teufel 13.06.04, 10:27 Ni bede na kogos agitował, tylko namawiam na wzięcie udziału w wyborach. Od frekwencji zależy ilośc posłów w Parlamencie Europejskim. Nie pozwólmy, żeby np. Warszawa zabrała nam fotele w PE!! Ja już byłem na wyborach!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michael00 Re: NA WYBORY!! 13.06.04, 10:56 teufel napisał: > Nie pozwólmy, żeby > np. Warszawa zabrała nam fotele w PE!! A co to za różnica? Wolę mniejszego głupka z W. niż większego stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: NA WYBORY!! 13.06.04, 14:35 michael00 napisał: > teufel napisał: > > > Nie pozwólmy, żeby > > np. Warszawa zabrała nam fotele w PE!! > > A co to za różnica? Wolę mniejszego głupka z W. niż większego stąd. -- A potem będziesz płąkał, że w Łodzi nic się nie dzieje, że Unia Łodzi nie pomaga... A kto ma reprezentować region, jak nie ktoś stąd? Pozdrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.N. Re: NA WYBORY!! IP: *.zdnet.com.pl 13.06.04, 18:39 > A potem będziesz płąkał, że w Łodzi nic się nie dzieje, że Unia Łodzi nie pomag > a... > > A kto ma reprezentować region, jak nie ktoś stąd? > he he "Nadchodzi czas dla Łodzi" premier M. był od nas, (nowy może też być)i efektów nie widać. (P)osły z Łodzi przed wyborami obiecywali że ho ho, a jak przyszło co do czego, to nawet przeciw Lublinkowi głosowali. Ręce opadają. Pozdrawiam S.N. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: NA WYBORY!! 13.06.04, 18:48 yarro napisał: > A kto ma reprezentować region, jak nie ktoś stąd? jak mi tłumaczono to parlamentarzysta europejski ma się zajmować również (a może i przede wszystkim) całą europą a nie swoim regionem dlatego nonsensem jest wybieranie do parlamentu UE ludzi, którzy o UE nie mają żadnego pojęcia a na wybory poszedłem żeby pomóc w zdystansowaniu chamoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: NA WYBORY!! 13.06.04, 14:44 Ależ byłem i resztę rodziny na głosowanie też wyrzuciłem z domu. Swoją drogą-z pozycji członka Komisji wybory wyglądają tak inaczej...niekiedy groteskowo,a niekiedy żałośnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: NA WYBORY!! IP: *.toya.net.pl 13.06.04, 15:00 Frekwencja do 12.00 - nieco ponad 5%. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf również w sprawie frekwencji 13.06.04, 15:03 owszem, jestem u mnie na osiedlu :) co do malkontentów w kwestii frekwencji: w niedzielę rano ZAWSZE jest słaby ruch. Chciałem tylko powiedzieć, żew przeciągu 1,5 godziny (od 12 do 13:30) przyszło do mojej Komisji prawie tyle samo osób, co od 8 do 12 (77 osób na ok. 1240). Po prostu w niedzielę rano ludzie ŚPIĄ albo nie chce im się wychodzić z łóżek. Oczywiście nie sądze,aby frekwencja przekroczyła 40%. Co innego,że obwody potrafią się różnić..wiem,że na Chojnach jest taka,gdzie wiecznie jest po kilka osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: NA WYBORY!! IP: *.p.lodz.pl 13.06.04, 19:42 Geograf - Tyran Domowy :-) Mysmy tez juz byli. Znowu, qurna, dalismy sie nabrac na okolicznosci. Ale w wyborach warszawskich udzialu juz nie wezmiemy - chyba, ze zdarzy sie jakis Cud. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki I ja też tam byłem.... 13.06.04, 15:00 Jadłem, piłem, pie....zagłosowałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniapakero Re: I ja też tam byłem.... 13.06.04, 17:01 W mojej rodzinie kto mógł to zagłosował:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re:Byłam IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 17:08 Byłam i rodzicow do glosowania tez zagoniłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: NA WYBORY!! 13.06.04, 17:37 Też już byłem. Ciekawe jaka będzie frekwencja... Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: NA WYBORY!! 13.06.04, 18:03 Odpowiadam na pytanie powyżej o reprezentowanie naszego regionu. Zobaczcie jakich mamy mieć wspaniałych łódzkich reprezentantów np. Bender (z Lublina), czy Korwin Mikke (synek z Warszawy). Kto jest wicemarszałkiem województwa łódzkiego jakaś baba z Warszawy. Ktoś tu upadł na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.N. Re: NA WYBORY!! IP: *.zdnet.com.pl 13.06.04, 18:18 Racja. Ale jak popatrzę na wyczyny naszych miejscowych (p)osłów w sprawie Lublinka to nie wiem co lepsze. Pozdrawiam S.N. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: 5,8% do 12??? Gorzej niż żle [nono] 13.06.04, 18:19 Polska zawsze była dziwnym krajem!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: NA WYBORY!! 13.06.04, 19:25 ja też byłem a do tych co mają watpliwości akurat z łodzi startuje naprawdę bardzo dobry kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pif Re: NA WYBORY!! IP: *.lnet.pl 13.06.04, 19:54 A ja nie byłem i nie pójdę. Wszyscy kandydaci to karierowicze! Jest okazja nieźle zarobić to startują. Te ich obietnice...już nie raz to przerabialiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Karta :-) 13.06.04, 21:56 Chciałbym serdecznie pogratulować dobrego humoru twórcy karty do głosowania, która - nie przymierzając - jest wielkości plakatu lub rozkładówki z pewnego pisma erotycznego. Spoglądając na to cudo z uśmiechem od ucha do ucha i wszystkimi przednimi zębami na wierzchu, zastanawiałem się jak to ująć w rękę. Czy może poskładać, czy zwinąć w rulonik i zrobic sobie lunetę, ewentualnie tubę, czy może pomachać tym jak chorągiewką. W końcu wsadziłem sobie pod pachę i pomaszerowałem z moją papierową chorągwią do pokoju zwierzeń za kotarą, gdzie Wielki Brat, o sory, Wielki Plakat poznał moje zamiary. ;-) O ile same wybory to pastisz (a już tym bardziej kampania wyborcza) i nawet nie wiedziałem kto co sobą reprezentuje (w sumie nie bardzo wiedziałem na kogo zagłosować), o tyle karta do głosowania wprawiła mnie w radosny nastrój. Pozdrowienia dla ciebie - autorze tej karty - kimkolwiek jesteś. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Karta :-) 14.06.04, 08:33 Widzisz... wystarczy odrobinę pomyśleć, aby dszukać się sensu takiej kartki... powiedz mi-pamiętasz jak w poprzednich jakichkolwiek, wybrach wyglądały karty d głosowania? Wybrażesz sobie teraz, aby wręczono Tobie wczraj, w Łodzi, 17 kartek, a w takiej Wawie- 21 ?? (poza tym jest wygodniejsza,bo widzisz wszystkich na jednej stronie....) To byłaby głupota i marnotrastwo. Wystarczy,że przez tak żenującą frekwencję te wybory same w sobie były wielkim marnotrastwem... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Karta :-) 14.06.04, 08:41 Wiem, wiem. Pamiętam te kartki połączone zszywką. Geo, a nie zauważyłeś, że to wszystko było z przmrużeniem oka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
default_user GROTESKA!!! 13.06.04, 22:09 Na drugim i trzecim miejscu, wg szacunkowych sondaży znajdują się LPR i Samoobrona. Dwie partie, które najgłośniej gardłowały przeciwko akcesji Polski do UE. Teraz nic im nie przeszkadza pchać się na stołki za kilka(naście) kEuro miesięcznie. Śmiać się mam, czy płakać? M..M Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: GROTESKA!!! 13.06.04, 22:14 I oto skutki niskiej frekwencji. Do wyborów poszły głównie oszołomy z kręgu Radia Maryja, którzy nagabywani przez kościół zagłosowali na LPR jako jedyną prawą i słuszna partię. Z drugiej strony poszedł elektorat Samejbrony, który zafascynowany obietnicami lepszej Polski lansowanej przez naszego kochanego fuhrera postawił krzyzyk przy kandydacie z tej partii. A teraz przez pięć lat Polacy beda sobie pluli w brodę i stękali, jakich to debili mamy w PE! Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: GROTESKA!!! 14.06.04, 00:07 michal.ch napisał: > A teraz przez pięć lat Polacy beda sobie pluli w brodę i stękali, jakich to > debili mamy w PE! Pewnikiem tak właśnie będzie ale i tak niech się twoje słowa w gówno zamienią :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teufel Wyniki - tvn24 IP: *.toya.net.pl 13.06.04, 22:15 PO - 28% LPR - 16% Samoobrona - 13% PIS -12% SLD-UP 11% PSL - 6% UW - 5% SDPL - 4% Odpowiedz Link Zgłoś