Gość: W IP: *.toya.net.pl 09.03.12, 08:53 Jakie płace w nowym centrum ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pstryczek-elektryczek Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs 09.03.12, 09:39 Gość portalu: W napisał(a): > Jakie płace w nowym centrum ? Europejskie, a dokładniej wschodnioeuropejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.doplaty.gov.pl 09.03.12, 09:50 pewnie szału nie ma 2500-3000 brutto i heja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka WON ! Kasę to oni już wydali teraz trzeba odrobic... IP: *.toya.net.pl 09.03.12, 10:45 i to z zyskiem. Najlepiej w Łodzi - polskiej stolicy nędzy i Polce "B" w środku kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 11:40 Pewnie placą 1500 brutto + nielimitowany czas pracy + musisz mieć swój telefon komorkowy i laptopa. Generlanie kolejna fatalna wiadomość. Należy się wyprowadzić do innego miasta tam na 100% jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee jesteś słabo doinformowany IP: *.16.rev.vline.pl 09.03.12, 17:09 płace są większe niż podajesz, a narzędzia pracy zapewnia firma. Nie siej dezinformacji. Pewnie, że wolałbym w Łodzi firmy, które płacą 6-8 tys. zł, ale 2-3 tys. zł jest lepsze niż zasiłek dla bezrobotnych. Pretensje o firmy i płace to miej do polityków wszystkich opcji, rządu i prezydenta miasta za to jak wygląda sytuacja w mieście - a więc także jacy inwestorzy tu się zjawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jesteś słabo doinformowany IP: *.toya.net.pl 09.03.12, 19:13 To był sarkazm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q. Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 20:12 Tak źle to chyba nie jest, dawno temu robiłem w B/S/H i na stanowisku technika w utrzymaniu ruchu miałem prawie 2 razy tyle co piszesz. Fakt że był zapieprz, ale płacili uczciwie, i wszystko 100% zgodnie z kodeksem pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwoda Ja tylko pytam... 09.03.12, 11:42 Z artykułu dowiedziałem się, że BSH produkuje suszarki i decyduje o zakupach (czyich i czego?), oraz z jakiego papieru do drukarki będą korzystali we Francji i jakie samochody służbowe dostaną w Niemczech (kto dostanie?); To trochę mało, zarówno jak na artykuł sponsorowany jak i informację prasową. Ja chciałbym się z artykułu dowiedzieć np: 1. Co to jest BSH, 2. Dlaczego to jest wielka szansa dla polskich firm, 3. Co to jest CUB-Z, i na przykład czy można TO nabyć w sprzedaży ratalnej oraz dlaczego trzeba było otwierać, (czy było wcześniej zamknięte?) i co to ma wspólnego z serwisem IT. 4. Jeśli >>Łączna wartość inwestycji w mieście przekracza już 275 mln euro<<, to jaki jest widoczny efekt wpompowania w miasto tego miliarda złotych. Artykuł wydaje mi się strasznie chaotyczny i stąd moje chaotyczne pytania:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ja tylko pytam... IP: *.toya.net.pl 09.03.12, 11:51 dobrze gdyby przeniesli to co w warszawie do nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znudzony Re: Ja tylko pytam... IP: 149.226.255.* 09.03.12, 12:05 To odpowiem Ci, bo rzeczywiscie artykul jest chaotyczny a ja od grudnia mam biureczko w tym budynko to conieco wiem. > decyduje o zakupach (c > zyich i czego?), Masy rzeczy kupowanych przez koncern nie sluzacych do produckji, nie wiem jaki odsetek obecnie, ale spory. > 1. Co to jest BSH, Bosch und Siemens Hausgerate GmBH > 2. Dlaczego to jest wielka szansa dla polskich firm, Poddostawcy! > 3. Co to jest CUB-Z, Centrum Uslug Biznesowych - Zakupy > i co to ma wspó > lnego z serwisem IT. Jest razem z oddzialem koncernowego IT zlokalizowane w tym samym budynku. > 4 Tu sie nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracus Re: Ja tylko pytam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 12:09 od grudnia masz tam biurko i juz znudzony jestes?... lepiej badz kolega i napisz jakie place i warunki pracy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwoda Re: Ja tylko pytam... 09.03.12, 15:57 Znudzony (dziękuję!) w pięciu zdaniach napisał to, co najistotniejsze w temacie. Pewnie na odpowiedź zużył ze trzy minuty, może nawet pięć. Chyba jest inżynierem albo kimś w podobie. Wolałbym, aby artykuły w Gazecie pisali inżynierowie. Ale zapewne Gazety nie stać, no to już niech będzie, jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś tam Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 17:44 Kolejny kołchoz 2 juz mamy pod jakże zacnym szyldem B/S/H Już widzę jak latają miedzy biurkami i krzyczą NORMA NORMA NORMA!!! I buraków granatem oderwanych od pługa którzy będą się wyżywać na pracownikach. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejsc ... 10.03.12, 06:18 Jak to zniosą Niemcy? Niemiecke *Schwarz auf /polnischem/ Weiss"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Doe Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejsc ... IP: *.4web.pl 10.03.12, 13:17 Widze, ze sami 'eksperci' sie wypowiadaja... Prawda jest taka - zarobki w BSH sa jedne z lepszych w Lodzi (jesli nie najlepsze) w uslugach dla biznesu (nie wypowiadam sie na temat produkcji/rozwoju etc, ale tam tez raczej nie slyszalem zeby ktos narzekal). Mobbing? -nie wypowiadam sie na temat innych dzialow, ale akurat zarowno w IT, jak i Centrum Zakupow atmosfera jest megapozytywna i nie ma zadnego 'mobbingu' ani 'wyzysku'. Wiem cos o tym, bo mam porownanie z innymi firmami z branzy BPO (uslugi zakupowe/IT) w Lodzi i jest niebo a ziemia. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.jn.lnet.pl 10.03.12, 23:35 Na tym forum są sami "eksperci". Z drugiej strony takie osoby też muszą gdzieś mieć miejsce, żeby się dowartościować. ;) Teraz na topie jest referendum, więc nic co łódzkie nie jest dobre i Hanka musi odejść. A co do BSH - potwierdzam, jest zajefajnym pracodawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejsc ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 16:57 Gdzie ci wszyscy forumowi malkontenci??? Jak na tak popularne forum to coś mało negatywnych wypowiedzi. Może weekend to sprawił? Co do BSH to ja również mogę potwierdzić niezłe pieniądze i pakiet socjalny. A zarzuty to mogę kierować do kodeksu pracy i nieprecyzyjnych zapisów np. "szczególne potrzeby pracodawcy" itp. Jeśli są lepsi pracodawcy niż BSH to super i gratuluję, oby nie było gorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.toya.net.pl 11.03.12, 18:31 Gość portalu: pracownik napisał(a): > Gdzie ci wszyscy forumowi malkontenci??? > Jak na tak popularne forum to coś mało negatywnych wypowiedzi. Może weekend to > sprawił? Oj tak tak, bo marudzenie o forumowych malkontentach jest dużo ciekawsze niż ich marudzenie. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anon B/S/H IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.12, 23:25 Witam wszystkich czytelników forum . Na wstępie chciał bym powiedzieć że nadchodzą złe czasy dla pracowników B/S/H - mowa oczywiście o fabryce suszarek . Od momętu zmiany władzy w fabryce . Nowy dyrektor jakim jest pan z DE, w fabryce mają miejsce dziwne regóły ,rozumie że mamy problem w europie z kryzysem .I tak jesteśmy najtańszą siłą roboczą Ale czemu pracownicy kontraktowi mają być wymieniani na pracowników lisingowych to jest absurd . poco tyle osób w biórach , Ale to jeden z pomyslów dyrektora co jeszcze nas czeka i czemu dyrektor nie powie tego publicznie na spotkaniu z pracownikami , dlaczego koordynatorzy eliminują osoby z ktorymi mają złe relacje to nie argument do zwolnienia . Do pracy przychodzimy pracować a nie spułfalac sie z przełożonymi jeżeli pracownik nie nadużywa zwolnienia tzn l4 nie widze przeciwskazań do zwolnienia . powiem krótko doigra sie cały zarząd jak sprawa trafi do mediów bo to co sie dzieje to wierzchołek góry . a pan dyrektor pojawił sie po to by ciąć koszty utrzymania . tylko czemu zaczyna od grupy roboczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: B/S/H IP: *.toya.net.pl 09.05.13, 20:18 do anon czego nie napiszesz, że pracę stracili ci pracownicy kontraktowi, którzy pracowali niezgodnie z instrukcją pracy, czyli nie wykonywali kontroli jakości części przed zamontowaniem. Czas na kontrolę części jest wliczony w czas w ASP (arkusz standardu pracy) i pracodawca za to płaci. Zatrudniono pracowników leasingowych na umowę, ale tych którzy wykazali się dobrą pracą. Nie pisz więc człowieku bzdur. ps. i nad ortografią popracuj (biurach nie biórach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de_ent Re: B/S/H IP: *.8-4.cable.virginmedia.com 12.05.13, 08:22 To ty zauważyłeś tylko jeden błąd??? Was w tym BSH widzę wszystkich powinni wymienić bo analfabeci to nie jest chyba załoga marzeń dla pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś