Dodaj do ulubionych

Double Tree by Hilton. Zobacz, co i gdzie powst...

14.09.12, 09:44
Jeśli chodzi o elewacje to tylko wschodnia spełnia swe założenia, pozostałe są bez sensu. Jadąc z Widzewa po minięciu Centralu można zobaczyć że elewacja składa się w jakiś obraz, zwróciłem uwagę znajomym, usłyszałem, a rzeczywiście coś widać, jakbyś nie powiedział nie zwrócilibyśmy uwagi, że to ma coś przedstawiać, im bliżej tym gorzej po przejechaniu Żeromskiego elewacja staje się nie czytelna. Elewacja południowa jest najbardziej chybiona, żeby zobaczyć co przedstawia trzeba było by wznieść się ponad korony drzew w centrum Parku Poniatowskiego, zachodnia jest widoczna tylko przez ułamek sekundy jadąc od dworca Kaliskiego mijając za JP II po lewej stację paliw trafimy na prześwit w drzewostanie. potem drzewa zasłaniają większość lub całość, a z bliska już nic nie widać.
Obserwuj wątek
    • Gość: bre Re: Double Tree by Hilton. Zobacz, co i gdzie pow IP: 195.117.22.* 14.09.12, 12:19
      takiemu to nigdy nie dogodzisz....
      • Gość: Ld Re: Double Tree by Hilton. Zobacz, co i gdzie pow IP: *.toya.net.pl 14.09.12, 12:50
        On ma rację, naprawdę trzeba się przyjrzeć żeby coś dojrzeć, a i tak "rozdzielczość" kadru jest za mała aby ułożyć się w obraz zrozumiały dla oka. Może z dużej odległości lądując samolotem na Lublinku będzie można dostrzec, że są tam jakieś postaci na elewacji. Z bliska efekt jest raczej mizerny.
    • Gość: barbi fan zupełna klapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.12, 12:22
      rzeczywiście patrzę na tę elewację z róznych punktów prawie codziennie i za cholerę nie da się tam nic odszukać. ja oczywiście wiem, że był zamiar i zamysł artystyczny zaj... bisty, tylko go w ogóle nie widać. niby miała być klatka z filmu, a tu ... no właśnie - kupa
      • Gość: xx Re: zupełna klapa IP: *.mnc.pl 15.09.12, 11:20
        kupa podobna do ciebie
      • Gość: gość Re: zupełna klapa IP: *.teleatlas.com 21.09.12, 13:27
        > rzeczywiście patrzę na tę elewację z róznych punktów prawie codziennie i za cho
        > lerę nie da się tam nic odszukać. ja oczywiście wiem, że był zamiar i zamysł ar
        > tystyczny zaj... bisty, tylko go w ogóle nie widać. niby miała być klatka z fil
        > mu, a tu ... no właśnie - kupa

No tak, dla prostego łodzianina należy powiesić szmatę z wydrukowanym zdjęciem i najlepiej w jaskrawych kolorach.
    • yez.hodowca Re: Double Tree by Hilton. Zobacz, co i gdzie pow 14.09.12, 12:47
      Gdyby kadr był wyraźniejszy, to wyszedłby z tego kolejny wielki billboard. A tu miało być jedynie subtelne nawiązanie do historii tego miejsca.
      Podobnie jest w Manufakturze: ciąg fontann na rynku biegnie wzdłuż koryta rzeki Łódki, nad którą zbudowano fabrykę Poznańskiego. Rzeczka już dawno została sprowadzona pod ziemię, ale fontanny w symboliczny sposób o niej przypominają. I oczywiście, mało kto o tym wie. Ale na tym właśnie polega smaczek.
      Dla kontrastu, gmach Wydziału Prawa i Administracji UŁ, słynny paragraf, swoim kształtem informuje o swojej funkcji w sposób niemal nachalny. Wszyscy o tym wiedzą, ale nikt tak naprawdę nie widział tego paragrafu na żywo, chyba że z samolotu.
      Więc ja zdecydowanie wolę takie nieoczywistości jak fasada Hiltona :-)
    • Gość: Andy Warchoł Re: Double Tree by Hilton. Zobacz, co i gdzie pow IP: 195.117.22.* 14.09.12, 13:50
      Ta jest wyciąć drzewa bo zasłaniają !
    • Gość: goń się bolszewiku Re: Double Tree by Hilton. Zobacz, co i gdzie pow IP: *.toya.net.pl 14.09.12, 18:06
      trzeba wywlec odwłok z pojazdu usiąść na ławce w parku i popatrzeć,
      kto i kiedy powiedział, że elewacja ma być podziwiana z pojazdów
      ile dołożyłeś do tej inwestycji, zbuduj lepszą to pogadamy
    • Gość: ceasar Re: Double Tree by Hilton. Zobacz, co i gdzie pow IP: *.mnc.pl 15.09.12, 11:20
      czego ty tak narzekasz czlowieku???
    • Gość: wdz Re: Double Tree by Hilton. Zobacz, co i gdzie pow IP: 212.191.130.* 21.09.12, 10:01
      Podobno ma być jakoś fajnie podświetlona elewacja. Wtedy będzie widać co jest na ścianach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka