Dodaj do ulubionych

Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Alek...

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.06.04, 19:38
Ford, nie Ford - chyba obowiązuje go takie samo prawo, jak wszystkich? To
chyba normalne, że za czynsz się płaci? A wysokość renty chorobowej pana Forda
naprawdę mało kogo obchodzi. Każdy powinien wynajmować takie mieszkanie, na
jakie go stać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nawrotowiec Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al IP: *.toya.net.pl 30.06.04, 21:05
      Opinia Pana Ciszewskiego nie ma tu żadnego znaczenia. On jest z innej bajki.
      Pani Dyrektor nieco się pogubiła...
    • yarro Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al 30.06.04, 22:50
      Przecież chciał zamienić mieszkanie.
      • Gość: ckluge Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 00:20
        > Przecież chciał zamienić mieszkanie

Jak ktoś chce zmienić mieszkanie, idzie do biura nieruchomości, a nie liczy, że
        administracja mu coś znajdzie, a on się łaskawie przeprowadzi. Sorry Winetou,
        ale mamy XXI wiek i chyba komunizm się dawno skończył.
        • keridwen czytaj i mysl uwaznie 01.07.04, 00:26
          czy ty w ogole wiesz o czym piszesz?
          biuro posrednictwa nieruchomosciami [ nie nieruchomosci, bo nieruchomosci to
          moze byc co najwyzej administracja ] zajmuje sie kupnem - sprzedaza, zamiana,
          wynajmem mieszkan wlasnosciowych, wlasnosciowych spoldzielczych, spoldzielczych
          itp.
          zamiane lokalu najmowanego na mniejszy [ podkreslam najmowanego ] ma obowiazek
          zalatwic podmiot, od ktorego najemca ow lokal uzyskuje do najmu - w tym wypadku
          administracja nieruchomosciami centrum II.
          • Gość: ckluge Re: czytaj uwaznie i mysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 21:37
            > czy ty w ogole wiesz o czym piszesz?

wybacz, ale nie każdy kończył 10 kursów zarządzania nieruchomościami i ma pełne
            rozeznanie w dziesiątkach przepisów, które w większości są reliktami PRL, kiedy
            mieszkanie było prawem, a nie towarem rynkowym

ja piszę swoje uwagi z pozycji normalne człowieka z tzw. "zdrowym rozsądkiem"

> zamiane lokalu najmowanego na mniejszy ma obowiazek
            > zalatwic podmiot, od ktorego najemca ow lokal uzyskuje do najmu

jest to dla mnie dość dziwny przepis, czy tyczy się również prywatnych
            nieruchomości? Tak się składa, że ja też mieszkam w bardzo dużym (ponad 100 m2)
            mieszkaniu, który najmuję od prywatnej osoby (właściciela nieruchomości). Co
            miesiąc płace tej osobie (poprzez administrację, którą ona sobie do tego
            wynajęła) czynsz dużo dużo wyższy niż te grosze (jak za ten metraż), które za
            swoje lokum płaci pan Ford. Czy jak nagle przyjdzie mi do głowy zmienić
            mieszkanie na mniejsze, to wystarczy, że zawiadomię o tym swoją administrację i
            ona służalczo będzie za mnie szukać nowego mieszkania? Jakoś wątpię...
            Czy jak zawiadomię swoją administrację, że teraz życzę sobie mieszkać w lokalu
            30 m2, to dopóki takowego mi nie znajdą, mogę nie płacić czynszu za obecne
            mieszkanie? Jakoś wątpię...
            Chyba, że takie przywileje należą się tylko synom znanych PRL-owskich reżyserów
            z niską rentą.
    • keridwen ...ha! 30.06.04, 23:16
      sprawe wygra pan ford.
      wedlug przepisow, w momencie gdy najemca kieruje pismo do administracji o
      przydzielenie mu mniejszego lokalu, a administracja nie jest w stanie mu
      takowego znalezc, najemca placi czynsz nizszy, taki jaki placilby za mieszkanie
      o ktore prosi.

w powyzszej sprawie ewidentnie zawinila administracja nieruchomosciami,
      dzialajac w widoczny sposob na szkode najemcy.

gdyby szukal pan dobrego adwokata, polecam mecenasa pelca, bardzo dobrze zna
      sie na mieszkaniowce.
      • Gość: nona Re: ...ha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 10:01
        Mogłabyś podac jakiś namiar na p. Pelca? Mamy paskudną, trudna sytuację
        (właściwie to autentyczny skandal), może on by coś wymyślił? W każdym razie
        dzięki chociaż za bazwisko, kogoś takiego własnie szukam.
        • keridwen numery 01.07.04, 14:16
          numery do p. pelca
          0504 151648 i 632 0405

zycze powodzenia i pozdrawiam.
          • Gość: nona Re: numery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:42
            Absolutne, wielkie dzięki!!!
            • keridwen Re: numery 01.07.04, 15:43
              prosze, zawsze do uslug w miare mozliwosci.
    • Gość: lechu Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 00:33
      Jaki ty jesteś głupi, aż wstyd. Jesteś młody i głupi, gdybyś pożył kilka lat w
      poprzednim systemie, chyba byś tak nie pieprzył jak to zrobiłeś. Dalszy
      komentarz i tak do ciebie nie dotrze- szkoda.
      • Gość: Wedrowycz Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al IP: 62.233.129.* 01.07.04, 07:31
        A poza treściwy argumentami "glupi, że aż wstyd" to może byś sprecyzował jaki
        jest właściwie twój pogląd na sprawę?? Czy po prostu automatycznie nazywasz
        głupkami wszystkich wokoło? Co, panie mądraliński?
    • Gość: byłylogowany Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 01.07.04, 07:53
      Niespełna 400pln za 95m2? W centrum miasta? To chyba żart. I jeszcze jedno. O
      ile można przy pewnej dozie dobrej woli nazywać ojca bohatera artykułu
      zasłużonym, to już Jego syna chyba nie bardzo jest za co? Zwraca też uwagę fakt,
      że przy poprzednim czynszu p. Ford jakoś nie miał kłopotów z przeżyciem, w
      każdym razie nie ma o tym ani słowa. Czy można przeżyć m-c za ok 170pln? Jak dla
      mnie to niepojęte.
      • galadhen Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al 01.07.04, 10:39
        pytasz czy mozna przezyc miesiac za 170?? mozna, bo setki lodzian tak zyje..
        skad ty jestes i gdzie ty mieszkasz, rozejrzyj sie troche po miescie, skad ci
        ludzi, ktorzy tak zyja i wygladaja... skad ci, ktorzy grzebia po smietnikach...
        he??
        nadal nie wierzysz??
        • Gość: byłylogowany Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 01.07.04, 11:03
          Zdaje się, że Ci biedacy grzebiący w śmietnikach, to raczej z rzadka zajmują
          100m lokale. Jeszcze bardziej rzadko przejmują się nimi media. A zwłaszcza GW.
          Jak sądzę, p. Ford chyba nie jest widywany na ulicy z wózkiem makulatury czy
          złomu. Coś takiego jak honor, to pojęcie znane już tylko w bardzo wąskich
          kręgach. A tegoż właśnie brakło p. Aleksandrowi w chwili, w której postanowił
          się podzielić swoimi problemami z całym społeczeństwem. Zgodzisz się?
          • dziad_borowy Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al 01.07.04, 11:13
            Po pierwsze to nie Twoje zadanie zagladanie do portfela P. Fordowi i
            roztrzasanie czy za to przezyje czy nie. Po drugie kwestie prawne rozstrzyga
            post Keridwen. Ford chcial miec mniejsze mieszkanie, zlozyl prosbe, ktora
            zostala olana ze wzgledow ogolnego olewactwa "mieszkaniowki". To ze ma na
            nazwisko Ford, owszem, pomoglo mu, co nie oznacza, ze media nie powinny pomoc
            innemu Kowalskiemu, ktory stal sie ofiara nieznajomosci swoich obowiazkow
            wykazywanych przez rozne administracje budynkow. I tyle.
            Dzierżsiępowoliaczkonsekwentnie!!!
            • Gość: były7logowany Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 01.07.04, 11:27
              Żeś się zagalopował nieco, kolego. Ten portfel to p. Ford SAM otworzył na całą
              szerokość. Nikt, kto byłby nieproszony przez właściciela, z własnej woli do
              niego nie zajrzałby. Co do roztrzygnięć prawnych, to jakoś dziwnie keridwen i
              Jej posty nie są dla mnie żadną wyrocznią. Dlaczego - sam Sobie dośpiewaj. A jak
              chodzi o przykład z przysłowiowym Kowalskim, to też pudło. W tej sprawie zagrało
              poprostu "medialne" nazwisko i stąd chęć "GW" do interwencji. Reasumując: z
              lekka karcący ton Twojej wypowiedzi, nie ma żadnego uzasadnienia. Pozdrowienia.
              • dziad_borowy Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al 01.07.04, 11:39
                Ford nie powiedzial GW "zostawalo mi 170 zl i jak ja mam za to przezyc". Wtedy
                moglbys to roztrzasac. A tak to temat poboczny, nie majacy w ogole znaczenia.
                Bo chodzi o kwestie mieszkania tylko i wylacznie. Co do Keridwen, to malo
                istotne jest czy cenisz Jej posty czy nie. Wazne jest to, ze siedzi w temacie i
                akurat teraz powinienes jednak Jej post przeczytac. Ze zrozumieniem oczywiscie.
                To sa kwestie prawne a zadne lubie nie lubie na prawo wplywu nie maja. A po
                ktorestam powiedzialem, ze medialne nazwisko pomoglo Fordowi, a to ze byc moze
                sa inni ludzie w takiej sytuacji jak on nie jest wina jego ale administracji.
                Ty jakbys byl w takiej sytuacji nie wykorzystalbys takiej okazji. Dalbys sie
                wyrzucic z mieszkania? Bylbym bardzo zdziwiony taka sytacja. A to, ze GW pisze
                tylko o nim, a nie o innych, ktorzy byc moze sa w takiej sytuacji to sprawa i
                wina Gazety, a nie Forda.
                Dzierżsiępowoliaczkonsekwentnie!!!
      • Gość: Antydoda Re: Łódzka administracja ... do byłego logowanego IP: *.toya.net.pl 01.07.04, 13:48
        to sie ciesz, że nie wiesz jak mozna przeżyć za 170 zł miesiąc, bo są tacy
        ludzie w Łodzi (multum) którzy nawet tyle nie mają - to te kobiety które
        pozwalniano z upadających zakładów bez prawa do emerytury i którym już wygasło
        prawo do zasiłku. Ale one milczą i pokornie żyją w biedzie, natomiast jakimś
        pieprzonym górnikom to sie forse za nic daje, nie mówiąc o naszych członkach
        zarządu którzy dostają po 50 tysiący złotych odprawy a ich jedyne zasługi dla
        miasta to organizowanie imprez dla kół gospodyń wiejskich bez płacenia za
        wynajem sali Teatrowi który upada, a jego artyści bawią się w szatniarzy, bo
        nie ma pieniądzy żeby zatrudnić prawdziwych.
        • Gość: byłylogowany Re: Łódzka administracja ... do byłego logowaneg IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 01.07.04, 14:13
          Wygląda na to, że muszę udowodnić, iż nie jestem wielbłądem. Przecież to 170pln,
          za jakie RZEKOMO żyje p. Ford, było przeze mnie wywołane z niedowierzaniem z
          mojej strony, w fakt utrzymywania się przez tego pana za takie środki. Odnosiło
          się to WYŁĄCZNIE do p. Forda. Może trudno jest Ci to sobie wyobrazić, ale ja
          naprawdę wiem jak się żyje ludziom i to nie tylko w Łodzi. Nie tylko byłym
          włókniarkom, ale i "pieprzonym", jak mówisz, górnikom. Nie wiem tylko o których
          to członkach i jakiego zarządu mówisz. Znana jest mi również dola aktorów.
          Ogólnie mówiąc nie spadłem nagle z księżyca. Jest tylko jedna między nami
          różnica. TY wsadzasz wszystkich do jednego kotła i bardziej lub mniej świadomie
          tęsknisz za minionym ustojem. Ja natomiast z racji doświadczenia wiem, że w
          tamtych czasach może i ludziom żyło się lżej, ale to wcale nie znaczy że
          sprawiedliwie. Że już o takich duperelach jak wolność, niezależność i paru
          innych nie wspomnę. A jak już o artystach mowa, to w swoim czasie wkleiłem tu z
          Forum Lublin info, o znanym w swoim czasie muzyku J. Stefanku. O Jego
          dzisiejszej doli (a raczej niedoli). I wiesz co? Pies ze złamaną nogą tym się
          nie zainteresował. Co takiego jest w aktorze Fordzie, że nagle wzbudza
          zainteresowanie? Zna może ktoś Jego osiągnięcia? Pozdrawiam.
    • Gość: pliszkin Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 09:40
      Pani Bułhak-Morawska powinna sie orientowac w swoim zakresie kompetencji i
      obowiązków. Na ile sie orientuję, to o ile rozmowy na temat p. Forda moga być
      trudne, to KPA ZOBOWIĄZUJE ją do udzielenia odpowiedzi na złożone pismo, a przy
      braku takowej - pani Morawska musi sie liczyc nie tyle z odpowiedziami, ile z
      odpowiedzialnością. A może warto na to stanowisko poszukać kogoś, kto lepiej
      będzie zorientowany w zakresie obowiązków?
    • Gość: JDA Re: Łódzka administracja chce wyrzucić na bruk Al IP: *.flg3.g.port80.se 01.07.04, 11:08
      Przerażająca jest ta bezwzględność i zła wola pracowników administracji. Kim by
      ten człowiek nie był to jest teraz chory, ma niską rentę i wyraźnie zamiana
      mieszkania przerasta jego możliwości więc trzeba mu pomóc i od tego są
      urzędnicy wynagradzani z pieniędzy podatników!
    • keridwen prv bylylogowany 01.07.04, 14:57
      co do twojej wymiany postow z dziadem borowym.

fakt - mozesz mnie nie lubic, moze ci nie odpowiadac moja osoba, nikt ci tego
      nie broni, masz do tego pelne prawo. prosze jednak wziasc pod uwage, to iz
      akurat co do mieszkaniowki wypowiadam sie z perspektywy czlowieka, ktory
      ukonczyl kilka kursow dotyczacych tego zagadnienia, tudziez pracuje od roku
      1997 w firmie zarzadzajacej nieruchomosciami. zatem wiem o czym pisze, a co
      gorsza [ sic! ] znam sie na tym. oczywiscie, moja wiedza w porownaniu do twojej
      rzetelnosci i kompetencji moze byc niczym, lecz nie powinienes, jako czlowiek
      tak swiatly za jakiego sie podajesz, negowac tego co pisze ze wzgledu na swoje
      osobiste sympatie.

to tyle w temacie.
      • Gość: jula Re: prv bylylogowany IP: *.arcor-ip.net 01.07.04, 16:28
        Wspolczuje czlowiekowi, ze majac tak zacne nazwisko dorobil sie tak niskiej
        renty. Druga sprawa - czy jesli taki przypadek przytrafilby sie jakiejs bylej
        anonimowej tkaczce,przadce lub krawcowej bylby artykul o tym zdarzeniu w
        gazecie? Czy to mieszkanie jest wlasnosciowe,spoldzielcze,czy tez socjalne?
        Moze sprzedac, moze zamienic na mniejsze, moze urzad socjalny doplaci roznice.
        No nie wiem - nie rozumiem intencji tego artykulu.
        • keridwen Re: prv bylylogowany 01.07.04, 16:35
          jest przeciez napisane w artkule.
          jest to mieszkanie najmowane od administracji nieruchomosciami centrum II,
          czyli posrednio od urzedu miasta lodzi.
          czy gazeta pisalaby o kims innym - nie wiem, pytaj gazety.
          • Gość: jula Re: prv bylylogowany IP: *.arcor-ip.net 01.07.04, 20:06
            wlasnie to zrobilam dopisujac do tego watku swoja uwage i pytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka