Dodaj do ulubionych

Wrocław odcięty od Łodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 21:45
A kiedy szybka kolej do Wrocławia z Łodzi???

MK
Obserwuj wątek
    • Gość: MK Re: Wrocław odcięty od Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 21:45
      hop
    • Gość: kaw trasa przez Szadek, Wartę, Syców IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.06.04, 22:24
      nie wiem czy nie będę żałował, że zdradzam te tajemnicę, ale naprawdę tą trasą
      można dużo szybciej się dostać do Wrocławia niż np. przez Sieradz
      • ab84 Re: trasa przez Szadek, Wartę, Syców 25.06.04, 22:41
        hmm, jedzisz czesto do Wrocka???

ech, sa jeszcze pociagi... sa polaczenia ktore jada z lodzi do wrocka 10
        godzin! i pks... a polski expres do wrocka z lodzi nie jedzie... trzeba
        najpierw do wawki a pozniej z niej do wrocka :/
        • Gość: kaw Re: trasa przez Szadek, Wartę, Syców IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.06.04, 23:08
          > hmm, jedzisz czesto do Wrocka???

czasami jezdze, jak mam interes
          nie regularnie, ale w miare czesto

podana wyzej trasa spokojnie mozna dojechac w 2,5 godzinki z centrum Lodzi do
          centrum Wroclawia (i to naprawde bezpiecznie, a nie jakies 200 km/h. Mam maly
          samochodzik i on az tak bardzo sie nie rozpedza - za to droga jest po prostu
          pusta i mozna jechac z dosc duza predkoscia podrozna caly czas. Jak sie ma
          szczescie, to przez cala droge mozna nie napotkac na zadna poterkujaca
          ciezarowke, ktorej nie sa sie wyprzedzic. No, moze dopiero za Sycowem - bo tam
          sie "wraca" na normalna trase Lodz-Wroclaw.

• ab84 Re: trasa przez Szadek, Wartę, Syców 26.06.04, 00:03
            rozumiem ze samochodzikiem jezdzisz... sorry, ze sie narzucam, ale moglabym
            poprosic maila do Ciebie???
      • rybak3 Re: trasa przez Szadek, Wartę, Syców 27.06.04, 00:52
        Czasem jeżdżę tędy, tyle że nie przez Syców, tylko przez (licząc od Grabowa)
        Mikstat, Antonin i Międzybórz. Bardzo piękna droga.

Redaktor, który ostrzega "Kierowcy, którzy wybiorą trasę przez Piotrków, a
        później Wieluń", chyba nie ma pojęcia o trasie Łódź-Wrocław, albo jeździ bardzo
        dziwnie: równie dobrze mógłby się wybrać przez Bydgoszcz.

Do "kaw": 220 km w 2,5 godzinki to jednak daje średnią prędkość podróżną ok.
        100km/h, a po drodze co chwila jakieś wioski; zdaje się, że jesteś dość młodym
        kierowcą...

Pozdrawiam
        • Gość: kaw Re: trasa przez Szadek, Wartę, Syców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 11:30
          > 220 km w 2,5 godzinki to jednak daje średnią prędkość podróżną ok.
          > 100km/h, a po drodze co chwila jakieś wioski; zdaje się, że jesteś dość
          > młodym kierowcą...

Prawo jazdy 11 lat, 0 punktów karnych. Nie wiem, może jestem młodym kierowcą,
          jednak po drodze nie ma specjalnie wiele wiosek (jeśli dla Ciebie wioska =
          obszar zabudowany), tak więc dozwolna prędkość wynosi 90 km/h prawie przez całą
          drogę i spokojnie z taką prędkością można podróżować (no, może troche większą,
          ale bez przesady). 200 kilometrów w ok. 2,5 godziny to mi wychodzi średnia ok.
          80 km/h. To jest bezpieczna średnia. Znam głupków, którym średnia wychodzi koło
          setki.
          • Gość: ab84 niezalog Re: trasa przez Szadek, Wartę, Syców IP: 62.233.181.* 27.06.04, 12:11
            kaw, plisssss, podaj mi maila do siebie, albo napisz na mojego

ab84@gazeta.pl
            • Gość: kaw Re: trasa przez Szadek, Wartę, Syców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 12:41
              napisałem Ci na Twojego
              • ab84 Re: trasa przez Szadek, Wartę, Syców 27.06.04, 20:44
                nie ma :( kurcze :( zapodzial sie czy jak???
    • Gość: flip kanał IP: *.p.lodz.pl 26.06.04, 15:01
      "Mgla na Kanale - Kontynent odciety!"
      • Gość: Rafis dobrze radze :) IP: 213.199.196.* 27.06.04, 23:45
        "Wycieczkę z Łodzi do Wrocławia najlepiej po prostu odłożyć"

lepiej tego nie odkładać ;)

pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka