Dodaj do ulubionych

Dziwna WYCIECZKA

IP: *.lodz.mm.pl 14.06.04, 21:05
Przyznam szczerze ze pierwszy raz spotkalem sie z takim widokiem na lodzkich
ulicach... Kolumnada siedmiu, moze osmiu autobusow 2Many + pozostale Volvo
7000 zasuwala po Struga w kierunku Retkini, wszystkie z napisem WYCIECZKA,
bez pasazerow... Jesli wiecie cos szerzej na ten temat prosze o informacje !
Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • Gość: zbychooo Re: Dziwna WYCIECZKA IP: *.vline.pl / 213.25.96.* 14.06.04, 21:22
      wiesz możliwie ze jakas szkoła skorzystała z usług mpk i wiezie swoich uczniów
      na bal gimnazjalny albo inna impre... wnioskuje tak,gdyż moja szkoła też
      skorzystała z usług mpk aby dowieźć trzecio-gimnazjalistów na party w zgierzu:p
      • Gość: ST Re: Dziwna WYCIECZKA IP: *.lodz.mm.pl 14.06.04, 22:06
        Lo matko to jakis widocznie moloch nie szkola musial byc... Tyle porzadnego
        taboru...:D
        Teraz sie nie dziwie czemu na wielu trasach jezdza stare trupy zamiast
        nowiutenskich Volviakow... Widocznie MPK ma troche inne zdanie na temat
        przeznaczenia nowego taboru...Choc nie zaprzecze musi to byc dosc dochodowe
        przedsiewziecie skoro coraz wiecej tego typu inicjatyw sie pojawia...
        • Gość: Dziki Re: Dziwna WYCIECZKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 22:11
          A ja jak jeździłem na basen z moja szkołą to jeździliśmy złomem z Edmaru
    • teufel Re: Dziwna WYCIECZKA 14.06.04, 21:40
      Ostatnio często widuję autobusy MPK wynajęte.
      • Gość: cypliak778 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 14.06.04, 23:15
        ...a w związku z tym tłumy sprzed Magistratu zajechały na Lublinek. Wszystko z
        inicjatywy Prezydenta Łodzi, dra Jerzego Kropiwnickiego, który ten przejazd
        zapewnił mieszkańcom.
        • yarro Re: 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża 15.06.04, 00:33
          Czy to źle?
          • Gość: barnaba Re: 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 15.06.04, 15:55
            A kto zapłacił? I czy w ogóle?

Jeśli miasto- to czy naprawdę nie ma innych wydatków niż fundowanie dewotkom
            wycieczki?

pozdrawiam
            • yarro Re: 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża 15.06.04, 20:00
              Hm. Upamiętnienie wizyty Papieża w naszym mieście nie jest byle wycieczką dla
              dewotek.

Zastanów się.
              • Gość: J.S. Re: 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża IP: *.pai.net.pl 15.06.04, 20:38
                Ta, szczegolnie okraglej siedemnastej... Bez przesady moze...
              • Gość: barnaba Re: 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 17.06.04, 16:48
                > Hm. Upamiętnienie wizyty Papieża w naszym mieście nie jest byle wycieczką dla
                > dewotek.

A czym?

Polacy to taki dziwny naród, że przed papieżem padają na kolana, a jego słowa
                mają głęboko w d... Niby cała Polska wielbi papieża a wokół pełno sk..syństwa.

Natomiast jeśli chodzi o demonstrację uwielbienia jesteśmy pierwsi. Wycieczka
                upamiętniająca okrągłą 17 rocznice wizyty. Nadawanie jego imienia placom,
                szkołom, parkom i ulicom (nikt jakoś nie zauważył, że patronem powyższych za
                życia był jeszcze tylko Adolf Hitler- bo nawet Katowice stały się Stalinogrodem
                dopiero po śmierci Stalina), każda krytyka spotykająca się z zarzutem obrazy
                uczuć religijnych. W tym jesteśmy dobrzy.

A kult jednostki bywa z reguły szkodliwy. Nawet jeśli pobudki piękne.

pozdrawiam
                • geograf Re: 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża 17.06.04, 21:29
                  oj cicho, cicho!
                  Polacy nie lubią jak im się coś wytyka,zwłaszcza gdy się "starają"
                  (kompleksy niższości i potrzeba dowartościowania, najczesciej poprzez pokazanie ułomności innych-i te sprawy)
                  ...
              • Gość: Ja Re: 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 13:17
                Uhm. Jak dla mnie, to wynajmowanie autobusów specjalnie po to by w jakże
                okrągłą rocznicę, siedemnastą, podwieźć ludzi autobusem na lotnisko, na które i
                tak autobusy jeżdżą i tam robić nie wiadomo co, to po prostu przesada. Jak im
                bardzo zależy to moga równie dobrze podjechać normalnym autobusem i wykosztować
                się na bilet, choć to aż 4 złote w obie strony.
                Poza tym, jak chcieli świętować, to równie dobrze można by to zrobić na placu
                przed katedrą, pod pomnikiem papieża. Źle by było? Trzeba osobiście pomacać ten
                kawałek asfaltu na płycie lotniska po którym przeszedł papież?
                Z resztą wynająć autobus i nie zapłacić za niego, by wspominać wizytę
                papieża... Hm. To właśnie jest dewocja...
                A poza tym - miasto podobnież jest biedne i absolutnie na nic nie ma pieniędzy.
            • michal.ch Re: 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża 15.06.04, 22:23
              Gość portalu: barnaba napisał(a):

> A kto zapłacił? I czy w ogóle?

No właśnie. To interesująca kwestia. Bo jak do tej pory to miasto nie kwapi się
              z regulowaniem rachunków wobec MPK we właściwym terminie.
              • barracuda7110 Re: 17 rocznica wizyty w Łodzi Papieża 18.06.04, 22:55
                To jeszcze kilka takich wycieczek i będzie można się spodziewać kolejnej
                podwyżki cen biletów?
    • geograf Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 19:38
      heh.
      MPK coraz chętniej "się wynajmuje". Dzisiaj na Kurczakach była widziana "bulwa" z napisem "wycieczka", do której wsiadała dziatka w ilościach ok. 3 klas...

To tramwaje już też wynajmują?
      Ciekawe ile kosztuje taki najem...
      • makxym Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 19:42
        A tramwaje wynajmują !!! Jasne, że tak. Kiedyś jak chodziłem jeszcze do szkoły
        podstawowj moja szkoła wynajeła 3 tramwaje aby dowieźć nas z pętli KURCZAKI na
        WIDZEW nieopodal stadionu Widzewa na meczyk (wtedy chyba były mecze ME juniorów
        a grały Holandia z kimś tam ale nie jestem pewnien). Ładne były jaja bo każdy
        tramwaj miał z przodu swój numer od 1 do 3. Ja jechałem 2 i jak wracaliśmy na
        wysokości Rzgowska/Paderewskiego tramwaj stał na światłach a obok jest
        przystanek. Podbiegła starsza pani i dobija się do drzwi żeby ją wpuścić bo
        myślała że to 2 (wtedy jeszcze 2 jeździła na kurczaki). Beka była niesamowita i
        fajnie ta babka wyglądała jak tramwaj odjeżdżał :D
        • michal.ch Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 19:52
          Ta. Te tablice z numerami na takich przejazdach zamkniętych sa dobre. Ubaw
          potem po pachy. ;)
          • krzyskup Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 20:51
            no tak... ludzie wprowadzeni w błąd czasami ciekawie się zachowują...

pzdr,
            krzyskup
            • teufel Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 21:27
              Ten pan biegnący do 53:)
        • teufel Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 21:28
          Co do meczy to tez byłem na nich:]
          • makxym Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 22:32
            A czy może byłeś indywidualnie czy ze szkoły tak jak ja ??? jeśli tak to z
            jakiej ???
            • pawel-strzalka Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 22:36
              chyba wszystkie szkoły tam wtedy spędzili bo ja też byłem ze swoją
            • teufel Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 23:01
              No ja byłem indywidualnie - miałem załatwione bilety.
              • teufel Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 23:02
                A ile sie naprosiłem, żeby mama mnie zwolniła w połowie dnia ze szkoły:/
                • pawel-strzalka Re: Dziwna WYCIECZKA 16.06.04, 23:12
                  to jakoś lipnie miałeś bo my nie dość że byliśmy zwolnieni z lekcji to jeszcze
                  nic nie płaciliśmy
        • Gość: paweł Re: Dziwna WYCIECZKA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 09:50
          grali wtedy z Islandią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka