Dodaj do ulubionych

Zwalniają w Łodzi. Tysiąc osób na bruk - dużo c...

17.09.12, 10:02
Czy mógłby ktoś wyjaśnić, czemu przy niektórych pozycjach jest wpisane "zgłoszono 0" a wypowiedzenia dostało ileś tam osób? To w końcu taka firma zgłasza zwolnienie grupowe czy nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mike Niech nam premier i PO żyją sto lat! zielona wyspa IP: *.pai.net.pl 17.09.12, 23:51
      spełnionych obietnic ZERO.
    • Gość: tubylec Niech rząd podnosi nadal podatki i koszty pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 14:09
      To niedługo pracę będą mieli tylko urzędnicy, z pieniędzy pożyczonych przez rząd.

Bo firm już nie będzie stać na płacenie podatków.

A reszta zniknie w szarej strefie.

P.S. Mam nadzieję, że ten koszmarnie kosztowny twór urzędniczo-biurokratyczny rozpadnie się już niebawem.

• marcind85 Zwalniają w Łodzi. Tysiąc osób na bruk - dużo c... 18.09.12, 17:04
      Łódź - miasto w którym większość ludzi pracuje na umowę-zlecenie do 1500zł... o ile mają pracę.
      Łódź stanie się - o ile już nie jest - takim amerykańskim Detroit...
      Niestety chyba pora pomyśleć o wyprowadzce z rodzinnego miasta a być może nawet z rodzinnego kraju...
      • Gość: Robur Re: Zwalniają w Łodzi. Tysiąc osób na bruk - dużo IP: *.icpnet.pl 18.09.12, 18:54
        Co ty pitolisz! Firmy IT tak się palą do Łodzi że prezesi z emocji mają problemy z zaśnięciem. Osobnym tematem to już kwestia wysokości zarobków w tym IT. Ciekaw jestem ile z tych zakładów w mieście to jedno osobowe podmioty, utworzone dla ulżenia pracodawcy. A te 1000 przy leniwie napływających nowych miejscach pracy to tragedia.
      • Gość: lodzermensch Re: Zwalniają w Łodzi. Tysiąc osób na bruk - dużo IP: *.net-partner.pl 22.09.12, 08:58
        zamiast wyprowadzać się z miasta i Kraju , nie lepiej rozgonić nieudolną hołotę rządzącą , miastem i Krajem ?
    • Gość: A A ilu przyjmą? IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.12, 21:02
      Wystarczy przejrzeć archiwum GW i zrobić podobną tabelkę.
      I przestać biadolić.

BTW: Wolę płacić (z podatków) na zasiłki dla bezrobotnych nauczycieli, niż opłacać pensję niepotrzebnym belfrom. Bo zasiłek niższy, a część sobie znajdzie inną pracę.
    • Gość: mmiasto Zwalniają w Łodzi. Tysiąc osób na bruk - dużo c... IP: *.pl.159.230.91.in-addr.arpa 18.09.12, 21:05
      CO TO JEST NA JEDNA DZIELNICE WARSZAWY. WARSZAWA TEGO NIE ODCZUJE.
    • Gość: mmiasto Zwalniają w Łodzi. Tysiąc osób na bruk - dużo c... IP: *.pl.159.230.91.in-addr.arpa 18.09.12, 21:20
      Z URZĘDÓW TEŻ?? HURRRRA.
    • Gość: zeto Zwalniają w Łodzi. Tysiąc osób na bruk - dużo c... IP: *.ckzeto.com.pl 19.09.12, 12:42
      A CK ZETO nie wymienili?
    • Gość: rtrtrt olać produkty Coca-Coli!!!! IP: *.toya.net.pl 19.09.12, 19:41
      mają w nosie Łódź - miejmy ich napoje głęboko w...

Nie kupujmy ich!!!!
      • Gość: podzegacz Re: olać produkty Coca-Coli!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 19.09.12, 20:05
        A to sobie nie kupuj i olewaj oszolomie a ja i owszem bo i lubie i daje kasiore na jakiegos co tam skromnie pracuje.
      • Gość: E tam Sam się olej IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.12, 22:37
        Ja i tak ich nie kupowałem (ani Coli, ani Cappy) - mam kupować jeszcze mniej?

BTW: nie widzę powodu, aby bojkotować formę z powodu jej decyzji ekonomicznych. Ekonomicznych, bo nie politycznych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka