Dodaj do ulubionych

Retkinia zagrożona!!!!

IP: *.zec.lodz.pl 15.06.04, 17:06
jakś masakra, totalny brak myślenia, szczyt chamstwa i głupoty! na Retkini,
zaraz za Agatką, na Kuscińskiego, GSM postanowiło postawić sobie maszt
przekaźnikowy, wysoki na 40 m z 21 antenami!!!!
"szanowna" administracja BOTANIK stwierdziła, że jest to fantastyczny biznes
(!!!???!!!) i BEZ WIEDZY MIESZKAŃCÓW wyraziła zgodę na tę kuriozalną
budowlę!!!
maszt będzie stał zaraz za Agatką, która jest miejscem zabaw dla dzieci!!! w
odległości kilkunastu, kilkudziesięciu metrów są pijalki piwa, pizzeria no i
bloki zamieszkałe przez ludzi!!!
protest przeciwko budowie poszedł już do wojewody (nie wiem tylko z jakim
skutkiem), w tym tygodniu będą zbierane podpisy. próbujemy zainteresować tym
media...
nie wiem, co jeszcze można zrobić?
może macie jakieś pomysły?
może jest ktoś, kto mógłby pomóc?
Obserwuj wątek
    • gray Re: Retkinia zagrożona!!!! 15.06.04, 17:23

eem.. a co jest takiego strasznego w maszcie wysokim na 40m ? toż to tylko 10m
      więcej niż ma wieżowiec.. ach.. już wiem o co chodzi... chodzi o Straszne
      Promieniowanie!

> nie wiem, co jeszcze można zrobić?

pierdyknąć się w łeb.
      • Gość: king Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.zec.lodz.pl 15.06.04, 17:26
        cóż za konstruktywne uwagi

"pierdyknąć" - gratuluję polotu
        • gray Re: Retkinia zagrożona!!!! 15.06.04, 17:29

a ja dziękuję za odpowiedź na pytanie. niby jej nie ma a ja wiem, że miałem
          rację. pomyślałby kto, że takie rzeczy zdarzają się na wichurze pod jakimś
          gąbinem a nie w środku drugiego co do wielkości miasta w polsce...
          • Gość: malefactum Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.zec.lodz.pl 15.06.04, 17:42
            spoko gościu. jesteś nowoczesny. tak się składa ze mieszkam na X piętrze -
            czyli mniej więcej na wysokości 10 m mniejszej niż ma maszt (przypomnę gdybys
            nie złapał - bo może masz krewnych w gąbinie?!) - który ma niecałe 40.
            maszt stanie w odległości 30 m od bloku w którym mieszkam. jęsli to dla ciebie
            nic - proponuje zamieszkaj w mikrofalówce. albo możesz poprosić, żeby postawili
            maszt pod twoją klatką. jak sprawę wygramy - będą szukać nowej lokalizacji -
            możesz się zgłosić.

mniej więcej rok temu była podobna sprawa również na Retkini - wówczas
            mieszkańcy wybronili się przed umieszczeniem nadajników - BARDZO PROSZE KOGOŚ
            KTO BRAŁ W TYM UDZIAŁ O KONTAKT na FORUM. wiem tylko ze taka akcja miała
            miejsce - niestety nie kojarzę w której części osiedla.
            • keridwen Re: Retkinia zagrożona!!!! 15.06.04, 17:47
              w zec sie chyba o tej porze pracuje, no chyba, ze wlasnie otworzyli nowa
              kafejke ;)

a btw. skoro pan taki ekopro jest, to czemu pracuje w tak niezdrowych warunkach
              i mieszka w tak wielkiej aglomeracji, jaka jest lodzka?
            • gray Re: Retkinia zagrożona!!!! 15.06.04, 17:52
              Gość portalu: malefactum napisał(a):

> spoko gościu. jesteś nowoczesny. tak się składa ze mieszkam na X piętrze -
              > czyli mniej więcej na wysokości 10 m mniejszej niż ma maszt (przypomnę gdybys
              > nie złapał - bo może masz krewnych w gąbinie?!) - który ma niecałe 40.
              > maszt stanie w odległości 30 m od bloku w którym mieszkam. jęsli to dla ciebie
              > nic - proponuje zamieszkaj w mikrofalówce.

gdybyś wiedział cokolwiek o częstotliwościach fal emitowanych przez mikrofalówkę
              i maszt telefonii komórkowej to nie wypisywałbyś takich bzdur. jak zwykle
              najgłośniej wrzeszczą ci, którzy najmniej więdzą.

> albo możesz poprosić, żeby
              > postawili maszt pod twoją klatką. jak sprawę wygramy - będą szukać nowej
              > lokalizacji - możesz się zgłosić.

po pierwsze to prawdopodobnie zależy im na retkini a ja mieszkam na bałutach i
              mam masz całkiem niedaleko a po drugie mieszkam jedynie na czwartym piętrze :|

> mniej więcej rok temu była podobna sprawa również na Retkini - wówczas
              > mieszkańcy wybronili się przed umieszczeniem nadajników - BARDZO PROSZE KOGOŚ
              > KTO BRAŁ W TYM UDZIAŁ O KONTAKT na FORUM. wiem tylko ze taka akcja miała
              > miejsce - niestety nie kojarzę w której części osiedla.

może jednak mieszkałeś w mikrofalówce...
            • koslinmann Re: Retkinia zagrożona!!!! 10.01.05, 22:25
              Koło bloku 29, na terenie podwórka z "maglem". Ul. Przełajowa przy Maratońskiej
              obok górki, naprzeciw Beli bloku ;-)
      • Gość: gryj Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.toya.net.pl 25.12.04, 22:33
        A na czym polega pierdyknięcie?
    • michael00 Ekstra ... no i ... ? (bt) 15.06.04, 17:28
    • yarro "Pan Henryk jest oburzony!" 15.06.04, 17:35
      I co z tego? Pies się panu będzie świecił?

Panie, mamy XXI wiek...
      Czy telewizora też się pan boisz?

Co za naród...
      • Gość: king Re: "Pan Henryk jest oburzony!" IP: *.zec.lodz.pl 15.06.04, 17:51
        po pierwsze: nie pies tylko kot
        po drugie: nie boję się telewizora (ani komórek ani mikrofalówek ani tym
        podobnych). przeraża mnie za to ignorancja oraz brak wyobraźni

no właśnie - co za naród...?
        • gray Re: "Pan Henryk jest oburzony!" 15.06.04, 17:54
          Gość portalu: king napisał(a):

> po pierwsze: nie pies tylko kot
          > po drugie: nie boję się telewizora (ani komórek ani mikrofalówek

no to w niej zamieszkaj! na twoje szczęście kuchenka mikrofalowa jest bardzo
          dobrze ekranowana od świata zewnętrznego także nie dotrze tam do ciebie
          promieniowanie wytwarzane przez ten okrrrropny zły maszt :DDD

> przeraża mnie za to ignorancja

dokładnie to samo chciałem powiedzieć.
        • Gość: J.S. Re: "Pan Henryk jest oburzony!" IP: *.pai.net.pl 15.06.04, 21:15
          > przeraża mnie za to ignorancja oraz brak wyobraźni

A ja proponuje opierac sie na faktach a nie wyobrazni...

A autosugestia+wyobraznia to potezna bron, jak sobie wmowisz, ze od masztu
          bedzie cie bolec glowa, to cie bedzie bolec.
      • Gość: Aktor Ja się boję telewizora IP: *.toya.net.pl 06.01.05, 23:11
    • keridwen jestem malpa fiki miki i pomieszam wszystkim szyki 15.06.04, 17:36
      kochany gosciu portalu mianujacy sie tytulem king.

otoz, jezeli jestes czlonkiem spoldzielni mieszkaniowej[ a mniemam, ze wlasnie
      takowa organizacja jest rzeczony botanik ]i jezeli nie masz wykupionego lokalu
      mieszkalnego to chyba jasna i prosta sprawa jest to, iz nie masz jakiegokolwiek
      prawa do wyrazania swojej opinii w tej kwestii. jestes najemca lokalu i jedynym
      twoim prawem [ a zarazem i obowiazkiem ] jest placenie czynszu, komornego, czy
      jak to tam nazywasz.

jezeli jednak masz lokal mieszkalny wykupiony to musisz czekac jeszcze kilka
      miesiecy/lat, az prawo polskie sie zmieni i bedziecie mogli zmienic zarzadce
      nieruchomosci, w ktorej zamieszkujecie.

osobiscie radze zmienic miejce zamieszkania, jesli nie odpowiada ci sposob
      pozyskiwania pozytkow przez spoldzielnie mieszkaniowa.
      • hubar Re: jestem malpa fiki miki i pomieszam wszystkim 15.06.04, 17:51
        Dokładnie tak!!!! A jak że! :-)
    • barracuda7110 Re: Retkinia zagrożona!!!! 15.06.04, 18:08
      \Żeby poczuć oddziaływanie pola wytwarzanego przez stację bazową telefonii
      komórkowej należy stanąć zaraz przy antenie (!!!!!!) i siedzieć tam spory kawał
      czasu!!!!!! W odległości kilku metrów od anteny pole ma takie natężenie, iż
      można je spokojnie pominąć (żeby było jasno: jest tak niskie!). Pozatym anteny
      nadawcze są kierunkowe czyli wbrew pozorom pod btsem nie ma praktycznie wogóle
      promieniowania. Pozatym w Polsce normy w dopuszczalnego natężenia pola
      elektromagnetycznego są tak surowe, że głowa mała a każdy operator MUSI ich
      przestrzegać! W USA są one kilkudziesięciokrotnie wyższe a ludzie tam nie
      umierają. Większe natężenie pola elektromag jest wytwarzane przez tv, radio czy
      wydostaje się przez nieszczelne drzwiczki w mikrofalówce. Zanim napiszesz
      kolejny idiotyczny protest zastanów się i sprawdź fachowe publikacje. Chyba, że
      chcesz żeby w prasie branżowej Łódź po raz kolejny była pośmiewiskiem.

ps odchylenie wiązki promieniowania to ok 10 stopni. Policz sobie kiedy
      "dotknie" ona ziemi a później wylicz sobie jakie będzie tam natężenie pola
      elektromag. Z góry przepraszam za olbrzymie ułamki typu 0,0000001.
      ps2 Wasze dzieci nie będą świecić ani nie ugotują im się mózgi tak jak żarcie w
      mikrofali. Typowa mikrofala wytwarza pole o natężeniu rzędu kilkuset watów
      natomiast teoretycznie (!!) może wytworzyć pole eletkromag o natężeniu ok 40w.
      Czujesz różnicę?!
      • Gość: J.S. Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.pai.net.pl 15.06.04, 21:13
        > \Żeby poczuć oddziaływanie pola wytwarzanego przez stację bazową telefonii
        > komórkowej należy stanąć zaraz przy antenie (!!!!!!) i siedzieć tam spory
        kawał czasu!!!!!!

Hehe, wyglada na to, ze zalozyciel watku troche juz przesiedzial, takie glupoty
        wypisuje :>
      • Gość: pran Nie lubie masztow IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 15:37
        tu nie chodzi o raka czy umieranie. ludzie w anglii dokonywali juz badan
        dotyczacych dzialania takich masztow i oczywiscie jeszcze nie na kazdego maja
        zly wplyw ale maja - mowimy tu o bezsennosci, bolach glowy i innych objawach
        ktore ciezko zmierzyc w jakis konkretny sposob. zalezy to od wrazliwosci danego
        organizmu na takie bodzce. nie robcie ze spray absurdu, bo sa ludzie ktorzy
        cierpia na skutek dzialania takiego promieniowania. na calym swiecie ludzie
        walcza z takimi masztami bo wiedza ze to jest zagrozenie. i nie dziwie sie ze
        chca bronic swego otoczenia i zdrowia i spokoju. oczywiscie zalezy wszystko od
        odleglosci itp. ale trzeba raczej je stawiac tam gdzie potencjalnie wyrzadza
        mniej krzywdy - gesto zaludnione osiedle to nie jest najlepsza lokalizacja.
        pozdrawiam wszytkich zapalonych milosnikow techniki.
    • Gość: king Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.zec.lodz.pl 15.06.04, 18:11
      dziękuję wszystkim inteligentnym, wykształconym, oblatanym w fizyce, świetnie
      wyciągającym wnioski gdzie i jak długo pracuję, dowcipnym, uroczym i żywo
      zainteresowanym tematem forumowiczom za ich błyskotliwe uwagi, które -
      oczywiście - głęboko w mym sercu zapadły.

być może jest ktoś, kogo ta sprawa poważnie interesuje? bo na tych
      wypowiedziach mi zależy.

• gray Re: Retkinia zagrożona!!!! 15.06.04, 18:24

a my dziękujemy za wypowiedzi durnego nieuka bez pojęcia o fizyce (o
        błyskotliwości nie wspominając nawet).

spróbuj w "smiechu warte" albo w "najśmieszniejszych zwierzętach świata" - może
        ich zainteresuje pajac, który wie swoje.
        • Gość: king Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.zec.lodz.pl 15.06.04, 18:44
          "my" - czyli kto?

może byś zachował te inwektywy dla kogoś na twoim poziomie?

nie intersuje cię temat - to się nie wypowiadaj.

zastanów się najpierw nad sobą - zanim zaczniesz oceniać i pouczać innych.
          • gray Re: Retkinia zagrożona!!!! 15.06.04, 20:12
            Gość portalu: king napisał(a):

> "my" - czyli kto?

domyśl się.

> może byś zachował te inwektywy dla kogoś na twoim poziomie?

a po co mam obrzucać inwektywami kogoś kto wie jakie są fakty jeżeli chodzi o
            maszty przekaźnikowe i promieniowanie elektromagnetycznie przez nie wytwarzane?

> nie intersuje cię temat - to się nie wypowiadaj.

ależ interesuje mnie jak najbardziej. jakby mnie nie interesował to bym się nie
            wypowiedział.

> zastanów się najpierw nad sobą - zanim zaczniesz oceniać i pouczać innych.

hmm.. no tak.. zastanówmy się.. miałem na studiach przedmiot pt. 'sieci
            bezprzewodowe' (ocena końcowa 6), temat smażenia mózgu przez maszty nie jest
            nowy więc już dawno temu zapoznałem się z materiałami technicznymi oraz ze
            specjalistycznymi badaniami nt. natężenia pól i ich wpływu na organizmy ludzkie,
            wreszcie chcę aby sieci GSM itp. rozwijały się i stawały coraz tańsze.
            zastanowiłem się nad sobą - czy teraz chcesz abym cię jeszcze raz ocenił? bo
            pouczać to już chyba nie ma po co...
      • Gość: J.S. Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.pai.net.pl 15.06.04, 21:17
        > być może jest ktoś, kogo ta sprawa poważnie interesuje?

Samoobrona/Liga Polskich Rodzin, most likely.
        • Gość: krokodyl Tadeusz Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.tpnets.com 18.06.04, 01:03
          zawsze mozna zadzwonic do Marzanny Z.
    • Gość: MarcinK Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 18:59
      > nie wiem, co jeszcze można zrobić?

Zacząć myśleć? Rzadziej bywać w pijalce, bo szare komóry wyżarło? Przestać
      wierzyć w zabobony o szkodliwości masztów? Więcej pomysłów nie mam...
    • adamco Re: Retkinia zagrożona!!!! 15.06.04, 19:58
      no i w związku z tym co?
      rozumiem że w domu nie posiadasz żadnego urządzenia elektrycznego, w prominiu
      najlepiej paru kilometrów nie przechodzi żaden kabel elektryczny
      ciemnogród i tyle :|
    • Gość: proba Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.06.04, 20:41
      aaaaaaaaaaa
    • true_blue Re: Retkinia zagrożona!!!! 15.06.04, 21:26
      Ja tak sobie mysle, ze chyba nie chcialabym, zeby przed moim blokiem stanal taki
      slup. Szczegolnie jesli nie byla to decyzja wiekszosci wlascicieli mieszkan. W
      fale nie wierze i nie chodzi mi o szkodliwosc, ale o zwyczajny krajobraz. No i
      na drugim miejscu troche strachu: co by bylo gdyby sie przewrocil (pamietacie
      nadajnik radiowy?). Wiec oczywiscie mozna sie nabijac, ze ktos sie boi fal, ale
      chyba mozna tez sie odniesc do "lepszej" czesci wypowiedzi, a nie tylko
      wysmiewac. Nie wiem czy mozna cos zrobic jak decyzja zostala juz podjeta, ale na
      pewno nie chcialabym, zeby taki maszt sobie stanal przed moim blokiem. A ludzie
      sie boja.
      I tak na marginesie: z niewiedza nie da sie walczyc wysmiewaniem.... Lepiej
      wytlumaczyc.
      Pozdr.
      • Gość: MarcinK Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 22:36
        Akurat moi rodzice mieszkają też w tym rejonie i sprawa wcale nie wygląda tak
        jak opisał pieniacz na początku wątku.

Są bloki, potem trawnik, chodnik, ulica, chodnik, pawilon handlowy i dopiero
        maszt. Zatem jak na miasto odległość jest przyzwoita. A maszt ustawiono tam, bo
        bano się protestów gdyby chciano maszt zbudować na dachu wieżowca.

Ciemnota i tyle...

MK
    • orientman Re: Retkinia zagrożona!!!! 16.06.04, 00:05
      Kurcze.. A juz sie wystraszylem, ze moze jakas bomba czy cos..
      Moze w koncu nie bedzie problemow z zasiegiem, bo BTS z Obywatelskiej mi niekiedy tylko 'jedna
      kreske' w domu daje..
    • yarro "Wszystko, tylko nie maszt" 17.06.04, 15:54
      Wszystko, tylko nie maszt

Czwartek, 17 czerwca 2004r.

Mieszkańcy ul. Kusocińskiego protestują przeciw budowie masztu telefonii
      komórkowej. Twierdzą, że spółdzielnia „Botanik” wydzierżawiła teren pod budowę
      bez ich zgody.

– Mamy już 80 podpisów pod protestem, złożymy go u wojewody. Mówią nam, że maszt
      nie będzie szkodliwy dla zdrowia. A przecież nawet rozmowa przez telefon
      komórkowy nie jest obojętna dla zdrowia – twierdzi Dominik Patora, mieszkaniec
      osiedla.

Elżbieta Kumora, prezes „Botanika” mówi, że za wydzierżawienie terenu pod maszt
      spółdzielnia wzięła znaczną kwotę. Pieniądze zostaną przeznaczone na remonty bloków.

Oddział Ochrony Środowiska Urzędu Wojewódzkiego wydał pozytywną opinię o budowie
      masztu.

– Kilka metrów od masztu jest plac zabaw dla dzieci. Ja mieszkam na dziesiątym
      piętrze, więc jeśli maszt stanie, będzie kilka metrów nad moim domem – denerwuje
      się Marcin Ordon. – Kto chce nam wmówić, że 21 anten przez 24 godziny nie ma
      wpływu na zdrowie?!

Wczoraj protestujący mieszkańcy dostali pismo od spółdzielni, informujące, że
      budowa prowadzona jest zgodnie z prawem.

– Napisali nam, że spółdzielnia potrzebuje pieniędzy, bo wiele osób nie płaci
      opłat lokatorskich i to był powód, żeby zainstalować maszt – dodaje Dominik Patora.

(am) - Dziennik Łódzki

--

Już widzę mieszkańców Retkini udających się w kierunku masztu z wodą święconą i
      pieśnią na ustach... ;)

"Ood powieetrzaa, głooduu, oogniaa i woojnyy wyybaaw naas Paaaniee"

XXI wiek, a takie te ludzie ciemne.

Pozdrówki.
      • gray no i pan marcin 'king' ordon... 17.06.04, 16:02

... znalazł swoją redutę - ten typ tak ma :)
      • keridwen Re: "Wszystko, tylko nie maszt" 17.06.04, 16:02
        jest niby jeden sposob na ow maszt, ale skoro tyle madrych glow na niego nie
        wpadlo, to nie zamierzam podpowiadac :P. tym bardziej, ze mnie ow maszt w ogole
        nie przeszkadza.

zlosliwa jestem, a co :P

a jesli wszystko, tylko nie maszt.... to moze gigantyczna radioaktywna statula
        o wygladzie m. wisniewskiego? :P

rotfl!
        • barracuda7110 Re: "Wszystko, tylko nie maszt" 17.06.04, 17:52
          Jest sobie taki maszt. Stoi on na dachu wieżowca przy ul. Armi Krajowej,
          naprzeciw stacji benzynowej. Jakoś nie słyszałem, żeby stacja wyleciała w
          powietrze ani żeby w tym bloku odnotowano zwiększoną ilość zgonów wśród ludzi (w
          tym paranoików), zwierząt itp.
          • yavorius Re: "Wszystko, tylko nie maszt" 17.06.04, 18:48
            Od 8 miesięcy pracuję 5-6 metrów od BTSa (stoi przy budynku, w którym pracuję).
            Jakoś żyję. Przez komórkę rozmawiam kilka godzin miesięcznie, i jakoś cholera
            też żyję.
      • barracuda7110 Re: "Wszystko, tylko nie maszt" 17.06.04, 17:47
        yarro napisał:

> Wszystko, tylko nie maszt
        >
        > Czwartek, 17 czerwca 2004r.
        >
        > Mieszkańcy ul. Kusocińskiego protestują przeciw budowie masztu telefonii
        > komórkowej. Twierdzą, że spółdzielnia „Botanik” wydzierżawiła teren
        > pod budowę
        > bez ich zgody.
        >
        > – Mamy już 80 podpisów pod protestem, złożymy go u wojewody. Mówią nam, ż
        > e maszt
        > nie będzie szkodliwy dla zdrowia. A przecież nawet rozmowa przez telefon
        > komórkowy nie jest obojętna dla zdrowia – twierdzi Dominik Patora, mieszk
        > aniec
        > osiedla.

Nobla temu panu!!! Żaden z naukowców nie dowiódł, iż rozmowa przez telefon jest
        szkodliwa a ten koleś bez dostępu do labolatorium, fachowego sprzętu czy nawet
        wykształcenia stwierdził, że komóry szkodzą! Wygonić naukowców na sybir a do
        badań zatrudnić takich gości.

Wyrocznia jakaś z tego gościa czy co?! Nie mogę znieść jak ktoś nie mający
        żadnej wiedzy w temacie rżnie geniusza i twierdzi, że wie wszystko.
        • Gość: Ada$ Re: "Wszystko, tylko nie maszt" IP: *.toya.net.pl 28.06.04, 19:00
          Hej
          Wydaje mi sie, ze do eprawy podchodzicie nie z tej strony z ktorej trzeba. To
          ze pole elektromagentyczne nie jest szkodliwe jest stwierdzone naukowo (choc i
          nauka sie myli). Problem moim zdaniem jest w czym innym. Na poczatku chce
          napisac, ze nie jestem mieszkancem okolicznych blokow anie nie jestem zwiazny a
          zadnym z tamtejszych mieszkancow.
          Otoz mieszkancy pobliskich blokow jako czlonkowie spoldzielni mieszkaniowej
          maja prawo decydowac i wiedziec o tym co ma bys zbudowane w ich okolicy. I nie
          ma tu znaczenia czy jest to maszt gsm czy budka z piwem czy tez wychodek.
          Prezes spoldzielni jest od tegoaby dbac o interesy spoldzielcow. Nie moze wbrew
          ich woli i bez ich wiedzy podejmowac takich decyzji. Ja bym nie chcial mieszkac
          w poblizu takiego masztu a to glownie dlatego ze przez czyjas decyzje
          (prawdopobnie podjeta pod wplywem "zachecajacej sumki") moje mieszknie
          straciloby na wartosci i gdybym chcial je sprzedac to uzyskalbym mniejsza sume.
          Tak samo protestowalbym przeciw wybudowaniu pod moim domem masztu ,hipermarketu
          czy nawet budki z piwem.
          Nie wiem czy ktos byl i widzial ten maszt. Stoi on ok 50m od ulicy i ok 100m od
          najblizszego wiezowca. Przeciez ten maszt mozna bylo zbudowac kilkaset metrow
          dalej. Jest tam smieciowa gorka z ktorj nikt nie korzysta i na ktorej nikomu by
          on nie przeszkadzal. Zasieg bylyby wtedy nawet wiekszy bo anteny bylyby wyzej.
          Tak wiec tym ktorzy tak glosno krzycza o tym ze w tamtej okolocy mieszkaja
          niedouczeni debile zycze zeby to ich wszechwladna Spoldzielnie Mieszkaniowa z
          Panem Prezesem na czele zafundowala podobna niespodzianke.
    • teufel Re: Retkinia zagrożona!!!! 17.06.04, 17:52
      Ale gadac przez komóre chciałoby się??
      • barracuda7110 Re: Retkinia zagrożona!!!! 17.06.04, 17:53
        Nigdy!!! Przecież tielefon comórkowy to narzędzie szatana!!!! :D
        • teufel Re: Retkinia zagrożona!!!! 17.06.04, 17:54
          Mój??
          • teufel Re: Retkinia zagrożona!!!! 17.06.04, 17:54
            ]:->
      • gray ale tam mogą być promile ;DDD [nul] 17.06.04, 18:43

• hubar Julianów zagrożony!!!! 28.06.04, 10:27
      Na Julianowie boją się masztu

Poniedziałek, 28 czerwca 2004r.

Siedmiuset mieszkańców Julianowa podpisało protest przeciwko budowie masztu
      telekomunikacyjnego przy skrzyżowaniu ulic Bema i Sikorskiego.

– Wojewódzki inspektor sanitarny twierdzi, że inwestycja nie wzbudza protestów.
      Skąd zatem tyle podpisów? – pyta jeden z mieszkańców. – W raporcie pojawiło się
      sformułowanie, że wieża nie wprowadzi zmian w krajobrazie. Jakim cudem?
      Przecież ten kolos będzie miał 50 metrów wysokości.

Bogusława Wrona, kierownik działu nadzoru w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-
      Epidemiologicznej utrzymuje, że nie można było wydać innej decyzji. – Wieża
      spełnia wszystkie normy. Groźne dla ludzi pole magnetyczne pojawi się dopiero
      na wysokości 33 metrów – dodaje pani kierownik.

Zaskarżona przez mieszkańców decyzja trafiła do głównego inspektora
      sanitarnego. Ten odesłał ją do ponownego rozpatrzenia przez łódzki Sanepid,
      który zaakceptował projekt. Mieszkańcy Julianowa zapowiadają kolejne protesty.

– Każda tego typu inwestycja wzbudza emocje. Ludzie boją się, bo nie zdają
      sobie sprawy, że największe pole magnetyczne wytwarzają aparaty telefoniczne w
      momencie wyszukiwania połączenia. Gęsta sieć anten przekaźnikowych powoduje, że
      nasze komórki są bardziej bezpieczne – wyjaśnia Bogusława Wrona.

(mg) - Dziennik Łódzki
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/378068.html
      • gray pani bogusiu... 28.06.04, 10:34

pani się nie męczy - baran i tak nie zrozumie ;)
      • zamek Re: Julianów zagrożony!!!! 28.06.04, 10:40
        No buahahaha, że tak powiem! Przecie kilometr dalej na południe jest już na
        Julianowie taki maszt i jakoś wszyscy żyją, a kury jaj nie tracą, hę?
        PS. Gdzie jest róg Bema i Sikorskiego, bo jakoś nie kojarzę? ;)
        • gray Re: Julianów zagrożony!!!! 28.06.04, 10:54

no, jest taki róg. sikorskiego zaczyna się (a właściwie kończy) w momencie kiedy
          łagiewnicka myka pod mostem kolejowym i biegnie do łagiewnik.
          • zamek Re: Julianów zagrożony!!!! 28.06.04, 10:55
            Merci :)
    • hubar CIEMNOGRÓD! 26.10.04, 09:32
      "Mieszkańcy gminy Nowosolna nie chcą masztu"

Mieszkańcy gminy Nowosolna nie zgodzili się na budowę we wsi Kopanka
      gigantycznego masztu radiowo-telewizyjnego.

W niedzielnym referendum, na 966 głosujących, aż 864 powiedziało antenie NIE.
      94 osoby poparły plany budowy. Frekwencja była dość niska - niecałe 39 proc.

- Najwięcej osób zagłosowało w Kalonce (471, w tym 439 przeciw) i Skoszewach
      (268, w tym 221 przeciw), a najmniej w Wiączyniu (36 osób, w tym 30 przeciw) -
      mówi Regina Piątkowska, pełnomocnik ds. referendum.

Wyniki referendum niczego nie przesądzają. Chodziło jedynie o poznanie opinii
      mieszkańców.

- Nie mamy planu zagospodarowania przestrzennego. Dlatego wójt może się
      podeprzeć wynikami referendum, wydając odmowną decyzję o warunkach zabudowy,
      ale nie wiadomo, czy zgodzi się z tym samorządowe kolegium odwoławcze. Wiele
      zależy też od tego, jak bardzo zdeterminowany będzie inwestor - mówi Jadwiga
      Kolasa, zastępca wójta gminy Nowosolna. - To, że budowie masztu przeciwni są
      wójt, rada gminy i większość mieszkańców, nie musi wcale oznaczać pomyślnego
      dla nas zakończenia całej sprawy.

(sim) - Express Ilustrowany
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/414084.html
      • michael00 A dlaczego? Mają prawo 26.10.04, 09:41
        nie chcieć telewizji i radia. I skoro tak, to moim zdaniem należy przedsięwziąć kroki mające na celu skuteczne i całkowite pozbawienie ich możliwości korzystania z takich mediów.
        Chyba, że można będzie liczyć na to, że sami są na tyle w porządku, że zrezygnują z oglądania i słuchania. Wierzę w ich moralność i że tak właśnie zrobią ... jakoś tak ...
    • Gość: zbyszek Re:Można pomóc!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:50
      Zobacz www.iddd.de tam kontakt lub szukaj po innych miastach tu mnie usunięto!!
      My podjeliśmy wezwanie!!!
      • Gość: blenda WYKASOWAĆ IP: *.toya.net.pl 26.12.04, 21:47
        PRZECIEŻ TO SPAM!
    • Gość: Ja Ludzkość zagrożona!!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.04, 21:46
      No tak. Ja tak się złożyło, mieszkam na Retkini. Gorzej - mieszkam na 10
      piętrze. O zgrozo z okna swojej kuchni widzę doskonale anteny telefonii
      komórkowej. I jakoś żyję. Ofc. jak wprowadzano DDT, to też nikt nie dostrzegał
      jego szkodliwości i być może podobnie jest z telefonią komórkową, ale tak jakby
      na to, o czym nie wiemy - nie poradzimy, a to, co wiemy jest ujęte odpowiednimi
      przepisami i wierzę, że przy instalacji takich urządzeń się ich przestrzega.
      A jak na razie w czasie burzy mam fajne widoki, bo w anteny pioruny walą jak
      diabli.
      • Gość: Irek Re: Ludzkość zagrożona!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:09
        Tylko tych przepisów się nie przestrzega, robiłem te stacje to wiem a zobacz
        normę i to według unii europejskiej. W Polsce obowiązuje techniczna dla
        przepisów pracy!!!
        gelzok.w.interia.pl/norma.jpg tak wygląda Polska norma rzeczywiście!!!!
    • Gość: Mike histeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:47
      jestesmy mieszkancami SM Botanik i bardzo sie cieszymy z tego masztu - poprawi
      sie zasieg a i spoldzielnia troche zarobi na jakies inwestycje.

Ta histeria jest oznaka jakiejs choroby psychicznej?
      • Gość: zbyszek Re: histeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 23:09
        Ciekawe w kogo imieniu piszesz? Zaczyniesz chorować to ciekawe jak będziesz
        chwalił inwestycje!!!Zobaczymy!!! Zobacz Polską normę
        gelzok.w.interia.pl/norma.jpg tak wygląda Polska norma rzeczywiście!!!!
        • Gość: Mike Re: histeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 23:22
          zobaczymy!!! he he

ignoranctwo!!!!!!!!

jak masz takie pojecie o otaczajacym swiecie to po jaka cholere sie
          wypowiadasz? wstyd przynosisz tylko i wylacznie sobie...

co za beton...
        • Gość: retro-porucznik Re: histeria IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 29.12.04, 16:48
          Debilu, nie osmieszaj sie, ten wykres przeczy twoim bredniom
          • Gość: autor Re: histeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:52
            Świetna wypowiedż, musisz być strasznie inteligentny!!
            • Gość: hiper-konfucjusz Re: histeria IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 29.12.04, 17:01
              Gość portalu: autor napisał(a):

> Świetna wypowiedż, musisz być strasznie inteligentny!!

W porownaniu z toba to kazdy by byl strasznie.
              A tak serio: szkoda, ze sie nie ustosunkowales do niej, ale widac nie
              zrozumiales. Tuman jestes i tepak i gon sie na drzewo dupku. Teraz rozumiesz?
        • Gość: turbo-potentat i jeszcze jedno IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 29.12.04, 17:06
          Dopiero teraz zauwazylem, ze

1. nie ma takiego slowa "prezbywania"
          2. podpisal sie pod tym twoj kolega-oszolom Marian
          3. nie jest to zadna PN w zwiazku z (2)
          • Gość: atakujący Re: i jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:26
            To rzeczywiście zmienia tekst, jesteś geniuszem, zgłoś się do Instytutu
            Medycyny Pracy w Łodzi pytaj o Śliwińską, etat pewny. Jesteś wielki.
            Pozdrawiam
            • barracuda7110 Re: i jeszcze jedno 29.12.04, 17:48
              Jak będę w instytucie to się zapytam o panią prof. Śliwińską i porozmawiam sobie
              troszkę.
              • Gość: atakujący Re: i jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:55
                Może ma jeszcze troche odwagi, bo inni nie za bardzo!!!
    • Gość: Mirek Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:20
      Gdzie jesteście mieszkańcy. Stona www.iddd.de tam kontakt
      • barracuda7110 Re: Retkinia zagrożona!!!! 28.12.04, 20:41
        Polowania na czarownice ciąg dalszy...
        • Gość: autor Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:18
          Tak
    • Gość: Mirek Re: Retkinia zagrożona!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:28
      Nie ma winnego w Polsce dokonywania zagłady.
      Zobacz masz prawo do odszkodowania, jeżeli mieszkasz przy stacji bazowej
      telefonii komórkowej zatrzymaj może ci sie przydać. Wkrótce pierwsze pozwy.
      Przekaż znajomym.

Do wszystkich urzędników w Polsce.

W związku z informacją telefoniczną Kancelarii Premiera RP, zwracam się do was
      z pytaniem: czy poniesiecie odpowiedzialność za zamontowanie stacji bazowych
      telefonii komórkowej na szkołach, blokach mieszkalnych na terenie miast wam
      podległych.
      Na podstawie dokumentów Unii Europejskiej oraz najnowszych wyników badań
      naukowych oraz własnego doświadczenia oświadczam wam, że aktualne stacje bazowe
      telefonii komórkowej są niebezpieczne dla zdrowia i życia obywateli, a
      szczególnie młodego pokolenia.
      Ponieważ firmy odpowiadają tylko do wysokości swojego majątku zwracam uwagę na
      przypadki niewypłacalności firm. Wyroki o odszkodowania będą przechodziły na
      miasto i na was osobiście!
      Niepoinformowanie społeczeństwa o niebezpieczeństwie wystawi was, którzy nie
      zabezpieczyli środowiska, bezpośrednio na roszczenia finansowe ze skutkami w
      postaci odpowiedzialności karnej i wielokrotne tytuły odszkodowań od tysięcy
      poszkodowanych przez pulsujące promieniowanie telefonii komórkowej.
      Dalsze informacje znajdziecie na stronie
      Krzysztofa Puzyny
      www.iddd.de
      człowieka, któremu los Polaków nie jest obojętny.
      Normalny obywatel nie miałby prawa, aby prowadzić taką działalność nie
      zapewniając bezpieczeństwa.
      Proszę o odpowiedź czy zgadzacie się a Kancelarią Premiera i przejmujecie
      odpowiedzialność, o czym mieszkańcy zostaną poinformowani.
      Władze Słupska zrobiły już pierwszy krok.
      Dlaczego w normalnym kraju, łamane są Konstytucyjne Prawa wymienione w liście
      do Premiera?
      Winni dokonywania zbrodni na Polakach prędzej czy później zostaną ukarani.
      members.aol.com/gotemf/
      • michal.ch Re: Retkinia zagrożona!!!! 08.01.05, 17:53
        Z własnego doświadczenia wiesz, że są szkodliwe? Super. No to pochwal się ile ci
        dodatkowych rąk wyrosło, czy masz jakieś dodatkowe oczy i inne mutacje... :>
    • Gość: mr x Masz komórke?? IP: *.p.lodz.pl 10.01.05, 14:06
      ciekawe czy masz komorke? Jesli tak to cie nie rozumiem. Skoro sie boisz
      promieniowania to musisz sie jej pozbyc chyba ze jestes hipokryta...
      • Gość: MAREK Re: Masz komórke?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:41
        Nie mam
      • Gość: gościu Re: Masz komórke?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 19:41
        Wała tam z Retkinią. Na Zgierskiej ma być centralny maszt Ery na Łódź.
        Promieniowanie zabije wszystkich od Manufaktury po Radogoszcz.
        • barracuda7110 Re: Masz komórke?? 10.01.05, 20:33
          Chciałbym zobaczyć w jaki sposób oni to zrobią.

ps guzik wiesz na temat architektury sieci gsm!
    • hubar Protestują przeciw antenom GSM 21.02.05, 13:23
      Na Retkini wybudowano maszt telefonii komórkowej sieci Era. Mieszkańcy są
      oburzeni.

- Postawili ten maszt nie pytając nas o zdanie. O żadnej budowie nie byliśmy
      poinformowani - skarży się Stanisław Jurewicz, mieszkaniec osiedla.

- Słup powstawał wieczorami, często prace przeciągały się do późnych godzin
      nocnych. Stawiali go po zmierzchu, byśmy się nie zorientowali, co to za obiekt -
      mówi Bolesław Siewierski.

Budowa trwała bardzo krótko. Nie została ustalona z Radą Osiedla ani z
      sąsiadami placu, na którym powstał maszt. Większość mieszkańców do tej pory nie
      wie, do czego ma służyć ten przekaźnik. Obawiają się, że może mieć szkodliwy
      wpływ na zdrowie.

- Lokatorzy okolicznych domów już skarżą się na zakłócenia w odbiorze programów
      telewizyjnych i telefonów stacjonarnych. Przyszedł do mnie również pan, który
      ma kłopoty ze snem od momentu postawienia masztu - twierdzi Elżbieta Sarnowska,
      prezes SM Pienista.

Prezes SM i przewodnicząca Rady Osiedla prosiły o wyjaśnienie sprawy w urzędzie
      miasta i jego delegaturze - Łódź Polesie. Obydwie dostały odpowiedź, że maszt
      został usytuowany na terenie prywatnym więc nie trzeba było tego uzgadniać z
      mieszkańcami.

- Przedstawiono nam raport na temat oddziaływania masztu na środowisko. Pod
      względem formalnym nie budzi on żadnych zastrzeżeń. Nie było więc powodów, by
      nie wydać zgody - mówi pracownik Wydziału Środowiska i Rolnictwa Urzędu
      Wojewódzkiego, który chce zachować anonimowość.

- Maszt jest postawiony legalnie, nie powoduje zagrożenia dla zdrowia.
      Uzyskaliśmy wszystkie pozwolenia - dodaje Adrian Zawadzki, pracownik biura
      prasowego Ery.

- Nie pozostawimy tak tej sprawy. Wiem, że to się może za kilka lat odbić na
      naszym zdrowiu. Nie mieliśmy dostępu do raportu na temat oddziaływania,
      dlaczego więc mamy wierzyć, że wszystko jest w porządku? - pyta Piotr Stelmach
      mieszkający obok przekaźnika.

(mw) - Express Ilustrowany
      www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/450586.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka