Gość: Lb IP: *.toya.net.pl 29.06.04, 12:29 Czy ktoś mógłby mi coś więcej powiedzieć na temat tej uczelni, jaka jest kadra ucząca, jaki jest klimat na WSHE. Czy Pedagogika to fajny kierunek. Proszę o pomoc w podjęciu decyzji :)dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barracuda7110 Re: WSHE w Łodzi 29.06.04, 12:43 Nie wiem jak jest na pedagogice. Studiuję na wshe informatykę i wiem, że jest makabrycznie. Przedmioty wzięte z kosmosu, wykłady tak nudne, że trzeba brać kanister kawy. W sesji po kilka egzaminów i kolokwi w jeden dzień. Kadra jak się trafi. Niektórzy nie wiedzą co robią, udają jedynie, że kręcą się przy tablicy i coś mówią. Inni za to nie potrafią prowadzić ćwiczeń a potem mocno się dziwią, że nikt kolokwium niezaliczył... Pierwsze 3 semestry były ok. Ciekawe wykłady, ćwiczenia itp. Chciało się chodzić... Poszukaj innej uczelni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: ? [null] 29.06.04, 12:50 może trafiliśmy na innych ludzi - fakt, że wykłady są czasami usypiające ale jeżeli chodzi o ćwiczenia to nie narzekam a nawet chwalę. jesteś na dziennych czy zaocznych? Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ? [null] 29.06.04, 13:05 Jestem na dziennych. Do 3-ciego sem nie miałem co narzekać. Owszem zdarzały się nieco usypiające wykłady ale przynajmniej na ćwiczeniach było tyle roboty, że nie miałem szans na drzemkę. Na dodatek zajęcia były ciekawe co również nie pozwalało na zaśnięcie sobie. Teraz chyba tylko na wykładzie z jednego przedmiotu nie dało się spać, na innych ludzie drzemali albo czytali gazety... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: ? [null] 29.06.04, 13:10 aaj.. trochę to teraz porąbali - 3 matematyki na raz macie.. u mnie to było lepiej rozłożone :/ ale wydaje mi się, że później będzie lepiej - przedmioty zawodowe są jakby bardziej zajmujące :) a sabera znasz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ? [null] 29.06.04, 13:17 Mam nadzieję, że będzie coś bardziej interesującego. Inaczej zejdę na wrzody żołądka lub inne choroby spowodowane zbyt dużą ilością wypitej kawy. No ba! Pewnie, że go znam. Był ze mną w grupie na cisco :) ps zapomniałem dodać, że gdyby nie cisco to już dawno zapomniałbym co to są sieci komputerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: ? [null] 29.06.04, 13:50 To może Wy mi powiecie co to jest system informatyzowany? I dziedzinowe systemy informatyczne? A na WSHE narzekac nie będę, bo jeszcze tylko obrona i adieu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: ? [null] 29.06.04, 14:00 www.it-investment.pl/upload/plik-1.PPT proszę bardzo ale w google aż głośno o tym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: ? [null] 29.06.04, 14:21 Po wejściu na dwudziestą stronę wyplutą przez gugla odechciało mi się szukania. Widocznie Ty wiesz, gdzie szukać. ;) Dzięki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: ? [null] 29.06.04, 14:01 no coś powinno się pojawić ciekawszego.. ale, ale.. czy administrowanie sieciami komputerowymi z panem doktorem G. nie zainteresowało nic a nic? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ? [null] 29.06.04, 15:13 Już się nie mogę doczekać ;) Wykłady z panem doktorem G były rzeczywiśie interesujące. To był ten wykład, którym napisałem, że nie dało się spać. Wiadomo z jakiego powodu ;). Ćwiczenia (z matmy) z panem Dr inż P były popisem nudziarstwa. Każdy jęczy na matmy i mało kto ma je zaliczone :-/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIULA JA POLECAM SWSPIZ Stosunki międzynarodowe IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.07.04, 15:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: WSHE w Łodzi IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 12:48 wydzial pedagogiki dostal aktedytacje wiec chyba zle nie jest. opinie sa jak zwykle podzielone jedni zachwalaja inny ze wzgledu na opinie szkoly bardzo odradzaja.... reszte opinii dotyczacych tej szkoly mozesz znalezc w watkach np. z zeszlego roku:) pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: WSHE w Łodzi 29.06.04, 13:32 Gość portalu: Lb napisał(a): > Czy ktoś mógłby mi coś więcej powiedzieć na temat tej uczelni, jaka jest > kadra ucząca, jaki jest klimat na WSHE. Czy Pedagogika to fajny kierunek. > Proszę o pomoc w podjęciu decyzji :)dzięki > wlasnie koncze pedagogika zaoczna mgr ale w Bydzi - dwa lata minely strasznie szybko i bez zadnych problemów, czyli jest okey ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: WSHE w Łodzi 29.06.04, 13:41 Wszystko tkwi w dobrze dobranym kierunku. Ja pewnie nawet bym nie wybrał informatyki, bo na pierwszych zajęciach bym zgłupiał. Ale wybrałem dziennikarstwo i nie ważne kto co mówi, takiej ilości znajomości zawodowych, umiejętności, ćwiczeń na których jest praktyka a nie powtarzanie teoryjek, prawdopodobnie bym nigdzie nie uzyskał. Uczelnia załatwiła mi praktyki w mediach, mam możliwość rozwijania się w przedsięwzięciu które uczelnia finansuje, po tym jak zobaczyła co ciekawego udało się stworzyć przez studentów. Ja jestem zdecydowanie zadowolony, ale jak powtarzam, wszystko w dobrze wybranym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: WSHE w Łodzi 29.06.04, 17:11 cholera, az chce mi sie szukac w postu, w ktorym prules na mnie jadaczke, ze twoje rzekome studiowanie dziennikarstwa jest pomowieniem! od razu mam lepszy humor. dzierzbor forumowe klamstewka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: WSHE w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 21:06 wystarczylo sprawdzic ostatnio gazete wyborcza - wshe szuka bardzo wielu nowych wykladowcow - wnioski do samodzielnego wyciagniecia. jesli chodzi szkole to ostatnia burza wokol makarego nie nastraja optymistycznie. przyznam szczerze ze raczej bym unikal. kilku moich znajomych studiuje i opinie w zdecydowanej czesci negatywne jesli chodzi o poziom ale pozytywne jesli chodzi o latwosc uzyskania dyplomu - tylko co taki dyplom bedzie wart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: WSHE w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 01:38 Ludzie sie zwalniają, bo mają dosyć koszmarnej atmosfery i wykorzystywania. Niezależnie od tego, co może powiedzieć hubar, oni po prostu nie chcą pracować w tym dziewiątym cudzie świata. Zresztą to była jedna wielka hucpa od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: WSHE w Łodzi 30.06.04, 10:14 gray napisał: > 8 cud to który? ## No najwyraźniej Twój przedmówca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: WSHE w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 13:29 Też się zwolniłem. Ósmy cud świata to różne fajne osoby, zwierzęta, np. mój kot, i rzeczy. Dziewiąty - sami się domyślcie, co to, jeśli się cieszę jak nie wiem co, że już nie muszę do wshe. Nie rozumiem polityki tej szkoły. Albo to geniusze, których wyroków nam robaczkom, zwykłym śmiertelnikom, nie przejrzeć, albo biznes im się ostro sypie. Nie płacą za robotę. Nie, to chyba jednak wyjście godne geniusza! A klimat... Koszmar to za małe słowo!"Zamek" Kafki z "Pocesem" Kafki w jednym, z elementami "Paragrafu 22". A ty, Hubar, masz zupełnie inną optykę. Ty to masz dobrze, bo cię uczą wrażliwości społecznej i poszanowania podmiotowości innych osób. Ble Ja za to, że cię uczę, po prostu nie dostaję forsy. W dodatku nie szanują mojej podmiotowości. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
juniodj Re: WSHE w Łodzi 01.07.04, 14:10 Noo nie wiem co Ci powiedzieć :) Ja tu studiowałem grafikę i w sumie ... jestem zadowolony, chociaż wiem że kolesie po tym kierunku NADAL bywają ciency jak barszczyk knorra! :) Zajęcia - jak kogoś to interesuje to sopoko, wykładowcy w 90% to zawodowcy (ASP itp.) ale trafiają się też jakieś niedorobione istoty... Generalnie mówią o wshe różnie, Stasiak też ma chyba coś na sumieniu... ale ja złego słowa o szkółce nie powiem. Gdyby jeszcze jej dyplom był równie ceniony jak po ASP to... ale niestety tak nie jest i na podyplomowe studia to się chyba do Akademii udam (jak mnie zechcą) Big Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: WSHE w Łodzi 01.07.04, 16:03 Ciężko mi powiedzieć, jak się sprawy mają na pedagogice, bo to nie moja broszka. Zamknąłem pierwszy rok uzupełniających magisterskich (czyli w sumie czwarty) na tutejszej anglistyce i poza ustawicznym bałaganem na początku i końcu semestru (latanie za kartami, bałagan w dziekanatach, enigmatycznie rozpisane plany i dyżury wykładowców) i hałasem uniemożliwiającym naukę (dotyczy tylko budynku H, ze wskazaniem na pomieszczenia sąsiadujące z patio... i to tylko w dni imprez) nie mam powodów do narzekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foe Re: WSHE w Łodzi IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 16.07.04, 12:22 a moze ktos studiuje na zaocznych uzupelniajacych anglistyke??? Odpowiedz Link Zgłoś