Dodaj do ulubionych

Co z tym pasem???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 11:47
Pas miał być gotowy w sierpniu! I co? Jajo! Pasa jak nie bylo tak nie ma... i
jak mniemam nie będzie go jeszcze długo, oj bardzo długo. Ludzie jak coś
wiecie o przyszlości tego przedsięwzęcia, jakim jest wydłuzenie pasa to
PISZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: Co z tym pasem??? (n/t) ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:47
      • Gość: el matador Re: Co z tym pasem??? (n/t) ??????????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 20:27
        śpieszcie się z rozbudową łódzkiego lotniska.CONDOR,LTU(NIEMCY) i linie
        lotnicze BLUEFLY(USA)zapowiadają uruchomienie w niedługim czasie lotów tanich
        linii pomiędzy wybranymi "hub ' ami" lotniskowymi w Europie a wybranymi portami
        lotniczymi w USA i w Kanadzie.Moje bezustanne nalegania na jak najdłuższy pas
        startowy na Lublinku nie były jedynie czczą mrzonką.Dla waszej informacji
        MOSCOW DOMODIEDOVO przerzuciło w pierwszej połowie 2004 roku o 40% więcej
        pasażerów niż w tym samym okresie 2003 roku.Ten port lotniczy wyspecjalizował
        się w obsłudze tanich linii na trasach łączących Moskwę z różnymi lotniskami na
        południu i na Zachodzie Europy.Na 2004 rok planuje sie obsłużenie około 15
        milionów pasażerów.
        Jest centralnym węzłem lotniczym łączącym Moskwę z Syberią i post-radziecką
        Azją Mniejszą,Turkiestanem sowieckim (Taszkient,Karaganda,Astana,Fergana,Ałma
        Ata,Duszanbe,Aszchabad,Biszkek,Samarkanda,itp.).W Moskwie są jeszcze trzy
        czynne lotniska Szeremietiewo I i II oraz Bykowo(płd.wschód) i Wnukowo
        (płd.zachód od Moskwy).
        • Gość: jar Re: Co z tym pasem??? (n/t) ??????????? IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 28.06.04, 20:36
          Ale 3 protestuje ! Jak poprzednia władza wydłużała to żadne pozwolenia, o ile
          dobrze pamientam, jej nie obowiązywały i nikomu nie przyszło do głowy, żeby to
          blokować.
          • Gość: SSS Re: Co z tym pasem??? (n/t) ??????????? IP: *.softomasz.pl 29.06.04, 09:24
            Pozwolenia jak najbardziej obowiązywały. Procedura jest taka sama. Nawet nie
            jest istotne czy poprzednie wydłużenie (243 m) dokonało się w granicach
            lotniska czy poza nimi. Protesty w końcu nie są obowiązkowe. Jeżeli nikt nie
            zaprotestował pozwolenie wydano szybciej.
    • Gość: ander Najnowsze wieści IP: *.toya.net.pl 29.06.04, 15:44
      Prace zostaną rozpoczęte w lipcu jednak nie zakończą się w sierpniu. Może trochę
      szkoda, że ominie nas wizyta kilku ładnych ptaszków podczas obchodów likwidacji
      getta, jednak to czy pas zostanie oddany 3 tygodnie wcześniej czy później chyba
      nie robi wielkiej różnicy.

Pozdrawiam,
      ander
      • krzykowal Re: Najnowsze wieści 29.06.04, 16:58
        > Prace zostaną rozpoczęte w lipcu

Rozumiem, że to już pewne? I co to znaczy w lipcu? :)

pzdr
        Krzysiek
        • Gość: ander Re: Najnowsze wieści IP: *.toya.net.pl 29.06.04, 19:37
          To pewne.
          Wystarczająco późno by nie zdążyć z oddaniem na 25 sierpnia :)
          • Gość: Protz Re: Najnowsze wieści IP: 217.153.156.* 29.06.04, 20:28
            uff, ktos mnie juz na tym forum przekonywal, ze na pewno ruszą w czerwcu.

Ale okej, jak rusza w lipcu to też dobrze ;)

Protz
            • Gość: wojciechboski Re: Najnowsze wieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 21:15
              No w lipcu. Bylem na lublinku wczoraj!!! Praca aż wre. Na koncu pasa spotkalem
              tylko bekającego ochroniarza. Dupa budowy jak nie bylo tak nie ma.
    • hubar Coś wiadomo :-( 30.06.04, 19:24
      miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,2157668.html
      • Gość: ander Re: Coś wiadomo :-( IP: *.toya.net.pl 30.06.04, 20:12
        Ten temat już był poruszany. Oczywiście jest mi szkoda tego, że nie będziemy
        mieli okazji gościć na Lublinku wielu ciekawych gości i samolotów którymi
        przylecą, jednak ważne, że w końcu dojdzie do rozbudowy. Przecież chodzi o to,
        żeby przedłużyć pas w celu operowania większych maszyn zagranicznych
        przewoźników. Obchody likwidacji getta i związane z tym wizyty były dodatkową
        motywacją do szybkich prac. Nic wielkiego się w każdym bądź razie nie stanie.
        Racja, że kiepsko wyszło z tymi protestami, ale przecież można było się tego
        spodziewać... Ważne, że jeszcze w tym roku wszystkie prace się zakończą i z
        powodzeniem będzie można rozpocząć negocjacje z liniami, z którymi wcześniej nie
        mogliśmy prowadzic rozmów, właśnie z powodu zbyt krótkiego pasa.

pozdrawiam,
        ander
        www.airport.lodz.prv.pl
        • hubar OT 30.06.04, 20:15
          Gość portalu: ander napisał(a):
          > pozdrawiam,
          > ander
          > www.airport.lodz.prv.pl
          ##
          Może dołączycie stronę do lodz.toplista.pl ?
          • Gość: ander Re: OT IP: *.toya.net.pl 30.06.04, 23:40
            Już to zrobiłem :) Dzięki za info
            • Gość: erni Re: OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 09:22
              Jaka ma byc długośc pasa po modernizacji ?
              • Gość: ander 2100 metrów, teraz 1443 [nt] IP: *.toya.net.pl 01.07.04, 09:34
            • hubar Re: OT 01.07.04, 09:41
              Gość portalu: ander napisał(a):
              > Już to zrobiłem :) Dzięki za info
              ##
              Wysyłałem juz do Was maila...
              Tak czy inaczej, zmieńcie serwer gdzie jest baner, bo teraz się nie wyświetla.
              • Gość: erni Re: OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 10:16
                Cemu nie 2500 m ? Pozniej znowu bedzie trzeb modernizowac.
                • Gość: ander Re: OT IP: *.toya.net.pl 01.07.04, 14:36
                  Ani w tym ani w przyszłym roku nie ma kompletnej potrzeby przedłużania do 2500.
                  Z pasem 2100 metrów możemy obsługiwać samoloty prawie z całej Europy. Najpierw
                  chociaż niech będzie jedno połączenie regularne obsługiwane przez samolot ponad
                  100 miejscowy.
              • Gość: ander Re: OT IP: *.toya.net.pl 01.07.04, 14:29
                U mnie baner się wyświetla. Ja założyłem tę stronę w edytorze, na darmowym
                niewielkim serwerze i cieszę się, że wszystko sprawnie funkcjonuje, choć czasem
                przekraczany jest limit transferu i strona nie jest wyświetlana, ale taki urok
                darmowych usług :) ... Od jakiegoś tygodnia Onet nie pozwala mi się logować na
                moje konto lodzlublinek@o2.pl. Dzisiaj zmieniłem adres na lodzlublinek@wp.pl

Pozdrawiam,
                Robert-ander
                www.airport.lodz.prv.pl
                • Gość: MarcinK a może lotnisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 14:45
                  Witam

A może w drodze uznania jakości strony Andera dałoby się ją umieścićna serwerze
                  www lotniska? Wystawienie na jednej maszynie stron z różnych domen to nie jest
                  żaden problem. Szczególnie teraz gdy Lublinek ma własne służby informatyczne, a
                  nie tylko korzysta z usług firm zewnętrznych.

MK
                • hubar Re: OT 02.07.04, 12:59
                  Nie wiem od czego to zalezzy, ale na żadnym kompie na jakim ogglądałem topliste,
                  czy tez wczesniej lodzbanners twój baner nie wyświetlał się.
                  Jeśli masz ochotę, to zmień w ustawieniach toplisty adres Twojego bannera na adres:
                  www.kfl.ho.pl/bannerlublinek.gif :-)
                  • hubar ANDER OT 06.07.04, 12:14
                    Odbierasz wogóle maile?
                    Napisałem zarówno posta (wyżej) jak i wysłałem Ci ze dwa maile...
                    • Gość: ander Re: ANDER OT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 19:49
                      Sorcia, ale do 28 lipca nie bedzie mnie w domu, a w kafejkach nie bede
                      zalatwial tych spraw.

Pozdrawiam
                      • hubar Re: ANDER OT 06.07.04, 23:57
                        Jakich spraw?
                        Matko! Toż to tyle samo zachodu, co zalogowanie się i potem wylogowanie z poczty.
                        Proszę, zmień ten baner. On jest jedynie wtedy widoczny na topliście, kiedy masz
                        otworzoną obok stronke o Lublinku.

Zmień proszę, bo teraz straszy zamiast zachęcać. Wystarczy w ustawieniach
                        przekierować na baner, który już nawet dla Ciebie wrzuciłem na serwer...
        • Gość: Protz Re: Coś wiadomo :-( IP: 217.153.156.* 01.07.04, 15:54
          > Ważne, że jeszcze w tym roku wszystkie prace się zakończą i z
          > powodzeniem będzie można rozpocząć negocjacje z liniami, z którymi wcześniej
          > nie

To ja moze sie zapytam: jaki jest Twoj zwiazek z rozbudowa Lublinka? Skądś musi
          sie brac Twoja pewnosc, ze w tym roku ukonczona bedzie planowana rozbudowa
          lotniska... Pytam sie, bo jest tu grupa osob ktora zaskakuje mnie swoim
          optymizmem i zdecydowanymi opiniami na temat rozbudowy... a przeciez jeszcze
          nic nie wiadomo! Skad wiesz, ze generalny inspektor zgodzi sie na rozbudowe?
          Wiadomo przeciez, ze lodzkie lotnisko nie cieszy sie dobra opinia wsrod
          urzędnikow państwowych.

I jeszcze jedno: teraz pisza, ze na rozbudowe potrzeba 14 tygodni. A wiec juz w
          połowie maja wiadomo było, ze nici z sierpniowym zakonczeniem rozbudowy. Jednak
          Ty, nie majac widocznie pojecia o stanie faktycznym, przekonywales
          forumowiczow, ze rozbudowa ruszy w czerwcu...

Proponuje troche dystansu i wstrzymania sie z pisaniem rzeczy co do ktorych nie
          ma sie pewnosci.

Do miłego,

Protz
          • Gość: MarcinK Re: Coś wiadomo :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 16:24
            A nie przyszło Ci do głowy, że:
            1) to co podaje prasa, z różnych przyczyn, nie zawsze jest na 100% pełnym
            opisem tematu?
            2) są pewne rzeczy, o których mówi się choćby podczas spotkań na Lublinku, ale
            nie można ich w 100% jawnie podać tutaj?

Trochę mnie wiary tylko w to co w artykułach.

Powiem tylko, że o Kopenhadze i krajowym tanim przewoźniku w Łodzi grupa
            lotniskowa wie od dłuższego czasu, a tu mieliśmy tego jawnie nie podawać, aż do
            pewnego momentu. I może właśnie z tej nieujawnianej w 100% wiedzy płynie nasz
            optymizm.

MK
            • Gość: Protz Re: Coś wiadomo :-( IP: 217.153.156.* 01.07.04, 16:58
              > A nie przyszło Ci do głowy, że:
              > 1) to co podaje prasa, z różnych przyczyn, nie zawsze jest na 100% pełnym
              > opisem tematu?

Nie o prasie pisałem, a własnie o niektorych forumowiczach szastających
              kolejnymi 'pewnymi' informacjami, które pozniej okazują sie niewiele warte.
              Pisanie cigale tego samego staje sie juz monotonne, zauwaz, ze wlasciwie od
              paru miesiecy ciagle mamy podobne posty, z podobnymi wiesciami.

> pewnego momentu. I może właśnie z tej nieujawnianej w 100% wiedzy płynie nasz
              > optymizm.

A moj pesymizm plynie z obserwacji tego co sie dzieje na lotnisku. Z szumnie
              zapowiadanych rzeczy na razie nie dzieje sie nic. Miala byc rozbudowa, samochod
              strazacki, cysterna...

Poczekamy, zobaczymy.

Protz

p.s.

Jakby ktos nie wierzyl, to ja tez trzymam kciuki za to lotnisko. Na pewno nie
              mniej niz pozostali forumowicze :)

• Gość: erni Re: Coś wiadomo :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 17:53
                Wszystkie lotniska w polsce maja co najmniej 2500 m. A w łodzi ma byc mniej? A
                za pare lat znowu trzeba bedzie go wydluzac.
                • Gość: MarcinK Re: Coś wiadomo :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 20:57
                  Taaa wszystkie mają. Np Kraków (a leży wyżej niż Łódź) ma, ale efektywnie może
                  wykorzystywać tylko 2.300m, bo dalej jest wzniesienie. I latają stamtąd nawet
                  za ocean.
                  Lotnisko to nie tylko pas. Jak będzie potrzeba to można z 2.100 łatwo
                  przedłużyć do 2.500 (obecnie plany i wykup działek jest na 2.500 - nwet
                  protesty są tych poza pasem 2.100) ale to kosztuje. I jak masz wybór czy pas
                  2.100 i drooga kołowania z płytą postojową, czy pas 2.500 z drogą kołowania i
                  obecna płyta (gdzie nic większego nie zaparkuje) to co wybierasz?
                  No chyba, że zasponsorujesz...

MK
                  • default_user Re: Coś wiadomo :-( 01.07.04, 21:35
                    Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Taaa wszystkie mają. Np Kraków (a leży wyżej niż Łódź) ma, ale efektywnie może
                    > wykorzystywać tylko 2.300m, bo dalej jest wzniesienie. I latają stamtąd nawet
                    > za ocean.

Wzniesienie przeszkadza tylko przy lądowaniu na kierunku 25, do startu samoloty
                    dysponuja pełnym dystansem. To raz.

Dwa, popytajcie, czy aby na pewno loty z Krakowa odbywają się przy pełnym
                    zaladowaniu i bez lądowania pośredniego na tankowanie?

> Lotnisko to nie tylko pas. Jak będzie potrzeba to można z 2.100 łatwo
                    > przedłużyć do 2.500 (obecnie plany i wykup działek jest na 2.500 - nwet
                    > protesty są tych poza pasem 2.100) ale to kosztuje. I jak masz wybór czy pas
                    > 2.100 i drooga kołowania z płytą postojową, czy pas 2.500 z drogą kołowania i
                    > obecna płyta (gdzie nic większego nie zaparkuje) to co wybierasz?

Tutaj się zgodzę, prawdę mówiąc wcale nie widze potrzeby, by Lublinek miał
                    transatlantyckie ambicje. Pisałem już wcześniej, 500 000 pasażerów z całą Europą
                    i Afryka północną w zasięgu i chwatit'. Więcej pasażerów nasz region nie wygeneruje.
                    Pozdrawiam
                    M..M
                • Gość: SSS Re: Coś wiadomo :-( IP: *.softomasz.pl 02.07.04, 09:18
                  Standard 2500X60 to spadek po Układzie Warszawskim. To były porzeby wojska.
                  Przez kilkadziesiąt lat współużytkowania lotnisk wojskowych przez lotnictwo
                  komunikacyjne to drugie nie potrzebowało dla swoich operacji ani takiej
                  długości ani takiej szerokości. Nawet dzisiaj kiedy na tych lotniskach nie ma
                  już wojska korzysta się z tego czym się dysponuje a niekoniecznie się tego
                  potrzebuje. Częśc tych dróg startowych nie jest i długo nie będzie
                  wykorzystywana w pełni ich możliwości, zatem proponuję nie ekscytować się tym
                  co mają inni tylko oceniać realne miejscowe potrzeby.
    • panel555 Re: Co z tym pasem??? 14.08.04, 20:04
      No właśnie! Wydłużają, czy dalej są problemy?
      • Gość: erni Re: Co z tym pasem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 20:45
        skracają..
        • panel555 Re: Co z tym pasem??? 14.08.04, 21:30
          Dowcipne! Może jednak ktoś mi odpowie, co tam się dzieje.
          • Gość: kriku Re: Co z tym pasem??? IP: 217.153.156.* 16.08.04, 09:57
            panel555 napisał(a):
            > Dowcipne! Może jednak ktoś mi odpowie, co tam się dzieje.

Jezeli chodzi o samo lotnisko to zadnych koparek, spychaczy i innych zabawek
            nie ma. Geodetow rowniez brak bo chyba to co pomierzyli wczesniej na razie
            wystarczy.

Z innej beczki: mamy wreszcie mozliwosc zatankowania sp duzo szybciej a to za
            sprawa cystern i agregatu cisnieniowego!!! Wreszcie jakis dobry niuz
            :)
            greetz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka