Dodaj do ulubionych

Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi donikąd

11.07.12, 19:25
"Gotowy fragment autostrady prowadziu donikąd "

Może i "prowadziu", ale kurna, Piotrek, u mnie w robocie zwolnili kolesia za literówkę.
Was to nie dotyczy? Można jechać jak się chce, a kasa i tak jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawy Czy będzie węzeł Piatek na A1? IP: *.183.237.247.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.07.12, 20:14
      Czy ktoś się orientuje czy będzie można zjechać z autostrady koło Piątku? Chodzi mi o miejsce w którym A1 przecina drogę wojewódzką 703.
      • zbig1113 Re: Czy będzie węzeł Piatek na A1? 11.07.12, 22:42
        Ma być, podobny wzór jak na A2/702 pod Zgierzem....
    • Gość: Max Lepiej niech narazie nie będzie A1 do Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.07.12, 21:16
      Lepiej by było gdyby z otwarciem A1 poczekano do wybudowania odcinka Stryków - Tuszyn. Inaczej Strykowska-Kopcińskiego-Śmigłego Rydza zakorkuje się kompletnie. Obecnie ruch z północy kraju idzie po krajowej jedynce (a więc po Włókniarzy). Po oddaniu A1 do Strykowa nikt przecież nie będzie się przebijał przez pół miasta by jechać Włókniarzy i dalej DK1, tylko przez Łódź pojadą DK14 i dopiero na Rzgowskiej wrócą na DK1. A Strykowska-Kopcińskiego-Śmigłego Rydza już jest na granicy przepustowości. Bez odcinka A1 Stryków - Tuszyn będzie koszmar!
      • Gość: o'yeyku Będzie tak. IP: *.toya.net.pl 11.07.12, 23:13
        Koszmar.
    • jacek_matuszewski Re: Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi doni 11.07.12, 22:43
      "Przedsiębiorstwo przejęło już w taki sposób plac budowy na odcinku C autostrady A2 między Łodzią a Koninem. Prace udało się zakończyć na dzień przed Euro 2012." - ciekawe, ciekawe;) A Pan Piotr to czyta swoje artykuły przed wrzuceniem do sieci?
      • Gość: Obserwator nie sądzę by czytał. Razi niekompetencją to prawda IP: *.4web.pl 12.07.12, 10:36
        :(
    • Gość: o'yeyku ani A1, ani S14, o Łodzi biedna! IP: *.toya.net.pl 11.07.12, 23:12
      TIRy nadal po Łodzi w najlepsze i jeszcze 2 lata najmniej... a obiecywano.
    • Gość: bezp. autostrada Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 00:53
      Między Strykowem i Tuszynem nie będzie żadnej autostrady, jeśli miałaby przebiegać przez Widzew.
      Koniec i kropka.
      Po naszym trupie!
      • Gość: z Re: Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi doni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 08:07
        Może być po trupie. Jak Państwo sobie życzą!
      • Gość: Łódzki kierowca Co tu straszysz trupie ?? :) IP: *.4web.pl 12.07.12, 10:37
        :)
    • Gość: D333 Qrwa Panie Wasiak IP: *.204.88.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.12, 08:59

Jak che być Pan rzetelnym dziennikarzem to dlaczego nie napisze Pan co jest przyczyną tego że Polimex Mostostal nie otrzymał jeszcze pozwolenia na budowę A1 Stryków Tuszyn, bo to że nie otrzymał to my wiemy z oświadczenia rzecznka PM i rzecznika GDDKiA. Otóż Polimex - Mostostal nie otrzymał pozwolenia na budowę bo go nie chce, jest to celowe przedłużanie terminu wejścia na budowę bo froma POLIMEX MOSTOSTAL się wyłożyła na wszystkie 4 budowanych przez siebie odcinkach autostrad a także jej firma zależna Torpol na budowie Dworca Fabrycznego. Można wczoraj było to przeczytać w Gazecie (redakcja z południa kraju znają więc A4) znaja także nazwę firmy (polimex - mostostal) której to niektórzy redaktorzy boją się już nawet wymieniać.
      • Gość: kierowca łódzki Re: Qrwa Panie Wasiak IP: *.4web.pl 12.07.12, 10:40
        O czym piszesz ? jakie opóźnianie ? jakie pozwolenie ?? UMOWĘ PODPISALI - kumasz ? czyli każda okoliczność opóźniająca idzie na konto wykonawcy. Też przewiduję duże problemy, między innymi z powodu, o którym piszesz (zagrożenie jednego z konsorcjantów) ale to tak jest formalnie dzisiaj......
    • vvoytaz Kolejne oszustwo wyborcze PO 12.07.12, 09:57
      Niejaki pan Grabarczyk - były minister z PO obiecywał BEZPŁATNE obwodnice Łodzi. Sejmowa komisja dowodzona przez PO właśnie odrzuci projekt poselski dotyczący bezpłatnych obwodnic miast (m.in. Łodzi) :

finanse.wp.pl/kat,104126,title,Komisja-za-odrzuceniem-projektu-noweli-ws-platnych-autostrad,wid,14752466,wiadomosc.html
      Łodzianie, radzę o tym pamiętać przy najbliższych wyborach.
      • Gość: OKI Re: Kolejne oszustwo wyborcze PO IP: *.4web.pl 12.07.12, 10:44
        PISiorkudź na mszę poranną lepiej i nie przenoś znów tej dysksji na swoje ulubione poletko. A jak pojedziesz z rodziną do Gdańska A1 na papieża za chwilę albo do Wawy na innego kardynała to pamiętaj iśc wczesniej na kolanach do Częstochowy dziekując Grabarczykowi za to że jedziesz jak człowiek - bo gdyby ministrem był twój Polaczek czy inny Pol to wciąż były by plany, plany, plany..... Tak będziemy pamiętali o tym przy wyborach nie matw się malkontencie.
        • vvoytaz Re: Kolejne oszustwo wyborcze PO 12.07.12, 11:11
          Zonk. Nie jestem wyborcą PIS-u. Powiem więcej - raz się dałem nabrać i zagłosowałem na PO. Więcej się nie dam oszukać. W tej chwili zresztą w tym kraju nie ma partii wartej oddania głosu.

A jak łykasz wyborczą kiełbasę jak młody pelikan i dobrze ci z tym to twoja sprawa. Tacy ludzie najbardziej potrzebni są tym wszystkim rządzącym kłamcom, z lewej i prawej strony tego nędznego sejmu.
    • Gość: kabareciar Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi donikąd IP: 217.153.157.* 12.07.12, 10:18
      Fajnie jest zimą pojechać sobie nad polskie morze.
      • Gość: Kasia Blum Re: Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi doni IP: *.szczecin.mm.pl 12.07.12, 10:32
        Celna uwaga, bo przecież w kwietniu drogę zwiną i ponownie rozłożą we wrześniu....

Poza tym, sporo osób jeździ regularnie zimą (a właściwie przez cały rok) nad morze i im ta droga naprawdę się przyda...
    • Gość: kierowca Jak bezużyteczny ??? co to za bzdury ?? IP: *.4web.pl 12.07.12, 10:31
    • Gość: Kierowca Jak bezużyteczny ? Co to za bzdury ?? IP: *.4web.pl 12.07.12, 10:34
      "Sójki - Kotliska to kluczowy odcinek, bez niego cały fragment autostrady jest bezużyteczny. Jego objazd zajmie więcej czasu niż podróż starymi trasami."

A na mapę spojrzeć nie łaska ? to powiązanie węzła Łódź-Północ z krajową dwójką. Właśnie się wybieram do Płocka i byla by to manna z nieba.... W Kotliskach na dwójkę, zaraz Kutno i w prawo na Gostynin !
      Kto pisze takie bzdury >??? mam nadzieję że otworzą ten odcinek bez czekania na kolejny !!
    • terleo Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi donikąd 12.07.12, 10:44
      Fragment prowadzi do całości, a *całość* to układ komunikacyjny. Capito?
    • chriswaw Caly ruch A1 północ-południe - na ... ulice Łodzi! 14.07.12, 13:14
      Bo zamiast zacząć A1 od odc.Stryków-Tuszyn, ten najważniejszy, pozwalający ominąć Łódź, gotowy będzie jako ostatni. Nie został jeszcze nawet rozpoczęty - projektu ciągle nie ma, pozwolenia a budowę BRAK.
      Vide - strona inwestycji : [url=http://www.a1.strykow-tuszyn.pl/]Tekst linka[/url]
    • Gość: Leszex Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 23:53
      Udało się z A2 to uda się z A1. Oczywiście odcinek Stryków - Tuszyn jest na A1 najważniejszy. Może GDDKiA wyjaśni przyczyny zwłoki. Mnie dziwi też opóźnienie w budowie odcinka drogi ekspresowej S8 z Wrocławia do Oleśnicy. W kwietniu ten odcinek był prawie gotowy. Dlaczego przedłużono termin do października? I trzeba się wlec po wiochach. Ostatnio jeździłem po Polsce. Wszędzie budowy i remonty dróg. Mimo utrudnień jestem optymistą. W nowym roku będziemy jeździć bezpieczniej. Pozdrawiam wykonawców.
    • Gość: . Re: Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi doni IP: *.retsat1.com.pl 25.08.12, 09:42
      "Przedsiębiorstwo przejęło już w taki sposób plac budowy na odcinku C autostrady A2 między Łodzią a Koninem. Prace udało się zakończyć na dzień przed Euro 2012."

A ja głupi sadziłem, że przed Euro bój szedł o odcinek C na szlaku między Łodzią a Warszawą.
    • Gość: fred Gotowy fragment autostrady A1 - prowadzi donikąd IP: *.toya.net.pl 25.08.12, 19:36
      S8 będzie wybudowana szybciej i skończy się dosłownie w polu. Skanska stawia jedynie węzeł S8/A1 a bodajże budimex buduje S8ke w stronę Łasku. Postęp prac widać gołym okiem. Podobno wykonawca zamówił materiały na A1 na I kw 2014 !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka