasz sąd o jakimś kierunku to może przeczytaj coś więcej. "Zarządzanie państwem" to nie tylko prezydent czy premier i ministrowie rządu. To również administracja każdego szczebla... Spójrz w program kierunku a nie sugerujesz się nazwą, której jak widać znaczenia nie znasz...
        • Gość: absolwentka Re: WSSM rekrutacja IP: *.elsnet.pl 28.06.13, 17:47
          Ta szkoła to porażka.Pieniądze wyrzucone w błoto.na pewno niczego sie tam nie nauczysz.Ja skończyłam filologie angielską.coraz mniej ludzi przychodzi bo fama o tej uczelni z ust do ust się szybko rozchodzi. a wykładowcy gdzieś mają uczniów.nawet jeden z wykładowców doradzał żeby dalej na Uniwersytet iść bo tam jakiś poziom jest.ŻENADA.nawet 5 minut dłużej w tej szkole.zerowy poziom nauczania.ODRADZAM.
          • Gość: fi Re: WSSM rekrutacja IP: *.toya.net.pl 31.07.13, 22:19
            Nie wiem, może wszystko zależy od kierunku. Ja w tym roku skończyłam germanistykę i jestem zachwycona kadrą, jej profesjonalizmem i podejściem do studenta. Ludzie z duszą i umiejętnością przekazania wiedzy. Natomiast odradzam studia germanistyki na UŁ, można się tam jedynie nabawić nerwicy i kompleksów. Mimo, że od lat przebywam w Niemczech, regularnie obracam się w tamtym środowisku i płynnie posługuję językiem, zostałam zdewastowana psychicznie przez wykładowców uniwersyteckich. Na całym roczniku panowała psychoza i szczerze mówiąc takie podejście blokuje studenta na amen.
        • Gość: xrista Re: WSSM rekrutacja IP: *.as250.net 27.10.13, 17:05
          Hola hola... Uczelnią wyższą to to tego bym do końca tego nie nazwał. Był tu kiedyś taki jeden wykładowca - Józef Penc. Bardzo łebski facet. Podobało mi się jak śmiał się z jakiejś politechniki pierwszomajowej w Grójcu a jak na sali było głośno to mówił: "No szanowni Państwo, studentom tak się zachowywać nie przystoi, przecież to jest WSSM" x-D Tak... to mi się podobało. A nie podobała mi się cała reszta tej uczelni a głównie ŻENUJĄCO niski poziom nauczania i wymagania egzaminacyjne, ale podkreślę spowodowane tym, że przychodzi tu w większości czynnik ludzki który uważa, że skoro płaci to mu się (wszystko z góry) należy. Jeżeli dopuszcza się do egzaminu ludzi którzy cały (sic!) semestr ani razu nie byli na żadnym wykładzie a tym bardziej ćwiczeniach to co można oczekiwać? Każdy komu zależało na nauce (a byli tu tacy ludzie oj byli biedacy... skuszeni choćby atrakcyjnymi nazwami kierunków, które nomen omen z nazwą nie miały jak się w końcu okazało nic wspólnego prawie) prysnął stąd po licencjacie ze względu głównie żeby się od tej rzeszy matołów odciąć która to studiowanie traktowała nie priorytetowo le jako dodatek do swojego pasjonujących dni życia (choć z wielkim trudem pamiętam to niektórym się udało bo dziekanat opóźniał wydanie dyplomów). To właśnie wina tej rzeszy matołów jest w tym, że uczelnie prywatne a nie tylko wssm są gorsze niż państwowe. O kompromitacji wielokrotnej rektora i dziekanatu nie będę tu już nic pisała bo po tym co pokazał pan Rońda choćby ostatnio i inne historie znane mi choćby z dziekanatu na UJ okazują się one uniwersalne dla całej tej polskiej krainy.

Najgorszy tu jest nepotyzm (głownie żona rektora aka pani kanclerz szarogęsząca się), przyzwalanie na nieuczciwość, kiepski poziom nauczania i studenci a nie kadra. Kadra akademicka dostaje prikaz od pana rektora, że kasa ma się zgadzać to egzamin ma być prosty i przez to na zajęciach ze wspomnianym wyżej Panem gadka szła w kółko o tym jak się z Polaków za granicą śmieją np: polskie myślenie - filiżanka z uchem w środku w Niemczech niby o tym żarty są... czy o tym, że Balcerowicz to tak naprawdę Bucholtz co zrujnował naszą gospodarkę (prawda to akurat , ale czy to naprawdę powód do wałkowania tego na każdych zajęciach). Pan Penc wykłada też na PŁ, ale tam to jest prawdziwy postrach... Poza tym co to za uczelnia, która zaprasza ludzi Ś.P A. Leppera. Z całym szacunkiem do niego bo o zmarłych źle mówić nie można, ale szczerze czy naprawdę wssm musi się wyłamywać i zapraszać ludzi tak wątpliwego "autorytetu"?

reszta jest milczeniem
          • Gość: Orao Re: WSSM rekrutacja IP: 107.6.116.* 28.07.15, 14:19
            poziom tragicznie niski, dostosowany do 95% ludzi co przyszli tu tylko o to żeby zapłacić i robiąc wszystko na odwal się dociągnąć do egzaminu licencjackiego. Wykładowcy - 3/4 z nich się stara, ale niektórzy tez chyba przychodzą tam tylko zgarnąć forsę i bye bye.

Z odwiedzin kolegów w akademiku pamiętam, że mieli do dyspozycji tylko mikrofalówkę, był problem z pralnią, bo nie było pralki, internet był filtrowany, p2p blokowane. Wiem, że obcokrajowcy jacy tam mieszkali byli totalnie rozczarowani
            • Gość: Orao Re: WSSM rekrutacja IP: 107.6.116.* 28.07.15, 14:32
              Poza tym radzę tez uważać tym co na Erasmusa chcą jechać za granicę, bo były przypadki, że umowy z uczelniami zagranicznymi nie były potworzone i przez to osoby jakie wyjechały nie otrzymywały tyle euro ile powinny lub o zgrozo (!) wcale nie dostawały pieniędzy. Tak było z osobami co do Portugalii pojechały.
              I jeszcze ta kanclerzowa czyli żona pana rektora która bardzo źle odnosiła się do samych studentów... albo jak wpadała do akademika i nie pozwalała piwa w pokoju trzymać... Takie przedszkole po prostu i Żal.pl
              Szkoła stworzona tylko jako maszynka do robienia kasy. Dobrze, że niż demograficzny spowoduje w końcu, że tego typu "óczelnje" się w końcu wykruszą finansowo. Nie nabierajcie się na ich ofertę - i tak wasz program nie będzie taki jak obiecany.
      • Gość: farquadt Re: WSSM rekrutacja IP: 5.100.249.* 27.10.13, 11:44
        heh dobrze powiedziane. tej szkoły trzeba unikać jak zarazy.
    • Gość: bartek Re: WSSM rekrutacja IP: *.toya.net.pl 12.09.13, 17:17
      polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodzi www.lodzakademicka.info
      znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta,
      • Gość: phihi Re: WSSM rekrutacja IP: *.edenhost.com 23.02.14, 14:45
        widziałam tą stronę - 90% komentarzy wystawiło biuro promocji wssm ;)
        • Gość: blumsztajn seweryn Re: WSSM rekrutacja IP: *.fibertel.com.ar 08.04.14, 10:09
          radzę unikać tej "óczelni"
    • zsemle Re: WSSM rekrutacja 17.06.14, 20:34
      Uczyłam się przez rok na filologii angielskiej i nie powiedziałabym, że uczelnia jest aż tak zła. Wykładowców mieliśmy całkiem fajnych (za panem Adamem tęsknię do dziś, bo rzadko spotykam takich dobrych wykładowców, umiejących zainteresować studentów), sam program specjalizacji był dość dobry — już na pierwszym roku ćwiczyliśmy tłumaczenia "zwykłych" tekstów i tłumaczenia ustne. Egzaminy, owszem, były łatwe, ale nie uważam to za wadę.

Chyba najgorzej było ze studentami, część których po prostu nie chciała się uczyć.

Ale z tego, co się orientuję, w Łodzi nie ma tak dużego wyboru uczelni. Chciałam właśnie filologię angielską, to musiałam wyberać spośród WSSM i SAN (UŁ nie wchdziło w rachubę z pewnych przyczyn).
      • Gość: ania 80 Re: WSSM rekrutacja IP: 195.81.168.* 17.09.14, 11:16
        A dlaczegoż to UŁ nie wchodziło w rachubę? UŁ jest dla inteligentnych ludzi, a odpady idą do prywatnych.
        • zsemle Re: WSSM rekrutacja 17.09.14, 17:26
          UŁ jest znacznie droższe.
        • xingxing Re: WSSM rekrutacja 09.11.20, 15:43
          Zgadzam się, że Łódź nie ma dobrego wyboru uczelni. Nie obrażał bym jednak osób, które są po prywatnej uczelni. Uczelnie państwowe nie zawsze są najlepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka