Dodaj do ulubionych

Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejsc ...

IP: *.toya.net.pl 09.03.12, 08:53
Jakie płace w nowym centrum ?
Obserwuj wątek
    • pstryczek-elektryczek Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs 09.03.12, 09:39
      Gość portalu: W napisał(a):
      > Jakie płace w nowym centrum ?
      Europejskie, a dokładniej wschodnioeuropejskie.
      • Gość: lolek Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.doplaty.gov.pl 09.03.12, 09:50
        pewnie szału nie ma 2500-3000 brutto i heja
        • Gość: Hanka WON ! Kasę to oni już wydali teraz trzeba odrobic... IP: *.toya.net.pl 09.03.12, 10:45
          i to z zyskiem. Najlepiej w Łodzi - polskiej stolicy nędzy i Polce "B" w środku kraju.
        • Gość: gosc Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 11:40
          Pewnie placą 1500 brutto + nielimitowany czas pracy + musisz mieć swój telefon komorkowy i laptopa.
          Generlanie kolejna fatalna wiadomość. Należy się wyprowadzić do innego miasta tam na 100% jest lepiej.
          • Gość: ee jesteś słabo doinformowany IP: *.16.rev.vline.pl 09.03.12, 17:09
            płace są większe niż podajesz, a narzędzia pracy zapewnia firma.
            Nie siej dezinformacji.
            Pewnie, że wolałbym w Łodzi firmy, które płacą 6-8 tys. zł, ale 2-3 tys. zł jest lepsze niż zasiłek dla bezrobotnych.

Pretensje o firmy i płace to miej do polityków wszystkich opcji, rządu i prezydenta miasta za to jak wygląda sytuacja w mieście - a więc także jacy inwestorzy tu się zjawiają.
            • Gość: gosc Re: jesteś słabo doinformowany IP: *.toya.net.pl 09.03.12, 19:13
              To był sarkazm
          • Gość: Q. Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 20:12
            Tak źle to chyba nie jest, dawno temu robiłem w B/S/H i na stanowisku technika w utrzymaniu ruchu miałem prawie 2 razy tyle co piszesz. Fakt że był zapieprz, ale płacili uczciwie, i wszystko 100% zgodnie z kodeksem pracy.
    • paliwoda Ja tylko pytam... 09.03.12, 11:42
      Z artykułu dowiedziałem się, że BSH produkuje suszarki i decyduje o zakupach (czyich i czego?), oraz z jakiego papieru do drukarki będą korzystali we Francji i jakie samochody służbowe dostaną w Niemczech (kto dostanie?);
      To trochę mało, zarówno jak na artykuł sponsorowany jak i informację prasową.
      Ja chciałbym się z artykułu dowiedzieć np:
      1. Co to jest BSH,
      2. Dlaczego to jest wielka szansa dla polskich firm,
      3. Co to jest CUB-Z, i na przykład czy można TO nabyć w sprzedaży ratalnej oraz dlaczego trzeba było otwierać, (czy było wcześniej zamknięte?) i co to ma wspólnego z serwisem IT.
      4. Jeśli >>Łączna wartość inwestycji w mieście przekracza już 275 mln euro<<, to jaki jest widoczny efekt wpompowania w miasto tego miliarda złotych.
      Artykuł wydaje mi się strasznie chaotyczny i stąd moje chaotyczne pytania:))
      • Gość: jan Re: Ja tylko pytam... IP: *.toya.net.pl 09.03.12, 11:51
        dobrze gdyby przeniesli to co w warszawie do nas
      • Gość: Znudzony Re: Ja tylko pytam... IP: 149.226.255.* 09.03.12, 12:05
        To odpowiem Ci, bo rzeczywiscie artykul jest chaotyczny a ja od grudnia mam biureczko w tym budynko to conieco wiem.
        > decyduje o zakupach (c
        > zyich i czego?),
        Masy rzeczy kupowanych przez koncern nie sluzacych do produckji, nie wiem jaki odsetek obecnie, ale spory.
        > 1. Co to jest BSH,
        Bosch und Siemens Hausgerate GmBH
        > 2. Dlaczego to jest wielka szansa dla polskich firm,
        Poddostawcy!
        > 3. Co to jest CUB-Z,
        Centrum Uslug Biznesowych - Zakupy
        > i co to ma wspó
        > lnego z serwisem IT.
        Jest razem z oddzialem koncernowego IT zlokalizowane w tym samym budynku.
        > 4
        Tu sie nie wypowiem.
        • Gość: Pracus Re: Ja tylko pytam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 12:09
          od grudnia masz tam biurko i juz znudzony jestes?...
          lepiej badz kolega i napisz jakie place i warunki pracy itd.
        • paliwoda Re: Ja tylko pytam... 09.03.12, 15:57
          Znudzony (dziękuję!) w pięciu zdaniach napisał to, co najistotniejsze w temacie. Pewnie na odpowiedź zużył ze trzy minuty, może nawet pięć.
          Chyba jest inżynierem albo kimś w podobie.
          Wolałbym, aby artykuły w Gazecie pisali inżynierowie.
          Ale zapewne Gazety nie stać, no to już niech będzie, jak jest.
    • Gość: Ktoś tam Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 17:44
      Kolejny kołchoz 2 juz mamy pod jakże zacnym szyldem B/S/H
      Już widzę jak latają miedzy biurkami i krzyczą NORMA NORMA NORMA!!!
      I buraków granatem oderwanych od pługa którzy będą się wyżywać na pracownikach.
    • terleo Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejsc ... 10.03.12, 06:18
      Jak to zniosą Niemcy? Niemiecke *Schwarz auf /polnischem/ Weiss"?!
    • Gość: John Doe Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejsc ... IP: *.4web.pl 10.03.12, 13:17
      Widze, ze sami 'eksperci' sie wypowiadaja... Prawda jest taka - zarobki w BSH sa jedne z lepszych w Lodzi (jesli nie najlepsze) w uslugach dla biznesu (nie wypowiadam sie na temat produkcji/rozwoju etc, ale tam tez raczej nie slyszalem zeby ktos narzekal). Mobbing? -nie wypowiadam sie na temat innych dzialow, ale akurat zarowno w IT, jak i Centrum Zakupow atmosfera jest megapozytywna i nie ma zadnego 'mobbingu' ani 'wyzysku'. Wiem cos o tym, bo mam porownanie z innymi firmami z branzy BPO (uslugi zakupowe/IT) w Lodzi i jest niebo a ziemia. Tyle w temacie.
      • Gość: Piotr Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.jn.lnet.pl 10.03.12, 23:35
        Na tym forum są sami "eksperci".
        Z drugiej strony takie osoby też muszą gdzieś mieć miejsce, żeby się dowartościować. ;)
        Teraz na topie jest referendum, więc nic co łódzkie nie jest dobre i Hanka musi odejść.
        A co do BSH - potwierdzam, jest zajefajnym pracodawcą.
    • Gość: pracownik Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejsc ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 16:57
      Gdzie ci wszyscy forumowi malkontenci???
      Jak na tak popularne forum to coś mało negatywnych wypowiedzi. Może weekend to sprawił?
      Co do BSH to ja również mogę potwierdzić niezłe pieniądze i pakiet socjalny. A zarzuty to mogę kierować do kodeksu pracy i nieprecyzyjnych zapisów np. "szczególne potrzeby pracodawcy" itp.
      Jeśli są lepsi pracodawcy niż BSH to super i gratuluję, oby nie było gorszych.
      • Gość: a Re: Centrum BSH w Łodzi. Dla 20 krajów. 200 miejs IP: *.toya.net.pl 11.03.12, 18:31
        Gość portalu: pracownik napisał(a):

> Gdzie ci wszyscy forumowi malkontenci???
        > Jak na tak popularne forum to coś mało negatywnych wypowiedzi. Może weekend to
        > sprawił?

Oj tak tak, bo marudzenie o forumowych malkontentach jest dużo ciekawsze niż ich marudzenie. Brawo.
    • Gość: anon B/S/H IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.12, 23:25
      Witam wszystkich czytelników forum . Na wstępie chciał bym powiedzieć że nadchodzą złe czasy dla pracowników B/S/H - mowa oczywiście o fabryce suszarek . Od momętu zmiany władzy w fabryce . Nowy dyrektor jakim jest pan z DE, w fabryce mają miejsce dziwne regóły ,rozumie że mamy problem w europie z kryzysem .I tak jesteśmy najtańszą siłą roboczą Ale czemu pracownicy kontraktowi mają być wymieniani na pracowników lisingowych to jest absurd . poco tyle osób w biórach , Ale to jeden z pomyslów dyrektora co jeszcze nas czeka i czemu dyrektor nie powie tego publicznie na spotkaniu z pracownikami , dlaczego koordynatorzy eliminują osoby z ktorymi mają złe relacje to nie argument do zwolnienia . Do pracy przychodzimy pracować a nie spułfalac sie z przełożonymi jeżeli pracownik nie nadużywa zwolnienia tzn l4 nie widze przeciwskazań do zwolnienia . powiem krótko doigra sie cały zarząd jak sprawa trafi do mediów bo to co sie dzieje to wierzchołek góry . a pan dyrektor pojawił sie po to by ciąć koszty utrzymania . tylko czemu zaczyna od grupy roboczej
      • Gość: gość Re: B/S/H IP: *.toya.net.pl 09.05.13, 20:18
        do anon
        czego nie napiszesz, że pracę stracili ci pracownicy kontraktowi, którzy pracowali niezgodnie z instrukcją pracy, czyli nie wykonywali kontroli jakości części przed zamontowaniem. Czas na kontrolę części jest wliczony w czas w ASP (arkusz standardu pracy) i pracodawca za to płaci. Zatrudniono pracowników leasingowych na umowę, ale tych którzy wykazali się dobrą pracą. Nie pisz więc człowieku bzdur.
        ps.
        i nad ortografią popracuj (biurach nie biórach)
        • Gość: de_ent Re: B/S/H IP: *.8-4.cable.virginmedia.com 12.05.13, 08:22
          To ty zauważyłeś tylko jeden błąd??? Was w tym BSH widzę wszystkich powinni wymienić bo analfabeci to nie jest chyba załoga marzeń dla pracodawcy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka