Dodaj do ulubionych

WSHE w Łodzi

IP: *.toya.net.pl 29.06.04, 12:29
Czy ktoś mógłby mi coś więcej powiedzieć na temat tej uczelni, jaka jest
kadra ucząca, jaki jest klimat na WSHE. Czy Pedagogika to fajny kierunek.
Proszę o pomoc w podjęciu decyzji :)dzięki
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: WSHE w Łodzi 29.06.04, 12:43
      Nie wiem jak jest na pedagogice. Studiuję na wshe informatykę i wiem, że jest
      makabrycznie. Przedmioty wzięte z kosmosu, wykłady tak nudne, że trzeba brać
      kanister kawy. W sesji po kilka egzaminów i kolokwi w jeden dzień. Kadra jak się
      trafi. Niektórzy nie wiedzą co robią, udają jedynie, że kręcą się przy tablicy i
      coś mówią. Inni za to nie potrafią prowadzić ćwiczeń a potem mocno się dziwią,
      że nikt kolokwium niezaliczył... Pierwsze 3 semestry były ok. Ciekawe wykłady,
      ćwiczenia itp. Chciało się chodzić...

Poszukaj innej uczelni.
      Pozdrawiam.
      • gray :D [nul] 29.06.04, 12:45

• barracuda7110 ? [null] 29.06.04, 12:48

• gray Re: ? [null] 29.06.04, 12:50

może trafiliśmy na innych ludzi - fakt, że wykłady są czasami usypiające ale
            jeżeli chodzi o ćwiczenia to nie narzekam a nawet chwalę. jesteś na dziennych
            czy zaocznych?
            • barracuda7110 Re: ? [null] 29.06.04, 13:05
              Jestem na dziennych. Do 3-ciego sem nie miałem co narzekać. Owszem zdarzały się
              nieco usypiające wykłady ale przynajmniej na ćwiczeniach było tyle roboty, że
              nie miałem szans na drzemkę. Na dodatek zajęcia były ciekawe co również nie
              pozwalało na zaśnięcie sobie. Teraz chyba tylko na wykładzie z jednego
              przedmiotu nie dało się spać, na innych ludzie drzemali albo czytali gazety...

Pozdrawiam.
              • gray Re: ? [null] 29.06.04, 13:10

aaj.. trochę to teraz porąbali - 3 matematyki na raz macie.. u mnie to było
                lepiej rozłożone :/ ale wydaje mi się, że później będzie lepiej - przedmioty
                zawodowe są jakby bardziej zajmujące :)

a sabera znasz? ;)
                • barracuda7110 Re: ? [null] 29.06.04, 13:17
                  Mam nadzieję, że będzie coś bardziej interesującego. Inaczej zejdę na wrzody
                  żołądka lub inne choroby spowodowane zbyt dużą ilością wypitej kawy.

No ba! Pewnie, że go znam. Był ze mną w grupie na cisco :)

ps zapomniałem dodać, że gdyby nie cisco to już dawno zapomniałbym co to są
                  sieci komputerowe.
                  • gatta13 Re: ? [null] 29.06.04, 13:50
                    To może Wy mi powiecie co to jest system informatyzowany? I dziedzinowe systemy
                    informatyczne? A na WSHE narzekac nie będę, bo jeszcze tylko obrona i adieu. ;)
                    • gray Re: ? [null] 29.06.04, 14:00

www.it-investment.pl/upload/plik-1.PPT

proszę bardzo ale w google aż głośno o tym ;)
                      • gatta13 Re: ? [null] 29.06.04, 14:21
                        Po wejściu na dwudziestą stronę wyplutą przez gugla odechciało mi się szukania.
                        Widocznie Ty wiesz, gdzie szukać. ;) Dzięki. :)
                  • gray Re: ? [null] 29.06.04, 14:01

no coś powinno się pojawić ciekawszego..

ale, ale.. czy administrowanie sieciami komputerowymi z panem doktorem G. nie
                    zainteresowało nic a nic? ;)
                    • barracuda7110 Re: ? [null] 29.06.04, 15:13
                      Już się nie mogę doczekać ;)

Wykłady z panem doktorem G były rzeczywiśie interesujące. To był ten wykład,
                      którym napisałem, że nie dało się spać. Wiadomo z jakiego powodu ;). Ćwiczenia
                      (z matmy) z panem Dr inż P były popisem nudziarstwa. Każdy jęczy na matmy i mało
                      kto ma je zaliczone :-/.
        • Gość: KASIULA JA POLECAM SWSPIZ Stosunki międzynarodowe IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.07.04, 15:47
    • Gość: blenda Re: WSHE w Łodzi IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 12:48
      wydzial pedagogiki dostal aktedytacje wiec chyba zle nie jest. opinie sa jak
      zwykle podzielone jedni zachwalaja inny ze wzgledu na opinie szkoly bardzo
      odradzaja....

reszte opinii dotyczacych tej szkoly mozesz znalezc w watkach
      np. z zeszlego roku:)

pozdrowki
    • madziara_pl Re: WSHE w Łodzi 29.06.04, 13:32
      Gość portalu: Lb napisał(a):

> Czy ktoś mógłby mi coś więcej powiedzieć na temat tej uczelni, jaka jest
      > kadra ucząca, jaki jest klimat na WSHE. Czy Pedagogika to fajny kierunek.
      > Proszę o pomoc w podjęciu decyzji :)dzięki
      >

wlasnie koncze pedagogika zaoczna mgr ale w Bydzi - dwa lata minely strasznie
      szybko i bez zadnych problemów, czyli jest okey ;)
    • hubar Re: WSHE w Łodzi 29.06.04, 13:41
      Wszystko tkwi w dobrze dobranym kierunku. Ja pewnie nawet bym nie wybrał
      informatyki, bo na pierwszych zajęciach bym zgłupiał. Ale wybrałem
      dziennikarstwo i nie ważne kto co mówi, takiej ilości znajomości zawodowych,
      umiejętności, ćwiczeń na których jest praktyka a nie powtarzanie teoryjek,
      prawdopodobnie bym nigdzie nie uzyskał. Uczelnia załatwiła mi praktyki w
      mediach, mam możliwość rozwijania się w przedsięwzięciu które uczelnia
      finansuje, po tym jak zobaczyła co ciekawego udało się stworzyć przez
      studentów. Ja jestem zdecydowanie zadowolony, ale jak powtarzam, wszystko w
      dobrze wybranym kierunku.
      • keridwen Re: WSHE w Łodzi 29.06.04, 17:11
        cholera, az chce mi sie szukac w postu, w ktorym prules na mnie jadaczke, ze
        twoje rzekome studiowanie dziennikarstwa jest pomowieniem!

od razu mam lepszy humor.

dzierzbor forumowe klamstewka!
    • Gość: micha Re: WSHE w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 21:06
      wystarczylo sprawdzic ostatnio gazete wyborcza - wshe szuka bardzo wielu
      nowych wykladowcow - wnioski do samodzielnego wyciagniecia.

jesli chodzi szkole to ostatnia burza wokol makarego nie nastraja
      optymistycznie. przyznam szczerze ze raczej bym unikal. kilku moich znajomych
      studiuje i opinie w zdecydowanej czesci negatywne jesli chodzi o poziom ale
      pozytywne jesli chodzi o latwosc uzyskania dyplomu - tylko co taki dyplom
      bedzie wart?
      • Gość: czarny Re: WSHE w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 01:38
        Ludzie sie zwalniają, bo mają dosyć koszmarnej atmosfery i wykorzystywania.
        Niezależnie od tego, co może powiedzieć hubar, oni po prostu nie chcą pracować
        w tym dziewiątym cudzie świata.
        Zresztą to była jedna wielka hucpa od początku.
        • gray Re: WSHE w Łodzi 30.06.04, 09:54

8 cud to który?
          • hubar Re: WSHE w Łodzi 30.06.04, 10:14
            gray napisał:
            > 8 cud to który?
            ##
            No najwyraźniej Twój przedmówca ;-)
            • Gość: czarny Re: WSHE w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 13:29
              Też się zwolniłem.
              Ósmy cud świata to różne fajne osoby, zwierzęta, np. mój kot, i rzeczy.
              Dziewiąty - sami się domyślcie, co to, jeśli się cieszę jak nie wiem co, że już
              nie muszę do wshe.
              Nie rozumiem polityki tej szkoły. Albo to geniusze, których wyroków nam
              robaczkom, zwykłym śmiertelnikom, nie przejrzeć, albo biznes im się ostro
              sypie. Nie płacą za robotę. Nie, to chyba jednak wyjście godne geniusza!
              A klimat... Koszmar to za małe słowo!"Zamek" Kafki z "Pocesem" Kafki w jednym,
              z elementami "Paragrafu 22".
              A ty, Hubar, masz zupełnie inną optykę. Ty to masz dobrze, bo cię uczą
              wrażliwości społecznej i poszanowania podmiotowości innych osób. Ble
              Ja za to, że cię uczę, po prostu nie dostaję forsy. W dodatku nie szanują mojej
              podmiotowości. I tyle.

• juniodj Re: WSHE w Łodzi 01.07.04, 14:10
      Noo nie wiem co Ci powiedzieć :) Ja tu studiowałem grafikę i w sumie ... jestem
      zadowolony, chociaż wiem że kolesie po tym kierunku NADAL bywają ciency jak
      barszczyk knorra! :) Zajęcia - jak kogoś to interesuje to sopoko, wykładowcy w
      90% to zawodowcy (ASP itp.) ale trafiają się też jakieś niedorobione istoty...
      Generalnie mówią o wshe różnie, Stasiak też ma chyba coś na sumieniu... ale ja
      złego słowa o szkółce nie powiem. Gdyby jeszcze jej dyplom był równie ceniony
      jak po ASP to... ale niestety tak nie jest i na podyplomowe studia to się chyba
      do Akademii udam (jak mnie zechcą)

Big Pozdro
    • uerbe Re: WSHE w Łodzi 01.07.04, 16:03
      Ciężko mi powiedzieć, jak się sprawy mają na pedagogice, bo to nie moja
      broszka. Zamknąłem pierwszy rok uzupełniających magisterskich (czyli w sumie
      czwarty) na tutejszej anglistyce i poza ustawicznym bałaganem na początku i
      końcu semestru (latanie za kartami, bałagan w dziekanatach, enigmatycznie
      rozpisane plany i dyżury wykładowców) i hałasem uniemożliwiającym naukę
      (dotyczy tylko budynku H, ze wskazaniem na pomieszczenia sąsiadujące z patio...
      i to tylko w dni imprez) nie mam powodów do narzekania.
    • Gość: foe Re: WSHE w Łodzi IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 16.07.04, 12:22
      a moze ktos studiuje na zaocznych uzupelniajacych anglistyke???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka